• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben ne yapmalıyım bilemedim. ...

o baba cahil köylünün lafına bakmamış sizi okutmuş neden kendi ayaklarınız üzerinde durabilin ekonomik bağımsızlığınızı kazanın diye.. el oğlunun himayesinde içinize uhde edein diye değil..

ailenize hediye ve maddi yardımı sizin geçiminizi etkilemeyecek şekilde yapabilirsiniz buna karışmaya hiç hakkı yok.
Babam hep arkamda oldu ve hep olur en büyük şansım ailem.bu durum beni çok mutsuz ediyor.benden 7 yaş büyük biraz anlasa keşke....

Yahu nerden buluyorsunuz bu burnu beş karış havada kibir abidelerini?
Oradan gelen konserveyi gıdayı hüpletmeyi biliyor ama.
Yok sadece sizinle evlenmişmiş. Sanki çocukların eğitim hayatını üstlen demişsiniz.
Ayıp yahu, iki çaputun hesabı mı yapılır?
Bu haddi nasıl buluyor kendinde? Eğer iki kilo sebzeyi, iki kıyafeti alırken eşinize soruyorsanız, kusura bakmayın bu cesareti siz vermişsiniz.
Hem niye ağlıyorsunuz, saçmaladığını yüzüne vurmak yerine?

Ailene akrabana haksizlik etme derim ben...
icinden geliyorsa almak al....
kocan da sussun bi zahmet...
bekar ya da evli ne fark eder
sonucta kardesine yardim ettigi yillarda da sen vardin yaninda
baska kiz olsa o paraya goz diker harcatmaz....bir suru sey ister de isterdi....kocan soyle okkali bir kiz hic gormedi sanirim....
2 aydır kendime bir şey almadım. Almayacsğmben idare ederim onlara yeni yılda bir iki kıyafet alayım dedim elimde büyüdüler.ordan tartışma başladı. Kendine kahcaltıdaydık altı gittisofradan:KK42:

Yahu nerden buluyorsunuz bu burnu beş karış havada kibir abidelerini?
Oradan gelen konserveyi gıdayı hüpletmeyi biliyor ama.
Yok sadece sizinle evlenmişmiş. Sanki çocukların eğitim hayatını üstlen demişsiniz.
Ayıp yahu, iki çaputun hesabı mı yapılır?
Bu haddi nasıl buluyor kendinde? Eğer iki kilo sebzeyi, iki kıyafeti alırken eşinize soruyorsanız, kusura bakmayın bu cesareti siz vermişsiniz.
Hem niye ağlıyorsunuz, saçmaladığını yüzüne vurmak yerine?
Patates bitti şu yok bu yokköyden isteyim der.nışanlıyken böyle değildi çünkü evlendi değişti. Ben de kızına derim çok erken evlendim diye...ailem de farkında o un bazı şeylerinin bu yansıyor

Patates bitti şu yok bu yokköyden isteyim der.nışanlıyken böyle değildi çünkü evlendi değişti. Ben de kızına derim çok erken evlendim diye...ailem de farkında o un bazı şeylerinin bu yansıyor
Yazık ne diyeyim.
Çok üzücü. Tez vakitte kendine getirirsiniz umarım beyzadeyi.

Ben de pişman olurum:KK43:kimsenin beklentisi yok sadece ufak tefek şeylerle mutlu etmek istiyorum.en basit çocuklara aldığım markette şeylere bile laf etmeye başladı.alıştırıyormuşum. köye her gittiğimde bi şey götürmek zorunda değilmişm.annem her gittiğimde 5 çeşit yemek yapar onlara hak değil bu düşünce:cry:
Canım çok haklısın. İnan aynı şeyleri ben de yaşadım. O yüzden seni çok anlıyorum. Biz karadenizliyiz. Bizde mesela biryere eli boş gidilmez. Heleki memlekete gurbetten falan biri geliyorsa mutlaka hediye getirir.
Ben arada kalmamak için tecrübesizlikten de biraz galiba eşim sindirdi beni. İnan herkes gidiyor anne baba kalıyor insanın yanında. Aranız bozulsun demiyorum tabiki. Sadece haklısın, duruşunu koru ve seni ezmesine izin verme.

Canım çok haklısın. İnan aynı şeyleri ben de yaşadım. O yüzden seni çok anlıyorum. Biz karadenizliyiz. Bizde mesela biryere eli boş gidilmez. Heleki memlekete gurbetten falan biri geliyorsa mutlaka hediye getirir.
Ben arada kalmamak için tecrübesizlikten de biraz galiba eşim sindirdi beni. İnan herkes gidiyor anne baba kalıyor insanın yanında. Aranız bozulsun demiyorum tabiki. Sadece haklısın, duruşunu koru ve seni ezmesine izin verme.
Şimdi nasıl peki değişti mi.böyle gitsin istemiyorum.yıpratıyor beni bu durum.ben de sürekli kızıyorum ona o da bana derken huzurumuzda kaçyor.ben de dilediğimi yapamayınca kendime çok üzülüyorum

Şimdi nasıl peki değişti mi.böyle gitsin istemiyorum.yıpratıyor beni bu durum.ben de sürekli kızıyorum ona o da bana derken huzurumuzda kaçyor.ben de dilediğimi yapamayınca kendime çok üzülüyorum
Önce ailemden uzaklaştırdı beni. Bir de sindirdi. Senin gibi okul bitince evlendim hemen. İyi tarafları da vardı Allah için ama zaman içerisinde gözüm açılmaya başladı. Üç buçuk yıl sonra boşandım. Herkes dayak yok birşey yok neden boşanıyorsun, şımarıklık etme dedi. Sadece ailem arkamda durdu, üzüldüler ama yanımda oldular.
Allaha şükür tekrar evlendim ve eşime yaşadıklarımı anlattığım için böyle konularda hiç zorluk çıkarmaz. Zaten yufka yürekli. Evlenir evlenmez kardeşimin eğitimine destek olduk. Düğün paramdan harcamama karışmadı. Geçen ay eksi bakiyede kapatmamıza rağmen yine okuyan kardeşime yurt parası ve haşlık gönderdi. Ayyy yazarken bile gözlerim doldu. Allah ondan razı olsun.
Eşine söyle değerini bilsin. Çünkü böyle şeyler bir iki derken birikince insanın içindeki herşey ölüyor. Sonra geri almaya çalışsalar da olmuyor yapamıyorsun.

Kaç kez konuştum ağladım. Bi kez dedi haklısın biraz taş kalpli oldum tamam düzelicem senin de hakkın dedi.şimdi aynı ben kimseyi nüfusuma almadım kimseyi tek senle evlendim diyor

ay ALLAHIM lafa bak ben ağaç kavuğundan mı çıktım deseydin. Ayıp ya işte böyle oluyr üzülme diyemem ama geneli böyle sanırım istisnalar vardırda. Benim babam da asla öyle seni aldım tek vs hiç demedi tam tersi böbrek taşı haliyle teyzeme yiyecek götürdüğünü bilyrum. Birazda vijdan üzülme kuzum ya inşallah düzelir ne diyim ki

Önce ailemden uzaklaştırdı beni. Bir de sindirdi. Senin gibi okul bitince evlendim hemen. İyi tarafları da vardı Allah için ama zaman içerisinde gözüm açılmaya başladı. Üç buçuk yıl sonra boşandım. Herkes dayak yok birşey yok neden boşanıyorsun, şımarıklık etme dedi. Sadece ailem arkamda durdu, üzüldüler ama yanımda oldular.
Allaha şükür tekrar evlendim ve eşime yaşadıklarımı anlattığım için böyle konularda hiç zorluk çıkarmaz. Zaten yufka yürekli. Evlenir evlenmez kardeşimin eğitimine destek olduk. Düğün paramdan harcamama karışmadı. Geçen ay eksi bakiyede kapatmamıza rağmen yine okuyan kardeşime yurt parası ve haşlık gönderdi. Ayyy yazarken bile gözlerim doldu. Allah ondan razı olsun.
Eşine söyle değerini bilsin. Çünkü böyle şeyler bir iki derken birikince insanın içindeki herşey ölüyor. Sonra geri almaya çalışsalar da olmuyor yapamıyorsun.
Ne kadar güzel ya çok sevindim adınıza.eşiniz gerçekten anlayışlıymış.boşanma bu durumda sebep oldu sanırım.Rabbim gönlünüzce göre vermiş:KK9:

Kesinlikle taviz vermeyin.Baştan nasıl alışırsa öyle gider.Ben bu çalışan kadınları anlamıyorum.Çalışıp kendi paranızı kazanmanıza rağmen,paranızı harcarken eşinizden onay bekliyorsunuz.Eşiniz size soruyor mu parasını harcarken?

ay ALLAHIM lafa bak ben ağaç kavuğundan mı çıktım deseydin. Ayıp ya işte böyle oluyr üzülme diyemem ama geneli böyle sanırım istisnalar vardırda. Benim babam da asla öyle seni aldım tek vs hiç demedi tam tersi böbrek taşı haliyle teyzeme yiyecek götürdüğünü bilyrum. Birazda vijdan üzülme kuzum ya inşallah düzelir ne diyim ki
Evet canım o istisnalar iyiki var.baban da çok merhametliymiş.çok geçmişler olsun

Ablam tepkini koy ne guzel okumussun meslek sahibisin bu konuda kendini biraz ezdirmissin ona tabiki huzurunuz bozulmayacak sekilde yap ama en onemlisi ailene yardim edemeyeceksen koca kimki yakarlar oyle kocayi o parayi kendin kazaniyorsun tabiki eve harcayacaksiniz ama seninde kendine kalmasi lazim eve kole olmak icin calismiyorsun kocan ne derse desin icinden geldigi gibi yardim at ailene

Eşimle arada aşamasını bi sorun var ben mi yanlış yapıyorum o mu yapıyor bilemedim. 2006dan bu yana devlette çalışıyor.kendisinden yaşça küçük erkek kardeşi var biz birllikteyken o üni okuyordu.
Eşim o zaman yani biz sevgiliyken kardeşinin yurt parası harç paralarını ödedi. Sınav paralarını falan yatırdı.4 yıl böyle oldu.bunların dışında her ay 300 ile 500 arası kredi kartı borcu ya da başka borcu olurdu.onları ödedi abartmıyorum her ay..

İlk başlarda gençtir kız arkadaşı vardr yapar eder harcar diyordum.sevgilime de ne zamn sorsam patates yemeği pişirir para harcamaz bi cafede çay içer kalkardık.arada ben öderdim hep sen ödeme derdim.ve bunları derken ben de öğrrnciydim.çok uzun zaman sesi çıkmadı çok Karışma hakkım olduğınu düşünmedim. Ama anne baba ve evde bekar çalışan bi abla varken hep benim sevgilim niye koştıruyor ki dedimgözüme battı zamanla. abla yemin etmiş harçlık bile vermemiş.

Annesi de kardeşine çok verme hep harcıyor diye uyarırmış.

Gelelim benle ilgili olan kısma ben de ailem okuutu.köyde ilk üniversiteye giden kız ben oldum.o zaman ayıplardı köylü.babam sen okuluna bak derdi.
2013un sonunda atandım 2014un ortasına gelmeden evlendim.aldığım maaş bir kaç aylık çeyizime falan derken gitti.paramı hiç gönlümce harcayıp etrafımdakilre hiç fayda olmadı.eşim ben işe grince şuna bilezik aldım yok bun çu aldım diye anlatrdı
Şimdi yeğenlerime ara sıra hediye alıp yemek yedirmeye götürmek istiyorum.ablamın maddi durumu çok iyi değil ev hanımı.eniştem borçları vardı.kredi çekip onu ödüyorlar.3 çocuk var 1i ufak bez alayım diyorum onu bile aldırmıyor. Bayramda çocuklara 50şer lira harçlık vercektım. Çokmış 20 yetermiş kıyafet alayım sevinsinler dedim.izin vermedi.
Her şeyime karışıyor.ama sen yaptın zamanında diyorum kardeşine bunları kızlarla yedi belki ben yeğenlerime yapacağım diyorum.ben bekar dım şimdi vermiyorum kimseye senin ailene ablanın çocuklarına yapmak zorunda mıyım diyor.zaten kardeşi mezun oldu.

maaşım var ama aileme giderken elim boş gitmemi istiyor. Ben meyve falan alıyorum kavga gürültü.üstelik süt yumurta teryağ yaz kış sebzelerin annemden geliyor konservelerim de falan .ellerim dolu gelirim annemden.aileme ve ablama çocuklarına bi şey almayayim istiyor. Üzülüyorum....
Haksız mıyım
Nasıl karışabilir böyle bişeye ya hayret bişey. Hem yardıma ihtiyacı olan birine yardım etmek vicdan işidir. İzin vermiyorsa vicdanızsız sizin eşiniz k bakmayın.
Sen aynı duruma düşsen koşa koşa gelirler diyin. Sinirlndim şimdi:KK62:

Eşinizin cimriliği arşa çıkmış.

Yapalım mı/Alalım mı demeyin siz de madem.
Söz hakkı vermeyin.
Kavga çıkarmaya çalışırsa da cevap vermeyin.

Böyle saçma şey olur mu.

Ne kadar güzel ya çok sevindim adınıza.eşiniz gerçekten anlayışlıymış.boşanma bu durumda sebep oldu sanırım.Rabbim gönlünüzce göre vermiş:KK9:

Tabiki sadece bu değildi. Bazı şeylerde de çok aksilik yapıyordu. Bencildi yani. Onlar bunlar şunlar derken birikti, ailemden de uzaklaştırdığı için kendimi çok yalnız hissetmeye başladım. Yarın ne olacağını bilemem ama bugünlerim için çok şükrediyorum..

Kesinlikle taviz vermeyin.Baştan nasıl alışırsa öyle gider.Ben bu çalışan kadınları anlamıyorum.Çalışıp kendi paranızı kazanmanıza rağmen,paranızı harcarken eşinizden onay bekliyorsunuz.Eşiniz size soruyor mu parasını harcarken?
Nereye e harcadığımxdan haberimiz olur.masrafları ödeneckleri dökümanlarıyla anlatr.evlenince öyle oluyormuş:(

yani calısmasanız sırf onun parasıyla almak isteseniz anlarım rızası yok derim ama calısıyosunuz elbette alıcaksınız

Evet o daha çok kırıyor insanı aynı şeyi diyince keseyi ayırım o zamn diyor.zarar görürüz diyor

Back
X