Ben neden onun annesıne gıdıp kalmıyormusum da sureklı annemlerde kalıyormusum?

küçük yerlerde gerçekten de böyle dedikodular çıkıyor bu konularda. memleketteyken ablam bize gelip yazları 15-20 gün kalınca hemen dedikodu çıkardı hem bizim çevremizden hem de ablamın eşinin çevresinden. '' aa bunlar kesin ayrıldı '' diye. başkaları için yaşamıyoruz sonuçta tabii ama densiz insanların da ağzına laf vermemek lazım. gidip haftada 1-2 gün kalsan iyi olur bence de.

aynı yerde yaşıyor olmasanız bu kadar sorun olmazdı emin ol.ama aynı yerdesiniz ve herkes tanıdık.gelin neden kaynanasının yanında kalmıyor diye herkes konuşur.ne olurdu arada gidip kalsaydınız.tamam hamilesiniz ama onlarda eminim size kötü davranmayıp el üstünde tutacaktır.gece rahatsızlansanız onlarda götürürler doktora:34:

annenizde kaldıgınız 20 gün içinde eger hiç kayınvalidenizde kalmadıysanız biraz haklılık payı var ama tabii söyleme biçimi çok önemli..tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır

bir kaç gün eşinizin ailesinde kalmanız sizi sıkıntıya sokmaz ama yaratılacak her huzursuzluk sizi sıkıntıya sokacaktır.ailenizde kaldığınız kadar eşinizin ailesindede kalmanız gerekir.bu zamanlar sadece sizin için değil,eşiniz içinde zor..

calısmak meslek sahıbı olmak hıc etkılemıyo onları bende calısıyorum ve meslegım var ama ona gore bunların hıc bı analmı yok... gorev yerıne gıttı sabah saat 9 da kayınvalıdem al karını da annesıgıle gotur ben evı toparlayıp bag evıne yerlescem dedı ve sabahın 9unda ben babamın kapısına esım tarafından getırıldım..

ee zaten seni basşından atmışş dsha ne diyee gelmiyo diyooo kesinlikle gitme...
,
Adam ben haber almayim diye facebook hesabini bile dondurmus nasil inat yani

bu ne biçim iş yaaa..
böyle eş böyle erkek böyle babamı oluırr..
neymiş öyle ergenler gibi facebook hesabını kapatmak falan...:31:

Kararimi verdim yarin tekrar gidip ziyaret edicem kalmaya da bakicam napiyim baska cikis yolu yok olan bize olacak buhuzursuzluktan kizimda etkileniyo

bende gitmedim doğru iğneleyici bi ton laf falan filanda annemlerde doğurdum kadın orayada gelip falan filan doğurdu kalktı ıyyyyyyyyyyy ömrümü yedi eeee ne oldu bende tedavi gördüm gitsen de kalsanda durum aynı bence önemli olan eşinle aranın iyi olması galiba sen en iyisi bana bi ev tut de

ah canım ya kulaklarım tıkalı olurdu en azından annem ve sülalemle yaşardım bu mutluluğu.sağolsun hakkını yiyemem 2 ay bana baktı ama burnumdan geldi doğumdan sonra hala hazmedemiyorum.Allah tan eşim mükemmel bir insan çok mutluyum ama ilk doğumum ilk heyecanım herşey mahvoldu.kayınvalidemlerle annem ayrı şehirdeler.bi de annemi de sürükledim peşimden.çok ama çok pişmanım.herkes bana demişti gitme diye ben gittim.herkesin bi bildiği var dimi otur işte ananın evinde.

bırak ayrı evi ayrı memleketteyim zaten.tek hatam onların yanına gitmem oldu doğum için.

doldurdukları cok bellı daha dun gece kayınvalıdemlerdeydım ve kayınvalıdem annenlerde daha rahat edersın dıye ben orda kal dıyorum dedı anneme

ailelerimizin yanında her daim çok daha rahat ettiğimiz bir gerçek
yalnız,erkek aileleri ne olursa olsun gelinlerini yanında görmek istiyorlar, özellikle çevreye karşı 'bakın benim gelinim bana hizmet ediyor, beni çok seviyor vs' izlenimini vermek için...
belki haklı da olabilirler, çünkü çevrelerinin kendileri ve gelinleri ile ilgili güzel düşünceleri olmaları onları mutlu edecektir

ben sizin yerinizde olsam; bu nedenden dolayı eşimle kesinlikle aramı bozmazdım
kimbilir kayınvalideniz yada babaanneniz eşinizle nasıl konuştular ve eşinizi ne derece etkiledir
haksız ama size patlamış bi şekilde
yakın zamanda kayınvalideme gider, bir bahaneyle eşimi arardım
kayınvalidemde olduğumu, ancak kayınvalidemin bana 'annenlerde daha rahat edersin, sen orada kal'dediğini söylerdim
böyle anlayışlı bir kayınvalideye sahip olduğum için çok mutluyum vs. deyip, kayınvalidemin ikili oynadığını eşime farkettirir, kayınvalideminde yüzüne vururdumm.....
sonrada telefonu konuşmaları için kayınvalideme uzatırdım:47::47::47:

Bırakın aramasın sormasın. Şimdi siz bir mucize taşıyorsunuz, buna odaklanın.
Ağlamayı bırakıp hayatınıza devam edin.
Eşiniz ne söylerse söylesin sakin cvp. verin ama asla uzun uzun açıklamalar yapmayın.
Ben burada daha rahatım, zaten gelip gidiyorum bunun için beni kırmana değmez '' deyin.

Uzaktan sizi yönlendirmeye hakkı yok.
....

Eğer k.validenizle aranız iyiyse, bir sıkıntınız yoksa arada orada kalabilirsiniz.
Bir vantilatör alın yanınıza giderken sıcaksa eğer.
Gece iki kere kaldırmanız gerekiyorsa onlarıda kaldırın.
...

''Herkes hamile kalıyor'' cümlesini kuran erkekleri tamamen hadsiz buluyorum.

icimden geldi yazacam ne kadar insaniyetli ve guzel anlatiyorsunuz dusuncelerinizi :16:

konu sahibesi ikizlerinden birini kaybetmissin ve devamli kontrol altindaysan
tabiiki rahat ettigin yerde kalirsin
bunu mesajla yada tekrar esini arayarak dile getir
iyi bir fikirmi bilmiyorum ama seni bu sekil azarlayip aglattigi icin boylesi soylemler icin
ailen devreye girsin guzellikle

eşinin gaza geldiği belli aklı sıra erkeklik taslıyor:23: kimisi çok odun halden anlamıyorlar benim koca da bu model olduğu için seni iyi anlıyorum.evinin huzuru için de olsa arada sırada git kayınvaliden de kal :31:

eşinin gaza geldiği belli aklı sıra erkeklik taslıyor:23: kimisi çok odun halden anlamıyorlar benim koca da bu model olduğu için seni iyi anlıyorum.evinin huzuru için de olsa arada sırada git kayınvaliden de kal :31:

Ne gaz ne gaz guya bunlari da kendisi soylemis ailesinin biseyden haberi yokmus of of insaf

hamilesin..senin önceliğin bebeğinin rahatı ve konforu

bide oğlunu doldurup hamile karısının üstüne salan kayınvalidenin yüzüne bakmam ben inada bindiririm...

kimse umurunda olmasın sen annesin bebek nerede rhatsa orada kal..

kendine bahane bul oram ağrıyor şuram ağrıyor eşine telde konuşurken anlat başım döndü tansiyonum çıktı düştü vırt zırt yataktan kalkamıyorum de..

gerçi uyanık olsan bunu hamileliğinin en başından beri yapardın eşinde annesine anne kız zaten canının derdinde senle mi uğraşacak derdi:34:

Of arkadaslar of ki ne offf benim esim o kadar inat ki hakli da olsa haksizda olsa hep ben sucluyum surda hakli olabilir 20 gunde gidip kalmasam bile hatirlarini sormak icin bi saatligine de olsa gitmeliydim ama ben dusunemedim bu kadar sert cikmasina gerek var miydi hayir tatli dille dile getirmeliydi sonucta yine ben alttan alicam anlasilan

kızlar dun yasananlar kabus gıbıydı

esımın taynı cıktı daha lojman bosalmadıgı ıcın daha evı tasıyamadık ve kendı gıttı öğretmen evinde kalıyo bende 4.5 aylık hamıleyım ve ailemın yanında kaılıyorum kı esımın aılesı ve benım aılem aynı ilçede oturuyolar..
esım gıdeli yaklasık olarak 20 gun fılan oluyo ve kayınvalıdemler bıze gelmek ve bız onlara gıtmek kosulu ıle gorusmelerımız oldu... ancak dun esım patladı ben neden onun annesıne gıdıp kalmıyomusum da sureklı annemlerde kalıyomusum???

hamıleliğim bıraz sorunlu gectıgı ıcın kızlar devamlı hastaneye gıdıp gelıyorum ve malum oruc tutumuyorum sureklı bıseyler yemek zorundayım ayrıca havalarda cok sıcak annemlerın evı serın oluyo kayınvalıdemlerın evı son kat ve yanıyo resmen orda uyumam ımkansız... kı onlara yuruyerek gıtmem bıle bu sıcaklarda ımkansız....

derken ben kayınvalıdemlere gıtmedıgım ıcın mıllet guya laf cıkarmıs ayrıldılar kımse gelıp gıtmıyo dıye esım dunyanın lafını soyledı bana ne ınsanlıgım kaldı ne gelınlıgım kı daha 1 yıllık evlıyız...

moralım cok bozukkk yardım edın n:((((
kusura bakmayın birşey soracagım.eşinizle cinsel hayatınız nasıl..bu erkek kısmı hamileyken cinsellik aza indirgendiği için kuduruyorlar illaki bunun acısını biryerlerden çıkarıyorlar ben bunu yaşadım ve çevremdede hep böyle gördüm..malesef doğaları böyle

Mecbur musun kendi ailen dururken kaynanla kalmaya istedigini söylesin acıklama yapmak zorunda degilsin..Senin iraden senin kararın.Eslerini hamileyken bile üzenlerin adamlıgından süpheliyim zaten.

ooo verin gazı arkadaşlar bu ne allah aşkına,
o cocuğun babasıda var değilmi, düşmanı değil babası bebeğini düşünür herhalde.
adamı idam etmişsiniz elbirliğiyle.
hep itiraz, hep bahane. adam bu kadar istiyorsa git bir gece kalıver, hamile olduğunu kayınvalidende biliyor elinden ekmek kapmaz herhalde.

savaşmayın , sevişin :kkk:

Mecbur musun kendi ailen dururken kaynanla kalmaya istedigini söylesin acıklama yapmak zorunda degilsin..Senin iraden senin kararın.Eslerini hamileyken bile üzenlerin adamlıgından süpheliyim zaten.

bişey demessem ölüvericem,

1) ne demek mecburmusun, tabiki mecbur eşi nasıl mecbursa oda mecbur.
2) kaynana dediğinle soyadı aynı değilmi bu arkadaşımızın ? el değil yani kayın ailesi onlarda o bebeğin dedesi-babaannesi
3) evlilik öyle nişan alışverişlerine çıkılan, eşyalar alınan, evcilik oyunu değil senin iraden senin kararın dersen yalnız yaşıycaksın,

ayrıca arkadaşımızın ailesi de eminim onu uyarıyorur bu konuda, eşi yanında yok diye eşinin ailesini el yerine koyamazsın.nokta

benim ailemmi garip sizin ailelerinizmi anlamadım gitti.
külhanbeyliği yaptığınız insan hayat artkadaşınız, ömür boyu yüzüne bakacağınız ailesi.

hamilesin..senin önceliğin bebeğinin rahatı ve konforu

bide oğlunu doldurup hamile karısının üstüne salan kayınvalidenin yüzüne bakmam ben inada bindiririm...

kimse umurunda olmasın sen annesin bebek nerede rhatsa orada kal..

kendine bahane bul oram ağrıyor şuram ağrıyor eşine telde konuşurken anlat başım döndü tansiyonum çıktı düştü vırt zırt yataktan kalkamıyorum de..

gerçi uyanık olsan bunu hamileliğinin en başından beri yapardın eşinde annesine anne kız zaten canının derdinde senle mi uğraşacak derdi:34:

nerdeyse kadın düşmanı olucam az kaldı, erkeklere acır hale geliorum bunları okurken :43:

halası tum ailyı sabah kalvaltısına cagırmıs ve kayınvalıdemlerde benı almadan gıtmısler.. esımın babannesı de o kahvaltıda ben olmayınca esımı arayıp gelın ortada yok ne o ayrıldınız mı dıye sormus...
bende annenler benı yanlarına alıp gıtselerdı kahvaltıya bı laflar olmazdı bı arayıp kızım hazırlan senı almaya gelıyoruz deselerdı gıderdım dedım ama ortalıgı karıstıran yıne ben oldum :(((

Zamanında benimde başımdan böyle bir olay geçmiş
sen yine 1 yıllık evliymişsinn ben 3 aylıktımm ve yeni hamile kalmıştımm
eşimin görev yaptığı yerden 3 ay sonra ailemin yanına gezmeye geldim 12 saat uzak yerden
çok özlemiştim ailemi 3 ay uzaklarda kalabildim,koklaşarak eşim yolladı beni annemlere sorun yoktu hiçç
neyse cahiilik mi bilmiyorumm ama neyse benn 2 nci gün olmuştu annemlerde eşim aradı ,ne küfür ediyor telefonda şok oldumm ne oluyor ne oldu dedimm ama nasıl ağlıyorumm
köyü aradımm da halam çıktı telefona sen daha köye bizimkilere geçmedinmi,nasıl geçmezsin halası eşin ne zaman gelecek köye demiş küçük duruma düşmüş sevmesemde ailesini hemen gidecekmişimm
benim ailem merkezde kendi ailesi 40 dakka uzaklıkta bir köyde
hani bana desekii hayatımm bizimkilerede yarın geç bak beklerler ayıp olmasınn dese sankii gitmeyeceğizz ,saten gitmeyi düşünüyordumm benn ama halası hemenn sizinn babaanne gibi salakça bir laf etmiş

kayınvalidelerin evinin arkasında cenaze olmuş halada oraya geliyor ve telefona çıkıyor eşime ilk dediği lafta buuu
eşim diyorkii şimdi telefonu kapatınca babamı arayacaksınn baba ben geliyorumm sabah beni karşılayın dicekmişimm
aradım ve gittim ama bana güzelce dense kalp kırmadan dense zevkle gidip gelseydimm değilmii,onlar yüzünden 2 haftalığına gittiğim izinden 1 hafta kalmama müsade vererek geri döndümm

Subat tatilinde esim beni memlekete gonderdi 4 gunlugune geldim 2 gun annemde 2 gun kayinvalidemde kaldim hersey gulluk gulustanlik oldu esim goreve gitmeden 10 gun izne geldi 5 gun onlarda 5 gun bizde kaldik ki bu 20 once oluyo o zaman ayrildiniz mi denmiyo da simdi deniyo anlam veremiyorum ben bu insanlara... Allahtan ayni ilde oturmuyoruz o zaman ne olurdu bilmiyorum kayinvalidem otoriter oglunu alttan alttan yonetiyo ben ne kadar esimi uyarsamda yine biz bir aile gibi olamiyoruz en basittinden lojmanin tadilatina bile o karar veriyo ne gerek varmis parke yaptimaya eski oturanin halifleksleri yikansa yetermis ki esim onceden o evde benim cicugum buyuyecek milletin pis halisinda buyugmem diyen adam simdi pahalu oluyo parke halilari yikatalim diyo buna biz bile karar veremiyoruz yani bekliyorum sabirla kizim dogduktan sonra bir aile olabilecek miyiz diye

Back
X