• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben mi kötü fikirliyim ?

Canım öğrenciyken böyle şark kurnazlarini çok gördü bu bünye. Sinir olmakta haklısın ama arkadaşınla kavga etmene gerek yok maddi sıkıntın yoksa para da isteme. Ama illa birşey söylemek istiyorsan arkadaşlardan biri söylemiş gülerek iyi ki kullanmayacaktin diyebilirsin.
Tartışma dememin sebebi şu diğeriyle bir olup seni dislayabilirler, mutsuz olursun. Ama bundan sonrasi için her zaman temkinli ol ve asla bir daha kullanılan durumuna düşme. Bazılarının hayat felsefesi bu insanların üzerinden geçinmek, hiç de yüzleri kizarmaz. Ben öğrencilik hayatımda herkese kendi karakteri nasılsa öyle davrandım kurnaz mi kurnaz olacaksın, çıkarcı mi çıkarcı, laf mi sokuyor sen de yapacaksın, hava mi atıyor sen de atacaksın, iyiyse sen de iyi olacaksın. O yüzden içimde kalan hiç birşey olmadi herkese davranışının karşılığını vermiş oldum ve kendi huyları öyle olduğu için de hiç tartışma yaşamadık.
Şemsiye olayında da ben olsam fazla olanı bile kullanmalarına izin vermezdim çabuk bozulabilen birşey çünkü. Ya kırmızı olana el koy ya da kendine çok daha güzelini al yine de senden iyisini kullanamamış olsunlar.

Merhabalar
Tamamen eksiltmeden yada eklemeden yazıyorum.
Eve çıktık bu dönem 3 arkadaş, daha iyi çalışırız diye.
Evde 3 kişi yaşıyoruz.
Gayet iyi hoşuz.
Ama bir detay var ki nedense beni irite ediyor.
Saç kurutma makinesi kullanmıyorduk.Zaten havalar güzel diye akşamdan banyo olup yatıyordum.
Gelgelelim ki havalar soğumaya başladı ve ben artık saç kurutma makinesi almayı düşündüm.
1 ay önce dedim ki kızlar ben saç kurutma makinesi almayı düşünüyorum siz de isterseniz ortak alalım yoksa kendime alacağım.
Yok dediler biz kullanmayacağız zaten son senemiz alıp ne yapalım ki dediler.Haklılar.
Ama içlerinden biri her banyo sonrasında benim kurutma makinemi kullanıyor.

Ben makinede değilim ama kendimi enayi gibi hissediyorum.
Yanlış anlaşılmasın parasında pulunda da değilim.Ama kullanmayacağız deyipte her defasında onun kullanması beni irite ediyor.
Sizce ben haksız mıyım ?
Kötü fikirli miyim de böyle düşünüyorum.

O arkadaşımla tek sıkıntım da bu değil.Ben eski evimden iki tane şemsiye getirmiştim.Kızlara ortak kullanırız bunu demiştim.
Biri tek renk şık bir şemsiye,diğeri ise rengarenk karışık desenli bir şemsiye.
Bu arkadaşım hep kırmızı olanı alıyor.
Bi kere kırmızıyı rasgele alarak dışarı çıkmıştım .eve geldiğimde de odama koymuştum onu.
Sabah beni uyandırarak şemsiyeyi sordu.Vitrindeki diğerini almadan geldi sabah uyandırdı ve bana şemsiyeyi sordu.
İşte bende salak gibi hissediyorum böyle durumlarda.
Hiç bir zaman en güzeli, en iyisi benim olsun derdine düşmedim ben.
Ama o bi ogrenci ezik diğerini kullansın gibi davrandı.
Bu da beni yine kötü hissettirdi.
Bence eşyalar ortak alınmamalı zaten hele kişisel eşyalar hiç ortak ortak olmamalı.. Yıllarca ev arkadaşlarım oldu.. Eve gerekli eşyaları her birini birimiz aldık.. Atıyorum tv yi ben aldım koltuğu biri aldı falan gibi.. böylece ayrılırken herkes kendi eşyasını alıp gitti eşyaları ortadan bölücek halimiz yokya.. Doğru olan budur.. Öyle deneyin derim.. Eve her lazım olan şeyi ortak almaya kalkmayın yani..

Bosanin :confused:

Saka bi tarafa ben sizin ne demek istediginizi anladim . Bazi insanlar boyledir bu yasam boyu gider. Bende oyleyim kimseye hayir diyemem ben ortada kalirim hep baskasina faydam olsun derken. Yapacagin 2 secenek var
Ya bunu yuzune soyleyeceksin ve aran bozulacak yada;
Bundan sonra temkinli olup birsey demeyeceksin

Canım bu konuyu Hiçte dile getirip,büyütüp daha da canını sıkacak hale getirme. Maalesef herkes ayrıntılara dikkat etmiyor.

Aman kuzum. Biz de 4 arkadaş ev tutmuştuk. O zamanlar bizlerin de ufak tefek takıldığı küstüğü şeyler oluyordu. İnan birbirini kırmaya değmiyor. Halen o arkadaşlarımla görüşürüm. Şemsiyeni al odanda sakla ama saç kurutma makinesinden birşey olmaz ver. Ölmüşlerinin hayrına ver ara sira kullansınlar.

Merhabalar
Tamamen eksiltmeden yada eklemeden yazıyorum.
Eve çıktık bu dönem 3 arkadaş, daha iyi çalışırız diye.
Evde 3 kişi yaşıyoruz.
Gayet iyi hoşuz.
Ama bir detay var ki nedense beni irite ediyor.
Saç kurutma makinesi kullanmıyorduk.Zaten havalar güzel diye akşamdan banyo olup yatıyordum.
Gelgelelim ki havalar soğumaya başladı ve ben artık saç kurutma makinesi almayı düşündüm.
1 ay önce dedim ki kızlar ben saç kurutma makinesi almayı düşünüyorum siz de isterseniz ortak alalım yoksa kendime alacağım.
Yok dediler biz kullanmayacağız zaten son senemiz alıp ne yapalım ki dediler.Haklılar.
Ama içlerinden biri her banyo sonrasında benim kurutma makinemi kullanıyor.

Ben makinede değilim ama kendimi enayi gibi hissediyorum.
Yanlış anlaşılmasın parasında pulunda da değilim.Ama kullanmayacağız deyipte her defasında onun kullanması beni irite ediyor.
Sizce ben haksız mıyım ?
Kötü fikirli miyim de böyle düşünüyorum.

O arkadaşımla tek sıkıntım da bu değil.Ben eski evimden iki tane şemsiye getirmiştim.Kızlara ortak kullanırız bunu demiştim.
Biri tek renk şık bir şemsiye,diğeri ise rengarenk karışık desenli bir şemsiye.
Bu arkadaşım hep kırmızı olanı alıyor.
Bi kere kırmızıyı rasgele alarak dışarı çıkmıştım .eve geldiğimde de odama koymuştum onu.
Sabah beni uyandırarak şemsiyeyi sordu.Vitrindeki diğerini almadan geldi sabah uyandırdı ve bana şemsiyeyi sordu.
İşte bende salak gibi hissediyorum böyle durumlarda.
Hiç bir zaman en güzeli, en iyisi benim olsun derdine düşmedim ben.
Ama o bi ogrenci ezik diğerini kullansın gibi davrandı.
Bu da beni yine kötü hissettirdi.

bence haklısınız, böyle insanları anlamıyorum hiç. yine de büyütmeyin derim sizi kötü niyetli konumuna koyarlar sonra suçlu durumuna düşmeyin

Son senen, aynı evi paylaşanların kanayan yarasıdır bu otlakçılık. Ordan çıkıp işe girersen stüdyo dairen olsun, senin olsun...

Bende bunu kim diyecek diye bekliyordum.
Bölümün en iyi öğrencilerinden biriyim.
Gayet başarılı bir okul hayatım var ki başkalarının çalış demesine gerek kalmadan ben hallediyorum.
Anlamıyorum yani.
Sizin için dert olması için görümce kıskançlığımı yaşamış olmam lazım,kaynanamın mı laf sokması lazım.

Yani şu aşağılayıcı yorumları her konumda ve okuduğum her konuda görmek beni artık o kadar kızdırıyor ki.
Siz ve sizin gibi bayanlardan bir heyet oluşsun.Biz dert mi değil mi diye önce size sorup,sonra konu açalım isterseniz.

Aşağılamak için söylememiştim, gayet iyi niyetle söylenmiş bir temenni cümlesiydi ilk cümlem.

Senin bahsettiğin şeyler benim için o kadar önemsiz ki belki de o yüzden takma bunlara derslerinle ilgilen sadece demek istedim. Hiç maddeci bir insan olmadığım için çok komik geliyor bu tür şeyler bana. Fön makinasını kullansa ne olur ki? Nasıl bir bencillik ya da cimrilik? Takma bunu kafana. Bozulursa bana söyle söz sana kargoyla fön makinası göndereceğim...Şemsiye de gönderirim merak etme dert etme yeter böyle saçma şeyleri...

Aşağılamak için söylememiştim, gayet iyi niyetle söylenmiş bir temenni cümlesiydi ilk cümlem.

Senin bahsettiğin şeyler benim için o kadar önemsiz ki belki de o yüzden takma bunlara derslerinle ilgilen sadece demek istedim. Hiç maddeci bir insan olmadığım için çok komik geliyor bu tür şeyler bana. Fön makinasını kullansa ne olur ki? Nasıl bir bencillik ya da cimrilik? Takma bunu kafana. Bozulursa bana söyle söz sana kargoyla fön makinası göndereceğim...Şemsiye de gönderirim merak etme dert etme yeter böyle saçma şeyleri...

Amacım eğer ki benim hiç bir eşyam kullanılmasın olsaydı ve bende zannettiğiniz gibi maddeci bir insan olsaydım bu zamana kadar paylaşmış olduğum hiç bir eşyamı iyi niyetle paylaşmazdım.
Ben burada maddesel bir rahatsızlık duyduğumdan değil,bundaki niyetten rahatsızlık duyduğumu zaten dile getirdim.
Karşı tarafın algısı zaten bi ögrenci takmaz böyle şeyleri yaaa. Olması beni rahatsız etti
Öyle ki dediğiniz gibi bir şemsiyeden rahatsız olacak olsam alın kızlar iki tane getirdim bunları kullanalım demezdim.
Ben işin 10 lirasında değilim.
Eğer ki siz insanlara iyi niyetle yaklaşıp iyi niyetli sunuyorsanız eşyalarınızı ve o insanlar da iyiyi,güzeli hep tercih ediyorsa sizde rahatsız olabilirsiniz.
Benim çok şükür halim vaktim de yerinde.
Ben buradaki tavırdan rahatsızlık duyuyorum.
Ve eğer ki bir saç kurutma makinesi veya şemsiye verebilecek durumunuz varsa lütfen bu yardımı bana değil ihtiyacı olan çocuklara yapın.
Eğer yapıyorsanız da Allah kabul etsin.

Valla üniversiteye geleli 3 ay falan oldu ,hayatımda görmediğim kadar yüzsüz insan gördüm ve utandım onların yerine.Ben bir sakız bile sormadan alamazken ,misafir olarak gelip "bir şey getirmedim sen bana verirsin ne olacak ki" diyen mi ararsın,başka arkadaşın misafiri sınavım olduğunu bile bile odama gelip 2 saat durması ,kendine sormadan meyve suyumdan koyması ,önümdeki tabağa bakınca benim de yer misin demem onunda olur sabahtan beri hiçbir şey yemedim ,karnım çok aç demesi.Beni hiç tanımadığı halde tuvaletimi kullanmak istemesi (bu sorun değil ama )ben odadayken tuvaletin kapısı açık şekilde tuvaletini yapması .Offf içim sıkıldı .Ben böyle yüzsüzlük görmedim arkadaş ya görmedimmm.Demek ki insanlara hep sert durucaksın,güler yüz göstermeyeceksin ben bunu anladım ,zaten biliyordum ama daha iyi anladım.Arkadaşınla açık açık konuş,sen enayi değilsin ,madem parasını versin öyle kullansın.İyi be sen al al ,o da kullansın.Hakkını yedirme ,arkadaşsa arkadaş ,düşünceli biri olsa zaten böyle yapmazdı.

sizi anlıyorum mesele makineyi kullanması değil, kurnazlık yapması. daha yeni eve çıkmışsınız, bugün böyle yapan yarın başka şeyler için de aynısını yapacaktır. bunu önlemek için baştan ayarı çekmeniz lazım. normalde ortalığı karıştırmayı sevmem böyle konular için, belki ben olsam susardım ama sonra bunu suistimal edip her şey de yapacak ve katlanabileceğinizi sanmıyorum. ya da şimdilik susun bir şey demeyin, yine başka bir şey alınırken ortak olmayı kabul etmezse o zaman ona saç kurutma makinesini hatırlatın, o zaman da öyle demiştin ama elinden düşmüyor vs.

Gerçekten üniversitede ev ve yurt arkadaşlığını sağlıklı biçimde sürdürmek çok zor.Ben eskiye dair çok güzel anılar hatırlıyorum evet ama çok sinir bozucu şeyler de yaşadım.O yüzden sizi anlıyorum benzer şeyler yaşadım.
Öncelikle ortak değil de kendi paranızla almanız aslında daha iyi olmuş.
Çünkü giderken kim alacak yok parayı paylaş vs. filan mutlaka bi sıkıntı olacaktı emin olun.
Arkadaşınız beleşçi bi tipmiş belli eğer kendisine alma yapma diyemiyorsanız diğer arkadaşınızı devreye sokun.
Ona söyleyin açıkça belki bi uyarı da bulunursa diğer arkadaş kendine biraz dikkat eder.
Esas sorun izinsiz odanıza girmesi orası sizin özel yaşam alanınız.
Bundan rahatsız olduğunuzu bi şekilde söylemeniz lazım direk ve dolaylı yoldan.
Yoksa sene sonuna kadar böyle devam edecek belli.
Eğer yok söyleyemem diyorsanız ve bu durum sinirlerinizi bozmaya devam edecekse şemsiyenizi ve fön makinenizi memlekete götürün kullanmayın gerekirse derim ben.

Eger baska sorunlariniz yoksa boyle kucuk seyleri dert etmeyin. Tecrubeyle sabittir. Kafanizin uyacagi sizi zor durumda birakmayacak bir ev arkadasi bulmak mucizevi bir sey, eğer ev arkadaslarinizin iyi niyetinden supheniz yoksa, diger konularda gercekten iyi anlasiyorsaniz boyle kucuk kurnazliklari gormezden gelin.

Yok artık
Hem konuyu anlamamışsınız, buz dağının sadece su üzerindeki kısmını görebilmişsiniz, bir de aşağılıyorsunuz ben kargoyla göndereyim diye
Ne terbiyesizlik
Kızın derdi makine değil bir kere onu anlayın
İkincisi ne saçmadır ne değildir herkesin kendi kararına bırakın

demkki ilk başta lazım olmaz diye dşündüler ama evde öyle olunca kullanmk ıstemiş olablrler sonuçta aynı evde yaşıyorsunuz bunlardan rahtsız olma enaylik bir durum yok bırak kullansn

Acikca hoslanmadigini soyle. Bazo seyler konusarak guzelim. Kendini doldurma bosuna. Git soyle rahatla

Her ünv ortamında böyle otlakcılar vardır. Malesef idare edip yıllar sonra anlatıp gülmesi kalıyor geriye
Bizde bitane vardı atıyorum 50 tl si vardı o para hiç kullanılmazdı. Dolmuşa binerdik bozuğum yok siz verin markete giderdik bozuğum yok siz verin. Verde senin parada bozulsun demi.
Aynı evdesiniz söylesen huzursuzluk çıkacak. Şaka yollu kira alıcam fönden de istersen salak olmadığını bilsin

ya ne kadar kucuk hesaplar bunlar , kendinizi enayi gibi mi hissediyorsunuz sac kurutma mak niz ve semsiyeniz kullanildi diye.karsindaki insan parani alir vermez,her seferinde faturayi size odetir,hesaplari size kitler ; o zaman enayi konuma getirilme olur.Semsiyeymis sac kurutma makinesiymis bunlar komik.Bir de parasinda degilim diyorsunuz.kulaanirsa kullansin nedir sanki.Kusura bakmayin ama Kendinize bosuna dert bulmussunuz

Back
X