merhaba bende 1 yıllık evliyim aynı yoğun tempo gidiyoruz.sana önerim bu kadar takma duyarsız oluşunu kendinle ilgilen hoşlandığın şeylerle uğraş kendine bak..büyük bir ihtimalle eşimde değişimi farkına varacaktır.ben ilgi göstermiyorum ama hatun daha çok bakıyo kendine diyecek süper olacak...
baş edemiyorsan durumun müsaitse tut birini olsun bitsin..
hmm bide suratını asma rahatsız olduğun şeyi açıkca söyle yeri gelince..
bende senin kadar mücadele ediyorum bazen ağır geliyo yapamıyorum diye anlat çok işe yarıyo.
eve gelince canının istediği bişiy varmı ne pişirim falan sor onu uyarır bu gibi jestler ..
arkadaşım kendi hayatımda uyguladıklarım bunlar genelde ufak şeyler ama büyük işler başarıyo emin ol..
Sağolasın arkadaşım.Ben yoğun çalışma temposuna rağmen her akşam özenli bir softa kuruyorum zaten.Seviyorum yemek yapmayı.
iç çamaşırlarına kadar ütülüyorum.Gerçekten özenli bir eşim ama karşılığında gösterdiği tavır incitiyor beni
İşte bu arkadaşım demek ki seni önemsiyor.Seninle bulaşıkları yerleştirmek bile onu mutlu ediyor.Ben burdan bu sonucu çıkartıyorum.Sorun benim yorulmam ya da yetişememem değil sorunun en büyüğü benim önemsenmeyişim.Çiftler arasındaki en özel bağdır bu.Birşeyleri paylaşmak.Ne diyorsun ben şunu yaparken o da bunu yapar.Yani seninle olur.Böyle olunca o iş zaten eziyete dönüşmez.Sen kendini kötü hissetmezsin.Ama benim kocam misafir gibi oturuyor.Ve ben kendimi öenmsiz hissediyorum.Paylaşım meselesi bu.Eşini çok takdir ettim.Böyle bir düzeni oturtabildiğin için seni de.Ben de 2 aylık evliyim, daha cicim aylarındayız canımcım bu kadar düşünerek yıpratma kendini. Biz baştan anlaştık ev işleri konusunda. Mesela bulaşıkları ben dizerim makineye yıkandıktan sonra o yerleştirir. Çamaşırı ben atarım, eşim asar, ben toplarım. Ütüye gelince herkes kendininkini ütüler. Yemek yapmayı seviyorum o yüzden genelde ben yaparım ama pazar kahvaltılarını eşim hazırlar, sofrayı ben toplarım. Marketten dönünce bile ben gıdaları yerleştiririm o temizlik malzemelerini. Büyük temizlik için de kadın tutuyoruz oluyo bitiyo. Sistemi oturtunca sorun kalmaz. Hayat müşterek, kendi yapmıyorsa söyleyerek yaptır. Eşit şartlardasınız sonuçta ve o ev sadece senin değil, bu kadar sorumluluk alma üstüne.
Ben kendi annemden öyle öğrendiğim için yapıyorum onun talebi değil iççamaşıralarını ütülemek.
Aslında olay işin yetişmemesi vs değil arkadaşlar.Ben iş yaparken,yemek hazırlarken onun kendi dünyasında yaşaması.
diyelim yemek yapıyorum,mutfağa gelse benimle sohbet etse.Bir iki tabak götürse sofraya.Dünyalar benim olucak.Tek istediğim hayatı paylaştığımı hissetmek.Yalnızlaştığımı hissediyorum hepsi bu.Ya değilse aktif ev işi yapsın,ütü yapsın beklentim yok.Beni önemsemediğini hissediyor olmaktan yana sıkıntılıyım.15 günde ya da hafta da gelecek bir yardımcıyla iş konusu çözülür zaten ama dert edindiğim vurdumduymazlığı.Yeni evli bir adam karısından bir haber olur mu böyle
İşte bu arkadaşım demek ki seni önemsiyor.Seninle bulaşıkları yerleştirmek bile onu mutlu ediyor.Ben burdan bu sonucu çıkartıyorum.Sorun benim yorulmam ya da yetişememem değil sorunun en büyüğü benim önemsenmeyişim.Çiftler arasındaki en özel bağdır bu.Birşeyleri paylaşmak.Ne diyorsun ben şunu yaparken o da bunu yapar.Yani seninle olur.Böyle olunca o iş zaten eziyete dönüşmez.Sen kendini kötü hissetmezsin.Ama benim kocam misafir gibi oturuyor.Ve ben kendimi öenmsiz hissediyorum.Paylaşım meselesi bu.Eşini çok takdir ettim.Böyle bir düzeni oturtabildiğin için seni de.
Sevgiyle Kal...
evlilik psikolojisi.
insan ilk haftalarda pek bişey anlamıyor ama sonra işlere dönülüp normal hayata kaldığı yerden devam etmeye başlayınca insan ister istemez geriliyor. evin ve eşlerin birbirlerine olan sorumlulukları artınca bekar hayatla kıyaslamalar yapılır kavgalar edilir tartışmalar çıkar bunlar normal.
sabredin sıkın dişinizi 1 sene sonra bu günlerinize kendiniz gülersiniz
Ben de 2 aylık evliyim, daha cicim aylarındayız canımcım bu kadar düşünerek yıpratma kendini. Biz baştan anlaştık ev işleri konusunda. Mesela bulaşıkları ben dizerim makineye yıkandıktan sonra o yerleştirir. Çamaşırı ben atarım, eşim asar, ben toplarım. Ütüye gelince herkes kendininkini ütüler. Yemek yapmayı seviyorum o yüzden genelde ben yaparım ama pazar kahvaltılarını eşim hazırlar, sofrayı ben toplarım. Marketten dönünce bile ben gıdaları yerleştiririm o temizlik malzemelerini. Büyük temizlik için de kadın tutuyoruz oluyo bitiyo. Sistemi oturtunca sorun kalmaz. Hayat müşterek, kendi yapmıyorsa söyleyerek yaptır. Eşit şartlardasınız sonuçta ve o ev sadece senin değil, bu kadar sorumluluk alma üstüne.
Ben de 2 aylık evliyim, daha cicim aylarındayız canımcım bu kadar düşünerek yıpratma kendini. Biz baştan anlaştık ev işleri konusunda. Mesela bulaşıkları ben dizerim makineye yıkandıktan sonra o yerleştirir. Çamaşırı ben atarım, eşim asar, ben toplarım. Ütüye gelince herkes kendininkini ütüler. Yemek yapmayı seviyorum o yüzden genelde ben yaparım ama pazar kahvaltılarını eşim hazırlar, sofrayı ben toplarım. Marketten dönünce bile ben gıdaları yerleştiririm o temizlik malzemelerini. Büyük temizlik için de kadın tutuyoruz oluyo bitiyo. Sistemi oturtunca sorun kalmaz. Hayat müşterek, kendi yapmıyorsa söyleyerek yaptır. Eşit şartlardasınız sonuçta ve o ev sadece senin değil, bu kadar sorumluluk alma üstüne.
ne yetenekler varya gurur duydum kadın olarak....
vallahi bravo size
bence burada takdir edilmesi gereken kişi bu kadar iş bölümünü yerine getirdiği için eşiniz değil
bunu ona uygulatabildiğiniz için sizsiniz
tebrik ederim sizi
bunu nasıl başardığınızı da paylaşsanız, belki bizlere de ilerde feyz olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?