• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben neden eşimi bukadar kıskanıyorum?

oncelıkle mrhaba sıteye yenı uye olum.belkı anlatacagım konu basıt bırsey ama cvremden kımse ıle paylasamıyor dertlesmek duzelmek ıstıyorum.7 aydır evlıyım esımle.. esım nisanlılık donemlerımızde oldukca ılgılı,sohbetlı,ustume tıtreyen bırıydı.evlendık..15 gun sonra cok sevdıgım kayınvalıdem memlekete aılemı zıyarete gıttıgımde(kendılerıde memleketımde)ılk gun kucuk kardesım olduu ıcın ve onu cok ozledıgım ıcın kayınvalıdeme annecıgım buaksam annemle kalmak ıstıyorum senıde gelıp alayım hepberaber olalım dedım.tamm dedı geldı oturduk gece oldu hadı bızım eve gıdelım dedı oysa ben kalmak ıstedıgımı soyledıgımde taamm demıstı.neyse gıttım gıttık ve uyuduk.ertesı gun aksama dogru esım geldı kayınvalıdeme.oturduk sohbet fılan.sabahına aılem kahaltıya cagırdı hepımızı .bnde kayınvalıdemede anne yarın gıdelım dedım ben gelemem ısım var dedı.bende esıme sabah khvaltıya aıleme gıdelım tamam dedım.neyse ıst.gerı donuyoruz yolda annesı esıme mesaj attı' oglum allah sana sabır versın ısın zor dıe..bu mesajı ben gordum .esıme dedım otobutteyız burada bu ne demek dedım.o an cok kotu oldum kı kayınvalıdemı cok severdım annemden ayırmadım.oda bana cevap vermedı sustu..herzaman kı gıbı..tartıstık otobute o susmam ıcın bana dırsegı ıle ıttı.cok kotu oldum.eve geldık tartısıyoruz esıme dıorumkı acıkla bana acıkla.acıklamıyr susuyor sonra sen o sabah orda kahvaltı yapmadın aılene gıttıgmız ıcın yazdı dedı.dedım zaten hep sıın evnızde kaldım dıe.bende bıraz sınırlendım aştım belkı sınırımı bagırdım cagırdım ve bana tokt attı.neyse cok uzattım.sonra ozur dıledı barıstık bırkac aydaha buyuuk sorun yaptı kayınvalıdem ama ben baktıımkı kayınvalıdemle kus durdukca esım benım aılemdende uzklasıyor.kayın valıdemle gzelce konustum sorunu hallettım.sorunun ozune ınelım sımdıde.ben bır kısı ıle nısanlanmıstım 4 yıl once aldatıldım ılk sevdıgımdı vede ayrıldım.sonra her ılıskımde guvesız oldum.herkes beı aldatıcak gıbı gordum.asmak ıcın cok ugrastım tedavı gordum goruyorumda.esım nısanlılık donemındekı ınsan degıl artık.bende fazla ustelıyorum sanırım.aılemdende uzaktayım burdada kımseyı tanımıyorum.aksm esım geldıgınde masa hazır guler yuzle karsılıyorum.ama onda surat asık.dıorum ne oldu ıs stresı.geneldede boyle.beı sevdıgını duunuyorum.ama konusmak cok zor onunla.bır sorunu cozmek ıcın karsılıklı konusmamız gerektıgını soluyorum baslıoruz ben anlatıorum tatlı dılle o susuyor cevap ver dıorum 10 dk sonra cvp verıor tmm haklısın duzelıcek tek cevap bu.cok kısknıordum bende esımı ama artık rahat bırktım ama yıne huzursuzum.ozguvenımımı kaybttım ben naptım daha cok sızlerle paylasmak ıstdıgım sey var ama sımdılık bu kadar.esımın ılgı alakaını tekrar nasıl edınırım.nısanlılık donemınde ben pek ılgı gostermıordum sımdıede ben gostrıorum o gostermıyor.arılmaktanda korkuyorum.yardım edermısınız.

bence senin kıskanclıgın yalnız olmandan kaynaklanıyor ..yani çevren yok arkadasın yok ailen uzakta yapacak tek seyin eşini düşünmek oluyo..bir an önce ugrasacak birşeyler bull..kurslara git ,işe gir,nebilliyim aktif olabilecegin bi ortama gir vs..bende aynı şekildeydim..kafaya takıodum herseyi ..kaynvaliden konusuna gelince bence o kadın seni sevmiyor ve gelini olarak görmedigini hissediyorumm..genelde gelini sevmeyen kaynana tripleri ,hareketleri sergiliyo..sen nekadar hallettim aramızdaki konuyu desende o yarın bi gün başka bişe çıkarır emin ol..baksana oğlunu fitliyo..allah sabır versin diye sanki zoraki evlendirdiler oğlunu :S..oğluda arada kalıyo demekki bi açıklama bile yapamıyo sana..ne bu yaa anlamıyorum bu kaynanaları..ağaç oluğundan çıkmadıya bu kız kendi aileside var tabiki orayada gidecek..tek taraflı bencilce düşünüolar hep..

Baslikla ilgili yorumum: Seven kadin kiskanir bu normal bence ve istedigin sey ilgi ve buda cok normal.
Yani hic bir sorun yokken kayinvalidenin o mesaji atmasi ne kadar sacma ve ayıp ya.

bu kaynanalar gelininde bir ailesi olduğu gerçeğini
kabullenmediği sürece bu tip sorunlar mutlaka çıkacaktır
bizimkiler farklı farklı şehirdeler
önceden biletimizi alırız kimsede ağzını açamaz
aynı şehirde olsak bunların on katını yaşarız
kayınvaliden iyi görünmeye çalışan cadının biriymiş
bu konu kapanmış ama sen yine memleketine gidince
ailene gitmen sorun olacaktır
o yüzden gitmeden önce eşinle bir güzel konuş
iki tarafada eşit davranacağını
akşam ailendede kalabileceğini
bunun senin doğal hakkın olduğunu
bı tip kararlarda sadece ikinizin onayının yeterli olduğunu
üçüncü kişilerin sizin kararınıza karışmaması gerektiğini söyle
benim eşim başlarda çok bocaladı benim söylediklerim dışında dışardan kişilerin müdahalelerine maruz kaldı
yok annem ne der yok babam ne der aslında bunu açıkça söylemesede kadınsın hissediyorsun bir yerde
ben sürekli şunu söyledim biz bir aileyiz alacağımız kararlar bizi bağlar başkalarından akıl yada izin alacak değiliz
şimdi alışmaya başladı hala üstünde o korku tedirginlik hakim
bu yaz tatilinde dedimki haziranda benim memelekete ağustostada senin memeleketine gideriz
aynı zamana dek gelince tatilden hiçbirşey anlamıyorum dedim
mırın kırın etti haziranda orayada gideriz ayrı zamanlarda gitmeyelim
çok canım sıkıldı bizim vereceğimiz bir karar bu
babandan anandan halamı korkuyorsun biz kndi kararlarımızı verebilecek yaşta insanlarız
sorarlarsa neden haziranda gelmediniz diye
BİZ öyle uygun gördük deriz dedim
canım bu BİZ kelimseini sürekli vurgulamak bende çok işe yaradı
yoksa hala bu tip basit konularda yok annem ne der yok babam kızarmı gibi saçma sapan ehvamlarda bulunuyordu
erkeklere bir aile olunulduğunu sürekli vurgulamak lazım

Son düzenleme:
Kayınvaliden çocukça davranmış,bence kayınvalidenin çektiği bir mesaj için eşinle kavga etmen yanlış olmuş.Kayınvalideni arayıp neden öyle mesaj çektiğini sorup kayınvalideni muhattap alabilirdin.

Sewwdam, öncelikle özgüveninizi tekrar kazanmak adına ne gerekiyorsa bunu yapacaksınız..
Bu birçok güzel şeylerin başlangıcıdır.
K.validenizle ilgili durumda üzüldüm, yazık etmiş çiftlerin arasına bu şekilde girerek.
Sizde fevri davranmış ısrarla cvp.lamasını isteyince ipler kopmuş.
Kırgın ve uysal davransaydınız belki daha güzel çözümlenirdi.
Olan olmuş, bundan sonraki böyle durumlarda ısrar yerine kırgınlığınızı belirtip çekilin köşenize.

Son kez onunla konuşun.
Bu şekilde davranarak sizi kırdığını, güler yüze karşılık güler yüz ve ilgi beklediğinizi, sorunları konuşarak halledebileceğinizi anlatan kısa bir konuşma yapın.

Bu günler içerisindede, suratı asık geliyorsa, siz güleryüzlüyseniz ASLA sormayın ''neyin var '' diye..
Bırakın ne istiyorsa öyle davransın.

Siz onun duygularını ne kadar çok önemserseniz, kendide farketmeden psikolojik olarak öyle davranmaya devam eder.
Kısacası hiçbir soru yöneltmeyin..
''Beni seviyor musun, niye böyleyiz-böylesin, çay içer misin, şunu yer misin, üstünü örteyim mi ?''
Kendi birşey istediğinde kendi söylesin.

Sıkıntılı bir evlilik yaşanıyosa tek taraflı değildir.
Bırakın birazda o bu durumdan sıkılsın sizinle konuşmak istesin..
Sizinde söylediğiniz gibi çok üsteliyorsunuz.
Üstelidikçe o da kendini önemseyip sizi unutuyor.

Sewwdam, öncelikle özgüveninizi tekrar kazanmak adına ne gerekiyorsa bunu yapacaksınız..
K.validenizle ilgili durumda üzüldüm, yazık etmiş çiftlerin arasına bu şekilde girerek.
Olan olmuş, bundan sonraki böyle durumlarda ısrar yerine kırgınlığınızı belirtip çekilin köşenize.

Son kez onunla konuşun.
Bu şekilde davranarak sizi kırdığını, güler yüze karşılık güler yüz ve ilgi beklediğinizi, sorunları konuşarak halledebileceğinizi anlatan kısa bir konuşma yapın.

Bu günler içerisindede, suratı asık geliyorsa, siz güleryüzlüyseniz ASLA sormayın ''neyin var '' diye..

Siz onun duygularını ne kadar çok önemserseniz, kendide farketmeden psikolojik olarak öyle davranmaya devam eder.
''Beni seviyor musun, niye böyleyiz-böylesin, çay içer misin, şunu yer misin, üstünü örteyim mi ?''

Üstelidikçe o da kendini önemseyip sizi unutuyor.[/

Son düzenleme:

Son kez onunla konuşun.

Üstelidikçe o da kendini önemseyip sizi unutuyor.[/

söylediklerinizde çok haklısınız gerçekten.bundan sonra ıkıncı plana atııgım kendımı daha cok onemseyecegım.uzulmeyecegım.ıns.hersey duzelecek.

kıskançlık elbette olacak ama bunun sınırları olmalı,örneğin benim eşim işi dolaysyla yurt dışı seyehatları oluyor,toplantıları falan..hatta şuan bir şehir dışından gelen bir bayanla yemekte :) ama kendisi çok dikkat eder . ben demeden aman etraftan bir gören olur yanlış anlaşılır diye hiç başbaşa gitmez bir arkadaşını daha alır yanına .ben eşime güvenirim ama boşta durmam .hani arada ciddiyetimi belirtirim.başıma böyle bişley gelirse yolun açık olsun bay bay asla affetmem derim,yani kaybeden beni kaybetmiştir taktiği.erkekler kendine güvenen kadınları istiyor,kariyerli,çalışan,kendi ayakları üstünde duran,bakımlı vs..sen aslında şanslısın en azından evliliğinin başında anlamış oldun kaynvalidenin gerçek yüzünü benimki 4 sene beni kandırdı hep iyi kaynana rolünü oynadı 4 yılın sonunda tüm birikmiş kinini kustu...sende artık tedbirli ol o artık annen değil kaynanan bunu anlamalısın..politik davranacaksın..evlilik zaten idare etmektir,tabi idareden kastım verici olmak değil.tokat olayına çok üzüldüm asla olmaması gerekirdi.ama bundan sonra tekrarlanmz umarım.kıskanmayı bırak önemli olan önce sensin,kendine değer ver önemse ki çevrendekilerde seni önemsesin.en baştada eşin..memlekete gitmeden eşinle konuşup anlaşın 2 gün annende kalacaksan 2 günde kayınvaldende kal..yani illa hep annemde kalacam yada kayınvaldmde az kalacam diye diretme...önemli olan senin ailen artık sen bir aile kurdun ,emin ol ilerde çocuklarnz olunca bunu daha iyi anlayacaksınız kayınvaldenlerdende annenlerdende daha değerli olduğunuzu..eşinle iyi olursanız mutlu olursanız sizlerin aileleri 2.planda kalır ,önemli olan sizsiniz.

Back
X