ben mi garibim, insanlar mı..

civilenginar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2019
332
652
103
merhabalar. aslında konuya nasıl gireceğimi pek bilmesem de biraz uzun olacak, zamanı olmayanların zamanından çalmak istemem:)
22 yaşında, üniversite son sınıf öğrencisiyim. ailemden farklı bir şehirdeyim. bu sıralar biraz sıkıntılı günler geçiriyorum, yakın çevrem de bunun farkında. sıkıntım şu; sosyal medya olarak sadece twitter kullanıyorum. fotoğraf attığım bir mecra yok, whatsapp profil fotoğrafım bile yoktur. ama twitterda içimden geçenleri yazarım. mutlu olunca, üzülünce. iyi geliyor çünkü yazmak. hiçbir zaman çevremden insanları bu hesabıma eklemedim ama bir şekilde buldular ve emrivaki şekilde dahil oldular.
geçen sene uzun bir dönem depresyon süreci geçirdim. o zamanlar içimden ne geliyorsa yazdım çizdim. sürekli bu konu alay konusu oldu. işte yazdıkların şöyle yazdıkların böyle. oo sen de baya efkarlısın, tüm acına biz de dahil olduk he he tarzında. pandemi döneminde zaten kafayı yedim. okb, trikotillomani, kaygı bozukluğu yaşadım. yaşamaya devam ediyorum. kendimi ifade edebildiğim, kendim gibi hissedebildiğim tek yer orası.
yazının başında dedim ya yine aynı depresyon sürecine girdiğimi hissediyorum. yaşamak, nefes almak hiçbir anlam taşımıyor benim için. sabah kalktığımda sadece geri uyuyacağım anı düşünüyorum. 16-17 saat uyuyor geri kalanında da ölmeyecek kadar karnımı doyuruyorum. kimseye anlatamıyorum, yaşamın zevk vermediğini, bu bedende olmanın zaten çok zor olduğunu. insanlar bu durumumu anlamayıp, üstüme üstüme gelip bir de bunu samimi olmadığım insanların yanında alay konusu yapınca içten içe deliriyorum. ama tepkim yalnızca tebessüm etmek oluyor. diyeceksiniz ki engelleyin. inanın ki yaptım. o da alay konusu oldu. hesabımı kapattım. kalem alıp kağıda yazdım sonra insanlar yüzünden bir de bundan kısıtlamak istemedim kendimi. işin özü ben bu insanlara nasıl rahatsız olduğumu anlatabilirim?

10 küsur yıldır anonim olarak twitter kullanıyorum daha kocam bile bulmuş değil beni. Bulunmak istemezseniz bulunmazsınız twitterda. Gizlenmenin çok kolay olduğu bir platform.

Depresyondaysanız ya da kendinizi kötü hissediyorsanız bir psikiyatristle görüşmelisiniz. Bunu ertelemeniz sadece sorunu kronikleştirir ki zaten sizinki kronikleşmiş gibi duruyor.

Buradaki hesabinizi da bulabiliyorlar mi? Gercekten cevrenizden kimse bulmasin istiyorsaniz bulunmayacak şekilde bir hesap alin.
Herkesin duygularinizi anlamasini beklemenizden daha kolay olur eminim.

Ayrica açık günlük garip bir olay yani hemen hemen her gun depresyonunu yazan birini kim neden takip eder yani ben de olsam eglencesine bakardim en fazla. Sosyal medyada depresyon da çekilmiyor yani.

Kendi adınıza olmayan başka bir hesap açın, tanıdık hi kimseyi eklemeyin. Telefon numarası ile kaydolursanız, kişilerinizde kayıtlı olanlara bildirim gidiyor, o zaman bulurlar sizi. Telefon numaranızı kaydetmeyin.

Ben bu bedende olmak kısmına takıldım size tavsiyem şu okulu bitirmeye odaklanın sonrasında bir işe girdiğinizde hem çevreniz değişecek kendinizi o zaman olduğunuz gibi kabul ettirebilirsiniz iş çevrenize hem de kazancınızla öz güven kazanacaksınız

o kısılerı hemen engelleyın ben olsam oyle yapardım

Siz neden kendinizi kısıtlayacaksınız ki insanların münasebetsizlikleri yüzünden. Önce yeni bir email adresi alın. Sonra o email adresi ile yeni hesap açın. Telefonla filan eşleştirmeyin, yanlışlıkla "tanıdıklarımı bul" yapmasın. Siz garip değilsiniz, insanlar münasebetsiz.

Yazmak güzel bir terapi. Hele ki anonimseniz çok daha rahat. Bir dönem ben de biraz sıkıntılı bir süreçten geçiyordum ve anonim twitter/ekşi hesabıma içimden geçenleri rahatça yazarak kendimce rahatlamaya çalışıyordum. İşe yarıyordu da. Ancak ben, beni kimsenin bulamayacağı nickler tercih ediyordum dolayısıyla çevremden birinin benim hesabımı bulması, bulsa bile onun ben olduğumu anlaması mümkün değildi. Siz de yeni bir hesap açıp farklı bir nick seçebilirsiniz. Sizinle bu yüzden dalga geçmeleri onların çiğliği. Tebessüm etmek yerine tersleseydiniz bir daha cesaret edemez ve sınırlarını iyi bilirlerdi. Şimdi hem bozulup hem de ses edemediğinizin farkındalar. Ya arkadaşlarınızı karsınıza alıp sert bir şekilde ciddi ciddi konuşun ya onları tamamen hayatınızdan çıkarın ya da bu durumu takmıyormuş gibi onlardan önce siz dalga geçin kendi yazılarınızla. Sizin bozulmadığınızı gördükçe zaman içerisinde konu hakkında konuşmayı bırakırlar belki.

ya bişey sorucam çok komik ama... beni oradan birinin stalkladığını biliyorum kendi ağzıyla söylemişti. ama tabii ki kendi ismi cismiyle twitter hesabı açacak değil. ben bu kişiyi nasıl bulabilirim acaba ya? evrenin sırrını çözdüm şunu çözemedim. çok kafama takılıyor geçenlerde uğraştım ama bulamadım. bi kadın bu kişi, astrolojiyle falan çok ilgileniyor. benim hesabım açık, adım sanım ortada anonim değilim ama bu kişi anonim. ne yapacağım ya çok merak ediyorum evcilinin adından yola çıktım bulamadım. burcundan yola çıktım yine bulamadım. ne bunun hesabı ya deliricem

Ahahahha anonim hesapsa, farklı emaille açtıysa telefon da kaydetmediyse bulaman.

Sadece aynı wifi’den bağlanırsan önerilenlerde çıkma ihtimali var.

Ahahahha anonim hesapsa, farklı emaille açtıysa telefon da kaydetmediyse bulaman.

Sadece aynı wifi’den bağlanırsan önerilenlerde çıkma ihtimali var.
mailini bilmem imkansız zaten. aynı wifi'a ise hiç bağlanmadık. ama onun benim profilime defalarca girip twitlerimi okuduğu kesin. önerilerde hiç mi çıkmaz ya

Emrivaki nasıl dahil olabildiler anlayamadım. Hesabınız kilitliyse istek göndermeleri lazım, değilse bu zaten herkes okuyabilir demek.

mailini bilmem imkansız zaten. aynı wifi'a ise hiç bağlanmadık. ama onun benim profilime defalarca girip twitlerimi okuduğu kesin. önerilerde hiç mi çıkmaz ya

Merhaba
Çıkmaz :) Çıksa bile belki bomboş hesap. O olduğunu anlayamazsınız. Ama rahatsız oluyorsanız takipçilerinizi tek tek gözden geçirin, tanımadıklarınızı çıkartın ve hesabınızı gizlide kullanın. Eğer sizi sürekli stalklıyorsa merakına yenik düşüp takip isteği atabilir böylece bir ihtimal de olsa hesabını bulabilirsiniz:)

Twitter’ın algoritması diğerlerine pek benzemiyor. Tamamen anonim olabilmek üzerine kurulu. Yani biraz zor o yüzden.

Attığı tivitleri tahmin yürütüp aratabilirsin belki.

8 seneyi aşkındır Twitter kullanıyorum daha kimse bulamadı,bulunmak istemeyince bulunmuyorsun. Kaygı bozukluğu için iyi bir psikoterapistten yardım alabilirsiniz çok faydası var.

hesabım kendi adıma değildi, biraz fazla takipcim oldugu için başka hesap açmak istemedim. telefonumda girdiğimde gördüler diye tahmin ediyorum aslında

Sosyal medyayı sadece merak ettiğim uzmanlar ve sayfalar için kullanırım. Hiç kimse ne akraba ne arkadaş ekli değildir. Anonim olarak takılıyorum.. Takipçi bile kabul etmem, zaten gizli. Sosyal medya gibi bile değil.
Siz istemedikten sonra hickimse sizi bulamaz.
Hem özel olsun diyip hem kabul etmeniz yada hesap benim demenizi zaten anlamadım.
Çok rahatsizsaniz, cikartamiyorsaniz hesabı silin, full anonim hesap açın

Soruya istinaden sizin yaptığınız daha garip geldi. Hem rahatsız olup hem niye insanları kabul ettiniz?
Hadi kabul ettiniz, hesabınızda duygu durumlarınızı paylaştığınız bir yer. İnsanlar tabiki okurlar bakarlar.
İnsanların dalga geçmesi doğru değil ama sorarlar yani, merak ederler.
Bunun önüne geçmek için ya en baştan kişileri kabul etmeyecektiniz ya da hesabı buldurmayacaktiniz. Hesap herkese açık bile olsa siz bu hesap benim demediğiniz sürece, göstermediğiniz sürece kimse anlamaz, emin olamazdı.

niye dalga geciyorsunuz diye sorsaydin ya kuzum o an sor ne kasiyorsun ,hem dertli twit atmayan bir kez depresyon modunu yazmayan twitter kullaniyorum demesin uzun sure espri konusu olmustur, bunu herkes bilir ama alay etmek icin degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…