• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi yanlış düşünüyorum yoksa olması gereken bu mu ?

mutluuuuu

Doğum günü hediyesi oldun bana miniğimm :)
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2013
717
324
123
Merhaba kızlar 1 yıl once evlendik mutlu bır beraberliğimiz var ikimizde çalışıyoruz fakat eşim ewe gelince herşeyi benden bekliyor. 1 yıl boyunca eve gelip odaları toparlayıp yemek yapmaya koyuluyorum.mutfakta masada yemek istemiyor. oturma odasında tv karşısında yemeye bayılıyor :110: sofrayı getit götüre yardım etmiyor, mutfağı toparlayıp bulaşıkları yerleştirip çay yapıyorum daha sonra meyve istiyor,bi soda getirir misin felanlarr.. kızlar bu bi senedir boyle. oda bende çalışıp yoruldugumuz halde ewde hep hizmet bekliyor. bi işin ucundan tutmuyor. dun gece dayanamadım baya söylendim ve bana dönüp yarın işi gitme bırak dedi :KK62: ve bu konuyu onunla defalarca konuştum işimi sevdiğimi hep çalışacağımı.. Ben ne yapmalıyım nasıl davranmalıyımda bana yardımcı olmasını sağlamalıyım. yada bunlar benım gorevim mi :KK43:

bende şuanda çalışıyorum ve önümüzdeki ay evleniyorum. şimdiden hep söylüyorum ikimizde çalışıyoruz evde işleri ortak yapacağız falan diye oda tabiki aşkım bende elimdne gelen konularda sana yardım ederim diyor.senin eşinde yardım ederim vs diyormuydu acaba. yani ben en çok senın şuanda olduğun durumda olmaktan korkuyorum. bence yanlış düşünmğyorsun en azından getir götürlerde yardım etse oda kardır sonucta ikinizde eve akşam giriyorsunuz. sende yapma ne bileyim yada sende ondan birşeyler iste, sofra kuracağınız zaman hadi beraber kuralım de. yani o şekilde olmaz bence bir şekilde seni anlaması lazım :/

tabi ki yanlış düşünmüyorsun canım. ben de çalışıyorum. 8 yıllık evliyim. eşimin hakkını yiyemem ev işi konusunda yardımcıdır. aslında ihtiyacım olan her konuda yardımcıdır. bu bana bencillik gibi geliyor. kadın çalışmak zorunda değildir. ama keyfi çalışıyorsa bile bunun bir bedeli olmamalı bence. bu zamanda "kadının görevi, erkeğin görevi" diye bir şey kalmadı. kadında erkekte her şeyi yapabilir. eşinin anlama dilini en iyi sen bilirsin. bir senedir böyle yaşamaya alıştığı için değiştirmek zorlayabilir. kavga tartışma ortamı oluşturmadan çözüm üretebilirsin. yoksa geri tepebilir.

Siz baştan bunu kabullenmissiniz ki. Ben 2 aylık evliyim benim de eşim böyle davranmaya çalışıyordu. Soda meyve çay falan sürekli istek ama ben buna engel oldum. Bizde tv karşısında yiyoruz getir götür yaparken eline tutustuyorum bunları götürür müsün hayatım diye götürüyor :) soda getirir misin diyor hayatım yoruldum mutfakta tezgahin üstünde de var buzdolabında da soğuk istersen ordan al diyorum gidiyor alıyor. Siz kizmadan söyleyin ben öyle yapıyorum ise yarıyor :)

iş yapıcam dıye kendınızı kasmayın , bır sure sonra mecburen yardım edecek

En başından konuşmanız gerekiyordu bence. İkinizde çalışıyorsunuz anlayışlı olması gerekiyor.

Yavaş yavaş alıştırın bence.
Zorla getirin, naz yaparak iş yaptırın,
Kendi döküntülerini de mi toplamaz?

Güya sizi yildiracak. Kadin erkek esit degildir ama ayni haklara sahiptir. Evin butcesine siz de katki sagliyorsunuz o da ev islerinde yardim etmeli tabi.
Yapmayiveri her istedigini sizde canim, kendi isini kendi gorsun.

canım ben şu an çalışmıyorum,bizimde oturma odasın da tv karsısında yemek hoşumuza gider ama yorgunsam o ıstesede ben mutfaga hazırlarım sofrayı.ya da ilk çay falan istiyordu çaydanlık ona daha yakın mesela,canım senın yanında zaten sen doldur diye kendi bardağımı da hemen uzatıyorum :)su falan da istemiyor kendi alıyor çok şükür,çünkü git al diyorum ben..yemek yapamaz ütü yapamaz belki (ki isteseler her şeyi yaparlar,alışmışlar) ama sodasını bile senden istemesin.git al de.1 ister 2 ister sonra alışır inş.

Siz baştan bunu kabullenmissiniz ki. Ben 2 aylık evliyim benim de eşim böyle davranmaya çalışıyordu. Soda meyve çay falan sürekli istek ama ben buna engel oldum. Bizde tv karşısında yiyoruz getir götür yaparken eline tutustuyorum bunları götürür müsün hayatım diye götürüyor :) soda getirir misin diyor hayatım yoruldum mutfakta tezgahin üstünde de var buzdolabında da soğuk istersen ordan al diyorum gidiyor alıyor. Siz kizmadan söyleyin ben öyle yapıyorum ise yarıyor :)
evet evet kesinlikle en azından böyle olmalı yani. eline yapışmaz ya sonuçta :)

Erkeklerin tek bildiği laf bu "işi bırak.."
her konuda böyle saçma çıkışları var
siz işimi seviyorum dediğiniz için böyle davranıyor..
bence önüne sofra falan açma benimki de seviyor ama ben isteyen mutfakta yesin diyorum
çayı da ona demletiyorum..

gundüz işte akşam ewde çalışıp yorulduğum için işi bırak ozamn dedi

evet evet kesinlikle en azından böyle olmalı yani. eline yapışmaz ya sonuçta :)

Yapismiyor zaten ama çocuk gibiler yapar misin getirir misin götürür müsün diyince anliyorlar :) annem hep der kadının kocasına yaptiramayacagi iş yoktur yeter ki yolunu bulsun :) ben buldum mutluyum

eşim tek çocuk. annesi her işini yapmış ve bunları benden bekliyor. oğlum olursa ilerde kesinlikle tembel yetiştirmiycem :KK62:

Merhaba kızlar 1 yıl once evlendik mutlu bır beraberliğimiz var ikimizde çalışıyoruz fakat eşim ewe gelince herşeyi benden bekliyor. 1 yıl boyunca eve gelip odaları toparlayıp yemek yapmaya koyuluyorum.mutfakta masada yemek istemiyor. oturma odasında tv karşısında yemeye bayılıyor :110: sofrayı getit götüre yardım etmiyor, mutfağı toparlayıp bulaşıkları yerleştirip çay yapıyorum daha sonra meyve istiyor,bi soda getirir misin felanlarr.. kızlar bu bi senedir boyle. oda bende çalışıp yoruldugumuz halde ewde hep hizmet bekliyor. bi işin ucundan tutmuyor. dun gece dayanamadım baya söylendim ve bana dönüp yarın işi gitme bırak dedi :KK62: ve bu konuyu onunla defalarca konuştum işimi sevdiğimi hep çalışacağımı.. Ben ne yapmalıyım nasıl davranmalıyımda bana yardımcı olmasını sağlamalıyım. yada bunlar benım gorevim mi :KK43:

Sınırlarını koy net olarak.
Yarın öbür gün çocuğunuz olduğunda onu da sana yükler tamamen
Ne olduğunu şaşırırsın inan

Yapismiyor zaten ama çocuk gibiler yapar misin getirir misin götürür müsün diyince anliyorlar :) annem hep der kadının kocasına yaptiramayacagi iş yoktur yeter ki yolunu bulsun :) ben buldum mutluyum
vallahi ben bulamadım arkadaşım

Sınırlarını koy net olarak.
Yarın öbür gün çocuğunuz olduğunda onu da sana yükler tamamen
Ne olduğunu şaşırırsın inan
evet. diyorum zaten sen bu şekilde herşeyı benden bekledikce çocuk mocuk yapmıycam diye :63:

Geç kalmışsınız tepki vermek de ve alıştırmışsınız tembelliğe. Soda mı istiyor yoruldum sen alıver diyeceksin, meyve mi istiyor bir kere de sen getir bana bende yoruluyorum diyeceksin uyaracaksın bıkmadan ne alaka işi bırakacaksın benim eşimde öyle ne yazık ki söyleye söyleye düzelttim ha çay yapar önüme getirir, meyve çerez getirir onları gocunmadan yapar ama dağınıklık fena ben 7 senedir sürekli söylüyorum hala yapmıyorum söylüyorum yapıyor ama işten çık demiyor sadece çalışmazken daha rahattın yetişebiliyordun daha kolay ve yorulmuyordun diyor bazen benim için yani çünkü işten geliyorum ütü ortalık toplama vs oluyor ama çalışmadığım dönem ütüler filan gündüzden bitiyordu hafta sonu bize kalıyordu işleri hafta içinden hallettiğim için ama yetişiyorum. Neyse ki isteyince yapmam demiyor alıştırın güzellikle söyleyin dahil edin.

sende yapma bırak ev pislensin dağılsın yetişemiyorum çok yorgunum de yat uyu iş çıkışı.

Back
X