• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben ne yapmalıyım bilemedim. ...

Kusura bakmayın da çirkeflik.. erkek adam böyle yapmamalı.. sizin paranız dilediğiniz gibi harcayın bence emeğinizle geldiğiniz konumu sizden başka kimse sahiplenmemeli.. hem yardım etmenin manevi huzuru denen bir şey var.. Allah'la kul arasına giriyor resmen..

Ne münasebet bence hiç sorma bile harca onun ailesine yapmamış olsanız dahi kardeşinize veya aile fertlerine aldığına laf söylemeye hiç Hakkı yok

Eşine hadi Senin ailene bişey alalım dersen koşa koşa gelir ... bencil çünkü!! valla devlet memuru olmuşsun ve evin hesabını sadece kocan yapıyor . ben şu an çalışmıyorum yakında başlıcam nasip olursa ama 3 yıldır evliyim ev hanımlığı yapıyorum ama para hesabını beraber yaparız artan paramız olursa benim hesabımda durur çok yüz vermişsin kocana en azından maaş kartını al ve maaşını çekince bir köşeye bir miktar gizli at çünkü konuşmana rağmen değişmemiş,bu saatten sonra da değişmez

Bunlar hep erken evlenmenizden..daha neyin noldugunu anlamadan ezdirmissiniz kendinizi..esiniz de bunun farkinda yoksa bunlari söylemeye cesaret edemez..

Siz ögrenciyken sizi zorlukla okutan babanizin parasiyla hesap öderken niye sesi cikmiyordu acaba??

Bu günler bi daha gelmeyecek..gizli falan da yapmayin..gönlünüzce alin..cocuk falan olunca zaten yapamayacaksiniz..sizi zor sartlarda okutan babanizin elinden öpüyorum..sizi de basarinizdan dolayi tebrik ediyorum..
Çok teşekkür ederim...
Ben hep düşünüyorum acele ettim yine senle Evlenir dim ama bi kaç sene sonra olmalıydı.benden 7 yaş büyük o hemen evlenelin istedi ben de seviyorum diye hemen tarih koyduk

Kendi maasinizdan alacaginiz hediyeye mi karisiyor? Ona neymis? Ayrica bunun icin neden izin aliyorsunuz? Boylece kendinde izin vermeme hakkini bulmus iste.
Şunu alcam diyorum kavga çıkıyo zaten alayım mı demiyorum ama oraya gidiyor konuşma.yiyecek bir şey alıyorsa oturup birlikte yiyoruz zaten ailemle.kendi de yiyor yani

Ah yazik anaya babaya se besle buyut binbir emek okut alsin elinoglu da bir kilo meyveyi bir ufak hediyeyi aldirtmasin . Sen kimsin kim oluyosun ki bu bencillik nedir demek geldi icimden esinize vallahi kusura bakmayin haddimi astiysam bu konularda hassasim

Eğer sizin istediğiniz olmazsa bu hep böyle gidecek farkındasınız değil mi?
Eşinize ailenizin ne kadar önemli olduğunu fazlasıyla hissettirin bence.Hatta onun kibrinden ve egosundan daha önemli olduğunu özellikle vurgulayın.
Ben kimseyi nüfusuma almadım ne demektir ne ayıptır insan utanır biraz şu lafı ederken?
Yani tanımadığımız insanlara bile yeri geliyor yardım ediyoruz.Hele ki bu kadar yakın akrabaya ufak tefek yardımlarda bulunmamak çok yanlış ve ayıp.Ben eşinizi gayet kötü niyetli gördüm açıkçası.
Bence ağırlığınızı koyun ve kafanızda düşündüğünüz hediyeleri alın yeğenlerinize gerekirse gidin habersiz alın ve sorduğunda da evet aldım deyin yani bu kadar basit.
Yani zaten tutumlu bir kadınmışsınız gidipte uçuk şeyler alacak değilsiniz bütçenizi sarsacak kadar.
Evet farkındayım.o da sen hep başkasını düşün kendi yuvası düşünme diyor.sanki sorumsuz bşriymişim gibi.ben sevdiğim herkese bunu yaparım hediyeleşmeyi çok severim.

Eğer sizin istediğiniz olmazsa bu hep böyle gidecek farkındasınız değil mi?
Eşinize ailenizin ne kadar önemli olduğunu fazlasıyla hissettirin bence.Hatta onun kibrinden ve egosundan daha önemli olduğunu özellikle vurgulayın.
Ben kimseyi nüfusuma almadım ne demektir ne ayıptır insan utanır biraz şu lafı ederken?
Yani tanımadığımız insanlara bile yeri geliyor yardım ediyoruz.Hele ki bu kadar yakın akrabaya ufak tefek yardımlarda bulunmamak çok yanlış ve ayıp.Ben eşinizi gayet kötü niyetli gördüm açıkçası.
Bence ağırlığınızı koyun ve kafanızda düşündüğünüz hediyeleri alın yeğenlerinize gerekirse gidin habersiz alın ve sorduğunda da evet aldım deyin yani bu kadar basit.
Yani zaten tutumlu bir kadınmışsınız gidipte uçuk şeyler alacak değilsiniz bütçenizi sarsacak kadar.
Evet farkındayım.o da sen hep başkasını düşün kendi yuvası düşünme diyor.sanki sorumsuz bşriymişim gibi.ben sevdiğim herkese bunu yaparım hediyeleşmeyi çok severim.

Şunu alcam diyorum kavga çıkıyo zaten alayım mı demiyorum ama oraya gidiyor konuşma.yiyecek bir şey alıyorsa oturup birlikte yiyoruz zaten ailemle.kendi de yiyor yani

Kendinizi nasil sindirmissiniz ya. Babaniz sizi kendi ayaklari ustunde dursun, kimseye eyvallahi olmasin, rahat bir yasam sursun diye onca lafa ragmen okutmus ama kizinin geldigi noktaya bak. Elinde meslegi olmayipta sizden daha guclu o kadar cok kadin taniyorum ki. Okumaniz birseyi degistirmemis yani.

yaaa sen gercekmisin memursun maasın var kime ne soruysoun heleki esin kardesine ailesine yetirmis bana onu dese apor bagrıttırır sen anana babana kardesine yedirirken iyidi derdim

gün gecmiyor ki bi memur kadın kocası tarafından esir alınmasın pess valla sinirden karnıma agrı girdi
Ben de çok sinirleniyorum.sen yaptın diyorum.aynı cümleleri kuruyorum ona.ama çok sert bu konuda normalde anlayışıdır ama bu konuda çok bencil

Annenin hazırladığı konserveleri yemeyi bilir ama pisboğaz!

Ayy çok sinirlendim.

Bundan gizli birikim yap, kenara köşeye attıklarınla da anneciğini, ablanı falan mutlu et.
Çok ciddiyim.

Gerekirse ben de çalışıyorum, karışma benim parama diye kavga et.

Huzursuz olma, huzursuz etme zamanı gelmiş geçiyor bence.

Sen ben mi var diyor iyi al paranıı borçları mız var birlikte yaptık ne yapacaksan yap diyor.bu konuda kavga ettik bugün Karışma param dedim.bu bize zarar vercek dedi.en fazla boşarsn dedim daha çok kuzdı

Kendinizi nasil sindirmissiniz ya. Babaniz sizi kendi ayaklari ustunde dursun, kimseye eyvallahi olmasin, rahat bir yasam sursun diye onca lafa ragmen okutmus ama kizinin geldigi noktaya bak. Elinde meslegi olmayipta sizden daha guclu o kadar cok kadin taniyorum ki. Okumaniz birseyi degistirmemis yani.
Her konuda bana danışır yapar eder mutlu olayım ister.bu konu hariç.artan para benim hesabıMDA saha yeni araba aldık bana aldı.benim olsun ben kendine alayım istiyor bunda sıkıntı.yok ama çevremde elim açık olsun istemiyor.kendim gitsem vi sürü şey alsam al al der.

Kusura bakmayın da çirkeflik.. erkek adam böyle yapmamalı.. sizin paranız dilediğiniz gibi harcayın bence emeğinizle geldiğiniz konumu sizden başka kimse sahiplenmemeli.. hem yardım etmenin manevi huzuru denen bir şey var.. Allah'la kul arasına giriyor resmen..
Kul ile Allah arasına girmek...
Hiç bu açıdan bakmadım çok mantıklı.o manevi huzuru kendi zamanında bol bol ysşamış

Ya kusura bakma ama.ipleri vermissin eline. Ne demek ya baban seni yeri geldi ayagina ayakkabi almadan okuttu bi hediyenin lafi mi olur. Hem sen it gibi calisip gönlünce bi hediye alamicaksan napacaksin o calismayi bi kere kims ekusura bakmasin ama.erkek zaten evi gecindirmek zorunda kadin isterse yardimci olur bu kadinin vicdanina kalmis hee tabiki hayat musterek borclar hep beraber.odenio ama bi hediyenin lafini yapmamali cok ayip. Iste hep genclere soyluyorum evlilik icin acele etmeyin paranızı bi yiyin bi isteklerinizi yapin cunku el ogluna guven olmaaaz

Eşine hadi Senin ailene bişey alalım dersen koşa koşa gelir ... bencil çünkü!! valla devlet memuru olmuşsun ve evin hesabını sadece kocan yapıyor . ben şu an çalışmıyorum yakında başlıcam nasip olursa ama 3 yıldır evliyim ev hanımlığı yapıyorum ama para hesabını beraber yaparız artan paramız olursa benim hesabımda durur çok yüz vermişsin kocana en azından maaş kartını al ve maaşını çekince bir köşeye bir miktar gizli at çünkü konuşmana rağmen değişmemiş,bu saatten sonra da değişmez
Artan maaş benim hesabıMDA. Cebimde pek tutman. Ödemeler için kart ekstrlerinin çıktısını getirir.bi miktarda kredimiz var. oturur anlatır. İstersen sen yap diyor.ben çok yoğunum hiç vaktim yok.o bana göre DHA rahat işinde onun ilgilenmesi işime geliyor ama. Abartması değil

Eşimle arada aşamadığım bi sorun var ben mi yanlış yapıyorum o mu yapıyor bilemedim. 2006dan bu yana devlette çalışıyor.kendisinden yaşça küçük erkek kardeşi var biz birllikteyken o üni okuyordu.
Eşim o zaman yani biz sevgiliyken kardeşinin yurt parası harç paralarını ödedi. Sınav paralarını falan yatırdı.4 yıl böyle oldu.bunların dışında her ay 300 ile 500 arası kredi kartı borcu ya da başka borcu olurdu.onları ödedi abartmıyorum her ay..

İlk başlarda gençtir kız arkadaşı vardr yapar eder harcar diyordum.sevgilime de ne zamn sorsam patates yemeği pişirir para harcamaz bi cafede çay içer kalkardık.arada ben öderdim hep sen ödeme derdim.ve bunları derken ben de öğrrnciydim.çok uzun zaman sesi çıkmadı çok Karışma hakkım olduğınu düşünmedim. Ama anne baba ve evde bekar çalışan bi abla varken hep benim sevgilim niye koştıruyor ki dedimgözüme battı zamanla. abla yemin etmiş harçlık bile vermemiş.

Annesi de kardeşine çok verme hep harcıyor diye uyarırmış.

Gelelim benle ilgili olan kısma ben de ailem okuutu.köyde ilk üniversiteye giden kız ben oldum.o zaman ayıplardı köylü.babam sen okuluna bak derdi.
2013un sonunda atandım 2014un ortasına gelmeden evlendim.aldığım maaş bir kaç aylık çeyizime falan derken gitti.paramı hiç gönlümce harcayıp etrafımdakilre hiç fayda olmadı.eşim ben işe grince şuna bilezik aldım yok bun çu aldım diye anlatrdı
Şimdi yeğenlerime ara sıra hediye alıp yemek yedirmeye götürmek istiyorum.ablamın maddi durumu çok iyi değil ev hanımı.eniştem borçları vardı.kredi çekip onu ödüyorlar.3 çocuk var 1i ufak bez alayım diyorum onu bile aldırmıyor. Bayramda çocuklara 50şer lira harçlık vercektım. Çokmış 20 yetermiş kıyafet alayım sevinsinler dedim.izin vermedi.
Her şeyime karışıyor.ama sen yaptın zamanında diyorum kardeşine bunları kızlarla yedi belki ben yeğenlerime yapacağım diyorum.ben bekar dım şimdi vermiyorum kimseye senin ailene ablanın çocuklarına yapmak zorunda mıyım diyor.zaten kardeşi mezun oldu.

maaşım var ama aileme giderken elim boş gitmemi istiyor. Ben meyve falan alıyorum kavga gürültü.üstelik süt yumurta teryağ yaz kış sebzelerin annemden geliyor konservelerim de falan .ellerim dolu gelirim annemden.aileme ve ablama çocuklarına bi şey almayayim istiyor. Üzülüyorum....
Haksız mıyım
Aa şok yaşadım yani ben şu an çalismiyorum okuyorm evliyimbu haldeyken bile aileme hediye alirim hatta esim babama gomlek almis yollamisdi haberim bile yokdu o israt eder alalim diye.... çalissam o paranin kurusuna dikumaz istersem kazandigimin yarisini aileme vereyim neden demez bence siz haklisiniz esiniz asiri cimri ve cok itici sizin kazandiginiza goz dikmis resmen igrendim

Ah yazik anaya babaya se besle buyut binbir emek okut alsin elinoglu da bir kilo meyveyi bir ufak hediyeyi aldirtmasin . Sen kimsin kim oluyosun ki bu bencillik nedir demek geldi icimden esinize vallahi kusura bakmayin haddimi astiysam bu konularda hassasim
Yok canım haddini aşmanın. Ben de o yola gelsin istiyorum. Kavga gürültü.üstelik bi şekilde alıyorum bir şeyler.ama o da düşünsün ya da ben bir şey diyince alalım ya desin

Back
X