Ben mi kötüyüm esim mi saf

Mintmavim

Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2020
186
71
18
Merhabalar. Dun kv görüntülü eşimi aradi . En son 5 gün önce görüşmüştük hastalık yüzünden hic istemediğim halde yine de gelmıslerdi. Neyse telefonu açar açmaz virüsü bahane etti herkes gelmez gitmez oldu önceden ata anaya gidilirdi bahane oldu falan diye bağırmaya başladı. Herkes bize guluyormus tum ulkeler dalga geçiyormuş turkiye evde kal falan filan diye . Tiktok hastası kadın gündemi tiktoktan takip ettiği için kafayi yemiş. Esimde o kadar habertakip eder hiç bişey demiyor oyle dinliyor .
Bizi surekli cagirirlar ben de haftada bir giderim diger gunler bahane bulurum esim topu hep bana atar o yüzden bu lafı bana soktu .

Neyse napıyosun nerdesin falan diye eşim lafı değiştirdi. Dedene gittim 2 gün durdum salmak istemedi beni ama geldim başkası gelsin dayin falan ben duramam gibisinden konuştu. ( dede 87 yaşında yalnız yaşıyor karısı ölmüs) kv babasına hiç bakmak istemez . Hep bahane bulur erkek kardeşleri ve onların karıları bakar dedeye. Neyse lafı tekrar virüse getrdi iste bahaneymis çıkılırmış bisey olmazmış...esim de oyleee sanki bayılacak alim bir zat konusuyor gibi dinliyor . Bu kadar mı hayır ya öyle şey olur mu diyemez adam .

Nyse teli kapatınca esime annen gerçekten kafayi bizle bozmuş kendi babasını bırakıp geliyor burda bize laf sokuyo 2 gün çok mu madem analik atalik hakki boyle onemli yasli adam dedim eşim de çok diye hafif sesini yükseltti. Ve bir tartışma yaşadık . Sizce benmi alınganım kocam mi umursamaz bu kadar basit meseleyi bile adam anlamıyor . Kadın bana da oğluna da aklına gelen ağzına gelen her seyi söylüyor adam hep susuyor . Ben de sinirimden ne yemek yaptım ne kahvaltı hazırladım hala konuşmuyoruz. Eski yeni tum her sey birbirine girdi kavgada küs küs duruyoruz . Sizce ne yapmalıyım. Eşimi artık saf falan bulmaya başladım ya da ben mi kötüyüm.

Eşiniz saf değil. Annesine laf ettirmiyor. Ne olurmuş, gidilirmiş, bir şey olmazmış. Cehaletin daniskası ya yemin ederim. Benim annem bana sakın çıkma evden diyor. Sizinkilere inanamıyorum. Genç olduğum halde annem çıkma diye tembihliyor evlerimiz de çok yakın. Tam 11 gündür evden market de dahil hiç çıkmadım. Tüm alışverişi eşim yapıyor. Allah akıl fikir versin sizin kayınvalideye. Tavsiyem karantina sürecine uyun. Gerekirse numara yapın boğazım ağrıyor deyin. Hatta ille de gideceğiz derse gidin yarım saat öksürün. Abartmıyorum madem öyle bunu onlar istedi. Azıcık aklına başına toplar insan. Ölen insan sayısı kat kat artıyor. Sizin kayınvalide tiktok izleyip goygoy derdinde.
Virüs değil, bu ciddiyetsizlik öldürecek bizi.
Eşinize de sürekli annen bunu dedi, kendi babasını bırakıp geliyor, kafayı bize taktı bak şöyle dedi demeyin. AA deden de yalnız kaldı inşallah ateşi falan çıkmaz deyin. Ne bileyim dolaylı söyleyin
Direkt söylemeyin. Tehdit olarak algılıyorlar.
An-la-maz-lar.
annesinin hatalarını bırakın kendi görsün.

Kendi babasına evlatlık yapmaya üşenen kayınvalidenin sizden evlatlık beklemesi hımmmm düşündürücü... Asıl bunu görmeyen kocan daha düşğndürücü... Ay şu erkekler analarının eteğinin altından çıkmadan neden evlenirler anlamam! Yok bacım bu erkeklerin çok büyük çoğunluğu hala anasına bağımlı saflık falan değil bu. Bende hamileyim eğer bi oğlum olursa nasıl yetiştirmemem gerektiğini öğreniyorum yemin ederim burada. Koy tavrını. Kayın validen olacak şahıs inanmıyorsa çıksın gezsin yeterki size gelmesin siz gitmeyin. Ben inanıyorum ne kimseye gidiyorum ne kimseyi kabul ediyorum. Afedersiniz kızan da kızdığı yerine buz tutsun. Aklı başında olan bi insan zaten gelmeyin der. Kocan da çok istiyorsa gitsin anasında kalsın. Ana oğul sorunlular belli ki.

Esin anasiyla ugrasmak istemiyor zannim "he ana he" modunda. Bu gibi durumlarda tartisacaginiza espirili bir dil ile "yahu annenin tıp okuduğunu niye bana söylemedin" der guler gecerdin.
Mod,moral bozulmasina ne gerek var.
Ayrıca sizin de biraz dik durup dediklerinizi yapmanız lazım. Evet çok tehlikeli bi virüs ile karşı karsiyayiz ama siz laf olmasin laf gelmesin diye 5 gun once gitmissiniz.
Sizin de yaptığınız hoş değil ya he deyip gidecek laf etmeyeceksin ya da "kv ben hasta olmak istemiyorum gelmeyeceğim gecene kadar" deyip konuyu kapatman lazım.

Verdigi öğütleri, ettiği sitemleri ayna karşısında tekrarlasin kayinvalideniz. Madem mevzu anaya ataya gitmek. Klasik kotu kaynana tripleri.

Kocan ne yapsin. Anasi. O da bal gibi farkinda . Ama anasi...

Sen de soyle gec bence huzur bozma bosuna.

Eger ki annesinin sozuyle hareket edip seni mecbur kilsa itaate farkli konuşurdum. Ama sen zaten belli bir mesafe koymussun.

Eşiniz saf değil siz de kötü değilsiniz. Eşiniz sadece annesini kırmak istemiyor. Ne yapsın kadına bağırıp çağırsın mı? Belli ki anlamayacak neden kendini yorsun, üzsün?

Bence de yaşlı insan zaten laf anlatamıyorsun. He he deyip kapatmış işte adam. Görüşmüyorsan görüşmezsim yine. Adam seni zorla götürüyorsa da ayrı konu. Annene niye laf söylemiyorsun deyip haklı çıkmayı beklemek saçma.

Üslubunuz çok yanlış. Ne demek annen kafayı bizimle bozmuş? Kendinizi ifade etmeye çalışırken yanlış kelimeler seçmişsiniz. Eşiniz evet haklısın öyle dese ne değişecek hayatınızda demese ne değişecek? Kimse ailesine laf söyletmez. Haklı veya haksız söyletmezler öncelikle bunu kabullenin.

Ben gitmedim onlar zorla geldi . Görüşmeyelim tokalasmayalim dedim bisey olmaz deyip zorla görüştü......

Ben gitmedim onlar zorla geldi . Görüşmeyelim tokalasmayalim dedim bisey olmaz deyip zorla görüştü......
Yanlış okumuşum kusuruma bakma geleni kovamıyorsun malum.anlayissiz insalar Allah sizi korusun demekten başka.bisey diyemiyorum ama şu hastalık gecene kadar uzaklastirin kendinizden

Bence bildiğini oku,ama eşine annen şöyle boyle deme.Benim annem öyledir,bazen kızar insan.Hickimseye o öyle değil ,böyle demez ama canı ne istiyorsa öyle yapar.

Jajajajjaja tam benim kaynana kayinbabam ben ise gidiyorum ariyolar ogullarini evde yalniz kaliyorsun uzuluyoz bize gel bize neden gelmiyorsun hic umrumda olup da demiyorum ki git veya gitme konu cok acik esinle asla ailesini sikayet ederek konusma bu yuzden kavgalar cok oluyor birak kendi anlasin kendi gorsun umrunda bile olmasin bende uc haftadir kendi ailemi gormuyorum mesela olum yok ucunda ne bu sacma tavirlar insanlari anlamiyorum

gelin kaynana savaşları işte. Halbuki bir düşünseler dünya üzerinde kaç kişi annesini üzecek şeyleri bilerek ve isteyerek söyler diye dank edecek kendilerine de.

Konu farklı olsa da babam da aynı şeyleri bıkmadan usanmadan söyler, kızar hatta azarlar bizi sağolsun sık sık. Tamam baba deyip geçiyorum her seferinde. Ne yapayım babamı tersleyeyim mi?

Eşinizde annesine diyeceklerinin bir önemi olmadığını bildiğinden sessiz kalmıştır. Annen bizimle kafayı bozmuş demenin hiçbir anlamı yok.
Eski meslelerin acısını basit konulardan çıkartmaya çalışırsanız suçlu siz olursunuz.

Eşiniz saf değil siz de kötü değilsiniz. Eşiniz sadece annesini kırmak istemiyor. Ne yapsın kadına bağırıp çağırsın mı? Belli ki anlamayacak neden kendini yorsun, üzsün?
Aynen ya. Hı hı haklısın deyip gitmezsin olur biter. Mis gibi bir kahve yap eşinle iç... İlla kavga etmeye ne gerek var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…