Ben nasıl anneyimm:(

Carpediem25

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2011
188
2
116
uzun yıllardır sigara içiyorum yaklaşık 4 aydır hamileyim ama sigara içmeyi hiç bırakmadım ta ki 4 gün önceye kadar 4 gün önce aklım başıma geldi bütün sıkıntılarımda bebeğimi hiç düşünmeden bir paket günde sigara içiyordum arkadaş geliyordu onla içiyordum ben gurbete gelin oldum ailem istanbulda ben diyarbakırdayım yanlızlıkta çok etkili oldu kimse bana senin içmemen lazım demedi destekte olmadı bu onların suçu değil tamamen benm ama şimdi çok pişmanım küçücük ciğerleri o dumanları soludu bundan sonra asla bir daka içmeyi düşünmüyorum ama çok korkuyorum doğunca birşey çıkarsa bu vicdan azabını nasıl taşırım

Son düzenleme:
İçmesen iyi olurdu tabi ama şimdi de bu düşüncelerle kendini üzme...kuruntularla aylar geçmez...bende içiyordum...hatta doğuma kadar günde bir iki tane içmiştim...ilk aylar bebek koruma içindedir demişti doktor...ona bişey olmaz ama zararı sana demişti...
.

keşke içmeseydiniz,olan olmuş artık.. lütfen sigara konusunda bahaneler üretmeyin,yalnızlık falan sigarayla gidecek bişey değil..umarım bebişiniz çok sağlıklıdır..ama lütfen bebeğiniz sağlıklı olursa başka anne adaylarına ilk dört ay günde 1 paket içtim yine de bişey olmadı demeyin..bir de böyle acayip tipler var..sizin yanmadığınız onlara da birşey olmayacağını göstermez..bu arada ilk 3 ayda tüm organlar tamamlanıyor..geriye sadece büyümeleri kalıyor..

Bir tanıdığım vardı, kadın hamileyken sürekli sigara içiyordu. Doktoru bir zararı olmadığını ama yine de çok sık kullanmaması gerektiğini söylemişti.
O devam ediyordu aldırış etmeden aynı sıklıkta içmeye. Günde 4-5 tane. Doğum yaptığı zaman bebeği gayet sağlıklı ve herhangi bir problemi yoktu.
Bunu biraz da seni motive etmek için söyledim. Bebeğin için endişelenmen çok normal ama bebeğinin sağlığını düşünüyorsan, stres de yapmamalısın.
Dedikleri gibi, şimdi üzülmen bir fayda getirmez. Aksine böyle daha çok etkilersin, bebeğini de üzersin.
Geç veya erken sigarayı bırakma kararı alman güzel, her şey onun için ne de olsa. :107:

Elbette yok, ben sadece stres yapmaması için söyledim. Bırakmış olması en doğrusu.
Bebek için zararlı olabilir sonuçta dediğin gibi, "Ayşe içti bir şey olmadı, ben de içsem bir şey olmaz"larla olmuyor.
Umarım sağlıklı doğar bebeğin. :107:

Zararin neresinden donersen kardir senj icin. Bence dogum doktoruna anlat ve sor ne yapman gerektigine. Belki sunu ye veya su hapi kullan der cigerlerin icin veya bebegin icin. Ama dikkat et sigara bebege cok zararli. Konuyu actigin icinde tsk belki baska gebe hanimlara ornek olur. Hayirli olsun bebegin insaALLAH.

Sigaraların üzerindeki uyarıları hiç mi görmediniz peki??? $4215816118_c332d1fac7_o.webp
Diyarbakıra gelin geldim bunun bebeğime zararlı olacağını düşünemedim diye bahaneler üretmeyin..
Gerçekten çok kızıyorum böylesine..Bundan sonra içmezseniz belki çocuğunuzu muhtemel tehlikeden koruyabilirsiniz...
Ve umarım bu bırakmak sadece hamilelik süresince olmaz...

Son düzenleme:
hamile bir insanın zararlarını bile bile sigara içmeye devam etmisinin hiçbir bahanesi olamaz.birçok kişi gurbette,birçok kişi yalnız..sizi kimsenin uyarmasına gerek yok ki,yetişkin her insan sigaranın sağlığa zararlarını bilir.

neyse ki siz yolun yarısından dönmüşsünüz,bundan sonra kendinize hakim olun lütfen.bu kararlılığınız devam etsin.üzülmeyin,İnşallah sağlık sorunu olmaz bebeğinizin.stres daha kötü.

bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın İnşallah..

birinin sana içme demesimi lazımdı çocuk değilsin normalde de sigara içmek zararlı zaten sen bide hamilesin, kimse demese bile üstlerinde yazılar var, ayrıca benimde ailem ankarada bende batmandayım henüz çocuğum yok ama okuduğum bi kitapta içilen sigaranın içkinin kahvenin yarattığı etkinin 2 yılda vücutta atılacağını okumuştum o yüzden kahve içmemeye özen gösteriyorum arada sırada içtiğim şarabıda bıraktım sigara içmiyorum zaten, umarım bundan sonra kendine bahaneler bulup sigaraya yapışmazsın

şimdi bıraktın ve içmemeyi planlıyosun madem bu da bi başlangıç...
olan olmuş artık daha fazla üzme kendini iradeli ol.......

en azından artık zararını anlayıp bırakmışsın inşallah bir sorun olmaz. Hiç içmemişsin diye farzederek hayatına devam et yürüyüş yap meyva ye ananas ye protakal suyu iç güzel şeyler yee bebeğini emziririken ağzında sigara olan anneler biliyorum. Allah'a dua et sana sağlıklı bir evlat nasip etsin bundan sonra dikkat et.

uzun yıllardır sigara içiyorum yaklaşık 4 aydır hamileyim ama sigara içmeyi hiç bırakmadım ta ki 4 gün önceye kadar 4 gün önce aklım başıma geldi bütün sıkıntılarımda bebeğimi hiç düşünmeden bir paket günde sigara içiyordum arkadaş geliyordu onla içiyordum ben gurbete gelin oldum ailem istanbulda ben diyarbakırdayım yanlızlıkta çok etkili oldu kimse bana senin içmemen lazım demedi destekte olmadı bu onların suçu değil tamamen benm ama şimdi çok pişmanım küçücük ciğerleri o dumanları soludu bundan sonra asla bir daka içmeyi düşünmüyorum ama çok korkuyorum doğunca birşey çıkarsa bu vicdan azabını nasıl taşırım

sizi geçtim bebeğiniz için cok mu zordu sigaradan vazgecmek sizin cektıgınız her nefesten o da zarar görecek ve ilerde akcıger rahatsızlıkları olabılır

Kızıma hamile oldugum gün bıraktım sigarayı...emzirme sürecinde de içmedim hiç..

Bunu bahane etme ama olan olmuş artık 1 paket çok fazla ne o öyle ?

diş ağrısına yakalanıp 2 gün ağlaya ağlaya gezdim evin yüzünde sırf antibiyotik almayayım diye ama baktım çarem kalmadı diş doktoruna koştum ve agrı kesici ile antibiyotik verdi en hafifinden...

Demem o ki sen anne adayısın dikkatli olmak zorundasın hatanın farkında olman güzel..

Siz sigaranın zararlarını biliyorsunuz arkadaşım illa birisi size söyleyecek degil sonuçta yetişkin bir insansız benim annemde zamanında sigara içti bırakalı 18 yıl oldu ve vucudunda nikotnin izleri var diyebilirim bundan 1 yıl önce bir doktora gitmiştik doktor annemi muayene ederken sen zamanında sigara kullanmışsın dedi annemde evet kullandım ama bırakalı 18 yıl oldu dedi doktor vucudundan nikotinin atılması 10-15 yada 20 yılı bile bulur dedi.

birinin bunu size söylemesine gerek var mıydı bilemedim şimdi.
daha fazla kendinizi de bebeğinizi de üzmeyin önünüze bakın , giden gitti olan oldu
sağlıklı günler...

Zararın neresinden dönerseniz kardır.
Annelik kendinden önce evladını düşünebilme yetisidir.
Zararları tartışılmaz bile.
Doğumdan sonrada aman lohusa depresyonundayım vs gibi bahanelerle yeniden başlamazsınız umarım.
Strese derde sıkıntıya hasrete deva olsaydı bütün dktorlar ilaç yerine sigara yazarlardı reçetelerine.

Back
X