• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi fesat dusunuyorum yoksa bu da bildigimiz kaynana mi.

Bayanlar merhaba. Uc gun once bi olay yasadim hala daha sinirim sogumadi.

Erkek arkadasim evini tasidi annesiyle babasi da bizim oldugumuz sehre ugradilar biz burda okuyoruz.
Neyse ev az cok toparlandi mutfakta oturduk muhabbet ediyoruz kahvalti sonrasi.
Annesi diger oglunu ist.da havaalanina birakmisti yurt disina gidicekler toplu bi sekilde.
Bu toplulugu filan konusuyoruz iste onlar anlatiyo biz benimkiyle dinliyoruz. Kadin dedi ki, ( benimki x olsun) ; "x orda bi kiz vardi o kadar guzeldi ki herkesin agzi acik kaldi herkes onu izledi, boyle bisey yiyodu su bogazindan gecen yuttugu sey gorunuyo oyle sut beyaz, gozler yesil." Boyle dedi ogluna. Az daha devam etse "o kadar guzelse kocana al" diycektim.
Ne kadar sacma ya benim yanimda soyledigi seye bak, hos benim olmadigim ortamda da boyle bisey soylenmez ya niye ballandira ballandira anlatiyosun yani mok mu var ? Yine sinirlendim.

Amacin ne yani dimi insan boyle biseyi hangi amacla anlatir ki bu sekilde?

Ben de erkek arkadasima dedim ki annem bana "omrumundevrimi sunun suyunu gorduk bir yakisikli bir boylu poslu nasil endamli bi cocuk" vs diye bisey soylese ne dusunursun dedim. Cok sacma degil mi Allah askina dedim. "Yani sacma demiyim de dusuncesizce" dedi. Anasini koruycak ya. Sacma iste.

Ne kadar amacsiz sinir bozucu bisey ya icim hala sogumadi cok sinirim bozuldu

Ki ben hic bi zaman "kaynana" karsiti bi insan olmadim hep iyi gozle bakmaya calistim, daha once benzeri bisey olmustu tartisma noktasina gelmistik o olaydan sonra tam hersey guzel gidiyodu simdi bozuldu.

Bu olayi siz yasasaniz ne dusunurdunuz ben hala kendimi sorguluyorum icim mi fesat yanlis mi anladim diye. Niye bana kotu niyetle boyle bisey yapsin diyorum ama baska aciklama da bulamiyorum
Kesin oğlu senle ilgilendiği için kiskancligindan ne diyecegini bilmemis ve o şekilde konuşmuş ayrıca bunun bir açıklaması var seni takmiyorum sen şimdi bişey deme Evlenirsn eğer ondan sonra sende lafını karşılıksız bırakma

bir kere o senin kvaliden değil ki. Siz henüz öğrencisiniz yani sen terimleri yanlış ve abartı kullanmışsın.
Buna karşı da bizim Türk kızlarının her zaman evlenme heveslisi olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.
ikinci mevzu annen yaşında bir insan aranızda bir bağ yokken çok saygısızca konuşuyorsun arkasından "beğendiysen kocana al" demeyi düşünmen gibi..bunu asla tavsiye etmiyorum sana ayrılman için en geçerli nedenlerden biri haline dönüşebilir.
İkincisi anlamadım ben sen onlarda mı kaldın, onlar gelip erkek arkadaşının evinde kaldı sen de erkek arkadaşının evinde mi kalıyordun kahvaltı ettiniz?
Eğer öyleyse zaten başından kaybetmşsin sen. Hiç bir anne oğluyla aynı evde kalan kızı gelin olarak kabul etmez maalesef. Kaldı ki ayrı bile kaldığını bilse oğlan anaları önce oğlunun okulunu bitirmesini, sonra askerliğini yapmasını ve sonra iş bulmasını ister. Hatta okuldayken kız arkadaş istemez ki derslerden geri kalmasın diye.
Sen kendini hangi noktada hesap sormaya yetkili ve etkili buluyorsun?
Aynı soruları ben soracaktım, bizde görüştük eşimle olay söz takmaya gelene kadar asla görüşmedim, madem erkek arkadaşınızın evine gidiyorsunuz onlar varken gitmeseydiniz, yüz göz olmaya ne gerek var bırakın sizi merak etsinler saygı duysunlar burası Türkiye insanlar oğullarının evine girip çıkan kızları gelin adayı olarak kabul etmiyorlar.. Kaldı ki ben erkek olsam benim anneme o lafı söyleyecek, aklından geçirecek kızla evlenmem, bir sürü konular var burda annesi yüzünden evliliğini bitiren kalmış ki söz yok nişan yok dış kapının mandalı konumunda ...

Nişanlı veya evli değil bir "sıfatı" yok diye erkeğn annesi hem de bu kızın yüzüne karşı ağzına geleni söyleyebilir ve bu kızcağız da sinirlenmemeli öyle mi? Hayır... Öyle değil bence. Ne olursa olsun oğlunun hayatında bir bayan var ve o da bunu bal gibi biliyor. Çocuk bile bilir böyle konuşulmayacağını. Seviyesizlik bence bu. Örnekteki gibi bazı erkek anneleri kendilerini yüce varlıklar mı sanıyorlar da karşılarındakini bu kadar aşağılamaya kalkıyolar. Çok kızdım vallahi

Benim kayınvalidemde anlatır. Önceden canım sıkılıyordu. Ama şimdi takmıyorum. Hatta beni beğenenler olduğu zaman eşime anlatıyor gibi yapıp kayınvalideme gönderme yapıyorum. Şimdi kadıncağızın idolü oldum. Bana benzemeye çalışıyor. :)

Ama şu an bilemiyoruz ki saygı duyup duymadığını?
Muhtemelen çok uçuk bir tipten bahsediyor kayınvalide.
Laf olsun diye konuşmuş olabilir. Yahut cidden inanılmaz beyaz tenli ve güzel bir kadın görmüş paylaşmış. Her güzel kadını anlatırken zihnimizde karşıdakine yakıştırma durumu olmayabilir.

He diyelim ki saygı duymadı, fesatlığından yaptı yine de "beğendiysen kocana al" lafı bu yaştaki bir kadına söylenecek laf değil. Artı bu konumdaki birinin söyleyeceği laf değil. Arkadaşına, şuna buna bir ihtimal söylenir yahut çok ciddi şeyler olur emin olunur o zaman yine bir ihtimal ama ben hoş bulmadım.

Ayrıca benim kayınvalidem de bu derece abartı övmez ama beğendiği insanları söyler. Bilmem kimin kızı çok hoş, bayıldım vs der. Adım gibi eminim ki aklında herhangi bir ima yok, sadece beğendi.
Zaten kizda begendiysen kocana al dememis. Sadece aklindan gecmis. Hicbir sekilde cesaret edip de soylenebilecek bisey degil zaten o cumle. Ayni sinirle buraya yazmis hepsi bu. Ama kayinvslide de bana cok bos bi insan gibi geldi. Gereksiz bos laflar etmis. Uni caginda cocugu olan bi kadin, hele de yabanci birinin yaninda boyle bos bos konusmamali bence.

Zaten kizda begendiysen kocana al dememis. Sadece aklindan gecmis. Hicbir sekilde cesaret edip de soylenebilecek bisey degil zaten o cumle. Ayni sinirle buraya yazmis hepsi bu. Ama kayinvslide de bana cok bos bi insan gibi geldi. Gereksiz bos laflar etmis. Uni caginda cocugu olan bi kadin, hele de yabanci birinin yaninda boyle bos bos konusmamali bence.
Kayınvalide demişsiniz yabancı biri demişsiniz bir kere kayınvalidesi değil ikincisi yabancı biriyse aile içinde ne işi var..

Kayınvalide demişsiniz yabancı biri demişsiniz bir kere kayınvalidesi değil ikincisi yabancı biriyse aile içinde ne işi var..
Burda kayinvalide konusu cok aciliyor bende yorum yaptigim icin onlara gayri ihtiyari oyle yazmisim haklisiniz. Kayinvalide adayi diyelim.
Ama yabanci biri konusuna soyle aciklik getireyim. Bu insanlar konusahibinin anlattigina bakilirsa zaten tsnisiyorlar oncesinden. Ve kadin biliyor ogluyla bir iliskisi oldugunu. Tasiniyor diye yardima gitti belki bilemiyorum. Ama ailesiyle birlikte oturmak icin illa soz nisan olmasi gerekmiyor devil mi? Pek ala oturabilirler beraber. Aksi takdirde nasil tanisacaklar birbirlerini taniyacaklar. bir suru insan sevgiliyken sevgilisinin ailesiyle tanisip gorusuyor. Bunda snormal bir durum yok. Gayet normal.

Burda kayinvalide konusu cok aciliyor bende yorum yaptigim icin onlara gayri ihtiyari oyle yazmisim haklisiniz. Kayinvalide adayi diyelim.
Ama yabanci biri konusuna soyle aciklik getireyim. Bu insanlar konusahibinin anlattigina bakilirsa zaten tsnisiyorlar oncesinden. Ve kadin biliyor ogluyla bir iliskisi oldugunu. Tasiniyor diye yardima gitti belki bilemiyorum. Ama ailesiyle birlikte oturmak icin illa soz nisan olmasi gerekmiyor devil mi? Pek ala oturabilirler beraber. Aksi takdirde nasil tanisacaklar birbirlerini taniyacaklar. bir suru insan sevgiliyken sevgilisinin ailesiyle tanisip gorusuyor. Bunda snormal bir durum yok. Gayet normal.
Kadın biliyor ama istemiyor belliki, bence gerek yok oğlunu ziyarete gelmiş geri dönecek ben olsam gitmezdim ön yargılı yaklaşılabilir buna engel olmak için gitmezdim, hele bir ilişki ciddileşsin ondan sonra zaten o cümleyi kuramaz kurmaz..

cesit cesit kayinvalideler var.ama benimki baska sanirim aman nazar degmesin masallah oglundan cok beni dusunur.herseyde ona kizar.surekli hediyeler alir bana.gelir temizligime yardim eder.hamileligimde 9ay bakti bana 1bardak suyu bile elleriyle icirdi.sanirim ben cok sansliyim

Nişanlı veya evli değil bir "sıfatı" yok diye erkeğn annesi hem de bu kızın yüzüne karşı ağzına geleni söyleyebilir ve bu kızcağız da sinirlenmemeli öyle mi? Hayır... Öyle değil bence. Ne olursa olsun oğlunun hayatında bir bayan var ve o da bunu bal gibi biliyor. Çocuk bile bilir böyle konuşulmayacağını. Seviyesizlik bence bu. Örnekteki gibi bazı erkek anneleri kendilerini yüce varlıklar mı sanıyorlar da karşılarındakini bu kadar aşağılamaya kalkıyolar. Çok kızdım vallahi

Benim de dedigim buydu aslinda, universite flortu der ciddiye almaz, takmaz, patavatsiz da bir insan belli kafasindan geceni soylemis. 20-30 yillik gelinini takmayan var, universite cagindaki cocugun sevgilisini mi ciddiye alacaklar ve ciddiye almama hakki da var cunku ortada bir resmiyet yok henuz. Tabi ki bu yasli hanimin yaptigi hos olmamis, lakin bir yeriniz, agirliginiz olmayan yerde bulunursaniz, bu ornekte oldugu gibi, laf yiyebilirsiniz ve elinizden bir sey gelmez. O yuzden kizlar bence kendilerini bu duruma dusurmemeli. Genel anlamda insan kendini , "sen de kimsin ki" lafini duyabilecegi duruma sokmamali bence, cevap/alinma/uzulme hakki olmuyor cunku.

Belli ki bu hanim, konu sahibesini sevmemis, oglumun seninle evlenmesini istemiyorum ben baskasini bulucam demis acikca. Simdi bu kadar yuzgoz olmaya ne gerek vardi, konu sahibesi daha once aileyle ciddiyet icinde tanismis olsaydi bu hanim bunu diyemezdi. Benim soylemeye calistigim sey buydu, kendinizi kotu duruma dusurmeyin lutfen.

Son düzenleme:
Aman herkes bir cesit bi kere sevgilim ben ve ablasi muhabbet ediyorduk ablasi birden konuyusevgilimin eski sevgilisine getirmisti ki kiz bunlarin karsi komsusu soka girmistim sevgilimde cok bozulmustu konuyu kapattirdi takilma canim bosver gitsin:KK47:

Kadın biliyor ama istemiyor belliki, bence gerek yok oğlunu ziyarete gelmiş geri dönecek ben olsam gitmezdim ön yargılı yaklaşılabilir buna engel olmak için gitmezdim, hele bir ilişki ciddileşsin ondan sonra zaten o cümleyi kuramaz kurmaz..
Isin ciddi olup olmadigini biz bilemeyiz ki degil mi. Belki ikisi de ilerde evlenmeyi dusunuyor. Ayrica oglunu gorup gidecekmis diyorsunuz. Ne var bunda kiz da gidip gorusmus olsa yani. Bekarken kiz gorusunce hadsiz, evlenip gorusmezse saygisiz, kayinvalideyi sevmeyen, oglunu calan oluyorlar. Ne garip dunya.

Canm acikca seni gelin olarak gormuyorum.daha guzel bi kiz istiyorum ogluma demis.
Bosver sevgilin seni sevdikten sonra annesi zorla baskasini alcak degilya.
Hos ortada evlilik mevzusu yok ama olursa diye sizi puskurtmeye calisiyo

Isin ciddi olup olmadigini biz bilemeyiz ki degil mi. Belki ikisi de ilerde evlenmeyi dusunuyor. Ayrica oglunu gorup gidecekmis diyorsunuz. Ne var bunda kiz da gidip gorusmus olsa yani. Bekarken kiz gorusunce hadsiz, evlenip gorusmezse saygisiz, kayinvalideyi sevmeyen, oglunu calan oluyorlar. Ne garip dunya.
Oğlunu çalmak diye bir şey olamaz eşiyse herkesin ayrı hukuku vardır eşin farkı ailenin farklı çalmak ne demek ben eşimi ailesinden çalanilir miyim onu doğuran anneden çalınıyorsa zaten ondan koca olmaz bana Allah o günleri göstersin oğlumun eşi benim için daha kıymetlidir evladımı emanet ettiğim kişidir.. Evet belki evlenecekler belkide evlenmeyecekler ben evlenecekler kısmından çok evlenmeyecekleri kısmını dikkate alırım öyle hareket ederim evlenince zaten herkes saygılı olmak zorunda birbirine, ne gerek vardı şimdiden birbirleri hakkında Yargı'da bulunup canlarını sıksınlar ..

Oğlunu çalmak diye bir şey olamaz eşiyse herkesin ayrı hukuku vardır eşin farkı ailenin farklı çalmak ne demek ben eşimi ailesinden çalanilir miyim onu doğuran anneden çalınıyorsa zaten ondan koca olmaz bana Allah o günleri göstersin oğlumun eşi benim için daha kıymetlidir evladımı emanet ettiğim kişidir.. Evet belki evlenecekler belkide evlenmeyecekler ben evlenecekler kısmından çok evlenmeyecekleri kısmını dikkate alırım öyle hareket ederim evlenince zaten herkes saygılı olmak zorunda birbirine, ne gerek vardı şimdiden birbirleri hakkında Yargı'da bulunup canlarını sıksınlar ..
Belkide boylesi daha iyi olmustur. Birbirlerini erkenden tanidilar. Kizin ailsiyle durumunu, samimiyetini bilmedigim icin birsey diyemiyorum o konuda. Ama simdi konu sahibinin bi durup dusunmesi lazim. Ilerde bu adamla evlenecek olursa, annesiyle sorunlar yasayacagini. Simdiden ogrenmis oldu. Her ne kadar kotu bir sekilde ogrenmis olsa da.
Amacben burda anlatilan anne karakterini hic begenmedim ne yalan soyliyim. Ilerde anne olursam, konu bahsi gecen anne gibi cocuguma guzellik kavraminin cok onemli oldugunu empoze etmeye calismak yerine, ne kadar yaniltici ve gecici bir kavram oldugunu, insanlari dis gorunusleriyle degerlendirmemesi gerektigini ogreterek buyuturum. Uni caginda cocugu olan bir anne hic yoksa 40 in uzeridir. Bu yasta bir kadin illa ki cocuguna birini ovecekse, ovunce konu, ancak birinin guzel ahlaki, caliskanligi olabilir. Sut beyaz teni, yesil gozleri olamaz. Olmamali daha dogrusu. Anasina bak kizini al lafi bence biraz artik degismeli. Biz kadinlar secici olmaliyiz. Anasina babasina bakip bu kadinin coxuguyla evlenilir mi diye bir dusunsun bence.

Back
X