ben mi yanlış düşünüyorum bilemedim :(

hic abartmiyosun kanimca.. gelecegi onceden sezmis ve onune gecmek istiyosun. ailesi kotulugunuzu istemez tabi de bi sekilde aklina girmisler iste nisanlinin. ne senin ne onun ailesine yakin olmak niyetiniz anladigim kadariyla. senin icin de ayni durum soz konusu yani. ikinizde birbiriniz icin bazi fedakarliklarda bulunuyorsunuz sonucta. guzellikle konusup ikna etmen lazim bi sekilde nisanlini. toplamda kac tercih hakki var bilmiyorum ama son tercihini falan memleketi yapsin bari de gonlu kirilmasin

evet ben ona demiyorum ki benim ailemin yanı olsun diye
aksine o diyordu bana senin annenin yanı olsun ki ilerde çocuk falan olursa annen bakar diye
ama şimdi niye orası olmasın deyip duruyor

Bile bile lades dememek için tabiki de onların bulunduğu şehire gitmeyin.Nişanlınızda hayır demeyi bilmiyorsa ilerde size üzebilirler.Bu riski göze almak istemiyorsanız olabildiğince uzak olun.

Bir kefede para bir kefede huzur...
Cevabı çok net değil mi:)
Sonuna kadar bastırın derim...

Her iki tarafın ailesine de yakın olmayan ama ihtiyaç anında gidilebilecek bir mesafe-3 ya da 4 saatlik-de oturmayı doğru buluyorum. Sürekli aynı yerlerde bulununca şakalaşmak için yapılanlar bile göze batıyor. Bence o şehirle eşdeğer başka şehirler önerin uzakta olan, eğer derdi gerçekten ucuz olması ise kabul eder.

ben her zaman uzak olmaktan yanayım... benim de eşimin de ailesine 3-4 saat mesafedeyiz. Ailemi korumak için bu mesafe bize yeterli.

Bile bile lades dememek için tabiki de onların bulunduğu şehire gitmeyin.Nişanlınızda hayır demeyi bilmiyorsa ilerde size üzebilirler.Bu riski göze almak istemiyorsanız olabildiğince uzak olun.

Bir kefede para bir kefede huzur...
Cevabı çok net değil mi:)
Sonuna kadar bastırın derim...

herkesin benimle aynı fikirde olmasına sevindim
çünkü bir an kendimi kötü gelin gibi hissetmeye başlamıştım

biraz uzakta olmak en iyisidir daha huzurlu olursunuz zaten önceden konuşmuşsunuz kararınızdan dönmeyin derim

Forumun bu bölümünden 3 sayfayı arka arkaya okuduysanız, ben mi abartıyorum demeniz bile yanlış bence

bizim burayı yazın,burası da ucuz,yaşam daha kolay

Haklısınız kesinlikle.
Evliliğin ilk yıllarında en azından 2 aileden de uzakta olmak daha rahat olur.
Madem nişanlınız ailesinin olduğu şehirdeki imkanlarınızı düşünüyor,sizde farklı alternatifler bulun.
Güzel ülkemde birsürü küçük şehir var,ucuz ve rahat yaşayabileceğiniz.

Daha simdiden isinize karisip kararlarinizi etkilemeye baslamislr bile.
Birde ayni sehirde oldugunuzu dusunun.
Nisanliniz aldigi kararlarin arkasinda duramayip fikir degistirebiliyor hemen.
O durmasada siz aldiginiz kararin arkasinda durun.
Nasil baslarsa oyle gider, daha en basindan boyle onemli bir durumda size mudahale etmelrine izin vermeyin.

HUMEYRACIGIM,istisare yap canim,elin hep ALLAHa dogru acik,hep duada olsun,dilin hep hayirlisini istesin.inan ki kalbine gore vericektir RABBIM.bu 1.her kes icin her zaman gecerli ve degismez kuraldir.ALLAH bilir biz bilemeyiz.ikincisi belirsizliktwn kurtulmanin tek yolu acik konusmaktir.al nisanlini onune de ki,dusundugunu bana acik ifade et.belkilerle baslarsanir bitmez ki sizin sorunlariniz.ALLAH hayvanlardan farkli olarak bizlere akli ve konusma becerisi vermis,sen otur konus ilk once hele bir aydinlastir,sonra da bir yol bulmaya calisin.gerekirse politik ol,azcik tatli dil kullan,sen cok dobra bir kizsin.oyle yol yorgan bilmiyorsun,duz gitmeye calisiyorsun,hersey acik lsun ve her seyin 1 cevabi bir yontemi var saniyorsun,.oyle degil,sen nisanlina ailesinden daha yakinsin onu her turlu avucunun icinde tuta bilirsin canim.akilli olun.azilme.ve de kendini ezik gibi gosteme.bir de korkma,eger ki nisanlina guvensen asla kimseden korkmazsin;degil ayni ilde yasamak ayni evde bile korkmazsin.inan bana.her sey senin elinde.olumlu dusunce dige birsey var.bizler kotu dusune dusune kotuyu kendimize cekeriz hep.bu kadar olumsuz olmaya devam edersen daha coook konu acarsin bir derdim var bolumune.ne demis Mevlana "gul dusunursen gulistan olusrun ,diken dusunursen dikenlik olursun:unutma canim.kendine yok yere sorun arama.her sey cok guzel ve daha da guzel olucak INSAALLAH,HEP BOYLE DUSUN VE ALLAHa layikli sekilde hamd et.seni cook seviyorum,uzulme.

hiç abartmıyorsun canım ve çokkkk haklısın. bence kafanda orada yapamayacağına karar vermişsen hiç gitme. nişanlınla da açık ve ent tekrar konuş. aynısını benim eşim de yapmaya kalktı çıkarken. illa onun ailesinin olduu yere yerleşelim dedi ama ben assla kabul etmedim. evlendik çocuk oldu halla abisi arayıp eşimi dolduruşa getirir ve bıraksam eşim arkasını dönüp gidecek ve bi daha da dönmeyecek düşün. ailesi 2-3 sene baskı yaptı oraya gidelim diye ama eşim de ailesi de kararlılığpımı görünce vazgeçtiler. benim eşimin ailesiyle ben de yapamayaacğuımı düşünüyorum, çok farklı hayatlar yaşıyoruz artı bir kaynım var ki, ondan en az 3 satt uzakta olmak hayatta yapılabilecek en doğru şey bence...

canım ben o şehirde yapamayacağımı çok iyi biliyorum. Sen demişin ya güveniyorsan aynı eve bile girersin diye işte ben nişanlıma bu konuda güvenmiyorum çünkü ailesinden çok çok etkileniyor ve hayır demesini bilmiyor. Nişan olduğu zamanlar kv ve görümcemle bir hafta geçirdim kv yine o kadar değil ama görümcem her şeye karışıyor. Nişanda kuafördeyim sabah kahvaltıda pek bi şey yememiştim kuaförde de acıktım aradım nişanlımı canım bana poğaça falan alıp getirir misin dedim tamam canım şimdi eve gidiyorum üstümü değişeceğim ablamı alıp geleceğim o zaman getiririm başka bi şey istiyor musun dedi hayır dedim öyle kapattık aradan on dakika geçti bizim beyefendi eve gitmiş aradı sen git dışardan kendin bi şeyler al ben gelemeyeceğim diyor neymiş ablası biz şimdi gitmeyelim kuaföre demiş düşün canım bana yiyecek bir şeyler getirmesine bile müsade etmediler o da onları ezip benim yanıma gelemedi. Bu kadar basit bir mevzuda tavrını koyamayan adam hiç bir mevzuda tavrını koyamaz. Hem biz onunla memleketine gitmeden önce konuşmuştuk kararımızı vermiştik o neden benim bu konu hakkındaki fikirlerimi bile bile neden olmasın diyor ki

bende kesin kararlıyım bu konuda öyle ki dün akşam rest bile çektim sen gideceksen git ben gelmiyorum diye

Son tercih bile olmasın bence de orası

Madem bariz bir uyuşmazlık var, gidip te alevlendirmeye gerek yok

Hiç abartmıyorsun, uzak olmanızda fayda var.
Hele ki karışma huyları varsa ve nişanlının "hayır" diyebilme yetisi yoksa!
Kararında sağlam durmanı tavsiye ederim, sonradan canın sıkılacağına 1 kere canın sıkılsın.

Okuduklarınızdan, duyduklarınızdan etkileniyorsunuz.
Siz ve nişanlınız zamanla dengeyi kurarsanız size karışmaları azalıyor.
Aynı şehirde uzak ilçelerde olursunuz. Evlendikten sonra illa erkeği ailesinden uzak tutarak huzur bulunmuyor.

Sizin aileniz nerede olacak ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…