• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben mi fazla düşünen biriyim?

kendi doğum günleri güzel olmayınca ağlıyorlar ama. ayrıca ben onlarla bu doğjm günğ muhabbeti açılmadan önce de “ben doğum günlerine çok önem veririm” demiştim. Herkesin doğum gününü aklımda tutar 12’de yazarım kendiminki burık geçtiği için öidir bilmem. Olay da şöyle odlu, ben en sonu dedim ki ben hiçbirinizin doğum gününe katılmayacağım bu sene, onlar da nedenini sordu öyle söyledim. Yani durduk yere bir şey de yapmadım, onlar benim önem verdiğimi zaten biliyordu. Denk gelemedi falan dedikleri için de tekrardan üstüne düşmemiştim. Ayrıca normal kutlamadılar ki daha önce kutlamalarına takılayım
ama işte ne bileyim karşılık beklediğin için mi doğum günlerini kutluyorsun? Yada hediye alıyorsun? Ben bu tarz düşünceleri garip bulurum. Karşımdakini gerçekten seviyorsam ve gerçekten yakın arkadaşımsa karşılık beklemeden o kutlamamışsa bile kutlarım, ki bunu yaptığım oldu. Yanlış anlamayın sizi yargılamıyorum sadece ben mi garibim acaba diye düşündüm.
Kaç yaşındasınız? Ne gerek var yer tutmalı, pasta yaptırmalı, balonlu kutlamalara ya :) Bunların hepsini yapmakta az buz da tutmaz he, herkesin kazancı harcayacağı maliyet bellidir.

Benim de sevgilim ayarladı zaten. Sevgilim olmasa kimsenin yapacağını sanmıyorum
O zaman ya hakkaten aşırı ters bi zamana denk gelmiş ya da arkadaşların çok özensiz insanlar. Hangisi olduğunu sen daha iyi bilirsin ona göre tavır alırsın

ama işte ne bileyim karşılık beklediğin için mi doğum günlerini kutluyorsun? Yada hediye alıyorsun? Ben bu tarz düşünceleri garip bulurum. Karşımdakini gerçekten seviyorsam ve gerçekten yakın arkadaşımsa karşılık beklemeden o kutlamamışsa bile kutlarım, ki bunu yaptığım oldu. Yanlış anlamayın sizi yargılamıyorum sadece ben mi garibim acaba diye düşündüm.
Kaç yaşındasınız? Ne gerek var yer tutmalı, pasta yaptırmalı, balonlu kutlamalara ya :) Bunların hepsini yapmakta az buz da tutmaz he, herkesin kazancı harcayacağı maliyet bellidir.
vallahi bence de pahalı. Bence de gerek yok. Ben çıkarmadım da zaten. Dediğim gibi 3 sene sonunda bana anca yapıldı ckdjcjf
tabii ki karşılık bekliyorum neden beklemeyeyim? Benim onların doğum günleri için gösterdiğim özeni neden onlar bana göstermiyor? değerle alakalı. Pahadan ziyade ben onalr için uğraştığımı düşünerek üzüldüm.
çünkü onlar beni böyle şeyler için “görevlendirebiliyor” ailemizle kutlayamadığımız için burada kendimizi mutlu etmeye çalışıyoruz aslında. Demek istediğim tamamen değer. Ki üç senedir ben dediğinizi yaptım, karşılığı olmadığı ve kutlanmayacağını bildiğim halde onlarınkini yine en mutlu olacakları şekilde hazırladım

vallahi bence de pahalı. Bence de gerek yok. Ben çıkarmadım da zaten. Dediğim gibi 3 sene sonunda bana anca yapıldı ckdjcjf
tabii ki karşılık bekliyorum neden beklemeyeyim? Benim onların doğum günleri için gösterdiğim özeni neden onlar bana göstermiyor? değerle alakalı. Pahadan ziyade ben onalr için uğraştığımı düşünerek üzüldüm
boşveer, kimse için kendini yıpratma ki beklentinde olmasın. Ben bu tarz kutlamaları fzla buluyorum de bi mesajla kutla hediye al tamamdır.

tabii ki karşılık bekliyorum neden beklemeyeyim? Benim onların doğum günleri için gösterdiğim özeni neden onlar bana göstermiyor? değerle alakalı. Pahadan ziyade ben onalr için uğraştığımı düşünerek üzüldüm
Beklemeyeceksin çünkü sana o değeri vermiyorlar. Bunu anlamamak için niye bu kadar inat ettin orayı anlayamadık biz. 3 sene diyorsun çünkü. Sen onlar için emek veriyorsan değer görmek için ağzınla dile getirmene gerek olmamalı.

boşveer, kimse için kendini yıpratma ki beklentinde olmasın. Ben bu tarz kutlamaları fzla buluyorum de bi mesajla kutla hediye al tamamdır.
Diğer tüm srkadaşlarımla böyleyim, arkadaşımla küçük bir pasta yer sarılırız benim için de en iyi hissettiğim yer onun yanıdır. Bu arkadaşlarımla durum böyle olmadığı için zaten üzüldüm

Beklemeyeceksin çünkü sana o değeri vermiyorlar. Bunu anlamamak için niye bu kadar inat ettin orayı anlayamadık biz. 3 sene diyorsun çünkü.
tavır koyamadım. “Alt tarafı bir doğum günü karşılık mı bekliyorsun” demelerinden çekindim ve kendimi suçladım. Bakın, burada bile size yapılmıyorsa da siz karşılık mı bekliyorsunuz diyen insanlar var. en sonunda tavır aldım, bana iyi hissettirmedi ve bunu paylaştım

bu paragraftan bunu mu anladınız, ben ilk “aksilik” sandkm ama belli ki arka planda herkes birbirine bir şeyler paslamış. Üzüntümğ paylaştım. Olay yaratmadım
Evet bu anlaşılıyor çünkü 2 lafınızdan biri bir fotoğraf çekinemedim, pastanın tipi kaydı fotoğraf çekinemedim.
Amacınız içten bir doğum günü kutlayıp sevdiklerinizle beraber olmak olsaydı bu şekilde düşünmezdiniz.

Evet bu anlaşılıyor çünkü 2 lafınızdan biri bir fotoğraf çekinemedim, pastanın tipi kaydı fotoğraf çekinemedim.
Amacınız içten bir doğum günü kutlayıp sevdiklerinizle beraber olmak olsaydı bu şekilde düşünmezdiniz.
düzenlerken aynı şeyi tekrar yazmışım, orada arkadaşımın hiçvir şeyi hazırlamadığını ve son dakika hallettiklerini anlatmaya çalıştım aslında. onların doğum günlerinde ise birkaç gün önceden herkese görev (!) verilir ve en iyi şekilde yapılır. bu farkı anlatmak istedim.

tabii ki karşılık bekliyorum neden beklemeyeyim? Benim onların doğum günleri için gösterdiğim özeni neden onlar bana göstermiyor? değerle alakalı. Pahadan ziyade ben onalr için uğraştığımı düşünerek üzüldüm.
çünkü onlar beni böyle şeyler için “görevlendirebiliyor” ailemizle kutlayamadığımız için burada kendimizi mutlu etmeye çalışıyoruz aslında. Demek istediğim tamamen değer. Ki üç senedir ben dediğinizi yaptım, karşılığı olmadığı ve kutlanmayacağını bildiğim halde onlarınkini yine en mutlu olacakları şekilde hazırladım
İçinizden gelerek yapsanız karşılık beklemezdiniz. Arkadaşlarınıza kendiniz isteyerek, onları mutlu etmek için yaptığınız şeyler için eşdeğer karşılık beklerseniz bu içinizden geldiği için değil, "bana da yapsınlar" diye yaptığınız bir şey olur.

Ben eski en yakın arkadaşa sürpriz doğumgünü yaptım. Mekanı ayarladım, onun arkasından ruhu duymadan tek tek arkadaşlarımızla görüştüm hatta tanımadığım ama orada olmasını isteyeceğini bildiğim arkadaşlarına ulaştım. Müzisyeni ayarladım, sevgilisini ayarladım. Otoparka geldiğinizde haber ver dedim, kapıdan girdiği anda sahnede doğumgünü şarkısı söylenmeye başladı.
Üşenmedim tek tek senelerce çektirdiğimiz fotoğrafları bastırıp film şeridi gibi yaptım hediye olarak.

O benim için asla böyle uğraşmazdı. Çünkü o böyle bir insan değil. Yap desem de yapamaz.

Karşılık beklemeden yaptım çünkü içimden geldi, uğraşmak istedim, mutlu olmasını istedim.

Eşdeğer bir karşılık beklesem sevgilisi ayarlasın davet etsin, kitapçıdan hediye alayım gideyim derdim.

Bozulmanızı anlıyorum ama demek ki arkadaşlarınızın içinden gelmiyor. Bundan sonra siz de uğraşmazsınız, davetli olarak gider gelirsiniz.

tavır koyamadım. “Alt tarafı bir doğum günü karşılık mı bekliyorsun” demelerinden çekindim ve kendimi suçladım. Bakın, burada bile size yapılmıyorsa da siz karşılık mı bekliyorsunuz diyen insanlar var. en sonunda tavır aldım, bana iyi hissettirmedi ve bunu paylaştım
Karşı tarafa özeniyorsam özenilmesini beklerim. Genel olarak. Yoksa hiç doğum günü kutlamam ben mesela. Sende bir yaptın iki yaptın baktın sana yapan yok boşvermen lazımdı.

İçinizden gelerek yapsanız karşılık beklemezdiniz. Arkadaşlarınıza kendiniz isteyerek, onları mutlu etmek için yaptığınız şeyler için eşdeğer karşılık beklerseniz bu içinizden geldiği için değil, "bana da yapsınlar" diye yaptığınız bir şey olur.

Ben eski en yakın arkadaşa sürpriz doğumgünü yaptım. Mekanı ayarladım, arkasından tek tek arkadaşlarımızla görüştüm hatta tanımadığım ama orada olmasını isteyeceğini bildiğim arkadaşlarına ulaştım. Müzisyeni ayarladım, sevgilisini ayarladım. Otoparka geldiğinizde haber ver dedim, kapıdan girdiği anda sahnede doğumgünü şarkısı söylenmeye başladı.
Üşenmedim tek tek senelerde çektirdiğimiz fotoğrafları bastırıp film şeridi gibi yaptım hediye olarak.

O benim için asla böyle uğraşmazdı. Çünkü o böyle bir insan değil. Yap desem de yapamaz.

Karşılık beklemeden yaptım çünkü içimden geldi, uğraşmak istedim, mutlu olmasını istedim.

Eşdeğer bir karşılık beklesem sevgilisi ayarlasın davet etsin, kitapçıdan hediye alayım gideyim derdim.

Bozulmanızı anlıyorum ama demek ki arkadaşlarınızın içinden gelmiyor. Bundan sonra siz de uğraşmazsınız, davetli olarak gider gelirsiniz.
işte zaten 3 sene beklememin sebebi “içimden gelmesiydi”
ben zaten başta benim doğum günüm yazın diye hiçbir beklentiye “gerçekten” girmeden hepsini çok özenli kendim ayarlayarak yapmıştım. inanın tanısanız daha da hak verirsiniz. ancak sevgilim onlara biz kutlayalım dediğinde onlar böyle davranınca, ben de kendimi garip hissettim

Doğum gününü sadece seni seven kişilerle küçük bi pastayla sır gibi kutla. Fotoğrafları da annenle kızkardeşinle çok yakın dostunla paylaş. Hasetçilerden de uzak olursun nazardan da. Zoraki sevenlerden de uzak olursun mis gibi. Daha da onlarla takılma derim.

Karşı tarafa özeniyorsam özenilmesini beklerim. Genel olarak. Yoksa hiç doğum günü kutlamam ben mesela. Sende bir yaptın iki yaptın baktın sana yapan yok boşvermen lazımdı.
bana yazın doğduğum için olduğunu, normalde sevgilimle planladıklarını ama gerçekleşemediğini uzunca anlattılar. Ben de ne olacak ya dedim katıldım katılmamak daha kötü olur diye

Doğum gününü sadece seni seven kişilerle küçük bi pastayla sır gibi kutla. Fotoğrafları da annenle kızkardeşinle çok yakın dostunla paylaş. Hasetçilerden de uzak olursun nazardan da. Zoraki sevenlerden de uzak olursun mis gibi. Daha da onlarla takılma derim.
hep öyle kutluyordum zaten. hep böyle sade şeylerle mutlu oluyordum, ilk defa böyle bir şeyin içine girdim :(

merhabalar. 4-5 kişilik bir arkadaş grubumuz var. bu 4-5 kişi içinden yazın ortasında (yani birbirimizi görmediğimiz dönemde) doğan tek kişi benim. 3 senedir her kişiye elimizden geldiğince büyük bir doğum günü hazırlıyoruz, pastalar butik pasta yaptırılıyor, kaç yaşına girmişse o yaşlı helyum balonlarından tutun mekan süslemesine varana kadar. 3 senedir benimki yapılmıyordu, evime sadece hediye olarak geçiriliyordu ve ben her zaman doğum günümün olmamasından çok üzüldüğümü arkadaşlarıma bir şekilde söylerdim. neyse bu sene artık ayıp olduğunu fark etmiş olacaklar ki biraz erken de olsa bana bir doğum günü organize ettiler (artık gerçekten çünkü garip hissettiğimi fark ettiler) çok önemli bir sınavımızın hemen sonrasında yapıldı, ancak bilmiyorum, aslında bunu sormak için konu açtım, çok mu mükemmelliyetçi davrandım bilmiyorum ama gerçekten o kadar “hadi neyse bununkini de yapalım” tarzındaydı ki. 1 saat falan oturduk, herkes tuhaftı, pastamı yere düşürmüşler, üzerindeki yazıları bırak ortada doğru dürüst bir pasta bile yoktu, fotoğraf bile çekilemedim doğru dürüst, mekanı ayarlamayı ayarlayamamışlar, bir arkadaşım ısrarla “her şeyi ben ayarlayacağım” demiş herkese ve son güne kadar hiçbir şeyi ayarlamamış, pastayı birbirlerine paslaya paslaya son güne kadar hiçbir şeyi konuşmamışlar. Doğum günümün olduğu gün o arkadaşımı diğer arkadaşlarım mekanı ayarlıyor zannederken arkadaşım saçına maşa yapıyordu ve herkes onu bekliyor pişkince banane beklesinler diyordu. eski yırtık doğum günlerindeki süsleri kullanmışlar, balon falan hiçbir şey yok öyle 2 dk fotoğraf çekinip pasta yiyip dağıldık. herkesin yorgunluğu ve mutsuzluğu gözlerinden okunuyordu tabi içten içe üzüldüm. herkesin doğum günü muhteşem geçerken benimkinde yine aksilikler olmuş, her şeyi ayarladığını söyleyen arkadaşım hiçbir şey ayarlamamış bu yüzden de pastayı bile son dakika yaptırmışlar. Onu da düşürmüş😆

Tabi ellerinde olan ve olmayan şeyler de var ama bu kadar aksiliğin bi tek benim başıma gelmesi de çok üzücüydü benim için. öyle hani aceleye getirelim de sussun kafasında olan bir doğum günüydü tabi insan bir şey diyemiyor.

kendimi garip hissettiğim için de üzüldüm. Ben mi çok mutsuzlukla yoğrulan bir insanım yoksa gerçekten benim uğraştığım gibi kimss uğraşmıyor mu emin değilim. bu kişilerin doğum günlerini görseniz hak verirsiniz o kadar prenses gibi şeyler yaptık ki erkeklere bile o kadar özenildi ki her şey.

en kötüsü yine benimki oldu.
siz olsanız bundan sonra ne yapardınız, ya da kendinizi garip hisseder miydiniz
Herkesi sizi beklentide olduğunuz için eleştirmiş ama ben haklı buldum. Aynı şey bana yapılsa bende bozulurdum. Siz her birinin doğum gününü güzelce kutlarken sizinkini kaç yılda bir kere kutlamışlar. O da sanki zorlama olmuş. İsteyerek yapmamış yapmak için yapmışlar.
Bundan sonra siz öne atlayıp organizasyon falan yapmayın. Hatta kendinizi geri çekin. Bakalım siz olmadan doğum günleri organizasyonunu nasıl yapıyolar. Ona göre kendi doğum gününüzle kıyaslama yapar net karar verirsiniz.

Back
X