Ben Neden Laf Söylemesini Beceremiyorum ??

Öğren halacım annen gibi olma dese tamam diyeceğim laf sokuyor da,öğren halacım baban gibi eşine yardım edersin cümlesinde kötü bir ima sezmedim ben.
Sanırım siz fazlaca içerlemişsiniz öncesinde yaşananlardan,bu sebeple böyle algılamışsınız.
Cevabınız alakasız olmuş bu arada.

Laf sokulacak yere niye gidiyosun. Ayıp olursa olsun. Önce kendini düşün. Benim de eşim seninki gibi. Bana da bunla ilgili laf söylemeye çalışan oldu. Bende evet aşırı rahatım yok böyle güzellik rahatlık dedim. Başka birinin eşine kılıbık demeye kalktılar falan. Pff. İşte kendi eşleri yardım etmiyosa sana laf çarpıtmaya kalkmış. Gitme boşver
gitmesende olmuyor işte bu seferde evde huzursuzluk cıkıyor ah gitmeyip kestirip atsak kesilmiyor işte..

Öğren halacım annen gibi olma dese tamam diyeceğim laf sokuyor da,öğren halacım baban gibi eşine yardım edersin cümlesinde kötü bir ima sezmedim ben.
Sanırım siz fazlaca içerlemişsiniz öncesinde yaşananlardan,bu sebeple böyle algılamışsınız.
Cevabınız alakasız olmuş bu arada.
ben neden direk ters anladm onuda söyleyim de..
bu börek olayını vb şeyleri bilmediğim için hep beni kücümserler gelin oldun daha bilmiyon mu bnca yıl hiç mi ögretmediler sana gibi gibi kv de der buna benzer şeyler..
o nedenle direk laf soktugunu bilyorum ben..
aynen cevabım cok alakasız oldu resmen rezil oldum yani.. güya laf söyledim kendimce ah ah :işsiz::işsiz:

Ben de börek açmayı bilmiyorum açıkçası. Ama bilmek çok isterdim. Bence herşey gibi bu da bir meziyet. Börek açmamak kibarlık veya nezaket mi? Çok anlamsız olmuş.

Kadın kötü birşey dememiş,gereksiz bir çıkış yapmışsınız.

Bence senin birisi laf sokunca ona cevap vermeyi öğrenmeden önce, birisinin laf sokup sokmadığını öğrenmen gerek. Çok afedersin ama resmen sıvamışsın, insanlar da Allah'tan cevap verip seni cidden bozmamış. Bence bunlar hep gerilmekten, habire gardını almaktan. Rahat ol bence ortamlarda, gereksiz kasınca böyle şeyler ortaya çıkıyor demek senden...

ben neden direk ters anladm onuda söyleyim de..
bu börek olayını vb şeyleri bilmediğim için hep beni kücümserler gelin oldun daha bilmiyon mu bnca yıl hiç mi ögretmediler sana gibi gibi kv de der buna benzer şeyler..
o nedenle direk laf soktugunu bilyorum ben..
aynen cevabım cok alakasız oldu resmen rezil oldum yani.. güya laf söyledim kendimce ah ah :işsiz::işsiz:
Anladım zaten mesajımdada belirttim daha önceki olaylardan dolayı etkilenip böyle düşünmüşsünüz diye.
Valla börek,baklava yapabilmekle birşey olmuyor kusura bakmasınlar. Yapamayanda malzemesini temin eder (hazırı var herşeyin artık),kendini yormadan alasını yapar çok yapmak gerekiyorsa. Boşverin takmayın.
Laf sokmak istiyorsanız bir durup düşünün,ilk aklınıza geleni söylemeyin,daha doğru cümleler kurarsınız.

Eeee bırak vursunlar zaten rahatsız olsan öğrenirdin değil mi? Eşin memnun sen memnunsun kime ne. Cevap verme bence kaale alma

Kadın laf sokmamıs ki güzel bir sey demiş bence önce laf sokma nedir onu bilmek gerekli senin çıkışın yersiz olmuş.sanırım görümceyle olanlardan dolayı sen tetikte bekliyorsun,normal bence

Bir de belki bana kızıp buna mi takıldın diyeceksin ama üniversite mezunu olup da hala herkez yazmak garip değil mi? Cidden gözüm takılıyor buna her seferinde, bu sefer demeden geçmek istemedim. Hani de da ayrı yazılsın demiyorum tdk da değilim ama herkez de yazılmasın artık.

Ben neden böyleyim anlamıyorum belkide bu yaşıma kadar böyle yetiştiriliğim için yada çok pasif kaldıgım için mi acaba diye sorguluyorum kendimi..
Mesela biri bana laf soktu diyelim ki o insana cevabını veremiyorum.. o an kalıyorum öle
hiç birşey diyemiyorum sonra da eve gidince felan aglıyorum keşke şunu şunu deseymişim diyorum..
yada o anda aklıma hiç birşey gelmiyor sonradan geliyor keşke deseydm niye demedim ki o anda diyorum.
Mesela herkez der ki biri sana laf mı söyledi canını sıkacak laf mı soktu ver cevabını sussun !
işte ben yapamıyorum bunu ,ben böle susunca hiç birşey diyemeyncede insanlar pasif sanıyor ve daha cok üzerime geliyor..
eşimde der hep biri sana laf söyledimi ver cevabını cekinme esirgeme der..
Size dün ki olaydan bir örnek vereyim..
Görümcemle bana yaptıkları yüzünden 1 yıl boyunca ne ben ne eşim konuşmadık.. zaten kendisi ist. yaşıyor buraya yazları gelir.. bu sene geldiği zamanda evime geldi özür diledi..
mesafeli bir şekilde görüşüyoruz fazla sohbet muhabbet etmiyorum gerekmedikçe, dün eşim annemlere gidelim mi ablam sıkma börek yapacakmış dedi..
Bende tamam olur gideriz dedim kırmamak için..
Neyse gittik biraz sohbet muhabbet edilldi görümcem zaten hamuru yogurmuş börek içlerini felan hazırlamış
bende hiç anlamam sıkma börek içinden açmayı bile bilmem bu yaşıma kadar hiç elime almadım ugrşamadım
ünv. okul evlilik derken acıkcası fırsatmda olmadı.. eşim hiç sorun etmez böyle şeylerimi
neyse görümcem beze tuttu
oglumda eline aldı biraz oynama başladı eşimde yapılanları pişirmeye başladı sacda.. ( elinden böyle işler gelir benden daha iyi yemek yapar desem yeridir=) börek bile acıyor eşim =) ))
Ogluma dediki görümcem ; ögren halacım ögren yarın sende eşine yardım edersin baban gibi pişirirsin dedi'
yani bana orda sen bilmiyorsn sen varken eşin pişiriyor demek istedi bende dedim ki
Benim oglum nazik ve kibar olacak annesi gibi ögrenmeyecek dedim ..
sonra bu cevabımın cok mu sacma oldu dedim kendi kendime.. :olamaz::olamaz::olamaz:
işte ben böyleyim laf geldimi cevap vermesini beceremiyorum becersemde yüzüme gözüme bulaştırıyorum
yarn eltim gelecek mesela kurbana.. onunla baş gelebilmem için pasif kalmamam bir laf söyledimi cevabını vermem lazım ama yo beceremiyorum ne yapacagım ben :olamaz::KK51:
bunun bir formülü varsa bana da söyleyin :KK14:
not : görümcem börek acamadıgımı bu konularda beceriksiz oldumu bilir kv de bilir hep yüzüme vururlar hiç mi ögrenmedin die o yüzden gayette güzel laf soktu.
Bnde yapamam.evde kurarım mesela bi daha söyle derlerse böyle diyecem diye ama laf söylediklernde diyemem kıramam susarım :kızgın::kızgın:

Böyle durumlarda laf sokmak yerine açık açık ne demeye çalıştığını sorarım ben karşı tarafa.
Öteki türlü aba altından sopa gösterince mevzu uzuyor.
Sizin durumunuz da ben laf sokma gibi bir şey olduğunu sanmıyorum.
Daha yeni barışmış iken eşinizin yanında böyle bir hataya düşmez bence.
Siz geçmişin takıntısı ile hatırınızı bile sorsalar, bana nasılsın derken, akıl sağlığı mı bozuk demek istedi acaba diye düşünürsünüz.
Başkalarının lafına, sözüne takılarak kendi hayatınızdan çalmayın. Biraz umursamaz olmayı deneyin.

ben senin tam tersinim o yüzden beni tanıyanlar genelde bana laf sokmamaya çalışır çünkü cevabını dibine kadar alır :D :D

Bana çok güzel laf sokarlar özellikle bebeğimle ilgili daha bişey vermediniz mı bende daha erken diyorum 6ay dolmadi donmadan armut yallattirdim yok Bila oğluna 4aylikken yumurta yedirmiş de. Yok herşeyi yedirmiş de uydurma mı bilmiyorum ver artık biseyler diyor daha dolmadi mübarek... Çok güzel laf sokturuyor o yüzden yanlarına gidesim gelmiyor eşim bunu anlamıyor temizlik yaptım dün mesela heryere temizledim güldüler yüzüme karşı yoruldum demesen çok zevkliydi dedim yüzü düştü:D onlar nasıl laf sokuyosa susmamak lazim.

Keşke ben de laf söyleyemesem, sussam. Sivri dilim, kendini koruma içgüdüm ve kırıcı cümle kurmaya yatkın aklım sayesinde çevremdekileri üzüyorum. Hiç cevap vermediğim bir şey olmadı şimdiye kadar hemen savunma durumuna geçiyorum. Söylenen şeye odaklanıp hemen tersini yapıştırıyorum. Fil hafızam vardır böyle söyledin ama sen şurda şöyle yapmıştın gibi saldırıya da geçiyorum. Haksızsam susarım sadece. Canını sıkan kelimelere odaklan ordan yürü gerisi gelir.

Bana çok güzel laf sokarlar özellikle bebeğimle ilgili daha bişey vermediniz mı bende daha erken diyorum 6ay dolmadi donmadan armut yallattirdim yok Bila oğluna 4aylikken yumurta yedirmiş de. Yok herşeyi yedirmiş de uydurma mı bilmiyorum ver artık biseyler diyor daha dolmadi mübarek... Çok güzel laf sokturuyor o yüzden yanlarına gidesim gelmiyor eşim bunu anlamıyor temizlik yaptım dün mesela heryere temizledim güldüler yüzüme karşı yoruldum demesen çok zevkliydi dedim yüzü düştü:KK70: onlar nasıl laf sokuyosa susmamak lazim.
aynen aslnda burda genel olarak sus cevap verme deniliyor ama gercek hayatta öle olmuyor sustukca ne yazıkki üzerine geliyolar

30 yıllık evliyim hala mayalı hamuru tutturamıyorum olmuyor gene istediğim gibi olmuyor.:olamaz:
Böreklik hamurda açamam gider alırım yoramam kendimi hamur açacam diye.:duduk:
Maşallah 30 yıllık evlisin bu uzun evliliğin sırrımı ogrenebilirmiyim ? Bizimde hayalimiz uzun evlilik.. ,:KK68:

Back
X