Ben nasıl anneyimm:(

Hamilelikte Sigara İçmenin Bebeğe 10 Zararı...

Küresel bir sorun olan sigara tüketimi ve buna bağlı hastalıklar dünyada önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Sigara bağımlılığı olan kadınların %50 -70’i hamilelikleri esnasında sigara kullanımını sürdürmektedir. Bu da gebelikte sigara kullanımının ciddi bir halk sağlığı problemi olduğunun göstergesidir.

Hamilelikte sigara tüketimi bebek ve hamilelik üzerine son derce olumsuz etkilere sebep olur. Sigaranın içerdiği zift, nikotin, karbon monoksit ve diğer zehirli birçok madde üst solunum yollarına, buradan bronşlara ve kana geçer, böylece de solunum sistemi, kalp ve damarlar olmak üzere vücudun tüm organ sistemlerine zarar verir.

Hamilelik esnasında göbek kordonu yoluyla anne bebek kanı alışveriş halindedir. Annenin sigara ile aldığı tüm zehirli maddeler bu alışverişte bebeğe direkt geçer.

NİKOTİN kuvvetli bir damar büzücü ajandır. Rahme giden kan akımını azaltır. KARBON MONOKSİT hücrelere zarar vererek gelişme geriliğine neden olabilir, ayrıca kanın oksijen taşıma yeteneğini azaltır. Anne kanında oksijen azalınca bebeğe giden oksijen miktarı ve diğer besin maddeleri de azalacaktır.

Sigaranın bebek üzerindeki bu olumsuz etkilerini 10 başlıkta toplarsak:

1. Erken doğum eylemine neden olur. Zamanında gebelik haftası 38-40 hafta olarak kabul edilir. 38 haftadan çok daha önce doğumun gerçekleşmesine neden olur.

2. Erken membran rüptürü: Doğum eylemi esnasında açılması gereken su kesesinin olması gereken zamandan çok önce açılması, bebeğin gelişimini tamamlamadan doğum yoluna girmesine neden olur.

3. İntrauterin gelişme geriliği: Sigara bebeğe giden kandaki oksijen ve besin maddelerinde azalmaya neden olarak, anne karnında bebeğin gelişiminin geri kalmasına neden olmasıdır.

4. İntrauerin exitus: Bebeğin anne rahminde ani ölmesidir.

5. Preaklampsi: Tansiyon yükselmesi, idrarda protein çıkması, vücutta aşırı ödem, görme bulanıklığı ile giden gebelik zehirlenmesi tablosudur. Anne ve bebek hayatı için risk söz konusudur.

6. Hipertansiyon: Nikotinin damar büzücü, daraltıcı etkisi ile gebedeki tansiyon yükselmesidir. Bu durumda bebeğin beslenmesi üzerine olumsuz etki yapacaktır.

7. Dekolman Plasenta: Plasentanın erken ayrılmasıdır. Normal şartlarda doğum eylemi esnasında bebeğin doğumunu takiben plasenta ayrılır. Dekolman plasentada ise bebek anne rahminde iken plasentanın zamansız ayrılması ve tehlikeli boyutlarda kanamanın olmasıdır.

8. Respiratuar Distres sendromu: Doğum sonrası bebeğin solunum sıkıntısı olmasıdır. Prematür dediğimiz erken doğan bebeklerde akciğerlerin gelişmemesi sonucu ölümcül olabilen solunum sıkıntısı sigara içilen gebeliklerde daha sık gözlenmektedir.

9. Süt miktarının azalması: Lohusalık döneminde süt miktarının azalmasına neden olmaktadır.

10. Yine lohusalık döneminde sütün C vitamini seviyesinde ve besleyici etkisinin azalmasında rol oynamaktadır.

Alıntı

Konu sahibi arkadaşım burayı okumanı öneririm

GEBELİKTE SİGARA İÇMENİN ZARARLARI
Gebelikte sigara içilmesinin, bebekte bilinen zararların yanı sıra hormonal problemlere de yol açabileceği bildirildi.

Gebelikte sigara içilmesinin, bebekte bilinen zararların yanı sıra hormonal problemlere de yol açabileceği bildirildi.
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim Kurtoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’de hem sigaraya başlama, hem de kadınlarda sigara tiryakiliği oranının arttığını söyledi.
Kadınlarda sigara içme oranının yüzde 30’a yaklaştığını, genellikle kadınların gebelik döneminde sigara içmeyi azaltıp emzirme döneminde tekrar artırdıklarını belirten Prof. Dr. Kurtoğlu, günde 10’dan fazla sigara içilmesinin bebek sağlığında ciddi sorunlara yol açtığını kaydetti.
Gebelerin çevresinde sigara içilmesinin de bebek sağlığını tehdit ettiğini belirten Prof. Dr. Kurtoğlu, şunları söyledi:
"Sigaranın verdiği zararlar, günümüzde herkes tarafından bilinmektedir.
Ancak gebelikte sigara içilmesi, doğacak bebekte bilinen zararlı etkilerin yanı sıra hormonal problemlere de yol açabilir. Annenin sigara içmesi sonucu erkek çocuklarda yumurtalıkların inmemesi, kız çocuklarında ise testosterone düzeyini artırarak cinsel organında büyüme (klitoris büyümesi), ileri yaşlarda tüylenme hastalığında artma ve erkek davranışları sergileme gibi yan etkiler görülebilmektedir. Annenin içtiği her sigara, bebeğin ağırlığında 10-15 gram azalmaya yol açar.
Ayrıca erken doğum riski artar. Anne karnında sigara ile tanışan bebekler, ergenlik çağında sigara tiryakisi oluyor. Sigara içen annelerin bebeklerinde tiroit bezi büyümesi, kemik gelişim bozuklukları, damar sertliği, tansiyon, şişmanlık ve diyabet gibi ciddi hastalıklar ortaya çıkıyor." Hastanelerinde yenidoğan ünitesinde yaptıkları çalışmada, sigara içen annelerin bebeklerinin yağ miktarlarının fazla ve damar duvarlarının daha kalın olduğunu belirlediklerini kaydeden Prof. Dr. Kurtoğlu, bu tür sorunların önüne geçilmesi için, gebelikte sigara içiminin önlenmesi konusunda toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Alıntı

bırakmakla iyi etmişsin bnm görümcem hamileykende içti emzirirkende çocuk sağlıklı doğdu!!! yani biz öle bilioduk yaklaşık 11 aylıkken falan grip oldu bebek ve hastaneye götürdük dr. diğer hasta bebeklerden daha geç iyileşeceğini söyledi çok korktuk burnu tıkanmış nefes almakta zorlanıyo ciğerleri çok hassas iltihaba çok müsait dedi muhtemelen anne hamilelikte sigara içmiş dedi hepimiz şok olduk doğduktan 1 sene sonra bile hala zararını taşıyo diye ve hala hasta olduğunda hemen iyileşemiyo

bunları seni üzmek için söylemedim sigarayı bırakmakla ne kadar doğru bişi yaptığını anlatmak için yazdım hem bebeğin için hem kendin için en doğru olanı yapmışsın cnm...

bazı insanları gerçekten anlayamıyorum ya eşimle çocuk yapmaya karar verdiğimiz andan itibaren bak dikkat et karar verdik zaten ikimizde ağzımıza sigara hiç sürmedik onu geçtim eşim ayda yılda bira rakı falan içiyordu onu bile içmedi sanki hamile kalmışım gibi beslenmeme dikkat ettim balık et süt kuruyemiş tükettik spermin yumurtanın kaliteli olması için hamile kaldıktan sonraki hassasiyetimizi siz düşünün artık.

eşiniz hiç bi demiyor ne yapıyorsun diye sanırım oda içiyordur.yanında içmesi bile pasif içiciliğindir senin ve bebeğinin bu en tehlikesi.
arkadaşım 9 ay boyunca dr.ikazlarını dinlemedi sigasını sömürdü sonuç bebeğin renkli dooplerinde ciğerlerinde sorun görüldü.minicik bedeniyle hala ciğerlerindeki hastalıkla uğraşıyorlar şimdi hiç ağlayıp sızlanma geçmiş olsun artık diyorum yaşadığı sıkıntılara rağmen o zıkkımı hala gizli saklı içiyor .kimi kandırıyor anlam veremiyorum

bırakmakla iyi etmişsin bnm görümcem hamileykende içti emzirirkende çocuk sağlıklı doğdu!!! yani biz öle bilioduk yaklaşık 11 aylıkken falan grip oldu bebek ve hastaneye götürdük dr. diğer hasta bebeklerden daha geç iyileşeceğini söyledi çok korktuk burnu tıkanmış nefes almakta zorlanıyo ciğerleri çok hassas iltihaba çok müsait dedi muhtemelen anne hamilelikte sigara içmiş dedi hepimiz şok olduk doğduktan 1 sene sonra bile hala zararını taşıyo diye ve hala hasta olduğunda hemen iyileşemiyo

bunları seni üzmek için söylemedim sigarayı bırakmakla ne kadar doğru bişi yaptığını anlatmak için yazdım hem bebeğin için hem kendin için en doğru olanı yapmışsın cnm...

brc88 arkadaşım dediklerine aynen katılıyorum bizim komşumuzda kızına hamile iken sigara içti çok söyledik abla içme şu sigarayı hep senin için hemde bebegin için zararlı fakat bi türlü bırakmadı sigarayı üstelik astım hastası komşumuz bebek doğduktan sonra hiç bir rahatsızlıgı yoktu sağlıklı bir şekilde doğdu fakat 5 aylıkken grip oldu doktora götürdüler ve doktor bebege yapılan kontrollerden sonra akcigerleri çok hassas çok sık hastalanır ve iyileşme süreci geç sürer dedi kız bir grip oldumu 20 günden aşagı geçmiyor şuan 7 yaşında ama hastalandımı iyileşiyor derken tekrar hastalanıyor ve en son gördügümde kız bronşit olmuştu işin kötüsü anne sigarayı bıraktı fakat 2 yıl sonra derdim sorunum çok diye tekrardan başldı.

kimseyi yargılamaya hakkımız yok kınamayın asla. ben sigarayı birisini cok kınadıgım icin basladım basıma geldi biliyorum. neyse 4 aylık hamileyim ögrenince hemen bırakılmıyor helede napıcam ben diye bocalayınca daha cok icesi geliyor insanın. ama ben 1 paket icmedim tabi en fazla 4 tane falan kendimi tutuyordum tutamasam sigarayı yakıyodum yarıda söndürüyordum. bazen esime sinirlenip gurbette yalnızım bende arka arkaya iciyodum sonrada niye ictim diye senin gibi bunalıma giriyodum. ama allah tarafından bir tiksinti bana sigara icenin yanında bile duramıyorum inan. cok igrenc kokuyor. hani grip olunca pis oluyoya onun gibi igrenc geliyo icemiyorum kokusu beni mahvediyo insallah allah bütün hamileleri tiksindirsin benim gibi. o kadar tiksindimki esimi öpemiyorum sigara icince.
gec degil ilk baslarda bebek koruma icinde ama artık 4 aydan sonra direk etkileniyor sanırım öyle bisey okumustum. lutfen icme sınırı aşma en azından

Son düzenleme:
kimseyi yargılamaya hakkımız yok kınamayın asla. ben sigarayı birisini cok kınadıgım icin basladım basıma geldi biliyorum. neyse 4 aylık hamileyim ögrenince hemen bırakılmıyor helede napıcam ben diye bocalayınca daha cok icesi geliyor insanın. ama ben 1 paket icmedim tabi en fazla 4 tane falan kendimi tutuyordum tutamasam sigarayı yakıyodum yarıda söndürüyordum. bazen esime sinirlenip gurbette yalnızım bende arka arkaya iciyodum sonrada niye ictim diye senin gibi bunalıma giriyodum. ama allah tarafından bir tiksinti bana sigara icenin yanında bile duramıyorum inan. cok igrenc kokuyor. hani grip olunca pis oluyoya onun gibi igrenc geliyo icemiyorum kokusu beni mahvediyo insallah allah bütün hamileleri tiksindirsin benim gibi. o kadar tiksindimki esimi öpemiyorum sigara icince.
gec degil ilk baslarda bebek koruma icinde ama artık 4 aydan sonra direk etkileniyor sanırım öyle bisey okumustum. lutfen icme sınırı aşma en azından

Kimseyi kınamıyoruz canım ortada minicik bir bebegin sağlıgı söz konusu savunmasınız bir yavrunun bebek sağlıklı doğduktan sonra bile sigara yüzünden hastalanıyor yukarıdaki yazdıgım konuyu okumuşsundur bebek doğdugunda sağlıklıydı fakat daha sonra hastalıklar yüzünü göstermeye başladı ve halada aynı devam ediyor sağlık sorunları ve doktorlar bunun nedenini anne karnında sigara içmeye başladı.

Kimseyi kınamıyoruz canım ortada minicik bir bebegin sağlıgı söz konusu savunmasınız bir yavrunun bebek sağlıklı doğduktan sonra bile sigara yüzünden hastalanıyor yukarıdaki yazdıgım konuyu okumuşsundur bebek doğdugunda sağlıklıydı fakat daha sonra hastalıklar yüzünü göstermeye başladı ve halada aynı devam ediyor sağlık sorunları ve doktorlar bunun nedenini anne karnında sigara içmeye başladı.

anlıyorum benimde esimin dayısının cocugu dilsiz olmus şu an kocaman adam olmus evli falan ama annesine sen sigara ictigin icin böyle oldum diyomus el hareketleriyle. insallah bundan sonra icmez

inşalah bebeğe kalıcı bir etkisi olmamıştır.
hamilelikte sigara içmek bir annenin bebeğine yapabileceği en kötü şey.
nasıl bir anneyim yazmışsın, kusura bakma ancak kötü bir annesin.

Ben ilk oglumda hamileyken cok sigara ictim birakmayi denedim yapamadim drda birsey demedi...cok sukur saglikli kucagima aldim... Hicte hastalanmadi....ikinci hamileligim hep problemli gecti kanama sonra su gelmesi 21 haftalikken erken dogumla kaybettim otopsi hersey yapildi ne bebekte nede bende birsey cikmadi...dr belki sigaradanda olmus olabilir ama kesin birsey diyemem dedi...o bebegin etkisiyle icmeye devam ettim...sonra yine hamile kaldim...yine sigara iciyorum ama baya azaltmistim...sonra internetten turkiyede bir jinekolog num alip aradim...bebegimi kaybettigimi ilk radyoloji decollement trobhoplastique oldugunu siyledi...dr sadece sigara ictinmi diye sordu evet dedim ondan kaynaklandigini soyledi....o sirada kucuk ogluma daha 5 haftalik hamileydim...evde ne kadar sigara varsa hepsini tek tek kirdim hic acimadan...hamileligim suresince agzima bile surmedim cok zor hamilelik gecirdim sigara icin cildirsamda ne ictim nede oyle ortamda bulundum...ogluma digumdan sonra yine basladim oglum 3 aylikken cok kotu hastalandi cigerine kadar balgam gitmeye yakindi....3 gun yatti dr defalarca sordu hamileliginde sigara ictinmi ben asla icmedim...dogumdan sonrada ne yaninda nede evin icinde icmistim...cok sukur simdi 21 aylik oldu...ilk oglumda o hatayi bende yaptim simdi soruyorum kendime iyi bir marifetmiydi....yilkarca ictigim zikkimi bir hamile kadini icerken gorsen tuhafima gidiyor ayni hatayi yaptigim halde...bir daha cocuk dusundugumde asla icmicem...biraktigimdada bir daha hic baslamam insss bu zikkimin zarardan baska bir seyini girmedim...

Ben ilk oglumda hamileyken cok sigara ictim birakmayi denedim yapamadim drda birsey demedi...cok sukur saglikli kucagima aldim... Hicte hastalanmadi....ikinci hamileligim hep problemli gecti kanama sonra su gelmesi 21 haftalikken erken dogumla kaybettim otopsi hersey yapildi ne bebekte nede bende birsey cikmadi...dr belki sigaradanda olmus olabilir ama kesin birsey diyemem dedi...o bebegin etkisiyle icmeye devam ettim...sonra yine hamile kaldim...yine sigara iciyorum ama baya azaltmistim...sonra internetten turkiyede bir jinekolog num alip aradim...bebegimi kaybettigimi ilk radyoloji decollement trobhoplastique oldugunu siyledi...dr sadece sigara ictinmi diye sordu evet dedim ondan kaynaklandigini soyledi....o sirada kucuk ogluma daha 5 haftalik hamileydim...evde ne kadar sigara varsa hepsini tek tek kirdim hic acimadan...hamileligim suresince agzima bile surmedim cok zor hamilelik gecirdim sigara icin cildirsamda ne ictim nede oyle ortamda bulundum...ogluma digumdan sonra yine basladim oglum 3 aylikken cok kotu hastalandi cigerine kadar balgam gitmeye yakindi....3 gun yatti dr defalarca sordu hamileliginde sigara ictinmi ben asla icmedim...dogumdan sonrada ne yaninda nede evin icinde icmistim...cok sukur simdi 21 aylik oldu...ilk oglumda o hatayi bende yaptim simdi soruyorum kendime iyi bir marifetmiydi....yilkarca ictigim zikkimi bir hamile kadini icerken gorsen tuhafima gidiyor ayni hatayi yaptigim halde...bir daha cocuk dusundugumde asla icmicem...biraktigimdada bir daha hic baslamam insss bu zikkimin zarardan baska bir seyini girmedim...

sigara içilen hamileliklerde erken doğum riski yüksek oluyor. ama çocuk sorunsuz olabiliyor. ama sorun olma ihtimali %1 bile olsa bu riski almaya değer mi? bir kere iç güdüsel olarak koruma eğilimine giriyorsun öğrendiğin ilk dakikadan beri. sigaranın zararları bas bas bağrılırken, sigarız bir toplum yaratılmaya çalışılırken bir anne adayının bahane gösterdiği şeylerle içmeye devam etmesi tamamen kendini savunamayan bir varlığa karşı yapılmış vahşettir.

malesef hamile iken bende sigara ictim
ki bu sigara icmeyi sadece icenler anlar sigara icmeyenler bosuna laf atmasinlar
bu gercekten birakilmasi zor bir sey
senin gibi cok icmesemde bende ictim cok stresli ve yalnizdim ve ihtiyac duydum ayni senin gibi de hep icimi kemirdi bebegime zarari olursa vs
kelbini ferah tut icmemeye calis desemde en azindan abartma ( ablamin doktoru böyle demisti cok stres olacagina en azindan bir iki tane ic)
kizim tosun gibi msallah herhangi bir saglik sorunumuz yok
ama bu böyle demiyorum benim böyle oldu diyorum
ablamda icmisti ama yine senin gibi degil gunde birkac tane
onunda sorunsuz bebegi

Son düzenleme:
Bırakamadım deseniz tamam, bağımlılıktan kurtulmanın zorluğunu bilmem.

Ama kimse bana söylemedi demek de nesi, 7'den 70'e herkes bilir bırakılması gerektiğini, siz uyarılmanız gerektiğini mi düşünüyorsunuz?

malesef hamile iken bende sigara ictim
ki bu sigara icmeyi sadece icenler anlar sigara icmeyenler bosuna laf atmasinlar
bu gercekten birakilmasi zor bir sey
senin gibi cok icmesemde bende ictim cok stresli ve yalnizdim ve ihtiyac duydum ayni senin gibi de hep icimi kemirdi bebegime zarari olursa vs
kelbini ferah tut icmemeye calis desemde en azindan abartma ( ablamin doktoru böyle demisti cok stres olacagina en azindan bir iki tane ic)
kizim tosun gibi msallah herhangi bir saglik sorunumuz yok
ama bu böyle demiyorum benim böyle oldu diyorum
ablamda icmisti ama yine senin gibi degil gunde birkac tane
onunda sorunsuz bebegi

Şuan sizin yazdığınızı okuyan birisi günde birkaç tane içsem çocuğuma birşey olmaz diye düşünür...
Yok öyle birşey Allah aşkına kötü örnek olmayın yaa..

Allah hepimizin bebeğini korusun.Sigara içmeyen bilmez ne derece bağımlılık yaptığını.Ben inanılmaz bir tutku ile bağlıydım sigaraya.Her fırsatta ama her fırsatta içerdim.Aklımda hep hamile kalırsam ne yapacağım düşüncesi vardı.Herkes sen kesin içersin bırakamazsın diyordu.Ama herkesi yanılttım.İdrar tahlil sonucumu alır almaz eşimle beraber vedalaştik sigarayla...Aklıma gelmiyor mu canım istemiyor mu ..hem de nasıl istiyor hep aklımda her gece rüyamda sigara içiyorum ama bebeğimi düşündüğüm anda siliniyor o sabiinin ne günahı var diyorum.Allah korusun hastalıkların tek sebebi sigara değil illaki ama bilinen bir sebep ve kör olmamak lazım....

Son düzenleme:
ben bırakmayada çalıştım çalışmadım değil ama yapamadım 1 paket içtim diyorum ama hergün içmedim çok üzüldüğüm zaman stresliyken 1 paketi buldu ama 10 15 kerede bırakmayı denedm kimse uyarmadı derken kastım şu komşular geliyordu hemen banada sigara tutuyorlar içmesem yanımda zaten içiliyor ama diceğim şu yanlızlıktan stresten uzaktn üzüntüden herşeyden bu sigara içiliyor piskolojik olarak neden her halukarda bulunuyor yanlız içmeyenlerin yorum yapmasını bende anlamıyorum hayatınızda hiç ağzınıza sürmemişsiniz insanları yadırgıyorsunuz benm bebeğimi kim benden çok düşünebilirki düşünmesem hiç bırakmazdım zaten bir örnekte ben veriyim benm karşı komşumj günde 1 paket full içti kahve içti bebeği simdi 3 yaşında ve sapasağlam ama ben ona bakıp benmkide öyle olur demiyorum birden vicdan yaptım canm sıkıldı konuyu açtım ama kimse bilmediği şey hakkında yorum yapmasın bazı arkadaşlarada çoook teşekkür ediyorum inşallah tüm sigara içenler kurtulur

üzgünüm ama hiç bi bahanen kabul edilemez... beni kimse uyarmadı ne demek?? Allah aşkına evlenip bebek yapmaya karar verecek kadar düşünebiliyosunda o sigaranın bebeğini nasıl olumsuz etkileyeceğini düşünemiyomusun? birinin seni uyarması mı lazım bu konuda? yazık o bebeğe, neyse en azından bundan sonra aklın başına gelmiştir... o bebek suan da sana muhtaç lütfen bu sorumlulugu üstlenerek yaşamaya çalış....

üzgünüm ama hiç bi bahanen kabul edilemez... beni kimse uyarmadı ne demek?? Allah aşkına evlenip bebek yapmaya karar verecek kadar düşünebiliyosunda o sigaranın bebeğini nasıl olumsuz etkileyeceğini düşünemiyomusun? birinin seni uyarması mı lazım bu konuda? yazık o bebeğe, neyse en azından bundan sonra aklın başına gelmiştir... o bebek suan da sana muhtaç lütfen bu sorumlulugu üstlenerek yaşamaya çalış....

üsteki yazıyı okuma özürünüz mü var bende sizin gibilere gıcık oluyorum bebek yapmaya karar verip düşünebiliyorum evet sana soracak değilim zaten uyarma derken zaten gereken açıklamayı yaptım siz niye sırf yazmak için yazıyorsunuz bunu anlamıyorum insanlara moral vereceğiniz yerde dahada sinir ediyosunuz

üsteki yazıyı okuma özürünüz mü var bende sizin gibilere gıcık oluyorum bebek yapmaya karar verip düşünebiliyorum evet sana soracak değilim zaten uyarma derken zaten gereken açıklamayı yaptım siz niye sırf yazmak için yazıyorsunuz bunu anlamıyorum insanlara moral vereceğiniz yerde dahada sinir ediyosunuz

üzgünüm konunun tamamını okumadım en başta yazsaysın keşke OLUMSUZ YORUM KABUL ETMİYORUM diye!!!Amacım sana moral vermek de değildi zaten:1: haksızsın çünkü kabul et... dediğim gibi hiç bir bahane geçerli değil, bende hamileyim benim bebeğim ÇOK KIYMETLİ, O iyi olsun diye katlandığım şeyleri bilsen kendine daha çok kızarsın!! haa herkes aynı şekilde hayatını kısıtlayamaz onu da kabul ediyorum... Tarzından da hiç hoşlanmadım tatlım çok ayıp sen bi anne sayılırsın gerilme durduk yere... ne güzel bırakmışsın işte sigarayı vicdanını rahatlatabilirsin,yoksa naparsan yap sen düşünmedikten sonra kim ne kadar moral verirse versin o çocuk senin içinde büyüycek olan olmuş bundan sonrasına bakman lazım:51:... hadi iyi geceler..

üzgünüm konunun tamamını okumadım en başta yazsaysın keşke OLUMSUZ YORUM KABUL ETMİYORUM diye!!!Amacım sana moral vermek de değildi zaten:1: haksızsın çünkü kabul et... dediğim gibi hiç bir bahane geçerli değil, bende hamileyim benim bebeğim ÇOK KIYMETLİ, O iyi olsun diye katlandığım şeyleri bilsen kendine daha çok kızarsın!! haa herkes aynı şekilde hayatını kısıtlayamaz onu da kabul ediyorum... Tarzından da hiç hoşlanmadım tatlım çok ayıp sen bi anne sayılırsın gerilme durduk yere... ne güzel bırakmışsın işte sigarayı vicdanını rahatlatabilirsin,yoksa naparsan yap sen düşünmedikten sonra kim ne kadar moral verirse versin o çocuk senin içinde büyüycek olan olmuş bundan sonrasına bakman lazım:51:... hadi iyi geceler..

bende senin tavrını beğenmedm sende benm neler yaşadığımı bilmiyorsun buraya insanlar sadece bir sıkıntıyı yazıyor ama sen benm hayatımı bilmiyorsun ki ben bu lanet yerde teröristlerin içinde yaşıyorum tabi bu beni ilgilendirir ama sigara içmeyen biri benm halimi anlayamaz zaten ben mesela bilmediğim hakkında fikrim olmayan bir konuya yorum yapmıyorum sende dene bence iyi geceler

Back
X