Ben mi yanlış düşünüyorum?

pinklady16

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2019
160
131
33
35
Evlilik ve aile kurma hakkındaki düşüncelerimi söylediğim zaman çok yadırganıyorum. Özellikle karşı cins tarafından. Şöyle ki ben ilişkilerde sıkılmaya gelemeyen bir insanım. Mesela bir kadın bence çocuğu varsa arada bir çocuğunu kocasına bırakıp arkadaşlarıyla gece eğlenmesine çıkabilmeli yada her dakikasını eşiyle geçirmemeli bireyselde takılabilmeli. Evet anne olabilirsin sorumluluğu çok fazla ama kendinede zaman ayırmak gerek insan hep çocuğuyla yapışık yaşamamalı diye düşünüyorum. Yada ben asla erkek arkadaşımın yada kocamın telefonunu kontrol etmem. Benimde edilmesinden hoşlanmam. Bu sonuçta güven meselesidir. Ben kontrol etsem bile zaten o adamın niyeti varsa bir şekilde yapar. Ama ben bunları söyleyince insanlar özelliklede karşı cins tarafından çok eleştiriliyorum. Benim düşüncelerim mi hatalı acaba? Siz ne diyorsunuz?
 
Biz öyle yaşıyoruz. Henuz çocuğumuz yok ama. Onun haricinde istediğim zaman çıkar gezerim. Gecikeceksem haber veririm tabi merak etmesin eşim diye. Telefonlar ortada durur insta hesapları ikimizin de birbirimizde açık. Kimin sarjı daha çoksa ya da kim hangi telefona yakın oturduysa onu kullanır. Izin isteme olayı yoktur çok şükür. Ses yükseltme asla olmaz. Biz birlikte büyüdük ama onla ilgili sanırım. 29 yaşındayız. 16 yaşından beri sevgiliyiz. 2.5 yıldır evliyiz. Ama belli bir yaştan sonra biriyle müşterek hayat kurulunca problem daha çok oluyor sanırım.
 


Çok haklısınız. Çocuk sadece annelerin değil, babaların da çocuğu. Hep söylediğim gibi mutlu anne=mutlu çocuk
Kadın mutluysa aile de mutlu olur. Akıllı erkek karısını sosyalleşmesi için teşvik eder zaten.
Telefon karıştırma olayını ben de doğru bulmuyorum. Yapacak olan her koşulda yapıyor. Geçen bir konu vardı, akşam mesajlaşmayı görmüş, sabah bakmış ki kocası silmiş, bir de inkar etmiş.
Mesele silip bir şey görmememiz mi? Yoksa arada SEVGİ olup eşlerin birbirine sadık kalması mı?
 
Mesela ben eşim yada sevgilimisterse erkek arkadaşlarıyla tatile gitmesine bişi demem. Bu güven meselesidir sonuçta.Fakat ben böyle düşündüğüm için ailem tarafından bile eleştiriliyorum. Herkes benim öyle bir insan bulamayacağımı söylüyor. Sanırım benim istediğim gibi biri yok. Ve ömrümün sonuna kadar yanlız kalıcam.
 
Telefon kurcalama, ver bakayim deme bana da cok saygisizca ve sacma geliyor. Ben yapmadim, yapmam da. ver bakayim diyen bir erkegi de hic hos karsilamam.

Eeee tabi ki yani 24 saat evde otur bebek cocuk sesi dinle insanin beyni siser, bunu anlamak icin Einstein olmaya gerek yok ki. Buna empati yapamayan bir insanla da evlenilmemeli bence.
 
Ben bunları söylediğim zaman benim çok rahat bir insan olduğumu söylüyorlar
Rahatlıkla alakası yok ki. Cahil, kendine güveni ve saygısı olmayan insanlar başka türlü düşünür. Tabi ki bu bahsettiğiniz davranışlar, karşı taraf da sizin gibi olursa ancak mümkün olur. Sizi sürekli sıkıştıran, anlayışsız, kişisel sınırlarınıza saygı olmayan bir erkekle beraber olursanız, bir bakmışsınız saçma bulduğunuz şeyleri yaşıyorsunuz.
 
Çok haklısınız.
 
Bunları düşünen dünyadaki tek kadın sizsiniz bravo

Öyle bir yazmışsınız ki kadın sanki o çocuğu baba evinden getirdi. Tabii ki de babasına bırakıp dışarı çıkabilir. Bu normal olan zaten. Anormal olan kadınları süper kahraman gibi görüp bütün sıfatları üzerine yapıştırıp bunları taşımasını beklemek.
 
Bulamama ihtimalin yüksek gibi ama nasip tamamen. Bir sey diyemeyiz.
 
İşte bende öyle düşünüyorum. Ama bence biz çoğumuz toplum olarak ataerkil olduğumuz için bunu kaldırabilecek bir düşünce yapısına sahip değiliz.
 
bunun rahatlıkla alakası yok kı yadırganacak bırseyı de yok sız normalde olması gereken seyı ıstıyorsunuz zaten ıstedıgınız hıcbırsey luks, hadı canım olmaz kı ama denılecek seyler degılkı yuzde 80nımız bu sekıldedır zaten

sızın cevrenız tuhaf bence sorun o. yanı bunları yadırgalanlarla konusmasanız da olur o cevreden uzaklasın bence
 
İşte bende öyle düşünüyorum. Ama bence biz çoğumuz toplum olarak ataerkil olduğumuz için bunu kaldırabilecek bir düşünce yapısına sahip değiliz.
Yoo bu çevrenize bağlı. Bu fikirlerinizi zaten evlenmeyi düşünmediğiniz normal kadın/erkek, teyze, komşu vs ile paylaşmanız normal olmaz. Zaten kafanıza uyan kişi sizinle aynı şekilde düşünen bir adam olacaktır.
 
İşte bende öyle düşünüyorum. Ama bence biz çoğumuz toplum olarak ataerkil olduğumuz için bunu kaldırabilecek bir düşünce yapısına sahip değiliz.
taş devrınde belkı dedıgınız gıbıdır

ataerkıl dıye gordugunuz toplumda bız hayalınızdekı gıbı yasıyoruz en azından yasadıgım yıl kadar soyleyeyım 33 yasındayım . 33 yıldır sahıdım benden buyukler de kendınden ornek versın
annem benı babama bırakır gezermıs hatta ılk corba yapmayı ben babamdan ogrendım
 
Bence de dogru dusunuyorsunuz. Insallah gonlumuze gore, ev ici sorumlulugu yuzde yuz paylasan, saygili, bize alan birakan, ayni zamanda guven veren, sevgi dolu, beraber eglenebilecegimiz, huzur veren, mutluluk veren, bizi esiti olarak goren, gul cemalimize oldugu kadar aklimiza fikrimize de asik bir sevgili buluruz
 
Konu sahibi tüm fikirlerinize katılıyorum da şu telefon karıştırmama fikrinize katılmıyorum, evet yapacak insan her halükarda yapar ama siz daha erken farketmiş olursunuz. Kimse güvenmediği insanla evlenmez zaten ama bazı konularda da merak iyidir.
 
Çevrenizle alakalı. Bazı kadınlar içselleştiriyor ataerkil düşünce yapısını. Hadi eski nesli anlıyorum da şu devirde bile erkeği önde tutan çok kadın var. Ama önemli olan evleneceğiniz erkek. Gece dışarı çıktığımda eşim msj atar,naptın bekleyeyim mi daha oturacak mısın diye(2çocuğum var) çocukları doyurur uyutur. Kız arkadaşlarımla tatile gitmedim ama istesem tabi ki sorun etmez bunu.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…