Evlenme dairesine göndermiyorum sakin olun, tanıştırıyorum
6 ay oldu tanışalı, ben duygusal garantör değilim tabiki, ancak somut şeyleri kıyaslayabilirim, yaş, eğitim, duruş, dindarlık vs gibi. Bir de burda çok söylenmişler ama kız zaten ilerde evlense de biri tanıştırıp evlenecek hayat stilini tercih ediyordu, o da şimdiye kadar kimseyle görüşmemiş. Stilleri benziyor yaniKizi ne kadar iyi tanidiniz ki abinize es olarak.layik gordunuz? Ya kiz abinizi uzerse mesela ya da uzucu seyler yasanirsa zaten kanser atlatmis biri vicdan azabi duymayacak misiniz tanimadiginiz birini tanistirinca?
Kizin ogrenmesinden ziyade once bu onemli degil mi ya
İstediğim şey aynen sizin yazdığınız gibi düşünceler. Ama sanırım anlatamadığım şey bunu tanıştıran mı söylemeli tanışan mı2. Bir konusma yapmalisiniz
Meyveden sebzeye tuza soguk almaya dunya kdr sorumlulugu var. Buyuk hata, fark etmemek cok garip. Omur boyu tasinan bir sorumluluk tek bobrek, ilac alamaz grip olmamali hangisini yazalim
İstediğim şey aynen sizin yazdığınız gibi düşünceler. Ama sanırım anlatamadığım şey bunu tanıştıran mı söylemeli tanışan mı
6 ay oldu tanışalı, ben duygusal garantör değilim tabiki, ancak somut şeyleri kıyaslayabilirim, yaş, eğitim, duruş, dindarlık vs gibi. Bir de burda çok söylenmişler ama kız zaten ilerde evlense de biri tanıştırıp evlenecek hayat stilini tercih ediyordu, o da şimdiye kadar kimseyle görüşmemiş. Stilleri benziyor yani
Demekki anlatamamışım ben diyorumki ben mi söyleyeyim abim kendisi mi söylesin ?çünkü insanların karakteri de farklı. Ben olsaydım ben söylemek isterdim. Böyle düşündüğüm için de konuyu açma hakkını kendimde bulmadım. Eşim tam tersini söyleyince de kadınlara sormak istedim. Ayrıca Ben gelenlere meslektaşım gibi davranıyorum altımda birileri gibi değil. Yani belki de seneye beraber çalışacağız. Stajyer deyince insanların aklına sabi sübyan geliyor. Ya da hep eziyet çektiren amirler falan. Öyle bir ortamımız yok.Dediginiz olur, ama kizin hic hayattan beklentisi yoktur, evlenim evim belli olsun kafasinda, kaba tabirle koca yada evlilik arayisinda bi kizdir anlarim. Anlatisinizdan bu tarz bi kizi abinize kakalama derdinde gibi anlasiliuorsunuz. Tek bobrekli olmasi sevgilisi olamayacgi vs anlamina gelmiyor. Abiniz koca adam gayet genc. Her ortalama insan gibi hayat yolunda biri cikarsa karsisinq evlenir. Kismettir bu. Eve mi bagli abiniz? 32 yasinda insana da kiz bulmasin artik. Abinizin sosyal hayatini etkileyen, yataga bagli bi hayati olur anlarim. Eger oyle bi durum varsa da kiza demeniz lazim bence. Herseyin disinda stajer kizi abinize dusunmeniz beni rahatsiz etti. Kizin yasi isterse 35 olsun. Konumunuz geregi acayip olmus.
Hayır kızı tenhada sıkıştırdım sana bundan gayrı koca dışında yol yok dedimHmm evet zaten iş yerinde kızın başka işi gücü yoktu, geldi sana 40 yıllık ablasıymışsın gibi hayallerini anlattı. Napacaktı aşk hayatını mı anlatacaktı? Bu ülkede kaç tane kadın hem de iş yerinde rahatça "ay benim 2 sevgilim oldu bugüne kadar, sevdiğim var" gibi şeyleri konuşabilir? Ne diyecek iş yerinden ona abisini kakalamaya çalışıp, iki insanın kendiliğinden tanışıp sevgili olamayacağını düşünen birine, tabikide oraya uygun şeyler söyleyecekti. Kimse iş yerinde adı "sevgilisi varmış, şöyleymiş böylemiş" diye dedikodu malzemesi olsun istemez.
Konu sahibesinin neden bu kadar üstüne gidilmiş anlamadım.
Kadın bir samimiyet kurmuş ki böyle bir konuya girebilmiş kızla. Sanki kızı odaya çekip üstünlüğünü kullanarak kızı zorlamış gibi eleştirmişsiniz. Ve kimse sorduğu soruya odaklanmamış doğru düzgün. Çok ilginçsiniz, hepiniz resmiyet dolu kraliyet ailesisiniz sanki.
Konu sahibine de önerim, eğer abinizin durumu gerçekten özel bir bakım gerektiriyorsa, ileri ki zamanlarda farklı bir komplikasyon oluşma ihtimali varsa bence de kızla bu konuyu özellikle siz konuşmalısınız.
O yetişkin sizin altınızda, sizin sorumluluğunuzda çalışacak staj yapacak biri. Hayır demeyeyim stajımı yakar diye düşünmüş olabilir. Müdürlerinize üstlerinize de böyle abim var doktor durumu iyi, tanışmak ister misin diye sorabilir misiniz? Yani gelenlerei iş becerisi kapasitesi kariyeri vs gözüyle bakmayıp, şu kız abime iyi olur diye mi değerlendiriyorsunuz? Erkek stajerler de geliyor mu yoksa sadece kızlar mı alınıyor oraya?Yetişkin insanların verdiği kararlardan siz mi sorumlusunuz
Hayir hayir hic aklima oyle gencecik saf kiz gelmedi. Yasla alakasi yok ki zaten. Seneye sizle calissin is arkadasiniz sifati ile pek tabi farkli. Ofisinizi bilmem ama buyuk ozel sirketlerde dolu stajer olur, biri birini abisiyle tanistirmis deseler ciddi sikinti, hos degil yani. Is etigi bu, anlatacak izah edecek bise de yok. Zaten isterse 34 yasinda olsun dedim kadin fark etmez yasi. Neyse, orayi geciyorim artik. Sorunuza gelirsek sizin demeniz lazim abimin boyle bi durumu var diye bence.Demekki anlatamamışım ben diyorumki ben mi söyleyeyim abim kendisi mi söylesin ?çünkü insanların karakteri de farklı. Ben olsaydım ben söylemek isterdim. Böyle düşündüğüm için de konuyu açma hakkını kendimde bulmadım. Eşim tam tersini söyleyince de kadınlara sormak istedim. Ayrıca Ben gelenlere meslektaşım gibi davranıyorum altımda birileri gibi değil. Yani belki de seneye beraber çalışacağız. Stajyer deyince insanların aklına sabi sübyan geliyor. Ya da hep eziyet çektiren amirler falan. Öyle bir ortamımız yok.
Uzun yıllar bir kurumda müdür olarak çalıştım. Ve altımda çalışanlarla gayet samimiydim. Dışarda kahvede içerdik, iş yerinde ciddiyetle de çalışırdık.Çünkü iş yerinde en alt çalışan olan stajyer diye gelen kişiye bu şekilde sorular sorup, böyle bir teklifte bulunamaz. Staj biter. Kızla sohbetini devam ettirir, dışarıda görüşür, orada bu konuyu açar konuşur. Ama bu yaptığı hadsizlik.
Ahh sonunda anlaşıldım ya. Amir değil insanım. Yanımdaki kişi de adı resmiyette stajyer de olsa bana göre stajyerim değil meslektaşım. Çok teşekkürler. Abim kaderin cilvesi midir bilinmez zaten diyaliz hekimi. Kendisiyle ilgili her şeyde bilgili. Özel bakım gerektiren ya da komplikasyon olabilecek bir durumu da şükür yok. Sanırım ben konuşmalıyım teşekkür ederimKonu sahibesinin neden bu kadar üstüne gidilmiş anlamadım.
Kadın bir samimiyet kurmuş ki böyle bir konuya girebilmiş kızla. Sanki kızı odaya çekip üstünlüğünü kullanarak kızı zorlamış gibi eleştirmişsiniz. Ve kimse sorduğu soruya odaklanmamış doğru düzgün. Çok ilginçsiniz, hepiniz resmiyet dolu kraliyet ailesisiniz sanki.
Konu sahibine de önerim, eğer abinizin durumu gerçekten özel bir bakım gerektiriyorsa, ileri ki zamanlarda farklı bir komplikasyon oluşma ihtimali varsa bence de kızla bu konuyu özellikle siz konuşmalısınız.
Kurumumu bilmiyorsunuz alt çalışan yok bizdeÇünkü iş yerinde en alt çalışan olan stajyer diye gelen kişiye bu şekilde sorular sorup, böyle bir teklifte bulunamaz. Staj biter. Kızla sohbetini devam ettirir, dışarıda görüşür, orada bu konuyu açar konuşur. Ama bu yaptığı hadsizlik.
Cok haklisiniz. Ama Bu alt en ust meselesi de degil. Stajer menajerine emanettir. Cayci hanima desin mesela o olur abim var diye. temizlik gorevlisine desin o olur. Yada en alt kidem kimse. Stajer-menajer iliskisi farkli.Çünkü iş yerinde en alt çalışan olan stajyer diye gelen kişiye bu şekilde sorular sorup, böyle bir teklifte bulunamaz. Staj biter. Kızla sohbetini devam ettirir, dışarıda görüşür, orada bu konuyu açar konuşur. Ama bu yaptığı hadsizlik.
Sanırım iş yerinde çalışıyor gibi görünüp iş dışında herşeyi yapan koordinatörlerdensiniz yoksa bu yazdıklarınızın tamamı mesleğinizin etik ve deontolojisine aykırı. Bulunduğunuz konuma torpille mi geldiniz çok merak ettim.Hanımlar iyi geceler, yine farklı bakış açılarından fikir almak istediğim bi konu var. Ben bi kurumda çalışıyorum ve bize üniversitelerden staj için son sınıf öğrencileri gelir, ben de koordinatörüm. Bir de abim var, kendisi de hekim. Abim 32 yaşında ve hiç evlenmedi. Geçen sene çok tesadüfen 1. Evre böbrek kanseri olduğu farkedilip apar topar ameliyata alındı. Herhangi bir metastaz vs olmasın diye bir böbreği alındı. Ameliyatını yapan da kuzenimdi. Kemoterapi vs farklı bir tedaviye de gerek duyulmadı. 1 senedir de tüm testleri temiz. Bizim en çok istediğimiz şey bir yuva kurması. Ben de gelen stajyerlerden kendisiyle eşleştirdiğimi düşündüğüm birine böyle böyle bir abim var, evlilik düşünür müsün sizi tanıştırsam vs. dedim. O da düşünürüm deyip kabul etti. Ancak abimin kişiliğinden, maddi hazır oluşluğundan, ailemizden bahsetmeme rağmen hastalığından bahsetmedim. Tabi amacım gizlemek falan değil, neticede gizlenir bir şey de değil. Ben düşündüm ki tanıştıklarında abim bunu kendisi anlatma hakkına sahip. Eve gelip eşime anlatınca da yanlış yaptığımı söyledi. Sizce nasıl olmalı ? Kıza ulaşma imkanım var, hala tanıştırmış değilim.
Siz söylemelisiniz onlar tanışmadan. Belki kız en baştan tanışmak istemeyecek. Hem bu koşullar altında tanışır ve hastalık nedeniyle istemezse bu sefer abinizin de özgüveni zedelenmiş olacak. Yani herkes için olumsuz bir deneyim olmasındansa en başından sizin söylemeniz mantıklı.Demekki anlatamamışım ben diyorumki ben mi söyleyeyim abim kendisi mi söylesin ?çünkü insanların karakteri de farklı. Ben olsaydım ben söylemek isterdim. Böyle düşündüğüm için de konuyu açma hakkını kendimde bulmadım. Eşim tam tersini söyleyince de kadınlara sormak istedim. Ayrıca Ben gelenlere meslektaşım gibi davranıyorum altımda birileri gibi değil. Yani belki de seneye beraber çalışacağız. Stajyer deyince insanların aklına sabi sübyan geliyor. Ya da hep eziyet çektiren amirler falan. Öyle bir ortamımız yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?