- 20 Temmuz 2019
- 160
- 131
- 33
- 35
- Konu Sahibi pinklady16
-
Evlilik ve aile kurma hakkındaki düşüncelerimi söylediğim zaman çok yadırganıyorum. Özellikle karşı cins tarafından. Şöyle ki ben ilişkilerde sıkılmaya gelemeyen bir insanım. Mesela bir kadın bence çocuğu varsa arada bir çocuğunu kocasına bırakıp arkadaşlarıyla gece eğlenmesine çıkabilmeli yada her dakikasını eşiyle geçirmemeli bireyselde takılabilmeli. Evet anne olabilirsin sorumluluğu çok fazla ama kendinede zaman ayırmak gerek insan hep çocuğuyla yapışık yaşamamalı diye düşünüyorum. Yada ben asla erkek arkadaşımın yada kocamın telefonunu kontrol etmem. Benimde edilmesinden hoşlanmam. Bu sonuçta güven meselesidir. Ben kontrol etsem bile zaten o adamın niyeti varsa bir şekilde yapar. Ama ben bunları söyleyince insanlar özelliklede karşı cins tarafından çok eleştiriliyorum. Benim düşüncelerim mi hatalı acaba? Siz ne diyorsunuz?
Mesela ben eşim yada sevgilimisterse erkek arkadaşlarıyla tatile gitmesine bişi demem. Bu güven meselesidir sonuçta.Fakat ben böyle düşündüğüm için ailem tarafından bile eleştiriliyorum. Herkes benim öyle bir insan bulamayacağımı söylüyor. Sanırım benim istediğim gibi biri yok. Ve ömrümün sonuna kadar yanlız kalıcam.Biz öyle yaşıyoruz. Henuz çocuğumuz yok ama. Onun haricinde istediğim zaman çıkar gezerim. Gecikeceksem haber veririm tabi merak etmesin eşim diye. Telefonlar ortada durur insta hesapları ikimizin de birbirimizde açık. Kimin sarjı daha çoksa ya da kim hangi telefona yakın oturduysa onu kullanır. Izin isteme olayı yoktur çok şükür. Ses yükseltme asla olmaz.Biz birlikte büyüdük ama onla ilgili sanırım. 29 yaşındayız. 16 yaşından beri sevgiliyiz. 2.5 yıldır evliyiz. Ama belli bir yaştan sonra biriyle müşterek hayat kurulunca problem daha çok oluyor sanırım.
Ben bunları söylediğim zaman benim çok rahat bir insan olduğumu söylüyorlarSöylediğiniz şeyler olması gerekenler zaten. Kültürel farklılıklar, dünya görüşü farklı insanlarla berabersiniz demek ki...
Rahatlıkla alakası yok ki. Cahil, kendine güveni ve saygısı olmayan insanlar başka türlü düşünür. Tabi ki bu bahsettiğiniz davranışlar, karşı taraf da sizin gibi olursa ancak mümkün olur. Sizi sürekli sıkıştıran, anlayışsız, kişisel sınırlarınıza saygı olmayan bir erkekle beraber olursanız, bir bakmışsınız saçma bulduğunuz şeyleri yaşıyorsunuz.Ben bunları söylediğim zaman benim çok rahat bir insan olduğumu söylüyorlar
Çok haklısınız.Rahatlıkla alakası yok ki. Cahil, kendine güveni ve saygısı olmayan insanlar başka türlü düşünür. Tabi ki bu bahsettiğiniz davranışlar, karşı taraf da sizin gibi olursa ancak mümkün olur. Sizi sürekli sıkıştıran, anlayışsız, kişisel sınırlarınıza saygı olmayan bir erkekle beraber olursanız, bir bakmışsınız saçma bulduğunuz şeyleri yaşıyorsunuz.
Bulamama ihtimalin yüksek gibi ama nasip tamamen. Bir sey diyemeyiz.Mesela ben eşim yada sevgilimisterse erkek arkadaşlarıyla tatile gitmesine bişi demem. Bu güven meselesidir sonuçta.Fakat ben böyle düşündüğüm için ailem tarafından bile eleştiriliyorum. Herkes benim öyle bir insan bulamayacağımı söylüyor. Sanırım benim istediğim gibi biri yok. Ve ömrümün sonuna kadar yanlız kalıcam.
İşte bende öyle düşünüyorum. Ama bence biz çoğumuz toplum olarak ataerkil olduğumuz için bunu kaldırabilecek bir düşünce yapısına sahip değiliz.Bunları düşünen dünyadaki tek kadın sizsiniz bravo
Öyle bir yazmışsınız ki kadın sanki o çocuğu baba evinden getirdi. Tabii ki de babasına bırakıp dışarı çıkabilir. Bu normal olan zaten. Anormal olan kadınları süper kahraman gibi görüp bütün sıfatları üzerine yapıştırıp bunları taşımasını beklemek.
bunun rahatlıkla alakası yok kı yadırganacak bırseyı de yok sız normalde olması gereken seyı ıstıyorsunuz zaten ıstedıgınız hıcbırsey luks, hadı canım olmaz kı ama denılecek seyler degılkı yuzde 80nımız bu sekıldedır zatenEvlilik ve aile kurma hakkındaki düşüncelerimi söylediğim zaman çok yadırganıyorum. Özellikle karşı cins tarafından. Şöyle ki ben ilişkilerde sıkılmaya gelemeyen bir insanım. Mesela bir kadın bence çocuğu varsa arada bir çocuğunu kocasına bırakıp arkadaşlarıyla gece eğlenmesine çıkabilmeli yada her dakikasını eşiyle geçirmemeli bireyselde takılabilmeli. Evet anne olabilirsin sorumluluğu çok fazla ama kendinede zaman ayırmak gerek insan hep çocuğuyla yapışık yaşamamalı diye düşünüyorum. Yada ben asla erkek arkadaşımın yada kocamın telefonunu kontrol etmem. Benimde edilmesinden hoşlanmam. Bu sonuçta güven meselesidir. Ben kontrol etsem bile zaten o adamın niyeti varsa bir şekilde yapar. Ama ben bunları söyleyince insanlar özelliklede karşı cins tarafından çok eleştiriliyorum. Benim düşüncelerim mi hatalı acaba? Siz ne diyorsunuz?
Yoo bu çevrenize bağlı. Bu fikirlerinizi zaten evlenmeyi düşünmediğiniz normal kadın/erkek, teyze, komşu vs ile paylaşmanız normal olmaz. Zaten kafanıza uyan kişi sizinle aynı şekilde düşünen bir adam olacaktır.İşte bende öyle düşünüyorum. Ama bence biz çoğumuz toplum olarak ataerkil olduğumuz için bunu kaldırabilecek bir düşünce yapısına sahip değiliz.
taş devrınde belkı dedıgınız gıbıdırİşte bende öyle düşünüyorum. Ama bence biz çoğumuz toplum olarak ataerkil olduğumuz için bunu kaldırabilecek bir düşünce yapısına sahip değiliz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?