Konunun başlığını okuyunca herkes gibi ben de kızın sandım. Hararetle okudum.
Haklısın bağlanabilirsin. Benimde kuşlarım vardı. Ben de senin gibi çok bağlandım.o da can sonuçta.
Çocuğunuz gibi seviyosunuz madem herşeyiyle ilgileniyosunuz yemesiyle içmesiyle hastalığıyla . Bu kadar düşünüyosuuz.
Niye kısırlaştırıyorsunuz hayvanlarınızı. Kendi çocuğunuza yapabilir misiniz bu kötülüğü.
O onun tek zevk alanı.
Biliyorum tepki vereceksiniz bu yazdığıma ama düşünün lütfen elinizi vicdanınıza koyuppp.
Hanımefendi yazdığımı yanlış anladığınızı düşünüyorum.'' belediyenin veteriner işlerine ya da size yakın bir barınakta aşılarını,kısırlaştırmasını bile bazen bedavaya bazende çok cüzi bir fiyata yaptırabilirsiniz.'' diye cümle kullandım.Yani belediyenin bu hizmetlerini yaptığını.
Hayvanlarımı kısırlaştırdım diye bir cümle kullanmadım,okuyunca anlarsınız.Ben hayvanlar konusunda yeterince hassasım zaten.Bu konuda bir nevi damarıma basmış gibi oldunuz.Onca evsiz yavruların,yetişkin köpeklerin kedilerin sahiplenilmesi için çabalar sarfediyorum.Barınakların halini biliyorsanız ne demek istediğimi anlarsınız diye düşünüyorum.İnsanların bir hevesle alıp sonra sokağa attığı ve ne yazık ki çiftleştiği için onca yavruyla sokakta telef onlar hayvanlar var.Doğururken ölen hayvanlar

Tabiki de bütün yavrulara bakılacaksa (burda etrafa hediye gibi dağıtılan yavrulardan bahsetmiyorum dikkatinizi çekerim) o zaman kısırlaştırılmayabilir.Peki ya sonra tekrar kızgınlık döneminde?Tekrar yavruladığında.Bu çok ciddi ve hassas bir konu.
Kısırlaştırıldıklarında kızgınlıklık belirtileri görülmez,kedilerin ya da köpeklerin kısırlaştırılması onların daha uzun ve sağlıklı bir yaşama sahip olma şansını arttırır.Bu değişim köpeğin hayatını ortalama 1 ila 3 yıl uzatacaktır. Kedinin ise ortalama 3 ila 5 yıl daha uzun yaşamasına neden olacaktır.Bunlar kısırlaştırmanın faydalı olduğuna dair bilgilerin birazı.Yani sizin dediğiniz gibi kötülük yapmak ya da zevkini elinden almak değil.
Kısırlaştırma konusu uzun bir konu.İsterseniz bu konuyu bir araştırın gerçektende kötü bir şey olmadığını anlayacağınızı düşünüyorum.Siz onca hayvana bakabilecekseniz tabiki de kısırlaştımayabilirsiniz.
Ben sadece bizzat barınakların ve sokakların durumunu çoook çook iyi bildiğim ve gördüğüm için bu açıklamayı yapmak istedim.Umarım açıklayabilmişimdir ve yanlış anlaşılmamışımdır.Sevgiyle kalın...