Ben mi fesat ve kötü kalpliyim?

Hayır evli değilim. Uzun ilişkilerim oldu çünkü biliyorum bu durumu. Vardı yani hayatımda böyle sık sık hediye alan bir erkek arkadasım. Ben uyarmadım sadece gözlemledim. Çünkü cidden önünü göremeyecek kadar çok şey alıyordu. O yüzden bu durumu evliliğe taşımadım. Aynı evde yaşadık senelerce bu durum kendisini tanımama yetti.

Benim sayfalarca size anlatmak istediğim şu, bunu sizin değil eşinizin idrak etmesi lazım. Birikimlerini, evin ihtiyaçlarını kısıp kısmamasını sorumluluğunu hepsini eşinizin düşünmesi gerek. Sizin belirtmelerinizle, ağzınızdan çıkanlarla hareket etmesinin bir manası yok. O yüzden çekilin bir kenara ve izleyin. Bir müddet çocuk dahi yapmayın.
Daha iyi anladim sizi simdi, kusura bakma biraz terz yorum yazmis olabilirim.

Ne alakasi var ya? Sen evlen bakalim böyle düsünecekmisin, uzaktan söyle böyle demek kolay tabii. Ben evli degilken zaten güzel bi sekilde düsüncemi anlatmaya calistim. Ve benim fikrim isler evlendikten sonra degisiyor. Bekarken bunlari yaptigi icin evlendikten sonra da yapmasi anlamina gelmiyor!
Haklı olsanız bile üslubunuzla kendinizi haksız duruma düşünüyorsunuz.Evlenmeden önce bazı şeyler insanın gözüne batmaz ama evlendikten sonra batar hale gelir.İyice tartmak lazım bunları.

Hayır evli değilim. Uzun ilişkilerim oldu çünkü biliyorum bu durumu. Vardı yani hayatımda böyle sık sık hediye alan bir erkek arkadasım. Ben uyarmadım sadece gözlemledim. Çünkü cidden önünü göremeyecek kadar çok şey alıyordu. O yüzden bu durumu evliliğe taşımadım. Aynı evde yaşadık senelerce bu durum kendisini tanımama yetti.

Benim sayfalarca size anlatmak istediğim şu, bunu sizin değil eşinizin idrak etmesi lazım. Birikimlerini, evin ihtiyaçlarını kısıp kısmamasını sorumluluğunu hepsini eşinizin düşünmesi gerek. Sizin belirtmelerinizle, ağzınızdan çıkanlarla hareket etmesinin bir manası yok. O yüzden çekilin bir kenara ve izleyin. Bir müddet çocuk dahi yapmayın.
Evlilik öyle çekilin kenara izleyinlik bir durum değil yalnız. Afedersiniz giren çıkan karı kocaya beraber girip çıkıyor.

Haklı olsanız bile üslubunuzla kendinizi haksız duruma düşünüyorsunuz.Evlenmeden önce bazı şeyler insanın gözüne batmaz ama evlendikten sonra batar hale gelir.İyice tartmak lazım bunları.
Haklisiniz bende fark ettim, arkadasa da belirttim bunu zaten sagolun :)

Abisiyle bu sekilde bi konu gecmisti zaten, demisleri bakalim X evlendikten sonra nasil olacak bende esime belirttim, evlendikten sonra ben habersiz ivir zivir almani istemem ama o yinede anlamiyor
siz mi götürdünüz eşinizi yurt dışına
yurt dışında yaşıyorum havası mı atıyor acaba?

Sizi alakadar eden bir durum olduğunu zannetmiyorum ben. Bu eşinizi ilgilendiren bir durum. Yani siz soruyorsunuz, sorguluyorsunuz ama eşiniz kendi isteğiyle yapıyor bunu.

Birikim yapmak isterse yapar, yapmak istemezse yapmaz. Canı abisine hediye almak istiyor demek ki.
Evin para getireni eş olsa da kazancını acil olmayan hediyelere harcamasına tabi ki tepki gösteririm.
Canı isterse yapar gibi cümlelerin doğru olduğunu düşünmüyorum.
Ben gelecek kurmayı, aile olmayı düşündüğüm eşim sürekli kardeşine hediye alacak ve benim karışma hakkım olmayacak?
Kadın para kazanmıyorsa söz söyleme hakkı yok demek bu.

Konuşun kabul etmezse ayrılın deseniz anlayacağım da yapısın, canı istiyorsa yapar o anlama gelmiyor. Aile bütçesi diye birsey var.
Bu durumu eşinizle konuştunuz mu diye sordum diğer sayfalarda. Bekarken zaten güzelce izah ettiğini belirtmiş. Bunu anlamayan bir adam evlendikten sonra anlamıyorsa kadın ne yapabilir?
Demek ki canı böyle davranmak istiyor. Canı böyle davranmak isteyen adama ömür boyu ne derse desin anca tükettiği eforuyla kalacak. Aile bütçesini, sorumluluklarını, birikimlerini kadının demesiyle değil iki tarafın eşit düşüncesiyle olacak bir şey bu.

Evlilik öyle çekilin kenara izleyinlik bir durum değil yalnız. Afedersiniz giren çıkan karı kocaya beraber girip çıkıyor.
Evlenmeden önce çok daha güzel kavramlar üretilmiş tanımak için flört, sevgililik gibi.. bunlar çok güzel bir neden tanımak için. Bu yüzden evliliğe adım atılır zaten.

Evin para getireni eş olsa da kazancını acil olmayan hediyelere harcamasına tabi ki tepki gösteririm.
Canı isterse yapar gibi cümlelerin doğru olduğunu düşünmüyorum.
Ben gelecek kurmayı, aile olmayı düşündüğüm eşim sürekli kardeşine hediye alacak ve benim karışma hakkım olmayacak?
Kadın para kazanmıyorsa söz söyleme hakkı yok demek bu.
Bunu kadın başına vura vura mı öğretmesi gerekiyor kocaman evli bir adama?

Daha iyi anladim sizi simdi, kusura bakma biraz terz yorum yazmis olabilirim.
Anlaşabilmemize sevindim. Henüz çok daha yeni evlisiniz. Çocuk için acele etmeyin. Herşeyi eşiniz düşünsün. Benim küçük bir önerim olacak size siz çalışmaya başlarsanız sizde eşiniz gibi davranın. Aile fertlerinize hediye alın ve eşinize kısın. Bu durum eşinizin dikkatini çekerse gereken cevabı verirsiniz zaten. O an umarım sizi çok daha iyi anlar.

Eğer anlamıyor ve bu duruma devam ediyorsa bence evliliğinizi gözden geçirin. Ömür bir adama dil dökmeyle, uyarmayla geçmez çünkü.

Bunu kadın başına vura vura mı öğretmesi gerekiyor kocaman evli bir adama?
Konu sahibi bdv ye gelmiş konu açmış, ne, nasıl, nedir diye
Sizin verdiğiniz cevaplar 'sana mı soracaktı?' tarzında.
Başına vura vura öğretsin diyen yokta sizin düşüncenize göre sesini çıkarmayıp kocasından gelene razı olsun, başta konuşmadıysan hakkını kaybettin mi dememiz gerekiyor konu sahibine.
Evli, kocaman dediğimiz bazı adamların keşke düşünceleri de kendileri gibi kocaman olsa.
O zaman bazı sorunlar olmazdı.

Konu sahibi, siz kocanız sayesinde mi oraya gittiniz? Cevaplarsanız sevinirim🇧

Bakın bu cevabınızdan olaya farklı baktığınızı görebiliyorum.
Birlikte yaşadığınız birini ölçüp tartıp evliliğe taşımamışsınız.
Evi ayırıp devam etmişsiniz.
Birikim ve harcamalarınızı kendiniz yapmışsınız doğal olarak zararınız da yok.
Evlenince işler hiçte öyle olmuyor. Ayrılığı bir değil birçok yönüyle düşünmek zorunda kalıyorsunuz.

Herkese her seyi anlatabilirim her seyi. Ama size asla bir seyi anlatamam. 😂

Bu forumda alıntıladığım yeri diyebilecek en son kisiyim. İdrak yeteneğinize hayran kaldım.
İyi forumlar🤣
Bence anlatmak konusunda zannettiğiniz kadar iyi değilsiniz.
Bir daha okuyun yazdıklarınızı

Anlaşabilmemize sevindim. Henüz çok daha yeni evlisiniz. Çocuk için acele etmeyin. Herşeyi eşiniz düşünsün. Benim küçük bir önerim olacak size siz çalışmaya başlarsanız sizde eşiniz gibi davranın. Aile fertlerinize hediye alın ve eşinize kısın. Bu durum eşinizin dikkatini çekerse gereken cevabı verirsiniz zaten. O an umarım sizi çok daha iyi anlar.

Eğer anlamıyor ve bu duruma devam ediyorsa bence evliliğinizi gözden geçirin. Ömür bir adama dil dökmeyle, uyarmayla geçmez çünkü.
Bak işte şimdi oldu :D

İlk mesajınızda ciddi anlamda ters bir üslup vardı. Nereye çeksen oraya gelir. Ama bu alıntı mesajınızda o üsluptan eser yok gibi :D
Bu arada bazı adamlar gerçekten kafasına vura vura yola geliyor. Türlü türlü huyları var ama kendilerini büyük beyinli sanıyorlar. Değiller.

Back
X