• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben mı sucluyum kızlar?

Benim kv aynısını yaptı yapmayada devam ediyor.herşeyin en iyisini o biliyor.kimse ondan en iyisini bilemez.kendinden başka kimseyi beğenmez.kendi yiğeninede aynısını yapmış.emirlerler vermiş oda amannn teyze iyisini sen biliyorsun ben bilmiyorum sen yap demiş.benim kayınvalide gibi o yapıya sahipse kendini tutamayabilir.benim kayınvalide tutamıyor kendini karışmasa mutlaka çatlar.

Ben olsam eline birde bez verip ooooooooooooo siz bu işi çok güzel yapıyorsunuz, size zahmet olacak ama camları da silermisiniz derdim. :27:

Son düzenleme:
asıl sorun şu, evinizin temizliğine kv. yi hiç karıştırmasaydınız bunlar başınıza gelmezdi. hiç gerek yok yüz göz olmaya. onlar teklif etmiş olsa bile, ısrar dahi etseler siz münasip bi dille reddedecektiniz.. alt tarafı kendiniz yorulurdunuz, yada üç beş kuruş paranız giderdi bi kadına ama huzurunuz yerinde olurdu şimdi. kayınvaldenin bu kabalığına, üstelik daha nişanlıyken maruz kalmamış olurdunuz. hep söylüyorum, ne olursa olsun fazla yüz göz olmak evliliği de kişileri de ilerde mahvediyor diye. siz siz olun bundan sonra mesafeli olun. HER KONUDA!!! zararını değil yararını görürsünüz emin olun...

kızlar dun evımın esyaları geldı yenı evımın yanı ceyız esyalarım mobılyalarım falan..gorumcem ve akrabalarıda temızlıge geldıler yardıma Allah razı olsun yalnız soyle bır durum oldu ben yerlerı sılıyordum arkama baktım ıkı kadın guluyordu bana temızlıgımı begenmedıler acaba dıye duusndum gulumseyıp gectım neyse aksama mobılyalar kurulunca tekrar yukarı cıktım kayınvalıdem kuru supurgeyle supur odaları dedı bende elektrıklıyle supurcektım ısrar edınce kuruyu aldımn oyle supurulmez dıye elımden aldı sonra yerlerı sılmeye basladım oyle sılınmez dedı onuda yaptı ve dondum kaldım kızlar..nısanlımda ordaydı oyle bozuldukı.sonra eve dondum nısanlım bugun aradı annem ozur dılıyo senı kırdı galıba dedı.bosver dedım.aldıorla seda onemseme eskı kafa ıste dedı amna oyle kırıldımkı ev ısını bılmıyorsamda ogrenırım aslında

ev işlerini bilmiyorum bilmek de istemiyorum nefret ediyorum hiç bir zaman da yapmadım asgari yaşayacak düzeyde yaparım gerisini yaptırırım
bilmeseniz ne olur yapmasanız ne olur öğrenmeseniz ne olur
her kadın ev işini sevmek harika yapmak zorunda mı

seda eski konularına baktım,nişanlıyken bu kadar dertlenip konu açıyorsan evlendikten sonra kimbilir kaç konunu okuyacağız.keşke baştan ayrılsaydın:34:

kayınvalidenin yaptığı yakışıksız bir hareket kırıldığını bilsin belki tekrarlamaz ama böyle durumlar mutlaka yaşanıyor canım belki başka söyleyenler yada ima edenler olacaktır çok da kafana takma

sana bir anımı anlatayım canım

annem erişte yapmıs yollamıs bende pişiriyorum
kayınvaldem de o ne dedi
düşün o ne dior
erişte dedim
ay bizim burda ben cocukken yaparlardı dedi
kayınvaldem de 65 yasında düşün
neyse ben basladım pişirmeye
ve yemek konusunda cidden cok becerikliyimdir herkes cok begenir
erişteyi basladım pişirmeye kayınvaldem arkada bana bakıyor
onu öyle pişirme şöyle pişir diye laf yetiştiriyor
ben hiç duymuyorum
6senedir yaptığım sey cünkü
ve az önce kayınvaldem bana o ne dediği sey dikkatini cekeyim

yani istersen bir konuda profösor ol
kayınvaldenin karısası varsa nafile
sıkma canını
ama duyma sen bildiğini yap

Burası benim evim diyemedin mi?

orası senin evin, nasıl temizlediğin ne yaptığın kimseyi ilgilendirmez, hiç polemiğe girme, yüzgöz olma, benim evim benim kurallarım de geç, yoksa yarın bir bakarsın yatak odana girmiş çekmecelerini düzenliyor, gık da diyemezsin.

daha önce de bir altın olayı olmuştu aranızda
bizler de önemli değil dedik geçiştirdik
bu olay da çok önemli değil bence ama
böyle böyle kaynanan kendini belli ediyor işte

kendini ezdirmemeye çalış
özür dilemiş olması önemli bir şey ama bakalım gerçekten özür diledi mi
nişanlın arayı bulmaya çalışıyor olabilir

bir konu olduğunda kayınvalidene uslubunca söyle
sonrasında duygularını dşüncelerini nişanlına net bir şekilde belirt
kaynanana tepki vermezsen böyle içinde patlar
sonra nişanlının önüne temcit pilavı gibi sürersin aynı konuları
ilişkinizi yıpratırsınız
tepkini verdikten sonra da tekrar konuyu açma
bu benim nacizane önerim

Temizlik com iyi bildigini dusunuyorsa haftada bir gelsin yapsin
Bosver takma sen bildigin gibi devam et
Ve sana tavsiyem karismasina izin verme

kızlar hepınıze yanımda oldugunuz ıcın ve yorumlarınız ıcın cok tskr ederım canlarım..bana keske baSTAN aayrılsaydın dıyen arkadasa seslenıyorum sevdıgın adamı bırakıp gıtmek sevdanın neresınde var soyler mısın? ben problemlerle basa cıkmaya calısıyorum sevdıgımle bırbırımıze soz verdık omur boyu el ele olmaya.dıger arkadaslarım sızın yorumlarınızı dıkkatle okudum hep sessızlıgımden ve samımı olmamadan gelıyor bunlar basıma cok haklısınız..daha dıkkatlı olucam ınsallah bundan sonra

Canım hiç uzulme bu duruma kendinde avantaja cevir.ben nişanlılık surecimden beri onların yanında kendi ağZımlq ben cok beceriksizimdir derim boylece benden ne iş beklediler ne aş.bana geldikleri zaman bile yemegi yaparlar. Kayınvaldeme gorumceme eltime hep derim sen şu yemegi bu tatlıyı cok guzel yapıosun elin lezzetli diye hemen gaza gelip yaparlar gururları okşanır hem onlar mutlu olurlar hemde ben yorulmam.valla kimse kusura bakmasın benim bu hayata gelme nedenim iyi yemek yapmak iyi temiLik yapmak degil.eşimden daha iyi bi işim ve kazancım var başarılı bi iş hayatım var temizliğimi yapamadım gundelikçi gelir yapar yemek mi yapamadım gidilir restorantta yenir.sizi boyle şeylerle olçmelerine izin vermeyin ve daha yolun başındasınız nabza gore şerbet vermeyi ogrenin

Canım hiç uzulme bu duruma kendinde avantaja cevir.ben nişanlılık surecimden beri onların yanında kendi ağZımlq ben cok beceriksizimdir derim boylece benden ne iş beklediler ne aş.bana geldikleri zaman bile yemegi yaparlar. Kayınvaldeme gorumceme eltime hep derim sen şu yemegi bu tatlıyı cok guzel yapıosun elin lezzetli diye hemen gaza gelip yaparlar gururları okşanır hem onlar mutlu olurlar hemde ben yorulmam.valla kimse kusura bakmasın benim bu hayata gelme nedenim iyi yemek yapmak iyi temiLik yapmak degil.eşimden daha iyi bi işim ve kazancım var başarılı bi iş hayatım var temizliğimi yapamadım gundelikçi gelir yapar yemek mi yapamadım gidilir restorantta yenir.sizi boyle şeylerle olçmelerine izin vermeyin ve daha yolun başındasınız nabza gore şerbet vermeyi ogrenin

tatlım cok sag ol..benım nısanlım zaten benım ıyı yemek ve temızlık yapamadıgımı en bastan berı bılır...aslında temızlık yaparım sarjlı supurgeyle ama kuru supurgeyı kullanamam mesela..yapa yapa ogrenırım dıye dusunuyorum fakat senın soyledıgın gıbı hayatımızın amacı bu degıl..gundelıkcı kadın kadar mukemmel olamam herhalde..apacık karısılması bana tuhaf gelıyor..en azından bıldıgım sekılde yapılmasına ızın verılse kırılmazdım benım kızdıgım bu.

Zamanla ogrenirsin merak etme yetenek degil ya bu dert ettiklerin. Unutmayın arkadaşlar sizler kendinizi eski nesil gelinler gibi ev işleriyle ovulmeye layık gorurseniz onlarda size eski nesil kaynanalar gibi zulum edecektir.bırakın herkez bildiği işi yapsın isteyende istediğini konuşsun dedikodusunu yapsın.dunyası dar olan hayatı dortduvardan ibaret olan insanların dertsizlikten boyle ufak tefek şeyleri konu edip lafını yapması çok normaldir.
Konu sahibine degil buradan tum arkadaşlara soyluyorum kayınvalidelerinizle eltilerinizle gorumceniZle onlar sizi tahrik etse bile yarışa girmeyin siz kapınızı kapattıktan sonra mutluysanız eşinizle kahkalarla gulup eglenip beraber gelecek planları yapabiliyorsanız her turlu yarışın galibisiniz demektir

kendi çok biliyosa ögretsin o zaman
iş öyle olmaz demek olmaz ögretmekle göstermekle olur de sende bidakine

boşver deyip geçiştirme,kırıldığını söyle,sonra yine kırılıcağın bişey yaptığında alınmıyor nasıl olsa der geçiştirir.:20:

Ben de arkadasa katiliyorum temizlik iste ne olucak oyreniceksin.hem sen gelinsin sen niye yapiyosun madem onca insan gelmis biri yapisin iste.ya da sen cagir bir arkadasini falan gelsin yardim etsin. sen de tadini cikar. daha nelerine karisacaklar kim bilir.

Back
X