Ben mi söylemeliyim ?

Hayır stajda zorlamıyorum hatta sınava hazırlandıkları için çok müsamaha gösteriyorum, üstü gibi değilim. Ayrıca önce sorular sordum sonra abimden bahsettim. Yani başta düşünmüyorum dese hiç konuyu açmayacaktım

Haklısınız.

Bunu farketmeden yaptım şimdi de akıl almaya çalışıyorum ?

2. Bir konusma yapmalisiniz
Meyveden sebzeye tuza soguk almaya dunya kdr sorumlulugu var. Buyuk hata, fark etmemek cok garip. Omur boyu tasinan bir sorumluluk tek bobrek, ilac alamaz grip olmamali hangisini yazalim

Ya yaptığın saygısızlığa bahaneler kılıflar bulmaya çalışma yaptığın her şeyden önce iş etiğine aykırı. Bu şekilde aşna fişne işleriyle mi uğraştırıyorsun stajyerleri? Ne hakla kim olarak? İnşallah seni şikayet ederler. Daha iş ortamında nasıl çalışılması gerektiğini bilmiyorsun. Böyle konular ne zaman nasıl açılır bilmiyorsun

Üstelik abin kızı görmemiş, siz ailecek adama birini bulmaya çalışıyorsunuz. Abin istemezse stajyerin yüzüne nasıl bakacaksın? Stajyer hayır derse,o kız sana nasıl davranacak? Sonra gelip burada "stajyer zengin abimi istemedi ühüh ühü" diye konu mu açacaksın?

Bir daha bu konudan kıza bahsetme konu kapansın gitsin.

Böbrek alınınca metastaz yapmayacağını kim söyledi size? Hani inşallah yapmaz ama nüks oranı da küçümsenecek bi oran değil maalesef ki bu oranı da düşünürsek tabii ki söylemeniz gerekiyordu. Bana kalsa en başta böyle bi çöpçatanlığa girişmemeniz daha iyiydi, ben stajyerlerle kişisel muhabbete bile çok girmiyorum bırakın abime ayarlayayım, garip geldi.

Şimdi kız abinizin rahatsızlığını bilmiyor ve bu şekilde tanıştı diyelim. Abinizden hoşlanırsa ve tabii abiniz de ondan hoşlanırsa sonrasında hastalıktan bahsetmek ve bu şekilde vazgeçmek iki taraf için de üzücü olur. Üstelik kız belki de sağlık açısından sıcak bakmayacağı ilişkide (korkuları olması çok doğal) abinizden etkilenirse arafta kalıp kafası karışabilir. Kendileri tanışmış olsa elbette abiniz yaşadığı hastalıktan kendi bahseder ama siz aracı durumda olduğunuz için doğru olan önceden bahsetmeniz gerektiği. Eğer sıcak bakmayacaksa ona göre başta adım atmaz. Abinize bundan sonraki hayatında sağlık ve mutlu olacağı bir yuva dilerim. Kendi tercihleriyle ilerlerse daha anlamlı olacaktır.

Çok merak ediyorum kız hasta biriyle evlenmek istemiyorsa şimdi ne yapacak ? Neden onu zor durumda bıraktınız? Abinizle konuşup reddetmesi daha kötü olmaz mı? Ya da kız sırf vicdan azabından ilişkiyi yürütecek. Kötü hissedecek. Ayrıca abiniz kendine birini bulamıyor mu? Evlendikten sonra kocasının tek böbreği olduğunu duyan arkadaşım şuan çok pişman evlendiğine. Kocası biç bir ağır işte çalışamıyor işsiz. Kaynanası gil onlara bakıyor. Evlenmeden önce adamın durumu iyiymiş çalışabiliyormuş. Evlendikten sonra kötüye gitmiş. Şimdi de onun bunun ağzı kokusunu çekiyorlar

Abinizin bu durumunu kızla paylaşmanız gerektirdi. Bazı kişiler evlilik gerçekleşse dahi sonradan öğrendiğinde bunu sorun edip boşanabiliyor.

Karmasi kirlenecek ne demek?
Yani insanın yaptığı davranışın ileride karşısına çıkması. Mesela sen zor durumda birilerine koşarsan senin zor anında da ummadık biri senin yardımına sana koşar vs. İyilik yaparsın, iyilik bulursun
Kız durduk yere geçirdiği hastalık yüzünden bir erkeği reddetmiş olacak. Ve yarın bir gün hastalığı yüzünden kötü muamele ettiği şeyle sinanabilir vs. vs.
Bir ihtimal tabii ama ben de istemezdim yani kizin durumda kalmayi.
Bu arada benim sevgilim de tek bobrekli. Daha fazla su içmek dışında başka da hayatını etkileyen bir şeyi yok. İlerisi için tabii ki böbrek sorunu vs yasama ihtimali normal insanlardan daha fazla ama ben onu hastalıkta sağlıkta seviyorum, yani beni etkileyen bir durum yok. Hiç de sorun etmedim. Ama görücü usulü bir birliktelik için başlasam ve adamın malı mülkü her şeyi sayilirken böyle bir şey unutulsa(!) çok özür diliyorum ama sanki bana bir şey kakalamaya çalışmışlar gibi hissederdim. Yani onca mal mülk vs sayarken keske deseydiniz 'abim hassas biridir, geçen sene böyle böyle bir olay yaşadık. Ailecek sarsildik. Ama neyse ki geçti' diye .yine sizden çıkmış olurdu .
Bence geç kalmış sayılmazsin. 'bak sana onemli bir şey söylemem lazim' gibi değil de, abinden bahsederken bir şekilde aç konuyu,kızın haberi olsun. Sonrasında da hiç hatırlatma, konuyu açma bir süre. Kız açarsa ne ala. Ya da bir süre gectikten sonra 'bir şey konusmustuk ya, o konuda ne düşünüyorsun? Haftasonu piknik yapalım ister misin? Ya da düşündükçe soğudun mu fikirden' diye sorarsın. O da istemiyorsa 'evet ya görücü işlerine hazır degilim' der , başka sebepten reddetmiş olur

Kizi ne kadar iyi tanidiniz ki abinize es olarak.layik gordunuz? Ya kiz abinizi uzerse mesela ya da uzucu seyler yasanirsa zaten kanser atlatmis biri vicdan azabi duymayacak misiniz tanimadiginiz birini tanistirinca?

Kizin ogrenmesinden ziyade once bu onemli degil mi ya

Katılıyorum. S simirnof bu olaylar hangi kurumda geçiyor ?

Söylememek değil aslında, benim sorum ben mi söylemeliyim abim mi söylemeli ? Sorusu. Bu arada abim çok erken vakitlerde ailem tarafından çok darlandığı için uzun süre bu konudan kaçtı. Sonra kendisi de görüştü bir kaç kişiyle ama olmadı falan.

S simirnof profilinize göre siz 32 yaşındaymışsınız. Bu durumda hanginizin yaşı yanlış yazıldı ?

Kurumunuza staja gelen ve staj dosyası nedeniyle amirine ters yanıt veremeyecek durumdaki stajyerleri taciz etme hakkını size kim veriyor ? Siz stajyerler arasından abinize kız bakarken, sizin amirleriniz ne yapıyor ?

Umarım en kısa sürede stajyer sizi şikayet eder ve size yaptırım uygulanır.

Birsey diyemiyorum basli basina hata, kizda muhtemelen manasizliga bahane bulamadı evet dedi. Insallah 26 yasindadir, demek okulu gec bitirmek zorunda kalmis sizde arasindan onu begendiniz
Kıza gidipte benim abim var al evlen demedim, önce evlenmek istediği fikrini belirtti ben de benim de bekar abim var dedim.

Evlenme dairesine göndermiyorum sakin olun, tanıştırıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…