Ben mi tuhaf düşünüyorum?

ben nasıl kıl olurum boyle seylere
benım kayınpederım dugun takısızdır dıye davetıyeye yazdırdı :D
bız cok sasırmıstık ne yalan soylıyım ayıpladım da
takan takar takmayan takmaz takması gereken zaten takacaktır yoksada canı sagolsun bızım dusuncemız budur
dırek tum gelenlere altın getırecek gozuyle bakıyor kı takmayın dıye belırtıyor :D
tuhafımıza gıtmıstı

bazı kısıler yapıyor bunu , okuyunca sımdı hatırladım ogunlerı :) acıkcası ben bu mantalıte de olanlarla anlasamıyorum umarım sızın agzınızın tadı bozulmaz
mutluluklar dılerım :)

Soru garip değil, bazı yerina detinde herkes takar, bazısı takmaz. Bizde yok mesela nişanda. Kardeşimin nişanlısında var. O yüzden nişanda gelinin kesesine onun tarafı taktı, bizim taraf takmadı. En yakınlar dahil. Biz zaten setini filan aldık, bir de çekirdek aile olarak taktık ama ananemler, dayılar takmadı çok yakın olarak, adetimizde yok. Onlarda da aynı şekildeyse, sizden birileri getirdiğinde mahcup olurlar. Kimseyi arayıp sormazsın bu arada takı takacakmısınız diye, sizim adetinizde nasılsa onu söylersin.

ben nasıl kıl olurum boyle seylere
benım kayınpederım dugun takısızdır dıye davetıyeye yazdırdı :KK70:
bız cok sasırmıstık ne yalan soylıyım ayıpladım da
takan takar takmayan takmaz takması gereken zaten takacaktır yoksada canı sagolsun bızım dusuncemız budur
dırek tum gelenlere altın getırecek gozuyle bakıyor kı takmayın dıye belırtıyor :KK70:
tuhafımıza gıtmıstı

bazı kısıler yapıyor bunu , okuyunca sımdı hatırladım ogunlerı :) acıkcası ben bu mantalıte de olanlarla anlasamıyorum umarım sızın agzınızın tadı bozulmaz
mutluluklar dılerım :)
Ben de anlaşamıyorum.
Takan insan o takıyı gösteriş olarak değil, bize bir faydası olsun diye takar.
Başkası takacaksa takalım demek bana çok çiğ geliyor.
Teşekkür ederim :)

Soru garip değil, bazı yerina detinde herkes takar, bazısı takmaz. Bizde yok mesela nişanda. Kardeşimin nişanlısında var. O yüzden nişanda gelinin kesesine onun tarafı taktı, bizim taraf takmadı. En yakınlar dahil. Biz zaten setini filan aldık, bir de çekirdek aile olarak taktık ama ananemler, dayılar takmadı çok yakın olarak, adetimizde yok. Onlarda da aynı şekildeyse, sizden birileri getirdiğinde mahcup olurlar. Kimseyi arayıp sormazsın bu arada takı takacakmısınız diye, sizim adetinizde nasılsa onu söylersin.
Evet sormayacağım.
Takıyla ilgili biz konuşmuyoruz.
Bunu da söyledim zaten.
Onlar aralarında konuşmak istiyorlarsa buyursunlar.

Evet sormayacağım.
Takıyla ilgili biz konuşmuyoruz.
Bunu da söyledim zaten.
Onlar aralarında konuşmak istiyorlarsa buyursunlar.
Aralarında konuşmak değil zaten, her yerin adeti. Ardır ve bellidir. Siz bilmeseniz anne babanız bilir.

Aralarında konuşmak değil zaten, her yerin adeti. Ardır ve bellidir. Siz bilmeseniz anne babanız bilir.
Peki herkes kendi adetini uygulasa mesela?
Onlarda nişanda takı yoksa bizde böyle deyip çekilseler.
Biz de bu tatsız muhabbetleri yapmasak daha iyi olmaz mı?
Annem de bilmez biz İzmirliyiz ve burada böyle şeyler çok keskin çizgilerle ayrılmıyor.
Hele ki bizim gibi köyünüz kasabanız yoksa.

Peki herkes kendi adetini uygulasa mesela?
Onlarda nişanda takı yoksa bizde böyle deyip çekilseler.
Biz de bu tatsız muhabbetleri yapmasak daha iyi olmaz mı?
Annem de bilmez biz İzmirliyiz ve burada böyle şeyler çok keskin çizgilerle ayrılmıyor.
Hele ki bizim gibi köyünüz kasabanız yoksa.
Biz dediğinizi yaptık, iki taraf da kendilerinde nasılsa öyle uyguladı ama bunların konuşulması lazım önceden tabi ki. Bu garip değil, gerekli bir şey.

Ama sizin belki başka meselelerden kalan bir geçmişiniz vardır, o yüzden genel olarak rahatsız oluyorsunuzdur zaten, onu bilemem. Ben iki senedir düğün dernek işleriyle hemhal olduğum için konuşulmayan farklılıkların ileride nasıl mesele olabileceğini gördüm.

Kardeşimin nişanında mesela biz önceden konuştuğumuz için bu durumu, kız tarafı incelik yapıp takı merasimi koymadılar.

Allah tamamına erdirsin sizin için de, bunlar ince detaylar, önemli olan huzur ve geçim.

Biz dediğinizi yaptık, iki taraf da kendilerinde nasılsa öyle uyguladı ama bunların konuşulması lazım önceden tabi ki. Bu garip değil, gerekli bir şey.

Ama sizin belki başka meselelerden kalan bir geçmişiniz vardır, o yüzden genel olarak rahatsız oluyorsunuzdur zaten, onu bilemem. Ben iki senedir düğün dernek işleriyle hemhal olduğum için konuşulmayan farklılıkların ileride nasıl mesele olabileceğini gördüm.

Kardeşimin nişanında mesela biz önceden konuştuğumuz için bu durumu, kız tarafı incelik yapıp takı merasimi koymadılar.

Allah tamamına erdirsin sizin için de, bunlar ince detaylar, önemli olan huzur ve geçim.
Haklısınız, çok teşekkürler.

Memnun etmek mümkün değil.
Bir kez duymadım şöyle canı gönülden konuşmasını.
Hazırlıklarımın ne durumda olduğunu bir kez sormadı.
Elbiseni aldın mı bile demedi.
Ona ödetmeyeceğim belliydi zaten, erkek arkadaşımla anlaşmıştık bu konuda.
Manevi bir şeyden söz ediyorum.

Ben de kızı veya kız kardeşi olmadığı için elbisesini seçerken ona fikir vermeyi, yardımcı olmayı teklif edecektim.
Ama o böyle ilgisiz davrandıkça içimden gelmiyor, vazgeçiyorum.

Anlıyorum, insan ilgi bekliyor böyle şeylerde. Ben de hiç duymadım candan bir konuşma. Benimki bir de laf sokar üstüne. İnsan karşılık göremeyince, yapmak da istemiyor. Haklısın...

İlk kez duydum bunu. Tamamen saçmalık. Kendisi de takmıcak belki onun yolunu mu yapıyo acaba?

Back
X