• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben ne yapacağım????

sonbaharyaGmurlari

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2012
1.022
342
83
Konya
çok kötü bir ruh hali içindeyim.daha öncelerde anlatmıştım.anne baba ayrı ikisi de başkalarıyla evli.ben annede büyüdüm üvey bir erkek kardeşle.
anne beni hiç sevmedi hep dışladı şimdi öğretmen oldum atılmak üzere olan oğlunu yanıma gönderdi.ben mesleğe yeni başladığımda bana bağırırdı telefonda üniversitede yediğin paraları ver o...pu derdi bana 12 bin lira verdm.belki daha fazla bana der daha doğduğundan beri yediğin paraları ödemedin der.gelme yanıma tatillerde felan diyor.ben de önceden giderdim ama kavga olurdu sürekli rezi,l olurdum el aleme bu yaz da gitmek istemiyorum artık.4 yıldır öğretmenim on para akıtacağım diye be 5 kuruş biriktiremedim daha öğrenim kredisi borcum öyle duruyor.bu arada 22 yaşımda da kötü bir evlilik yaşadım ve ayrıldım.şu 28 im şu an.kendimi o kadar buhranda hissediyorumm ki mantıklı düşünemiyorum farkındayım
intihar düşüncelerim var ALLAH a inancım var şükür ama bu düşüceden de kendimi alamıyorum.antidepresan kullanıyordum bıraktım şu an kestim 3-4 günde bir içiyorum ama çok kötü hissediyorum hiç iğçmediğim zamanlardaki halime döndüm.
ne yapıcam bilmiyorum kimsem yok.yapayalnız hissediyorum

Neden kendi kafanıza göre ilaç düzeninizi değiştirdiniz?
Doktorunuz iyi gelmediyse farklı bir uzmana gitseniz.

Yaşadıkların tabi ki hoş değil, düzensiz bir hayattan bahsetsende kendine bir bakmalısın, ne kadar güzel öğretmen olmuşssun, kurtarmışssın kendini..
Ben olsam uzak dururdum ne denirse densin Allah herşeyi görüyor..
Geçmiş kötüyse gelecek kötü olacak diye bir netlik mi var, maşallah bence kendi hayatınla ilgilen bundan sonra..bol şans

Size bu şekilde davranan bir anneye 5 kuruş bile vermeye gerek yok...Vermek zorunda değilsiniz.Baya para vermişsiniz.ara konuş.artık para veremem sana yeter diye.ne yapacaksa yapsın.zaten sevgi göstermiyor.Yazık ortada kalmışsınız zaten birde parasızmı kalacaksınız...Kendini düşünmeketen başka yapacağın bir şey yok...Dizginleri eline al bak nasıl mutlu olursun....

Neden kendi kafanıza göre ilaç düzeninizi değiştirdiniz?
Doktorunuz iyi gelmediyse farklı bir uzmana gitseniz.

aldığım ilaç çok iyi gelmişti ama 2 yıldrı kulllanıyorum karaciğerimi kötü etkiler diye kullanmak istemedim devam etmek en iyiysi mi dersin doktr kontrolünde bırakmak?
bir de yaşadığım yer çok küçük sıkıldım burdan değiştirsem mi tayin istesem mi ama şöyle bir durum var tayin istesem bile çok iyi yerler gelmez sadece bu çalıştığım gibi yerler gelir ama belli de olaz.ALLAH belki yolumu açar büyük bir şehre de gidebilirim sizce?

ben senin yerinde olsam telefonumu da değiştiririm o kağıt üzerinde anne yazan kadınla da bir daha iletişim kurmazdım...

senin de bir hayatın var?

her ailenin görevidir evladını yetiştirmek ne demek sana harcadığım paraları ver :44::44:

onlara denecek bir söz var aslında "babamın sana akıttığı sp..rmleri geri topla" gibi :47::47: seni dünyaya getirmeyi onlar seçmiş.

sakın bu konuda kendini eksik hissetme. 12 b,n az meblağ değil. artık o kişiye para gönderme. biriktir.

görüşme de onlarla.

seni yiyip bitiren o.:34:

sana zarar verenlerden uzak dur ve intihar düşüncesini aklından lütfen çıkar.:16::16:

aldığım ilaç çok iyi gelmişti ama 2 yıldrı kulllanıyorum karaciğerimi kötü etkiler diye kullanmak istemedim devam etmek en iyiysi mi dersin doktr kontrolünde bırakmak?
bir de yaşadığım yer çok küçük sıkıldım burdan değiştirsem mi tayin istesem mi ama şöyle bir durum var tayin istesem bile çok iyi yerler gelmez sadece bu çalıştığım gibi yerler gelir ama belli de olaz.ALLAH belki yolumu açar büyük bir şehre de gidebilirim sizce?

Karaciğere her ilaç zarar kabul ediyorum ama psikolojiniz hiç iyi değil ki.. Mecbursunuz kullanmaya.
Büyükşehirde yaşamak hem kolay hem zor gelir giderinizi bilemeden yorum yapamam.

çok kötü bir ruh hali içindeyim.daha öncelerde anlatmıştım.anne baba ayrı ikisi de başkalarıyla evli.ben annede büyüdüm üvey bir erkek kardeşle.
anne beni hiç sevmedi hep dışladı şimdi öğretmen oldum atılmak üzere olan oğlunu yanıma gönderdi.ben mesleğe yeni başladığımda bana bağırırdı telefonda üniversitede yediğin paraları ver o...pu derdi bana 12 bin lira verdm.belki daha fazla bana der daha doğduğundan beri yediğin paraları ödemedin der.gelme yanıma tatillerde felan diyor.ben de önceden giderdim ama kavga olurdu sürekli rezi,l olurdum el aleme bu yaz da gitmek istemiyorum artık.4 yıldır öğretmenim on para akıtacağım diye be 5 kuruş biriktiremedim daha öğrenim kredisi borcum öyle duruyor.bu arada 22 yaşımda da kötü bir evlilik yaşadım ve ayrıldım.şu 28 im şu an.kendimi o kadar buhranda hissediyorumm ki mantıklı düşünemiyorum farkındayım
intihar düşüncelerim var ALLAH a inancım var şükür ama bu düşüceden de kendimi alamıyorum.antidepresan kullanıyordum bıraktım şu an kestim 3-4 günde bir içiyorum ama çok kötü hissediyorum hiç iğçmediğim zamanlardaki halime döndüm.
ne yapıcam bilmiyorum kimsem yok.yapayalnız hissediyorum

konularınızı okumuştum geçmişte de aileniz zor durumdaysa vermeniz gerek ama ne demek doğduğundan beri yediğin paralar doğurmasaymış kardeşim sen mi dedin doğur diye,

durumun zor ama sana faydası değil zararı dokunan bir insan geçmişi düşünmeden kendine yeni bi hayat kur derim ve anlamışsındır bu dünyada senden başka kimse yok sana yardım edebilecel ve artık para yedirmeyi de bırak o paraları kendine sakla birikim yap , yarın öbür gün başın sıkışsa sana yardım edicek bir annen yok , bırak ne hali varsa görsün tatillerde falan da gitme ne güzel meslegin var kendine yepyeni bir düzen kur

Geçmişini sil, myle bi kadına da anne denmez.Tek yaptığı şey seni doğurmak olmuş.28 yaşına gelmişsin,kendi ayaklarının üzerinde durabiliyosun.Değişiklik iyidir arada bir.İste tayinini, numaralarını da değiştir. Seni yanında istemeyen bir kadınla bir daha da görüşme.Belki karşına sevebileceğin biri çıkar ve hayatındaki tüm olumsuzlukları sana unutturur böylece.

sızı buyutmek temel ıhtıyaclarınızı karsılamak annenızın zaten gorevı ona kesınlıkle borclu degılsınız maddı anlamda kı bır dunya para versmıssınız zaten...benım konularıma hıc denk geldınız mı bılmıyorum bende annem tarafından maddı manevı cok somuruldum ve tıpkı sızın gıbı katlandım hep ama bır gun bırsey oldu ve ben AKILLANDIM dur dedım gıdısata selamı sabahı herseyı kestım kendım ve evlatlarım ıcın yaptım bunu keske daha evvel yapsaymısım sıze sıddetle tavsıye edıyorum
1* tayın ısteyın
2* annenızı aramayın aradıgında acmayın ıletısım yollarını tıkayın en azından bır sure
3* ılacınıza devam edın yada ıyı bır doktora gıdop bastan baslayın bahar gelıyor bu sızı yenıleyecektır ınanın
4* kısısel gelısıme yonelık kıtaplar okuyun hayatı sevın ınanın bor cok ınsana gore cok ıyı konumdasınız ogretmen olmanız atanmanız bunlar cok guzel seyler ıcınde bulundugunuz ruh halınız dolayısıyla bunu algılamayabılırsınız dunya tepenıze gecmıs kendınızı dunyanın en mutsuz ınsanı hıssedebılırsınız bunlar normal ama gececek neden yasantınızın guzellıklerıne odaklanmıyorsunuz bahsettıgınız ogrenım kredınızı ve varsa dıger borclarınızı odeyıp bırıkım yapmaya gecın bu sızın kendınızı daha ıyı hıssetmenızı saglayacak
5* mumkunse bır kursa katılın amac yenı nsanlarla tanısmak olsun yenı ortamlar ve cevre edının annenızle ılgılı sucluluk duygusuyla dolmayın o zaten bu yonunuzu kullanıyor sız ıse elınızden gelenı yapmıssınız artık kendınıze odaklanın ınanın elınızde o kadar guzel bır hayat var kı suan yerınızde olmak ısteyen mılyonlarca kısı var emın olun bunları dusunun sahıp olduklarınıza sukredın hedefler belırleyın ve ulasın her daım manevıyatınızı yuksek tutun daha yolun cok basındasınız evlenıp yuva kuracak evlat sahıbı olacaksınız kısılıgınızı guclendırın her zaman burda olsun yada ozel ıletısım yoluyla olsun sıze destek olmak ısterım ıyı bır dınleyıcıyımdır ne zaman dılersenız yazabılırsınız rabbım ganı ganı yardımcınız olsun

ilacı doktor kontrolünde bırakmalısınız, kendi kendinize bırakıp sonra 3 4 günde bir kullanmak çok tehlikeli ayrıca karaciğerinizle ilgili bir sorun olup olmadığını test yaptırarak öğrenebilirsiniz bence en kısa zamanda doktora gidin.

Son düzenleme:
ben de olsam 5 krrş vermezdim...hem zevkleri ugruna yapsınlar,dogursunlar daha sonra baktım ettim diye üste çıksınlar o kadar kolay degil ben olsam bir daha aradıgında yaa halimi hatırımı sormak için ara zor durumda olursun paraya ihtiyacın olur o zaman ara yada beni rahatsız etme polise verririm gibi şeyler de

benim üvey annem o şekilde pis konuşurdu ben bekarken neler neler derdi yutardık gideceğimiz yer olmadığından, şimdi evlendim evimi aldım kızım, canım falan der ruhunu üç kuruşa satmış biridir kendisi, babamı da çok sevmem onuda ama üvey olduğundan her ne kadar nefret de etsem üvey işte derdim, sizin öz anneniz mi size o... diyen ve sürekli para isteyen, bu duruma ne denir bilemedim
ben babamı bir süre defterden silmiştim şimdi ancak o arar ve o gelirse görüşüyoruz size de silmenizi önerebilirim çok kolay bir olay değil çok yalnız kaldım çok üzüldüm herkesin ailesi var falan ben eşime tutundum birtek oda her zaman destek oldu sağolsun ama eksikliğini hep hissettim zaten annem yok babam da bunları reva gördü üvey anne ağzımıza etti diye üzülüyorum hep, ne gerek vardı ki böyle olmasına para falan da isteyen bir insan değilim babamdan, o benden borç istiyor arada o derece ilişkimiz ama hep anlaşmak, konuşmak iyi olmak isterdim babamla da üveyde olsa anne dediğim kadınla da, olmadı bende sildim onlar hala peşimde ama bende duygu nerdeyse sıfır birikmiş bir nefret akıyor bazen gözlerimden sonra soğuyorum hayatıma bakıyorum, şükrediyorum çok güzel bir hayatım var diye :16: umarım karşınıza seveceğiniz bir insan çıkar ve kendinizi eşinize ve işinize adar bunları unutmaya çalışırsınız.

çok gençsin daha. aile diye tutturup vicdan yapmaya devam edersen ileride daha büyük pişmanlıklar yaşayacaksın. annenin de davranışı normal değil. telefonlarını açsan da para yok de. o zaman o seni silerse senin böyle bir karar vermen de gerekmez.
para yok diyince de nasılsın diye arayıp konuşursa iletişimini sürdürürsün.
ama yok dediğinde seni siliyorsa seni suçlamasına ve gelecekte sen sildin demesine fırsat vermeden kendi ilişkinizi kesmenize sebep olmuş olur.

öğretmen olman en büyük şansın şu an için. iste tayinini. yeni bir şehir ne kadar küçük olsa da iyi gelir. taşınırsın, ufak tefek eşyalar alırsın, yeni bir sokağın yeni bir marketin yeni bir çevren olur.
tanıştığın insanlara sorunlarından bahsetmezsin, sohbet edersiniz beraber vakit geçireceğin arkadaşların olur.
bunlar imkansız değil, karar verme aşamasındasın bence.
ilaçlar özüm değil ama bu dönemde destek olabilir sana. eğer uyuşukluk vermiyorsa ve sosyal hayatını etkilemiyorsa al derim.
değişim herkese iyi gelir. elinde mesleğin ve imkanın var. kendine güven gerisi gelir..

bu arada insan en çok darda kaldığında Allah a yaklaşıyor benim için öyle oldu ne zaman çaresiz güçsüz hissettim kendimi o zaman sığındım Allah a ve ibadetlerimi yapmaya başladım, çocukluğumuzda oruç tutmamız yasaktı babam öyle isterdi, şimdi ramazan ayı gelsin de oruc tutalım diye bekliyorum, kalbimden sürekli şükrediyorum herşey için, birisi gereksiz bir laf etse hemen Allah a havale ediyorum eskisi gibi yormuyor beni kötülükler, tedavini almalısın belki fakat ruhunu tedavi edecek şey bence inancını kuvvetlendirmek ben başka türlü baş edemeyecektim, kendimi değil ama üvey annemi öldürmeyi bile düşünmedim değil, sürekli hakarete mağruz kalmak küçük görülmek nedir bilirim o yüzden bol bol dua et derim, dilerim ki Allah onları ıslah etsin sana da sabır ve dayanma gücü versin.

Israrla aile bağlarınızı koparmamaya çalışıyorsunuz, belki de hâla umudunuz var.
Anlıyorum, aile çok önemli.
Ama aile olmadan da güçlü olduğunuzu, dimdik ayakta durabileceğinizi fark edin artık.

Ilacın dozunu sakın siz ayarlamayın ve sakın kafanıza göre bırakmayın.
Her şeyi doktora danışın.

Grup terapisini mi araştırsanız bir de?
Benim çok bilgim yok ama daha etkili olur gibi geliyor bana.

Aileniz size bakmak zorundaydı, baktı.
Fedakarlık falan yapmadılar.
Anneniz ne derse desin ailenin yaptığı borç olmaz, bir kuruş daha ödemek zorunda değilsiniz.
Artık onlarsız da güçlü olduğunuzu fark edin ve ısrarlı iletişiminize son verin, size böyle zarar vermelerine izin vermeyin.

Tayin için de ordan sıkıldıysanız, yeni yerlere alışmak zor olmuyorsa isteyin.
Toplam hizmet puanınız kaç, yılda kaç veriyor orası?
Kararsız olduğunuza göre hem makul hem güzel yerleri tercih edin, çıkarsa ne âla, çıkmazsa her sene denersiniz şansınızı.

Travmatik çocukluk yaşamak insanın bütün hayatını çok kötü etkiliyor. İnsan ailesinde bulamadığı ilgiyi, sevgiyi, şefkati başkalarında da bulamayınca özsaygı ve özgüven büyük hasar alıyor, hayat anlamsızlaşıyor. Biri, bir sevgili, bir arkadaş olunca herşey yoluna girecek sanıyor ama böyle de olmuyor aslında. Bu koltuk değneği gibi bir şey oluyor. Bizim kendi kendimize yürüyebilmemiz gerekiyor. Bunları sen de zaten biliyorsun. Lütfen, kendini bırakma. Biri; annen, kocan, kardeşin, sevgilin seni sevse de sen olduğun kişisin sevmese de. Sen sevilmeye değer olduğunu biliyorsun. Bunu da ispatlamaya çalışarak yaşam enerjini tüketme. Annene ya da başka birine herhangi bir şey borçlu değilsin. Kendini sevmeye, mutlu etmeye, yaşamdan zevk almaya çalış. Senin sorumluluğun bu. Psikoterapi almak çok iyi gelir inan. Kafana göre ilaç kullanıp yine kafana göre bırakma. Bunlar zihinsel problemlere bile sebep olabilir. Lütfen, psikoloğa git. Kendini akışa bırak canım benim.

Back
X