• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben minik kızımı(köpeğimi) nasıl ellerimle başkasına verebilirim ? :'(

Konunun başlığını okuyunca herkes gibi ben de kızın sandım. Hararetle okudum.
Haklısın bağlanabilirsin. Benimde kuşlarım vardı. Ben de senin gibi çok bağlandım.o da can sonuçta.
Çocuğunuz gibi seviyosunuz madem herşeyiyle ilgileniyosunuz yemesiyle içmesiyle hastalığıyla . Bu kadar düşünüyosuuz.
Niye kısırlaştırıyorsunuz hayvanlarınızı. Kendi çocuğunuza yapabilir misiniz bu kötülüğü.
O onun tek zevk alanı.
Biliyorum tepki vereceksiniz bu yazdığıma ama düşünün lütfen elinizi vicdanınıza koyuppp.

Hanımefendi yazdığımı yanlış anladığınızı düşünüyorum.'' belediyenin veteriner işlerine ya da size yakın bir barınakta aşılarını,kısırlaştırmasını bile bazen bedavaya bazende çok cüzi bir fiyata yaptırabilirsiniz.'' diye cümle kullandım.Yani belediyenin bu hizmetlerini yaptığını.
Hayvanlarımı kısırlaştırdım diye bir cümle kullanmadım,okuyunca anlarsınız.Ben hayvanlar konusunda yeterince hassasım zaten.Bu konuda bir nevi damarıma basmış gibi oldunuz.Onca evsiz yavruların,yetişkin köpeklerin kedilerin sahiplenilmesi için çabalar sarfediyorum.Barınakların halini biliyorsanız ne demek istediğimi anlarsınız diye düşünüyorum.İnsanların bir hevesle alıp sonra sokağa attığı ve ne yazık ki çiftleştiği için onca yavruyla sokakta telef onlar hayvanlar var.Doğururken ölen hayvanlar :((
Tabiki de bütün yavrulara bakılacaksa (burda etrafa hediye gibi dağıtılan yavrulardan bahsetmiyorum dikkatinizi çekerim) o zaman kısırlaştırılmayabilir.Peki ya sonra tekrar kızgınlık döneminde?Tekrar yavruladığında.Bu çok ciddi ve hassas bir konu.

Kısırlaştırıldıklarında kızgınlıklık belirtileri görülmez,kedilerin ya da köpeklerin kısırlaştırılması onların daha uzun ve sağlıklı bir yaşama sahip olma şansını arttırır.Bu değişim köpeğin hayatını ortalama 1 ila 3 yıl uzatacaktır. Kedinin ise ortalama 3 ila 5 yıl daha uzun yaşamasına neden olacaktır.Bunlar kısırlaştırmanın faydalı olduğuna dair bilgilerin birazı.Yani sizin dediğiniz gibi kötülük yapmak ya da zevkini elinden almak değil.

Kısırlaştırma konusu uzun bir konu.İsterseniz bu konuyu bir araştırın gerçektende kötü bir şey olmadığını anlayacağınızı düşünüyorum.Siz onca hayvana bakabilecekseniz tabiki de kısırlaştımayabilirsiniz.
Ben sadece bizzat barınakların ve sokakların durumunu çoook çook iyi bildiğim ve gördüğüm için bu açıklamayı yapmak istedim.Umarım açıklayabilmişimdir ve yanlış anlaşılmamışımdır.Sevgiyle kalın...

bende bi yorum yapayım dedim,eğer kısırlaştırmayı düşünüyorsanız ki kesinlikle öneririm çünkü bir çok hastalıgın önüne geçebiliyorsunuz bu en başta kanserdir.köpekler çiftleşmeyi zevk almak için yapmazlar içgüdüsel bir olaydır ve sürülerinin devamı için yaparlar.ayrıca ülkemizde bu kadar bası boş köpek varken 8-9 tane daha yavru dünyaya getirtmek ne kadar mantıklı bilemiyorum.en azından illa istiyorum diyorsanız çok iyi sahipler bulun ve takibini yapın.çünkü insanlar o kadar vicdansızki gözlerini bile kırpmadan sokaga atabiliyorlar bu canları.onun için iyi düşünün derim.bide şunu söylemek istiyorum çiftleştirmek için en iyi dönem 18 ay bittikten sonraki dönemdir.çünkü köpeğinizin karakter ve fiziki gelişimi tamamlanmış olur.
minik kuçunuzla mutluluklar dilerim size =)

'' eğer kısırlaştırmayı düşünüyorsanız ki kesinlikle öneririm çünkü bir çok hastalıgın önüne geçebiliyorsunuz bu en başta kanserdir.köpekler çiftleşmeyi zevk almak için yapmazlar içgüdüsel bir olaydır ve sürülerinin devamı için yaparlar.ayrıca ülkemizde bu kadar bası boş köpek varken 8-9 tane daha yavru dünyaya getirtmek ne kadar mantıklı bilemiyorum''

Bu yorumunuzdan ve duyarlılığınızdan dolayı sizi kutluyorum.Ne düşünüyorsam yazmışsınız.Sağolun.

izninizle yorumunuza ben cevap vermek istiyorum..

sokaktaki canların yaşadıklarını görmeden evvel bende sizin gibi kısırlaştırmanın yanlış olduğu kanaatindeydim..

hatta kısırlaştırmanın zararlarını anlatıp dururdum ki tek zararı obezite..

ancak tecrübeli bi vetin elinde kısırlaştırmanın hayvana bi zararı olmaz, ek olarakda düzenli beslenme ile..

ardından sokaktaki canlarla tanıştım..

öncelikli olarak şunu söylemem gerek bilinçsizce çoğalan yavruların çoğu sokakta..

bizim halkımız ırk köpek seviyor, pet shoplardan para karşılığı alıp sonra terkediliyorlar..

barınaklardan köpek sahiplenenlerin oranı çok düşük..

barınaklar ölüm kampı ya sokaklar ?

barınakları hiç anlatmıyorum..

sokaklarda ise hayvancıklar birazcık yiyecek bulabilmek için aç sefil dolaşıolar, peki ne oluyor..

ya çöp poşetlerini yırttıkları için tekmeleniyor, ya da daha iğrenç durumlarla karşı karşıya kalıyorlar..

siz hiç tecavüze uğramış bi köpek gördünüz mü..

ben gördüm..

mahallemde hiç olmayan küçük ırk dişi bi köpek buldum..

yaşı vardı, ama cinsi küçüktü..

hayvanı yedirdim, sonra veterinerime götürmek için kucağıma aldım çığlıklarını duymak istemezdiniz..

boynuna tasma taktım veterinere götürdüm..

hayvan evden atılmıştı belliydi halinden..

veterinere gidince farkettim regl dönemindeydi, kanaması vardı..

peki başka nesi vardı..

vajinası şişmişti ama ne şişme, veterinerim hayvanın başına geleni anladı tabi..

neyse o şimdi çok mutlu yuvalandırdık, ancak ya diğerleri..

neler görüyoruz bi bilseniz..

siz sanırım kısırlaşınca cinsel yaşamının yok olacağını sandınız..

hayır, hayvan kısırlaşma sonrası aktif olarak cinsel yaşamına devam eder..

bebekleri olmaz, buda demektir ki sokaktaki tehlikeler onlar için yoktur..

diyeceksiniz ki annelik duygusu hayır belli bi dönem sonra o duyguyu unutuyorlar..

hayvanlarda doğum kontrolü yok nasıl bizler korunuyorsak onlarında korunmalarını sağlamamız gerek..

ülkemizde pet shoplar kapatılsa, insanlar bilinçlense, barınaklar, sokaklar canlarla dolmasa bizde köpeklerimizi kısırlaştırma gereği duymasak nasıl olurdu ???

:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:

Canım benimmm... Sana demedim zaten ben. Bir kaç yorum var. Onlara dedim. Bazıları allah başka dert vermesini aynı senin dediğin niyetle ama bazıları küçümseyici demiş. Mesajları belli zaten. Sakın yanlış anlama :) Olur mu öyle şey :) Ama hazır sen değinmişken, şöyle deyim. Ben burada birkaç bir şey anlatırım ve herkesi burada ağlatırım. Ama ben o dertlerimi, buraya ve ya kendi hayatımdaki dostlarıma bile anlatamıyorum. Çünkü unutmak istiyorum o dertleri. Herkes gibi benimde çok derin ailevi acılarım oldu. Ama buraya anlatmaya hazır değilim. Ve roman gibi olur 17 yılı anlatmak. 22 yılımın 17 yılı tam bir film çünkü :) Ben seni nick olarak biliyorum denk geliyorum. Küçümsemeyeceğini de kesinlikle biliyorum.

tamam ozaman canım bende üzüldüm yanlış anlaşıldım diye alıntı yapıp cevaplamışsın ya bende banada öyle dediğini sandım yanlış anlamışım.

Back
X