Ben Neden Laf Söylemesini Beceremiyorum ??

Bana gorumce laf sokmus gibi gelmedi he oyle bi olsa cevap vermeniz gereken bi durum yokmus o yuzden soylediginiz cevap biraz anlamsiz ve havada kalmis. Yani cevap yetistirecem diye de kasmayin kendinizi milletin etkisinde kalip. Kadin acik acik size bir sey derse icinizden geveni dersiniz ama burda kizilcak bi durum yokmus.

Bana gorumce laf sokmus gibi gelmedi he oyle bi olsa cevap vermeniz gereken bi durum yokmus o yuzden soylediginiz cevap biraz anlamsiz ve havada kalmis. Yani cevap yetistirecem diye de kasmayin kendinizi milletin etkisinde kalip. Kadin acik acik size bir sey derse icinizden geveni dersiniz ama burda kizilcak bi durum yokmus.
normalde direk olarak öncesi olmayan birşey de bu sözü dese tamam derim laf sokmamış ben alınıyorum ama öncesi var
mesela kv görümce bana her fırsatta yapar bunu
gelin oldun hala bilmessn börek acmasını..
anne oldun hala bilmessn sunu beceriksiz gibi imalarda bulunurlar buda o imalardan birisi di. o yüzden
ama gel gelelim ne yazkki ben işte böle laf söylemesini becermeiyorum
hani kk da herkez boşver susmak erdemliktr en güzel cevaptr diyor ya yok öle değil işte..
gercek hayat böle değil.. ne yazkki
sen sustukca nasılsa susuyor diye iyice üstüne geliyorlar

normalde direk olarak öncesi olmayan birşey de bu sözü dese tamam derim laf sokmamış ben alınıyorum ama öncesi var
mesela kv görümce bana her fırsatta yapar bunu
gelin oldun hala bilmessn börek acmasını..
anne oldun hala bilmessn sunu beceriksiz gibi imalarda bulunurlar buda o imalardan birisi di. o yüzden
ama gel gelelim ne yazkki ben işte böle laf söylemesini becermeiyorum
hani kk da herkez boşver susmak erdemliktr en güzel cevaptr diyor ya yok öle değil işte..
gercek hayat böle değil.. ne yazkki
sen sustukca nasılsa susuyor diye iyice üstüne geliyorlar
Iste cevabini o zaman vereceksin. Bilmek zorunda da degilim daha onemli islerim vardi okumak gibi calismak gibi esim de sagolsun onun icin onemli degil borek corek yapamamam onun icin biz boyle memnunuz halimizden gibi. Simdi ogluna soylenmis ve acik acik soylenmis bi elestri olmadigi icin gercekten size laf sokmus bile olsa havada kalmis soylediginiz zamani gelince lafi gedigine oturtmak ilk kural.

Duymamış gibi yapabilirsin zaten biliyorlar yapamadıgını eşin de bir şey demiyorsa hiç kafana takmaya değmez aman bana laf sokacaklar ne demeye çalışım derseniz daha da işleri berbat eder tedirgin olursunuz sonra ağzınızdan kendinizi savunmak adına boş bir laf çıkar olay büyür en güzeli bazı durumlarda sessiz kalıp takmamak.Dün de benim elti laf sonmaya çalıştı kendisi tam akıllı biri değil şirret bir şey çalışıyor yanına ugradık bir şey almak için ben geri planda kaldım anında bana laf sonkmaya çalıştı bir şeyin fiyatını sordum bana 150 tl su alem hanım dedi.Tebessüm ettim sadece komiğime gitti.Daha önceleri açık arayıp benim aşırı üzerime geliyordu bu kadın beni resmen kavgaya çekiyordu şimdi umursamıyorum oyununa gelmiyorum.

Iste cevabini o zaman vereceksin. Bilmek zorunda da degilim daha onemli islerim vardi okumak gibi calismak gibi esim de sagolsun onun icin onemli degil borek corek yapamamam onun icin biz boyle memnunuz halimizden gibi. Simdi ogluna soylenmis ve acik acik soylenmis bi elestri olmadigi icin gercekten size laf sokmus bile olsa havada kalmis soylediginiz zamani gelince lafi gedigine oturtmak ilk kural.
işte ben bunu yapamıyorum sanrm birazda karakter meselesi biri birşey desin baka kalıyorum beynim duruyor sanki sonradan geliyor aklıma keşke deseydm diyorum yiyirom kendimi neden demedim ki diyorum
demeye kalksamda böle sacmalıyorum sizce zamanla bende ögrenrmyim birşeyleri yaşaya yaşaya :olamaz:

Duymamış gibi yapabilirsin zaten biliyorlar yapamadıgını eşin de bir şey demiyorsa hiç kafana takmaya değmez aman bana laf sokacaklar ne demeye çalışım derseniz daha da işleri berbat eder tedirgin olursunuz sonra ağzınızdan kendinizi savunmak adına boş bir laf çıkar olay büyür en güzeli bazı durumlarda sessiz kalıp takmamak.Dün de benim elti laf sonmaya çalıştı kendisi tam akıllı biri değil şirret bir şey çalışıyor yanına ugradık bir şey almak için ben geri planda kaldım anında bana laf sonkmaya çalıştı bir şeyin fiyatını sordum bana 150 tl su alem hanım dedi.Tebessüm ettim sadece komiğime gitti.Daha önceleri açık arayıp benim aşırı üzerime geliyordu bu kadın beni resmen kavgaya çekiyordu şimdi umursamıyorum oyununa gelmiyorum.
o eltinin değişik versiyonundan birde bende var :kızgın:

böle olmayı nasıl başardınız bana da söyleyin :KK53:
özel çabayla değil valla kendimi bildim bileli böyleyim. Bana laf söylenmeye başlandığı an beynim otomatik olarak cevap hazırlıyor :D eşim bile diyor bir kere de bir şeye cevap verme :D :D

Ikı sık var dıyorsun ya, ya sessiz kalmak ya cevap vermek zaten cevap veremiyorsun o zaman sessiz kalma esine ailene cevre ne kım ne derse cevap ver sacma da olsa bır sure, sonra kendı kendıne acılır sın laf geldimi o lafa uygun cevapta versın ama alıstırma yap bol pasıflıgın cevap vermeme olayın ortadan kalkarsa zaten zamanla birinin sana bısey dedıgını cok kafaya takmazsın

ben hala kara kara düşünüyorum bu halimle habire bir laf sokan elti ile nasıl baş geleceğim die poffsss :işsiz:
Ben neler yaşadım da Burda anlatamıyorum dert işte kafamda tutamıyorum bi türlü. Eksik hissediyorum bugünlerde.. arkadaşım yok derdimi anlayabileceğim.. Burda bdv konu acsam ters düz yorumlar alırım en iyisi derdini ballandıra ballandıra anlayabileceğim bir dostum olsun isterdim yok işte :(

hah işte bilyorum verdiğim cevap cok sacma olmuş sonradan dannk etti =)
dedim kendi kendime yahu
börek acmanın naziklikle ne ilgisi var hey allah die iş işten gecti ama :bicak::bicak:
ne yapacagm ben bu laf söyleme işini beceremicem herhalde..
Sizde kendimi gördüm ya. Bende aynı öyleyim. Mesela bugün kırk yılda bi görümcenin laf sokmasına karşlık veriyim dedim elime yüüzme bulaştırdım. 7 aylık kzıma çorba veriyordu gündüz felan ben veriyorum zaten akşamlarıda o aklına eserse veriyo. Her verdiğinde diyo ki "halaam bak seni kimse değil ben byüttüm, ben olmasam aç kalırsn' her akşam söyler bunları. Bende "ah ah x ben neler çekiyom onu büyütmek için deermişimm " dedim salak gibi güldüm bide. Bunun Üstüne 3 kere daha tekrarladı aynı lafları. Ya ben bu kızla nası başa cıkıcam sürekli bana laf sokma cabasında . Sustukcada üstüme geliyo her yönden laf sokuyo.. özellikle kızımın üstünden bana laf sokuyr

Sizde kendimi gördüm ya. Bende aynı öyleyim. Mesela bugün kırk yılda bi görümcenin laf sokmasına karşlık veriyim dedim elime yüüzme bulaştırdım. 7 aylık kzıma çorba veriyordu gündüz felan ben veriyorum zaten akşamlarıda o aklına eserse veriyo. Her verdiğinde diyo ki "halaam bak seni kimse değil ben byüttüm, ben olmasam aç kalırsn' her akşam söyler bunları. Bende "ah ah x ben neler çekiyom onu büyütmek için deermişimm " dedim salak gibi güldüm bide. Bunun Üstüne 3 kere daha tekrarladı aynı lafları. Ya ben bu kızla nası başa cıkıcam sürekli bana laf sokma cabasında . Sustukcada üstüme geliyo her yönden laf sokuyo.. özellikle kızımın üstünden bana laf sokuyr
Neden hort :issiz:

Neden laf sokmaya laf sokma ile karşılık vermek zorunda olduğunuzu düşündünüz ki? Şayet sizi rahatsız eden bir durumsa bu, sadece bunu dile getirebilirsiniz. "Küçücük çocuk üzerinden laf sokmana gerek var mı? Ergen miyiz yahu ?" Diyebilirsiniz pekala. Rahatsız olduğunuzu açıkça dile getirdiginiz takdirde bunu yapmaktan vazgecer eşek değilse.

Ben neden böyleyim anlamıyorum belkide bu yaşıma kadar böyle yetiştiriliğim için yada çok pasif kaldıgım için mi acaba diye sorguluyorum kendimi..
Mesela biri bana laf soktu diyelim ki o insana cevabını veremiyorum.. o an kalıyorum öle
hiç birşey diyemiyorum sonra da eve gidince felan aglıyorum keşke şunu şunu deseymişim diyorum..
yada o anda aklıma hiç birşey gelmiyor sonradan geliyor keşke deseydm niye demedim ki o anda diyorum.
Mesela herkez der ki biri sana laf mı söyledi canını sıkacak laf mı soktu ver cevabını sussun !
işte ben yapamıyorum bunu ,ben böle susunca hiç birşey diyemeyncede insanlar pasif sanıyor ve daha cok üzerime geliyor..
eşimde der hep biri sana laf söyledimi ver cevabını cekinme esirgeme der..
Size dün ki olaydan bir örnek vereyim..
Görümcemle bana yaptıkları yüzünden 1 yıl boyunca ne ben ne eşim konuşmadık.. zaten kendisi ist. yaşıyor buraya yazları gelir.. bu sene geldiği zamanda evime geldi özür diledi..
mesafeli bir şekilde görüşüyoruz fazla sohbet muhabbet etmiyorum gerekmedikçe, dün eşim annemlere gidelim mi ablam sıkma börek yapacakmış dedi..
Bende tamam olur gideriz dedim kırmamak için..
Neyse gittik biraz sohbet muhabbet edilldi görümcem zaten hamuru yogurmuş börek içlerini felan hazırlamış
bende hiç anlamam sıkma börek içinden açmayı bile bilmem bu yaşıma kadar hiç elime almadım ugrşamadım
ünv. okul evlilik derken acıkcası fırsatmda olmadı.. eşim hiç sorun etmez böyle şeylerimi
neyse görümcem beze tuttu
oglumda eline aldı biraz oynama başladı eşimde yapılanları pişirmeye başladı sacda.. ( elinden böyle işler gelir benden daha iyi yemek yapar desem yeridir=) börek bile acıyor eşim =) ))
Ogluma dediki görümcem ; ögren halacım ögren yarın sende eşine yardım edersin baban gibi pişirirsin dedi'
yani bana orda sen bilmiyorsn sen varken eşin pişiriyor demek istedi bende dedim ki
Benim oglum nazik ve kibar olacak annesi gibi ögrenmeyecek dedim ..
sonra bu cevabımın cok mu sacma oldu dedim kendi kendime.. :olamaz::olamaz::olamaz:
işte ben böyleyim laf geldimi cevap vermesini beceremiyorum becersemde yüzüme gözüme bulaştırıyorum
yarn eltim gelecek mesela kurbana.. onunla baş gelebilmem için pasif kalmamam bir laf söyledimi cevabını vermem lazım ama yo beceremiyorum ne yapacagım ben :olamaz::KK51:
bunun bir formülü varsa bana da söyleyin :KK14:
not : görümcem börek acamadıgımı bu konularda beceriksiz oldumu bilir kv de bilir hep yüzüme vururlar hiç mi ögrenmedin die o yüzden gayette güzel laf soktu.

Kaçırmış olabilirim ama merak ettim eşiniz sonra sormadı mı ; "Karıcıgım o ne saçma bi cevaptı ne demek istedin ben anlamadım " diye ? :KK48:

Sizin denklemler şöyle kurarsak içinize dert olmaz ;"Becerikli olup böyle inceliksiz konuşacaksa (senin gibi); beceriksiz olsun kibar ve nazik olsun (benim gibi) .
Ya da "Eşine yardım edecek beceriğe sahip olması onemlı değil annesi gibi kibar ve nazik olsun "yeter gibi.:KK14:Bence kurtarılır yani var canınız sıkmayın .:ıslık:

Cevap verme çabanız yerine aranıza sert mesafeler koyun kafi gelir ;umursamamak ve gerçekten kibarlığınızı korumanız en güzeli:KK200:

Son düzenleme:
Banada biri 3 laf soylese ben 5 laf soylerim demir gibi sert ve dik olarak goruorum kendimi esim der azicik alttan al haklisin de sus falan ama asla altta kalamam dilini torpule der.
Karakterin boyle canim hazir cevap olmak guzeldir ama zordur bide iyi niyetli birisin galiba gorumce hazirlikli gibi geldi bana :)

Back
X