- 27 Mayıs 2010
- 303
- 105
- 73
- Konu Sahibi Anneyim Ben
-
Ya ne olur yapma boyle inanma hurafe bunlar allahim kurban oldugum yaradana sigin ona emanet et bitti gitti gozunu seveyim takilma bunlara taktikca rahatsiz olursun her banyoda al abdestini oku felak nasini ayetel kursini tamamdirMerhaba kızlar günlerdir aklima takilan birsey var ve sizlerden fikir almak istedim. Adetli iken 40'ı çikmamis bebegi görmeye gelmek ne derece dogru yada yanlış? Ben iç anadolu kiziyim göçmenlerde gelinim.Bizim oralarda birakin adetli iken normalde bile 40' çikmamis bebek görülmeye gidilmez. Fakat esimin tarafinda boyle birsey yok. Suan 12 gunluk lohusayim ziyaretime gelenler oluyor. Birkac kisinin bebegimin kulagina fisildadigini fark ettim anlam veremedim. Kayinvalideme sordugumda onlar adetli ve bebegin kulagina annen gibiyiz diyorlar dedi. Sozde o zaman birsey olmazmis. Bu durum bnm cok canimi sıkmaya bsladi. Kalkip eve her gelenin ic camasirini kontrol edemem ya... Kendini bilen o sekilde gelmz zaten. Geliyosada vebali kndine olsun, bebegimin kulagina vs fisildayip bni kuruntuya dusurmesinler. Bu arada yanlis anlasilmak istemem adetli kadin pis kadin anlamina gelmiyor. Sadece ben boyle gordum ve aklimin bir kosesine yer ettim. Benm annem özel günunde kndi kardesinin bebegini bile gormeye gitmemisti. Acaba bu tarz inanclar hurafeden ibaret mi yoksa gercekten bi asli var mi?
Ben böyle saçmalık duymadımMerhaba kızlar günlerdir aklima takilan birsey var ve sizlerden fikir almak istedim. Adetli iken 40'ı çikmamis bebegi görmeye gelmek ne derece dogru yada yanlış? Ben iç anadolu kiziyim göçmenlerde gelinim.Bizim oralarda birakin adetli iken normalde bile 40' çikmamis bebek görülmeye gidilmez. Fakat esimin tarafinda boyle birsey yok. Suan 12 gunluk lohusayim ziyaretime gelenler oluyor. Birkac kisinin bebegimin kulagina fisildadigini fark ettim anlam veremedim. Kayinvalideme sordugumda onlar adetli ve bebegin kulagina annen gibiyiz diyorlar dedi. Sozde o zaman birsey olmazmis. Bu durum bnm cok canimi sıkmaya bsladi. Kalkip eve her gelenin ic camasirini kontrol edemem ya... Kendini bilen o sekilde gelmz zaten. Geliyosada vebali kndine olsun, bebegimin kulagina vs fisildayip bni kuruntuya dusurmesinler. Bu arada yanlis anlasilmak istemem adetli kadin pis kadin anlamina gelmiyor. Sadece ben boyle gordum ve aklimin bir kosesine yer ettim. Benm annem özel günunde kndi kardesinin bebegini bile gormeye gitmemisti. Acaba bu tarz inanclar hurafeden ibaret mi yoksa gercekten bi asli var mi?
canım bizim oralarda da derler adetliyken çocuk görülmez vs diye ama uygulayan var mı tabii ki yok. bunun sebebinin de adetliyken abdestli olmazmış ya kadın o yüzden bebek görülmez denirmiş. ama bana göre de saçma, ben doğum yaptığım ilk gün herkes geldi, HERKES.. akrabalar, arkadaşlar çoluk çocuk.. kadın erkek.. bu durumda nerden bilebilirdim hangi kadın adetli, aynı şekilde hangi erkek abdestli abdestsiz. ya böyle şeyler çok çok gereksiz inanışlar, sevgili konu sahibi gereksiz şeylerle kafanızı doldurmayın, bu kadar pimpirikli olmayın.ben neye sinirleniyorum biliyor musunuz, bu zihniyet cocuk yetistiriyor...
allah askina neymis sebebi ne oluyormus adetli kadin bebek gorunce biri anlatsin. Hastanede ebesi hemsiresi doktoru, kontrole giderken karsilastiklari kadinlar hepsine ped kontrolu mu yapiyorlarmis?
Merhaba kızlar günlerdir aklima takilan birsey var ve sizlerden fikir almak istedim. Adetli iken 40'ı çikmamis bebegi görmeye gelmek ne derece dogru yada yanlış? Ben iç anadolu kiziyim göçmenlerde gelinim.Bizim oralarda birakin adetli iken normalde bile 40' çikmamis bebek görülmeye gidilmez. Fakat esimin tarafinda boyle birsey yok. Suan 12 gunluk lohusayim ziyaretime gelenler oluyor. Birkac kisinin bebegimin kulagina fisildadigini fark ettim anlam veremedim. Kayinvalideme sordugumda onlar adetli ve bebegin kulagina annen gibiyiz diyorlar dedi. Sozde o zaman birsey olmazmis. Bu durum bnm cok canimi sıkmaya bsladi. Kalkip eve her gelenin ic camasirini kontrol edemem ya... Kendini bilen o sekilde gelmz zaten. Geliyosada vebali kndine olsun, bebegimin kulagina vs fisildayip bni kuruntuya dusurmesinler. Bu arada yanlis anlasilmak istemem adetli kadin pis kadin anlamina gelmiyor. Sadece ben boyle gordum ve aklimin bir kosesine yer ettim. Benm annem özel günunde kndi kardesinin bebegini bile gormeye gitmemisti. Acaba bu tarz inanclar hurafeden ibaret mi yoksa gercekten bi asli var mi?
evet 40'ı çıksın mevzusunda, bebeğin henüz bağışıklığı gelişmediği dış dünyaya henüz alışmadığı gerekçesiyle dışarı çıkarmayın, gelen gidenin mikrobik bi hastalığı olmasın derler. diye duydum en azındanTabi banı layığıyla yemiş konu sahibi..
Şu devirde böyle şeyler okuyunca üzülüyorum.
Ben doğum yaptım hastaneden çıkar çıkmaz ertesi gün eşimle yemeğe gittik. Hiç yatmadım ki. Keza kızımı da aynı şekilde doğar doğmaz sokaklardaydık. Şimdi olsa o kadar rahat davranabilir miydim diyorum. Bu 40 meselesi yine bilimden çıkmıştır. Havaların şartlarına, dışarının mikrobuna karşı henüz yeni dünyaya gelmiş bebeğin etkilenme durumuna karşı. Yoksa 40 ın herhangi bir dini, ilmi, batılda yeri yoktur. Hele regl iken gelme gitme konusu tam fıkralık yeminle.
mantıklı düşününce doğrusu da budur zaten. Ama bizim okumayı sevmeyen insanlar anneanne masallarını hiç unutmazlar. Hatta kendinden sonraki kuşaklara katmer katmer hediye ederler.evet 40'ı çıksın mevzusunda, bebeğin henüz bağışıklığı gelişmediği dış dünyaya henüz alışmadığı gerekçesiyle dışarı çıkarmayın, gelen gidenin mikrobik bi hastalığı olmasın derler. diye duydum en azından
bilmezler ama öğretmeye çalışana da asıl cahil sensin muamelesi yaparlar.mantıklı düşününce doğrusu da budur zaten. Ama bizim okumayı sevmeyen insanlar anneanne masallarını hiç unutmazlar. Hatta kendinden sonraki kuşaklara katmer katmer hediye ederler.
ya her şey abdestten mi geçiyor? Dine çekmek istemiyorum ama baştan sona hepsi hurafe.bilmezler ama öğretmeye çalışana da asıl cahil sensin muamelesi yaparlar.
artık biraz bu konuda kendimizi aşsak aslında biz rahat edeceğiz. böyle saçma şeylere inanarak kendi kendimizin sinirini bozuyoruz.
bana da dendi adetli kadın bebek görmeye gelmez abdestli olamayacağı için diye ama bana saçma geliyor benim kızımın doğumunda aklına hayaline gelebilecek herkes geldi daha hastaneden çıkmamıştım hiç aklımın ucundan dahi geçmedi acaba adetli mi değil mi?
hayır biraz mantıklı düşünsek?? gelen erkekler de var. hadi kadınlar adetliyken abdestli olmuyorlar diye görmesin deniyor eee erkeklerin abdestli olup olmadığını nerden bileceğiz.?
burda bile kadın açaltılıyor erkek erkek olduğu için hoşgörülüyor.
geçelim artık böyle şeyleri, aşalım kendimizi lütfen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?