BEN NE YAPAYIM BU DURUMDA

orionnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2021
1.746
2.096
63
29
Arkadaşlar merhaba,
maaş ve mevki olarak üst konumda çalışıyorum diğer ofis arkadaşlarıma göre bunu söylüyorum ki konum bununla alakalı

1 ay evvel 22 yaşında yeni mezun bir arkadaş başladı ufak ufak iş öğretiyoruz kıza çoğunlukla ben ilgileniyorum en tecrübeli ben olduğum için
asgari ücret zamlarından sonra çaycı ablayı çıkardılar işten bu kıza dediler misafirlere sorar mısın çay kahve içerler mi verir misin diye tamam dendi konuşma yanımda oldu.

bugün iş toplantım vardı toplantı odasında iş ile alakalı görüşüyoruz bu arkadaş gelmeyince ben sordum ne içersiniz deyip masadan kalkıp çay verdim öyle devam ettik .
patronum neden benim çay götürdüğümü senin pozisyonunda biri bu şekilde davranırsa masadakiler seni dikkate almaz dedi .
22 yaşında kızcağız ilk biziz iş tecrübesi uyarıyorum sürekli bak misafir geldi sor bir şey içerler mi diye ama bir türlü alışkanlık olmadı

bugün yine aynı mevzu oldu ben çay verdiğim için fırça yedim .
moralim bozuk

kızın da kalbini kırmak istemiyorum . patron taktı bu duruma kızı uyarmama rağmen böyle
nasıl bir dille anlatayım kovulsun da istemiyorum paraya ihtiyacı var anlattığına göre

WHATsap tan bir metin hazırla yaz,at,yüzyüze daha sorun olabilir belki ,kurumun imajı açısından üstlerden talimat geldi de

patron az yesin de kendine cayci tutsun. Unu mezunu kizi is ogretecegiz diye almissiniz caycinin isini kitliyorsunuz kiz yapmazsa siz yapiyorsunuz ne sacma olay. İsteki erkek calisanlar acaba bu goreve hic yardim ediyor mu etmiyordur eminim. Ben kizin yerinde olsam toplantiya cay soracakmis gibi girip musterilerin yaninda belesci patronu rezil eder cikardim.

Doğru söylemiş siz yapmayın böyle bir şeyi ciddiye alınmazsınız, kızın görev tanımında çay servisi yer alıyorsa yazılı uyarın. Yer almıyorsa da patron kendine bir Çaycı tutsun az yiyip

Alışkanlık olmaması normal, çünkü kızın iş tanımında bu yok. Stajyer adı üstünde. O çayları taşırken eli kolu yansa, aldığı raporla patron davalık olur. Patronun yaptığı terbiyesizlik, kıza bu işleri yaptıracaksa en başında bunları söyleyecekti ya da stajyer almayacaktı. Stajyeri ucuza çalıştırıp her işi yaptırıyor. Oh ne güzel.

Sizin yapacağınız bir şey yok konuyla ilgili. Kızı uyarıp bir şey deseniz iş tanımım değil der, yine yapmaz.

Patron uyarabilir ama bir kişiyi işten çıkarıp onun işini de yüklemek çok saçma

Kızı Office girl olarak almadıysanız, patronunuz da bu kadar elit bir sitketmis gibi takılmak istiyorsa ; size kem kum etmek yerine birini alsın boşta kalan pozisyon için.
Saçmalığa bak..
iki kuruş parayı çok gör,sonra karşındaki kadına seni dinlemezler,mevkine yakismiyor diyerek sitem et.
Burası ofis değil esnaf lokantası bile olamaz bence.

Son düzenleme:
22 yaşında ve tecrübesiz olması o kızı işinin yanında aynı zamanda çaycı da yapmaz. Siz de patronun dediğini uygulamak durumundasınız ama bu ne sizin göreviniz ne başkasının. Çay istiyorlarsa çaycı alsınlar. .Eminim ki koskoca iş yerinde bi asgari ücret verebilecek para vardır. Böyle insanların yatacak yeri yok ya.

Kız gayet doğru davranmış kız sizin hizmetçiniz değil, çaycınız değil. Erkek çalışanlara da hizmet misyonu yükleniyor mu, masadaki genç erkek çalışanları da neden çay vermedin diye uyaracak mısınız?

Diğer acınası bir durum da üst düzeydeyim diyip kadın olduğun için hizmeti üstüne alınman konu sahibesi. Patron da %100 haklı o konuda, hizmete koşan birini kim yönetici olarak ciddiye alır sence? Yönetici olmana rağmen sırf kadın olduğun için hizmet misyonunu yüklenmen çok kötü. Kendini yerlerde sürümüşsün yetmemiş kıza da madem kadınsın sen hizmet ediceksin niye etmedim diye mesaj atayım yazmışsın? Sakın yapma öyle bir şey.

Ne o kız hizmet yapsın ne de sen patron paraya kıyıp bir servis elemanı alsın nokta.

Patronunuzdan igrendim ya. Kiza soyleme kismini size, cay tasimayi kiza kitleyip kendi ne yapmayi planliyo acaba. Rezillik

Soyle adamlari para sahibi yapan duzene de diyecek cok lafim var ama salon kadini cizgimi bozmak istemiyorum.

Adamin yedigi halta bak, bir tasla iki kadini birden asagiliyor. Iki kadindan biri de ust duzey ama durumun idrakinda dahi değil.

Stajyer dememiş,yeni mezun demiş.

Patronun ayıbı ama kız kabul ettiyse mecbur yapacak,sizin yapcak bir şeyiniz yok.

Misafiriniz geldiğinde telefonla arayarak "X hanım bize çay/kahve getirebilir misiniz" diye arayabilirsiniz.

ben zaten çaycı abla işten çıkmasın diye elimden geleni yaptım en basiti kadın depremzede idi bana dediler sen konuş çıkar işten diye dedim kadın depremzede ben yapamam kusura bakmayın deyip çıktım odadan ama sonra erkek olan ortak işten çıkarmış ben ertesi gün öğrendim en azından iş bulana kadar bekleseydiniz dedim patrona göre kadın öğleden sonra full oturuyormuş bir iş yapmıyormuş filan dedim zaten görevi o temizliği yaptıktan sonra ne yapacaktı dedim diye tersledi beni tav oldum iyice zaten bende kızın işe ihtiyacı olduğu için uyarıyorum zaten doğru bulmuyorum kıza bu işin kitlenmesini

Siz neden başkası yüzünden azarlanmayı kabul ediyorsunuz ki? Kız çay vermeyi kabul ettiyse ve vermiyorsa o onunla patron arasındadır. Sizin araya girmenize gerek yok.
İş konusunda destek olun tabi ki ama iş tanımında herkes kendi görevini yapmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…