• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben ne yapacam bu grmceyle? Yardm edin ltfen!

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ya bencede evlenmeniz olmamış..ne demek aklım sende kalıyor evlenelim...çok saçmaa...böyle aklı sende kalmayacakmı? aman kuş uçmasın gibi bişi olmuş...eşininaskere gitmesine bişi kalmamış..3 aylık evli olduğunda eşin yanında olmayacak..eee sen ne yapacaksın..o evde mi kalacaksın.rahat edecekmisin...belkide ailenin yanına döneceksin ,orada kalacaksın..eee o zaman evlenmenin ne anlamı var..
valla arkadaşım zaten bazılarının işine ben akıl sır erdiremiyorum..mantıklı hareket etmek yerine kendinizi zora sokmak için elinizden geleni yapıyorsunuz..bence ailenin yanına dön,çalışıyorsan para biriktir ,çalışmıyorsan da bir iş bul ve para biriktir..en azından eşin döndüğünde elinizde toplu olur

İmza Seloş

evlenmek için acele etmeseydiniz keşke
askerden sonra evlenseydiniz
eşiniz askerdeyken durum daa kötü olacak
orda tek başınıza kalıcaksınız
bence bunları düşünmek için geç kalmışsınız
ortama alışmaktan başka çare yok gibi,
kurulu bi düznkleri var
kızı da gelir torunu da
hiç tavır yapmayın,bile bile gitmişsiniz

İmza Seloş

1- ilk mesajiniz tek kelimeyle berbatti, ayni dili konussakda yazdiklarinizi anlayabilmek mümkün degil:olmaz:
2- sonraki mesajlari en azindan okunabilir yazmissiniz, lütfen böyle devam edin yerimseniben
3- kendi düsen aglamaz,bile bile lades demissiniz.
simdi aglamanin sizlamanin faydasi yok sabrediceksiniz.
esiniz askere gittikden sonra daha da zor bi durumda olacaksiniz malesef.

1- ilk mesajiniz tek kelimeyle berbatti, ayni dili konussakda yazdiklarinizi anlayabilmek mümkün degil
canım alışkanlık diyorum okuduysan bundan sora daha dikkatli olurum diye de yazmıştım yorumun için teşekürler...

bence de askerden önce evlenmekle hata etmişsiniz ama olan olmuş.
bundan sonra yapacağınız çok fazla şeye karışmadan, bazı şeyleri sineye çekerek eşinizin dönüşünü ve evinizin ayrılmasını beklemek.allah yardımcınız olsun ama zoru kendiniz seçmişsiniz.

( Okuduklarımı çok zor anladım ,çoğunu arkadaşların yazdıklarından çözdüm.Yazımınız gerçekten kötü.. Lütfen sesli harfleri atmayalım.Hiç sevmiyorum bu tür yazımları ve yeni gençlik nedense bunu bir marifet sayıyor )

Anladığım kadarı ile bu ailenin kurulu bir düzeni var. 12 yaşındaki çocuk daha öncedende anneannesine kahvaltı yapmaya geliyor. diğer 2.sınıfa giden cocukta daha önceden burada kalıyor ve ailesinin onu almaya gelmesi 8/9 u buluyordu.Eşinizin Ablası öncedende annesinin yanına hergün çıkıyordur.Bende annemle altlıüstlü otursam hergün yanına cıkarım doğrusu kusura bakmaa. yani ...
Demek istediğim sen bu düzeni biliyordun ve ona göre geldin..Daha yeni evli olabilirsin ama böyle olabileceğini eşinle sana yanlızca yatak odasında geçireceğin zamanların kalabileceğini tahmin etmen gerekirdi...Etmemişsin artık yapacak bir şey yok..
Şu andan sonra kendimi ezdirmeyeceğim diyip onların dikine gitmeninde biranlamı yok..
Ortama ayak uyduracaksın,onlarla iyi vakit geçirmeye çalışacaksın.. Bir gün onlar sana geliyorsa ertesi günde sen o ablaya gidecksin..Yoksa 15 ay kavga ile gürültü ile geçmez canım malesefff......

Olan olmuş Melike..
Şu saatten sonra yapacağın tek şey sabretmek,ortama uyum sağlamak,planladığınız güzel günlerin umuduyla eşini beklemek..Sakın ailenin yanına yerleşme..Bu hareket her ne kadar eşin tarafından desteklense de ,eşini beklediğin bu 15 ay içerisinde de ,ileri tarihlerde en ufak bir problemde eşin ya da eşinin ailesi tarafından yüzüne tokat gibi çarpılacaktır.
Sakin ol,olayların iyi yanını görmeye çalış,imkanın varsa çalış ya da kendini oyalayacak uğraşlar bul,etrafınla da iyi geçin..Bu davranışların seni yüceltecektir..yerimseniben

Bir de lütfen cümlelerini güzel kur ki bir okuyuşta anlasın herkes..

sen başta bilmiyomuydun kalabalık bi aile içinde olacağını kendin kabul etmişin oturmayı başta kesecektin ben kayınvalidemle oturmam diye şimdi bence ah etmenin bi anlamı kalmamıs.çok üzücü bi durum kımse istemez evliliğinin ilk aylarını kalabalık aileyle geçirmeyi.sabredeceksin artık canım kavga çıkmaması için elinden geleni yapacaksın çünkü eşin askere gidiyo sen yalnız kalıyosun ozaman sıkıntıların dahada çoğalacak neyapacaksın herseyi başta konusmak en güzeli

haklısınız kızlar insan sinirleniyor bazen yalnız kalamıyorum diye ama sonuçta biliyordum fikirleriniz için teşekkürler yazım için tekrar özür dilerim... :kedi:

haklısınız kızlar insan sinirleniyor bazen yalnız kalamıyorum diye ama sonuçta biliyordum fikirleriniz için teşekkürler yazım için tekrar özür dilerim... :kedi:

Güzelim insan her zaman bulundugu ortami en iyi sekilde degenlendirmek zorunda bence......suan durumunu degistirmen mümkünmü? Hayir...o zaman sende elinden geldigi kadariyla bulundugun durumun iyi taraflarina bakip ne kendini sinir edeceksin nede esinin basinin etini yiyeceksin....cünkü yapacak birsey yok......sende kanat ettinki bunu bile bile evlendin....o yüzden simdide kalkip kimseye afra tafra yapmaya surat yapmaya hakkinda yok öyle degilmi?:delphin:

Sen o eve geldin diye kimse var olan düzenini bozmak zorunda degil....torunlarida gelecek kizlarida akrabalarida komsularida......buna kizmaman lazim.:kahve:

öncelikle tebrik ederim rabbim kurmuş olduğun yuvana sağlık huzur ve mutluluk versin

2 yıl gibi uzun bir nişan dönemi geçirmiş ve gözlemleme şansına sahip olmuşsun

evlenmeden önce herşeyi detayıyla görmüş ve yaşamış olman gerekli

şuan değiştirebileceğin şeyler olmaz evlenmeden önce kendi kural ve isteklerini açıklaman gerekiyordu

eğer bunları herkesle önceden uygun bir dille konuşsaydın ve onlar uygulamasaydı haklı olabilirdin

hala geç kalmış sayılmazsın yine uygun bir dille görümcen ve kayınvalidenle konuşup eşinle gitmeden neler yapmak istediğini yalnız kalmak gibi şeyleri söylersen anlayış göstereceklerdir

bizim içimizde yaşadıklarımızı dile getirip istemeyince karşımızdaki kişi ne yaşadığımızı bilmez kendi doğrultusunda hareket etmeye devam eder

bu yüzden istemek sizden uygulamak onlardan

Ne diyeceğimi bilemedim canım. Kelimeler kifayetsiz kaldı. Çok zor bir durum gerçekten. Allah yardımcın olsun. Eşim askerden geldikten sonra ayrı eve çıkalım demişsiniz o iş ne oldu. Bence eşinle konuşmalısın önce ona göster ne kadar sıkıntılı olduğunusonra birlikte karar verin.

cnm bence çok kafana takma eşin seni seviyor bak negüzel cnm burda neler gördük eşi ailesini tutan karısını atan ama seninn eşin ne güzel askerden sonra hersey güzel olucak dioo bnce ço0k zor ama dayan yada eşine bu 15 ay kendi ailemde kalıcam de en azından bi süre bölece görüncenleride görmezsin bi süreliğine cnmsın üzme kendini

cnm bence uğraşacak bişeyler bul kendine. ya spor yap ya kitap oku varsa kursa git örgü ör. 24 saat evde durursan kafayı yersin Allah korusun. ama bi hobi edinirsen seni oyalayacak stresini azaltacak, o sana ilaç gibi gelir. inan sabretmek kolaylaşır daha mutlu bi hayatın olur. Bi de bakmışsınki sen bu tarz şeylerle uğraşırken zaman akıp gitmiş ve siz kendi yuvanızı kurmaya başlamışsınız. Benim sana tavsiyem acilen bi hobi edin..

ya akliniz yenimi basiniza geldi sizin. anlamis degilim zaten biliyordunuz bu ortama geleceginizi ask ne karin doyurur nede huzur verir herseyi olcup tartmak gerekir kocan sana deliler gibi tapsin askindan olsun yinede mutlu olamazsiniz nedeni bukadar kalabaligin icinde olmaniz insallah ayrilirsiniz gercekten ama bence bu 4 yada 5 yili bulur

Yaşamadan, içine girmeden malesef bazı şeyler anlaşılamıyor.
Sizdeki durumda bu.
Ama bu saatte sonra herkesin hemfikir olduğu gibi yapabileceğin tek şey sabretmek.
Kimseye annenin evine gelme diyemezsin
O kadar kalabalıkta yaşamak çok zor biliyorum özellikle evliliğinin ilk aylarında
Ama olan olmuş.
Sana tavsiyem eşin askere gidince hemen bir işe gir imkanın varsa.
15 ay kısa bir süre değil ve evde durarak geçmez her şey daha çok zor gelmeye gözüne batmaya başlar.
Eşin askerdeyken eger çalışmazsan herkesin beklentisi artar seninle ilgili.
Ve daha çok bunalırsın.
Allah yardımcınız olsun.Eşin sağ salim dönsün askerden inşallah ayrı eve de çıkarsınız

Evlenmeden aileni kalabalık olduğunu..Kızlarının aynı apartmanda oturduğunu,bekaR görümcenle de aynı evi paylaşacağını biliyordun herhalde..ıki ayda hemen bıkmışsın..
Kızların annesinin evi,gelin geldi diye ayaklarını kesecek değiller o evden..Yok siz başbaşa kahvaltı edin diye,evden çekip gidecek değiller.
Eğer eşinle başbaşa kalmak istiyorsanz, siz dışarda kahvaltı edin..

Peki, nişanlı kalıp askerlikten sonra evlenseydiniz daha iyi değil miydi?
Evlilik için biraz acele etmişsiniz..Eşin askerden gelinceye kadar sabretseydiniz..gelince AYRI EVDE PAŞALAR GıBı YAŞARDINIZ..
katlanacaksın..

akşamları eşiniz geldikten sonra vaktinizi dışarıda geçirseniz olmaz mı?

Ya ben anlamiyorum ilk once beraber oturmayi kabul ediyosunuz ondan sonra rahatsiz oluyosunuz neden kabul ettin onlarin senden onceki duzenleri devam ediyo Seninn icin cocuklar anneannesine kizlarda annesine gelemicekmi? Butun sulale sana uyamaz sen onlara uyacaksin malesef bu boyle.....ev ev ustune olmaz kardesim yakinda kaynanangilede papaz oluruz herseyi bilerek o eve gelin gittiniz simdi bunlar neden sorun oluyo?esinle kahvalti yapamiyosun basbasa kalamiyosun bunlari biliyodun millet sizin icinde duzeni bozacak degil heralde

Olmus bitmis artik, evlenmeseydiniz vs. demek bir care degil. Bence sen esin askerde iken topla kizim pilini pirtini git anaciginin dizinin dibine. Hesabini esine vereceksin, konus guzelce anlat, yipranacagim zaten sensiz, ozlemin uzerine bir de ailenle sorun cikmasin urkuyorum dersin. Esin madem seni bu kadar cok seviyor, ruh ve beyin sagligin icin en dogru kararin bu oldugunu anlar. O evde esin askerde iken kalmayi surdurup, muneccimlik yapmaya gerek yok. Gorunen koy kilavuz istemez. Benden soylemesi...

Back
X