• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi yanlış düşünüyorum yoksa olması gereken bu mu ?

Merhaba kızlar 1 yıl once evlendik mutlu bır beraberliğimiz var ikimizde çalışıyoruz fakat eşim ewe gelince herşeyi benden bekliyor. 1 yıl boyunca eve gelip odaları toparlayıp yemek yapmaya koyuluyorum.mutfakta masada yemek istemiyor. oturma odasında tv karşısında yemeye bayılıyor :110: sofrayı getit götüre yardım etmiyor, mutfağı toparlayıp bulaşıkları yerleştirip çay yapıyorum daha sonra meyve istiyor,bi soda getirir misin felanlarr.. kızlar bu bi senedir boyle. oda bende çalışıp yoruldugumuz halde ewde hep hizmet bekliyor. bi işin ucundan tutmuyor. dun gece dayanamadım baya söylendim ve bana dönüp yarın işi gitme bırak dedi :KK62: ve bu konuyu onunla defalarca konuştum işimi sevdiğimi hep çalışacağımı.. Ben ne yapmalıyım nasıl davranmalıyımda bana yardımcı olmasını sağlamalıyım. yada bunlar benım gorevim mi :KK43:

bence de işten ayrıl. çalışsan da yaptrcak çalşmasan da. bunun bi de çocuk yapması var. kölesi msn onun bi de üstne çalışıp para vereceksn bu kdr şeyn üstüne?

Yavaş yavaş alıştırın bence.
Zorla getirin, naz yaparak iş yaptırın,
Kendi döküntülerini de mi toplamaz?
Bnde tam aynı seyleri yazacaktım alıştırmak için geç kalmış değilsiniz bende çalışıyorum sağolsun eşim yardım eder söylememe gerek kalmaz,yavaştan alıştırın bi gün kendimi iyi hissetmiyorum biraz yardım edrmisin deyin bi gün sakayla karışık eline tutuşturun derken öğrensin

Benim yemekle ilgili tek sartim vardi 'tv karsisinda yemek yememek'. Yemek yemenin de bir adabi var. Bi de benim tv odam koridorun sonunda ve mutfagim da koridorun bir ucunda. 10 m.koridorum var git gelle ugrasamazdim..
Ben su an calismiyorum. Eşim cok yoruluyor Allah var. Yaptirmiyorum ama bazen alissin diye söylüyorum şunu yapar misin bunu yapar misin diye. Tamam bekle dedigi an kalkiyorum yanindan sonra tamam tamam diyip gidip yapiyor. Tavsiye ederim, bu yöntem işe yariyor. Zamanla alisiyor. Erkek yapmaz düşüncesi yok ama bazi seyleri maalesef ki bilmiyor ama baştan ogretmeye calistim. Ayrica rahatsiz olsam da Allah var yapar hic yorgunum demez..
Sizin 1 yil olmuş. Belki zamanla öğrenir sonucta siz de calisiyorsunuz..
Bunun icin biraz sabredin. 1 şeyi surekli soylerseniz o da artik yapmaya baslayacaktir.. yilmamak gerekiyor..

evet. diyorum zaten sen bu şekilde herşeyı benden bekledikce çocuk mocuk yapmıycam diye :63:

Peki arkadaşlar da sormuş ben de soruyorum evlenmeden önce bu tip bir mevzuyu hiç konuşmadınız mı? Ya da ilk aylar meyve ya da soda istediğinde bu akşam da sen yap dediniz mi? Ya da hadi şunları mutfağa taşımama yardım et dediniz mi?

Bundan sonra yavaş yavaş isteklerinizi artırın. Siz bulaşıkla ilgilenirken hayatım renklileri makineye atıp çalıştırır mısın diyin. Ne biliyim siz süpürürken o silsin. Siz ütü yaparken o diğer çamaşırları katlayıp yerleştirsin. Ayrıca da bir kadın tutun 2 haftada bir minimum ev temizliğine yardımcı olsun.

Sizin göreviniz falan değil bu.

Bir de işinizi bırakmayın. Onun yerine eşinizi adam etmeye çalışın. Neden kendi tek güvencenizi bırakacaksınız ki? Hayatta hiç bir şeyin garantisi yok. İşe girip çıkmak o kadar da kolay değil. O yüzden kurulu düzeninizi bozmayın.

Ben de aynı dertten muzdaribim canım. 1,5 yıl olacak evleneli, ben de eşimde çalışıyoruz sabah 8 akşam 5,. İş çıkışı hemen hemen aynı zamanda evde oluyoruz. Tabi beni görmelisin eve girerken, koştur koştur üzerimi değiştiriyorum, sonra doğru ortalığı toparlamaya, evi havalandır, bulaşık varsa makinada sepette onları yerleştir, sonra başla yemek yapmaya,, tabi bu arada eşim gelir üzerini değiştirip doğru tv izlemeye, ohh yerini de alır ..Aynı sizin gibi bizde oturma odasında tv karşısında yemek yiyoruz, Allah var sofrayı toplayıp tepsiyi mutfağa götürmek onun işidir :KK45: mutfaktan 8.30 da zor atarım kendimi oturma odasına, tabi çay faslını hazırlayıp. Valla rahat rahat evde oturduğum 2 saatlik bişey,. Allah tan haftada 1er gün anneme ve kayınvalideme gidiyorum da dinleniyorum birazz:KK48: Geçenlerde bende patladım çok üzüldü,dedim ki senin yanıma gelip hayatım yardım edeceğim bişey var mı demen bile beni çok mutlu eder dedim, belki bişey yapmanı da istemem o düşünceyle yanıma gelirsen, aynı anda eve geliyoruz sende çalışıyosun ben de , çok yorgun olmama rağmen hiç üşenmeden en güzel yemekleri yapmaya çalışıyorum, biraz daha düşünceli olursan çok mutlu olurum dedim.dikkatlice dinledi beni tamam dedi,geçen gün mutfağa gelip ilk defa salata yaptı, o kadar mutlu oldum kii.. ve gerçekten de o salata bile benim işimi çok kolaylaştırdı, sürekli koştur koştur bişeyleri hazırlama telaşında oluyorum çünkü,, ama şimdi sor nasıl diye yine aynıyız :) yani tatlım bu yardım etme huyunun önceden var olması lazımmış, sonradan zor kazanılıyor., ben söyleyince herşeyi yapıyor gerçekten ama bi müddet sonra eski duruma dönüyoruz.. Alıştım sanırım artık bu duruma...

bende şuanda çalışıyorum ve önümüzdeki ay evleniyorum. şimdiden hep söylüyorum ikimizde çalışıyoruz evde işleri ortak yapacağız falan diye oda tabiki aşkım bende elimdne gelen konularda sana yardım ederim diyor.senin eşinde yardım ederim vs diyormuydu acaba. yani ben en çok senın şuanda olduğun durumda olmaktan korkuyorum. bence yanlış düşünmğyorsun en azından getir götürlerde yardım etse oda kardır sonucta ikinizde eve akşam giriyorsunuz. sende yapma ne bileyim yada sende ondan birşeyler iste, sofra kuracağınız zaman hadi beraber kuralım de. yani o şekilde olmaz bence bir şekilde seni anlaması lazım :/
ewt nişanlıyken bu konuda korkum wardı ve merak etme yardım edeceğim diyordu :) ılk zamnlar etti kısa bı sure sadece o kadar. ben cok yorgunum diyor

Siz baştan bunu kabullenmissiniz ki. Ben 2 aylık evliyim benim de eşim böyle davranmaya çalışıyordu. Soda meyve çay falan sürekli istek ama ben buna engel oldum. Bizde tv karşısında yiyoruz getir götür yaparken eline tutustuyorum bunları götürür müsün hayatım diye götürüyor :) soda getirir misin diyor hayatım yoruldum mutfakta tezgahin üstünde de var buzdolabında da soğuk istersen ordan al diyorum gidiyor alıyor. Siz kizmadan söyleyin ben öyle yapıyorum ise yarıyor :)
ısrar ediyor lütfenn aşkım hadi felan diye

beraber yapılması lazım, bunun çözümü işi bırakmak değil bir zahmet totosunu kaldırıp kendi meyvesini sodasını kendi alması. 1 yıldır nasıl değişmedi, ufak ufak alıştırmaya çalışabilirdin, senin de yorgun olduğunu anlatmaya çalışabilirsin...

En başından konuşmanız gerekiyordu bence. İkinizde çalışıyorsunuz anlayışlı olması gerekiyor.
tabıkı konuştum canım çok dile getirdim ama ewlendıkten sonra değişebiliyorlar

Yavaş yavaş alıştırın bence.
Zorla getirin, naz yaparak iş yaptırın,
Kendi döküntülerini de mi toplamaz?
işten geldıgınde cok yorgun oldugunda oturma odasına cıkarıyor kıyafetlerını bende cok yorgun oldugumda ertsı gun işten gelınce kaldırabılıyorum

tabıkı konuştum canım çok dile getirdim ama ewlendıkten sonra değişebiliyorlar

işten geldıgınde cok yorgun oldugunda oturma odasına cıkarıyor kıyafetlerını bende cok yorgun oldugumda ertsı gun işten gelınce kaldırabılıyorum

Hiç kaldırma, çok rahat adama bak

Merhaba kızlar 1 yıl once evlendik mutlu bır beraberliğimiz var ikimizde çalışıyoruz fakat eşim ewe gelince herşeyi benden bekliyor. 1 yıl boyunca eve gelip odaları toparlayıp yemek yapmaya koyuluyorum.mutfakta masada yemek istemiyor. oturma odasında tv karşısında yemeye bayılıyor :110: sofrayı getit götüre yardım etmiyor, mutfağı toparlayıp bulaşıkları yerleştirip çay yapıyorum daha sonra meyve istiyor,bi soda getirir misin felanlarr.. kızlar bu bi senedir boyle. oda bende çalışıp yoruldugumuz halde ewde hep hizmet bekliyor. bi işin ucundan tutmuyor. dun gece dayanamadım baya söylendim ve bana dönüp yarın işi gitme bırak dedi :KK62: ve bu konuyu onunla defalarca konuştum işimi sevdiğimi hep çalışacağımı.. Ben ne yapmalıyım nasıl davranmalıyımda bana yardımcı olmasını sağlamalıyım. yada bunlar benım gorevim mi :KK43:

Siz eşinize size yardım etmesi için rica ediyor musunuz? Mesela, Bende oturma odasında yemek istiyorum ancak getir götür çok yoruluyorum bana yardımcı olursan beraber yapalım gibi... Eşimin başlarda aklına gelmiyordu yardım etmek. Herşeyi tek tek söylemekte benim canımı sıkıyordu, yardım etmek istese zaten eder diye düşünüyordum. Ama eşimin aklına gelmiyormuş, şimdi herşeyi tek tek söyleye söyle bir düzene oturttuk :) Bunlar kesinlikle senin görevin değil, ortak yaşam sonuçta. Öncelikle bunları iş ya da görev olarak görmeyin. Yaşarken mecburen yapmanız gereken şeyler. Misal eşiniz tek yaşasaydı ona kim hizmet edecekti?

yuh ağzım açık kaldı yarın git işi bırak dedi ha,sen bana hizmet etmek için evlendin demenin kısa yolu zaar bi yaşıma daha girdim..:KK57:

sende yapma bırak ev pislensin dağılsın yetişemiyorum çok yorgunum de yat uyu iş çıkışı.
oyle olmuyor işte canım o ewde yaşıyorsun çok cabuk tozlanıyor rahat olamıyorum bende.

Bir de işinizi bırakmayın. Onun yerine eşinizi adam etmeye çalışın. Neden kendi tek güvencenizi bırakacaksınız ki? Hayatta hiç bir şeyin garantisi yok. İşe girip çıkmak o kadar da kolay değil. O yüzden kurulu düzeninizi bozmayın.
işimi bırakmam canım.

Ben de aynı dertten muzdaribim canım. 1,5 yıl olacak evleneli, ben de eşimde çalışıyoruz sabah 8 akşam 5,. İş çıkışı hemen hemen aynı zamanda evde oluyoruz. Tabi beni görmelisin eve girerken, koştur koştur üzerimi değiştiriyorum, sonra doğru ortalığı toparlamaya, evi havalandır, bulaşık varsa makinada sepette onları yerleştir, sonra başla yemek yapmaya,, tabi bu arada eşim gelir üzerini değiştirip doğru tv izlemeye, ohh yerini de alır ..Aynı sizin gibi bizde oturma odasında tv karşısında yemek yiyoruz, Allah var sofrayı toplayıp tepsiyi mutfağa götürmek onun işidir :KK45: mutfaktan 8.30 da zor atarım kendimi oturma odasına, tabi çay faslını hazırlayıp. Valla rahat rahat evde oturduğum 2 saatlik bişey,. Allah tan haftada 1er gün anneme ve kayınvalideme gidiyorum da dinleniyorum birazz:KK48: Geçenlerde bende patladım çok üzüldü,dedim ki senin yanıma gelip hayatım yardım edeceğim bişey var mı demen bile beni çok mutlu eder dedim, belki bişey yapmanı da istemem o düşünceyle yanıma gelirsen, aynı anda eve geliyoruz sende çalışıyosun ben de , çok yorgun olmama rağmen hiç üşenmeden en güzel yemekleri yapmaya çalışıyorum, biraz daha düşünceli olursan çok mutlu olurum dedim.dikkatlice dinledi beni tamam dedi,geçen gün mutfağa gelip ilk defa salata yaptı, o kadar mutlu oldum kii.. ve gerçekten de o salata bile benim işimi çok kolaylaştırdı, sürekli koştur koştur bişeyleri hazırlama telaşında oluyorum çünkü,, ama şimdi sor nasıl diye yine aynıyız :) yani tatlım bu yardım etme huyunun önceden var olması lazımmış, sonradan zor kazanılıyor., ben söyleyince herşeyi yapıyor gerçekten ama bi müddet sonra eski duruma dönüyoruz.. Alıştım sanırım artık bu duruma...
ben çocuk oluncada boyle olmasından korkuyorum. düşünsenize :KK42: çocukları cok sewer çok ıyı ılgılenır o konuda sıkıntım yok ama çocuk olunca işler 2 katına çıkar

Ayağına götürmeyeceksin.Masayı kurarsın çağırırsın gelir oturur yer yemezse aç kalır.Bir söylenir iki söylenir üçüncü de düzene alışır.

Siz eşinize size yardım etmesi için rica ediyor musunuz? Mesela, Bende oturma odasında yemek istiyorum ancak getir götür çok yoruluyorum bana yardımcı olursan beraber yapalım gibi... Eşimin başlarda aklına gelmiyordu yardım etmek. Herşeyi tek tek söylemekte benim canımı sıkıyordu, yardım etmek istese zaten eder diye düşünüyordum. Ama eşimin aklına gelmiyormuş, şimdi herşeyi tek tek söyleye söyle bir düzene oturttuk :) Bunlar kesinlikle senin görevin değil, ortak yaşam sonuçta. Öncelikle bunları iş ya da görev olarak görmeyin. Yaşarken mecburen yapmanız gereken şeyler. Misal eşiniz tek yaşasaydı ona kim hizmet edecekti?
edıyorum canım edıyorum ama adam boyle alışmışşş

Bizde tv nin karşısında film vs izlerken yemek yemeye bayılıyoruz..
İleride evimin mutfağına televizyon koymayı planlıyorum
Yoksa halılar koltuklar batar !

Back
X