• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben neden boşanmayı düşünüyorum

Olabilir, ben de aslanım, zaten aslan ve koç çok fevridir, eşim akli selim olmasa çoktan boşanmıştık ..
Benim eşimin haritasında da yoğun koç var o da çok fevridir düşünmeden hareket eder,görünce dedim koç kesin🙄Bizde de aklı selim taraf benim çiftler hep böyle oluyor nedense.

Aa sizi şimdi hatırladım, vajinismus konusu açmıştınız eşinize ağlasam da devam et falan diyordunuz da 3 ayın sonunda yenmiştiniz. Bunun etkisi de olabilir mi bu tavrınızda?
Ya di miiii o kişi bu kişiiii bravo valla.
Olabilir, ben de aslanım, zaten aslan ve koç çok fevridir, eşim akli selim olmasa çoktan boşanmıştık ..
ben de aslanım eşimle ilişkimde sinir gelince bak şimdi sinirliyiz sonra konuşalım derim, ortamdan uzaklaşırım sakinleşince konuşurum çözüm odaklıyım. O da öyle. Ağızdan bir kere çıkar o söz çıkarsa da gideceği yeri bulur. Ölçüp tartmadan sevdiklerinle konuşmam hiç.

Ya di miiii o kişi bu kişiiii bravo valla.

ben de aslanım eşimle ilişkimde sinir gelince bak şimdi sinirliyiz sonra konuşalım derim, ortamdan uzaklaşırım sakinleşince konuşurum çözüm odaklıyım. O da öyle. Ağızdan bir kere çıkar o söz çıkarsa da gideceği yeri bulur. Ölçüp tartmadan sevdiklerinle konuşmam hiç.
Ben de artık dizginledim kendimi, ama eskiden bildiğin delibaştım 😅 işin kötü tarafı eşim de aslan ama o benden daha sakin Allah'tan, yaş ilerledikçe duruluyoruz gibi gibi 😄

Eşimle en ufak bir kavgada hemen ayrılmak aklıma geliyor daha 5 aylık evliyiz. O asla demedi ama ben defalarca boşanmaktan bahsettim. Senden ayrılmak istemiyorum diyor. Ben de öyle asla boşanmak istemiyorum ama her tartışmamızda kalbimi kırdığında ya da kötü bir şey dediğinde kafamda direkt boşanma naraları dönüyor. Neden böyleyim? Onu çok da seviyorum
Kaçıngan güvensiz bağlanma mıydı??? Kendinizce güvende hissetmeye çalışıyorsunuz bence

Boşanmak istediğinizi dile getirince alttan alıyorsa yada çabalıyorsa koz olarak kullanıyorsunuz demektir. Eşiniz bir seferinde tamam derse neye uğradığınızı şaşırırsınız.

Bi tanıdığım nişanlıyken her kavgada yüzüğü çıkarıp eline veriyordu oğlanın, benden vazgeçemez diyordu.. Bir koştu peşinden, iki koştu peşinden, sonra bıraktı çabalamayı.. Kaç yıllık ilişkileri gereksiz naz ve ego uğruna hiç oldu.. Kendinizi bulunmaz hint kumaşı sanmayın, evliliğinize ve eşinize saygınız olsun biraz..

Kaybetme korkunuz yok ve eşinizin sizin peşinizden koşma durumuna alışmış olabilirsiniz evlilik öncesinde. Ne yaparsam gitmez zaten düşüncesi. Eşiniz de taviz veriyor demek ki. Net bir şekilde ağırlığını koyan, yeri geldiğinde gidebileceğini de hissettiren bir tavrı olsa böyle macera arayışlarına girmezsiniz

Herhalde sizde derinlerde bir yerde, sevgiyi hak etmediğiniz ve sevilmenizin mümkün olmayacağına dair inançlarınız var. Kendinizi haklı çıkarmak için normal olmayan davranışlarda bulunuyorsunuz.

Önce dilinize hakim olmayı öğrenin ve öz değerinizi yükseltin. Böyle devam ederseniz adam sizi bir gün mutlaka boşayacaktır zaten.

Eşimle en ufak bir kavgada hemen ayrılmak aklıma geliyor daha 5 aylık evliyiz. O asla demedi ama ben defalarca boşanmaktan bahsettim. Senden ayrılmak istemiyorum diyor. Ben de öyle asla boşanmak istemiyorum ama her tartışmamızda kalbimi kırdığında ya da kötü bir şey dediğinde kafamda direkt boşanma naraları dönüyor. Neden böyleyim? Onu çok da seviyorum
Boşanmak lafını agzınıza sakız yapmışsınız.Bir defa eşinde bıkar gerçekten boşanır o zaman fark edersiniz ne yaptığınızı.

E beş ayda o kadar seviyorsanız nasıl bu kadar çok kavga edebiliyorsunuz?
Evliliğin en başında nasıl kavga etmeyi başarıyorsunuz aklım almıyor.
Asıl en başında kavga okur diyor uzmanlar. Çünkü yeni bir hayat. Yeni bir kimlik. İlk defa biriyle 7/24 etkileşimde olma vs. Balayı diye bir şey de yok diyorlar. Gerçi bizim balayı çok güzel geçmişti o ayrı

Kavga esnasında uslubunuzu değiştirmeye çalışın, ben bu şekilde yendim bu huyumu , eşim illallah etmişti en son bir daha boşanma lafı açarsan eve gelmem demişti 🤣 İlk zamanlar oluyor öyle şeyler, siz kendinizi törpülemeye çalışın, öyle büyük sorunlar yoksa boşuna evliliğinizi yıpratmayın, boşanma ciddi bir iştir sürekli boşanacagim derseniz boşanırsınız emin olun , siz de benim gibi dik kafalısınız 😅 Aslan burcu musun yoksa koç musun bacım, yoksa Akrep mi 😄
Aslanım :d o da diyor nasıl bir burcun var böyle başlarım artık diyor :d

Eşiniz sizden ayrılmak istemedigi icin bu cümleyi kullanmak kolay geliyor size. Aynı şeyi eşinizin size yaptığını düşünün. Kendinizi ne kadar değersiz hissedersiniz. Şuan eşiniz de öyle hissediyor ve böyle devam ederseniz bir gün boşanmak istiyorum dediğinizde tamam deyip sizden önce adliyeye gider.

Asıl en başında kavga okur diyor uzmanlar. Çünkü yeni bir hayat. Yeni bir kimlik. İlk defa biriyle 7/24 etkileşimde olma vs. Balayı diye bir şey de yok diyorlar. Gerçi bizim balayı çok güzel geçmişti o ayrı

Yooo biz çocuk olana kadar kavga nedir bilmiyorduk. Kendinize kılıf aramayın hatalarınızı anlayın

Kavga ederken kavga ettiginiz konu ile ilgili konusun, bosanmak kavga konunuz ile baglantisiz baska bir konu. O sirada akliniza gelmesi cok ilginc. sonra da baska odaya gecin bir sure farkli odalarda takilin. Sakinlesirsiniz. Sizde kavga ederken bence bir sikinti var. Benim esim cok sessizdir genelde alttan alir. O yuzden kavga ederken aklima bosanma dusuncesi gelmez. Belki de sizin esiniz saygisizlik yapiyor kavga aninda o yuzden boyle diyorsunuz. Bence ufak seylerden kavga etmemenin yolunu bulmaya calisin oncelikle. Ben kendimi bosanalim derken hayal edemiyorum zaten her dedigime tamam dikkat ederim tamam ozur dilerim diyen bir esim var. Sizin esiniz bu sekilde degil sanirim ama sevdiginiz icin kavgadaki kusurlarindan hic bahsetmemissiniz.

Back
X