Ben neden onun annesıne gıdıp kalmıyormusum da sureklı annemlerde kalıyormusum?

bişey demessem ölüvericem,

1) ne demek mecburmusun, tabiki mecbur eşi nasıl mecbursa oda mecbur.
2) kaynana dediğinle soyadı aynı değilmi bu arkadaşımızın ? el değil yani kayın ailesi onlarda o bebeğin dedesi-babaannesi
3) evlilik öyle nişan alışverişlerine çıkılan, eşyalar alınan, evcilik oyunu değil senin iraden senin kararın dersen yalnız yaşıycaksın,

ayrıca arkadaşımızın ailesi de eminim onu uyarıyorur bu konuda, eşi yanında yok diye eşinin ailesini el yerine koyamazsın.nokta

benim ailemmi garip sizin ailelerinizmi anlamadım gitti.
külhanbeyliği yaptığınız insan hayat artkadaşınız, ömür boyu yüzüne bakacağınız ailesi.

Arkadasım ben yasadıklarıma kendimce edindiğim tecrübelere göre konusuyorum..Sana nedenini acıklayacak degilim.Fikrim hosuna gitmediyse görmezsin sorun kalmaz.

Ayrıca bende söylemezsem ölüvercem

İnsanların ne sebeple konustugunu bilmeden muhalefet olan,herseyi toz pembe sanan insanları bir kasık suda bogasım var..Simdi baslarsam cok sey yazcam ama kırmak istemiyorum..

Son düzenleme:
bence 20 gün içinde 2-3 gün de orada kalmalıydın.bunu sen düşünmesen bile ailen düşünüp göndermeliydi.benim de eşim 18 günlüğüne askere gitti.ailemde kaldım hamileydim ama 2-3 gün de orada kaldım ayıp olmasın diye.ne bileyim doğru olan bu gibi.ama eşinin de bağırıp çağırması hoş olmamış.ama erkekler de böyle oluyor işteannesi birşey demese aklına bile gelmeyecekti belki.bi güzel dolduruşa gelmiş delirmiş.ama sen bu fırsatı hiç vermeyecektin.

Subat tatilinde esim beni memlekete gonderdi 4 gunlugune geldim 2 gun annemde 2 gun kayinvalidemde kaldim hersey gulluk gulustanlik oldu esim goreve gitmeden 10 gun izne geldi 5 gun onlarda 5 gun bizde kaldik ki bu 20 once oluyo o zaman ayrildiniz mi denmiyo da simdi deniyo anlam veremiyorum ben bu insanlara... Allahtan ayni ilde oturmuyoruz o zaman ne olurdu bilmiyorum kayinvalidem otoriter oglunu alttan alttan yonetiyo ben ne kadar esimi uyarsamda yine biz bir aile gibi olamiyoruz en basittinden lojmanin tadilatina bile o karar veriyo ne gerek varmis parke yaptimaya eski oturanin halifleksleri yikansa yetermis ki esim onceden o evde benim cicugum buyuyecek milletin pis halisinda buyugmem diyen adam simdi pahalu oluyo parke halilari yikatalim diyo buna biz bile karar veremiyoruz yani bekliyorum sabirla kizim dogduktan sonra bir aile olabilecek miyiz diye

Asıl sorun bu..Esinin doldurusa gelmesi.Gercekten esin sana ailesine gitmedigin icin kırıldıgını söylese,rica etse,büyüklerin gönlü olsun dese amenna ama coğu cok güzel doldurulur ve gelinin üstüne salınır.Sonra neymiş efendim gidelim gönülleri olsun.Gönlü fesatların gönlü olmasın..Kimse bir şey demiyordur merak etme..Doğruysa bile milletin agzı torba degil ki büzesin.Kalsanda diyecek laf bulurlar kalmasan da..İnsanlar haddi olmayan seyleri konusmaya bayılır zaten önemli olan ciddiye alıp almamak..Evin hanımının sen oldugunu esine kabul ettiremedigin sürece bu böyle devam eder..Hayatınızla,evinizle ilgili kararları alırken sana danısmalı,hayatı siz paylaşıyorsunuz..Aileler uzakta kalmayı belecek yada ögreteceksiniz ama bunu tek basına yapamazsın önce esinin anlamasını saglamalısın.Cocukla degismez yani..Allah yardımcın olsun..

Son olarak esini doldurduklarını varsayarak konusuyorum belki öyle degildir..Sen anlarsın gerci..Öyle degilse bile esinin sana derdini anlatma sekli yanlıs..

bu kadar saçma bir kavga konusu olabilir mi. erkek milleti bazen cidden saçmalıyor, sana ne milletin çıkardığı laftan memlekete döndüğünde tutarsın karının elinden alırsın bebeğinide kucağına bir arzı endam edersin o konuşanların hepsi mosmor olur kalır. nedir bu Türk milletinde ki konu komşu ne der sevdası anlamadım gitti.

Kizlar velhasil esim tarafindan haksiz goruldum laflari kim cikardiysa soylemiyo sadece babaannesine biri soylemis o da esime sormus...

Babasi halasina giderken bana haber vermedikleri konusuna da evden birden ciktik erkendi uyuyorumdur diye haber vermedikleri gibibir aciklama yapmis burdanda siyrildilar

Ancak bi durum varki bizim dun kavga ettigimizi de ogrendikleri cikiyo bu sonuctan.... Rezilde olduk ustelik nasil temizlenir bu durum bimem...

Benimde nefret ettiğim mevzular bunlar.
Ama evliliğin içinde bunlar da var.
Oraya gittin 3 gün kaldın bize geldin 2 gün kaldın.
Önce oraya gittin sonra buraya geldin vs vs..
Ama kusura bakmayın abartan sizsiniz gidersiniz zaten hamile kadınsınız madem ve bu kadar hassassınız işe güce zaten bakmazsınız.
Gider kayınvalidenin evinde prenses gibi takılırsınız iki gün ?
Ben olsam öyle yapardım yani giderdim 2 gün el üstünde tutulurdum hee tersi mi oldu ?
İşte o zaman kocama söyleyecek lafım sözüm olur herşey yolunda giderse zaten hem kocamla hem kocamın ailesiyle aram iyi olur.
Sorun çıkmazdı.
Eşinizin annesinin otoriter yönetici bir tip olduğunu biliyorsanız neden bu gibi durumlara imkan veriyorsunuz ki?
Erkekler hamiledir,hastadır ,uykusu vardır yok ,karnı ağrıyordur bakmaz ki neticeye bakar..
Anneme gittin mi? Gİtmedin mi?
Öküz,mal,odun demekle olmuyor bu adamlarla evlendiyseniz idare etmeyi de bileceksiniz.

Eşin sana daha güzel bir dille bunu ifade etseydi, elalem ne der mantığından çıkıp, annemler orada kalmıyorsun diye üzülüyorlar bir iki günde orada kalsan deseydi ve sen yine gitmeseydin kabahat sende olurdu. Ama dolduruşa gelmiş gibi (belki de öyle) gelin olduğunuz için mecburen oraya da gitmek zorundaymışsınız gibi esip gürleyip söylemiş.

Netice de ne olacak siz oraya olay kavga boyutuna geldiği için isteksiz bir şekilde gidip kalacak belki k.validenize eşinizi doldurduğu için kızacaksınız.

Bir iyi niyetle söylemek var, bir de dayatma olarak söylemek var. Sizin ki dayatma olmuş malesef...

arkadaşım bütün sayfaları tek tek bir solukta okudum aynı şeyleri yaşadığımız için konun dikkatimi çekti. sana tek diyeceğim kesinlikle gitmeeeeee. kaynan bak oğlum nasılda sözünü geçiriyor karısına demesin. çocuk olunca eşin anlayacak bir aile olduğunuzu biraz zaman ver ona. ben doğum için istanbula gittim kendi ailemde eşimin aileside ordaydı. önce eşimin ailesinde kalmaktı planım sonra kendi aileme gçmekti. kayınvalidem bizim ev biraz soğuk evde erkek çok kayınlarımdan bahsediyor istersen kendini toplayana kadar sizde kal kızım biz kırılıp gücenmeyiz dedi. nasıl sevindim anlatamam kara kara ilk günler bebekle orda ne yaparım diye düşünüyordum. neyse ben doğum yaptım 3 günlük lohusayım sezeryanlıyım birde bizim inancımıza göre lohusa yarı kırkı çıkmadan evden çıkarılmaz akşam ezanından sonra dışarı çıkmaz. neyse 3 günlük lohusayken ayaklarına çağırdılar 20 yaşındaki kaynım uzaktaydı bebeği görmeye gelmişmiş.ailemin tüm sözlerine karşı götürdü beni eşim ... bu arada şubatta doğum yaptım kar kış kıyamet gibi.neyse gittik kalmadan döndük o gece eşim kendi evimize döndü istanbul dışındayız biz. kaynanam 7 günlük olmadan ben daha bize geldi komşusuyla arabasıyla beni kendilerine götürmek fikrinde aklınca. dedim ki anne bebek zaten emmede sıkıntı yaşıyor her dakika süt sağmakla uğraşıorum elimden pompa düşmüyor bide sesi varkı mahalle duyuyor daha alışamadık hem bizde yarı kırk olmadan gidilmez ne dedi bana aaaaa lohusalıkmı kaldı artık o eskidendi evde doğuranlar ve normal doğum yapanlar içindi.( bu arada kaynanam namazında niyazında böle şeyleri bilmesi gerekir artı kendi kızıda doğum yaptı sezeryanla o zman anlatırdı kızıma kaynanası lohusayken şöle dedi böle dedi diye) neyse gitmedim tabi zaten lohusalığın verdiği sıkıntı stres bebeğin emmemesi derken iyice kırıldım üzüldüm. sonra 2 geçiyor beni arıyor ee dedesi özledi valla çok kızıyor bize e dedim özlediyse gelsin kadın bi daha aynısını söyledi bende lafımı tekrarladım yok gelmez baban dedi ( çünkü 2 yıllık evliyim düğünden sonra ailemi bir kere sayıp evimize gelmemiştir bende bilerek gelsin demiştim) valla anne ben lohusayım benim şu an ziyaret edilmeye ihtiyacım var dedim kaynanam yine meşhur lafını tekrarladı lahusalıkmı kaldı diye başladı.bu böle 20 güne yakın hep tekrarladı bende artık canıma tak edince evime dönmeye karar verdim ve benim annem yanıma gelebilecek durumda değil. benimle kalabilecek bi akrabam ve evimin olduğu ilde de bir tek tanıdığımız yok ve ben buna rağmen dönmeye karar verdim ta bi bu arada kaynanamın en başta kızım nerde rahat edersen orda kal biz kırılıp gücenmeyiz dediğini de bilen eşim annesinin doldurmalarıyla benimle hep kavga etti. bende işi inada bindirdim kaynanamın dediği olmuş gibi olmasın diye gideceğim varsada gitmedim.geliyorum bombayaaaa:) 20 gün sonra yarı kırkım yapılınca gideceğimi söyledim kaynanama o malum telefonlarının birinde ve bana dediği lafa bakın aaa 20 günlük lohusa yanlız kalırmı hiç al basar valla 40 çıkmadan yanlız kalamaz lohusa kadın :) tabi ben dumur oldum ama anında cevabı verdim anne sende çok hoşsun valla 20 gündür lohusalıkmı kaldı o eskidendi evde doğuranlar lohusa olur normal doğum yapanlar lohusa olur diyordun ya sende işine gelince beni lohusa olarak saymıyor işine gelmeyince lohusasın diyorsun dedim kaldı öle..neyse benim bu arada bu kadar üzntüyle süt azalmaları yaşamaya başladım bu evrelerdede banadaha neler ner dedide sizi sıkmamak için anlatmıyorum. 20 günlük bebeğimle evime döndüm annem geldi benimle sadece 2 gün kalabildi evimi temizledi yerleştirdi bizi ve gitti. tabi eşim bir buzdolabı gibiydi hem anneme hem bana. ben yanlız kalmaya başladım eşim 1 hafta eve geç geldi geldiğindede sadece kızımızla ilgilendi sen nasılsın diyen yok. ben ağla ağla sütüm bitme noktasında artık yanlızım korkuyorum üzülüyorum ağlıyorum bebekle tek başıma mücadele ediyorum ev işi yemek ama kendime bakacak halim yok düzenli beslenme falan yok olmuyor ki fırsatım kızım uyanıkken onunla ilgileniyorum uyuyunca süt sağmaya çalış ev işini yap yemek yap ütüydü temizlikti bebek görmelerdi gece uykusuzluğu beni maahvetti. eşimde tık yok. o halime bile acımadı her gün gözlerim şiş. sonunda bir gece konuştum eşimle bana bu şekilde davranarak istediğini yaptıramayacağını kendimi sonuna kadar haklı gördüğümü bu şekilde davranıp hata yaptığımı falan düşündürtemeyeceğini sadece aramızda uçurum açacağını olanın o masum bebeğe olduğunu sütümün iyice azaldığını onun rızkınada mani olduğunu anlattım neyse bi şekilde kendine geldii biz öle ya da böle düzeldik. bu sefer eşim sütümü artırma yollarına girdi. içecekler çaylar tekrarddan süt sağma makinası alındı ama yok artan bişey olmadı yaptığımız mama takviyesi artık kızımın tek yiyeceği haline gelmişti.yavrum sadece 1,5 ay içebildi anne sütünü . sonra braz dank etti eşim ama nafile kırılan kalbim onu asla o günlerde bana yaşattıkları için affetmeyecek. en zor zamanımda yanlız bıraktı beni.. sonra o çokkk düşkün kaynanam ve kayınpederim 20 günlük yanlız başına torunlarını büyütmekle uğraşan beni kızım 3,5 aylık olana kadar aramadılar. bende onları aramadım 3.5 aylıkken istanbula gittim eşimin olduğu günler onlarda kaldım diğer günler kendi ailemde ve yine bir doldurmayla kocamı üstüme saldı ve biz ayrılma noktasına geldik benim ailem devreye girdi çok büyük kavga etti. ben artık ayrılalım banada sanada kızımızada yazık dedik artık kocam kesinlikle onsuz orada kalmayacağımı gerekirse ayrılmayı bile göze aldığımı biliyor. kızlar lütfen beni kınamayın sadece lohusayken gelmedin gitmedin lafları yüzünden değildi orda kalmamak istemem. kayınvalidem biraz fazlasıyla pinti 3 günlük yemekleri allayıp pullar sofraya koyar tarihi geçmiş etleri yedirir en kalitesiz ürünleri yiyecekleri kullanır 3,5 aylık bebeğin elinde yemek çatalını verir ağzına götürecekmi diye bakıyormuş ya ağzına değilde gözüne götürse zaten rahatsız gözünden. neyse çok sıktım sizi daha bunun gibi neler neler..sonunda kocam anladı onsuz kalmayacağımı ve en son bir daha istanbula gittiğimde otobüsle gittim otobüsle geldim eşimin ailesinin haberi bile olmadı söylese gel diyecekler ben gitmicem al sana kavga bi de arada kalacak diye söylemedi kızımla 5 gün ailemde kaldım onları görmeden geldim. yani ben direndim tabi ne kadar böyle gider bilinmez ama eşim artık iyice onları sevmediğimi yapılanları unutmaadığımı biliyor ama bişey diyemiyor. kayınvalidem kavgamızdan haberleri yok oğlunu ne kadar doldurursa doldursun gelin ona pat pat cevap veriyor ve yine kendi istediğini yapıyor demekki ya oğlum beni dinlemiyor yada gelin oğlumu dinlemiyor diyor ohhh olsunnn :))) okuyanların gözüne sağlık.. bence sende diret arkadaşım eşin sonunda sizin bir aile olduğunuzu anlayacak diğerlerinin dışarda kaldığını önemli olan kendi huzuru için senin ve kızınızın mutlu olması gerektiğini bilecek....

mecbur degilsin bana kalirsada, nerde rahat edeceksen orda kalirsin. Onlarin evleri musait degilmis vs vs..kaldiki muhim olan bebis ve senin sagligin degil mi??? insanlar hele helede erkekler bazen cok mal oluyorlar ciddi anlamda. Insana kendi anasi hic bir sekilde kiyamazda kaynana senden is bekler yeri geldiginde. Kaldiki normal sartlar altinda hamile degilmissin, surekli kontrol altindaymissin vs vs..herkes ister gebeligi sorunsuz gecsin herseyi yapabilsin..ama bizim istegimize gore olmuyor bazi seyler. Takdir- i ilahi o nasil emrettiyse oyle olur..takma ne esini ne ailesini suanda muhim olan bebegin ve sensin…1 kere yuz verirsen bir dahakinede astarini isterler, demedi deme :34:

zaten hamılelıgımın ılk aylarında 2. ayına kadar bı 20 gun annem yanıma geldı tayın cıkınca kadıncagız evı topladı kı ben agır kaldırmayım dıye ancak kuzenımın dugunu olunca mecbur gıtmek zorunda kaldı kayınvalıdemler geldı butun iş bana kaldı :((( semınere gıt gel evde esya topla evı temızle derken bız bebeklerımızden bırını kaybettiğmizi memlekete gelınce öğrendık annem nerdeyse k.valıdemın ustune atlayacaktı ıs mı yaptı agır mı kaldırdı bu boyle oldu ben yanındayken bıseyı yoktu bu bebeklerın dedı...

k.valıdem bundan korktu ve doktorda rısklı gebelıgım dıyınce ve esıme gıderken karın nerde rahat edecekse orda kalsın demıs ve bende aılemın yanını tercıh ettım... gecen aksam gıttıgımızde annem ksureklı rahatsızlandıgımı ve hastaneye gıttıgımızı soyledı k.valıdemde ben sen daha ıyı bakarsın dıye gelınımı sana gonderdım dedı...

pekı bu laflar sozler nıye??? yakın zamanda gıtöeyı dusunmuyorum ama gıtmelıyım de cunku esım bomba olmus durumda neler dedilerse artık...

Bence kayınvalidenize gidin hatta bikaç gün onlarda kalın ama ağrım var deyip koltuğa kurul sürekli bişeyler isteyin..yemeğidir,suyudur canınız ne isterse :9: ..Gece ağrınız olduğunda çekinmeyin kaldırın onları..Madem annenizi bırakıp onlara gitmenizi istiyolar,karşılığında öz annenizden fazla hizmet etsin..Sizde hormonları bahane ederke ağlayabilirsiniz sonuçta hamileliklte olur böyle şeyler dimi ama? ;) Sizde hem keyfinize bakarsınız,eğlenirsiniz hemde en yakın zamanda annenize gönderirler sizi..Bu süreçte bence kafanızı rahat tutup bebişinize odaklanın,insanların muhteşem tecrübenizi mahvetmesine izin vermeyin :)

zaten hamılelıgımın ılk aylarında 2. ayına kadar bı 20 gun annem yanıma geldı tayın cıkınca kadıncagız evı topladı kı ben agır kaldırmayım dıye ancak kuzenımın dugunu olunca mecbur gıtmek zorunda kaldı kayınvalıdemler geldı butun iş bana kaldı :((( semınere gıt gel evde esya topla evı temızle derken bız bebeklerımızden bırını kaybettiğmizi memlekete gelınce öğrendık annem nerdeyse k.valıdemın ustune atlayacaktı ıs mı yaptı agır mı kaldırdı bu boyle oldu ben yanındayken bıseyı yoktu bu bebeklerın dedı...

k.valıdem bundan korktu ve doktorda rısklı gebelıgım dıyınce ve esıme gıderken karın nerde rahat edecekse orda kalsın demıs ve bende aılemın yanını tercıh ettım... gecen aksam gıttıgımızde annem ksureklı rahatsızlandıgımı ve hastaneye gıttıgımızı soyledı k.valıdemde ben sen daha ıyı bakarsın dıye gelınımı sana gonderdım dedı...

pekı bu laflar sozler nıye??? yakın zamanda gıtöeyı dusunmuyorum ama gıtmelıyım de cunku esım bomba olmus durumda neler dedilerse artık...

bu laflar neden biliyor musun?
kayınvaliden çok akıllı..
seni eşin üzerinden yönetiyor..
iyi polisi oynayıp, senle kötü olmuyor, yaptıracaklarını oğlunun üzerinden yapıyor.
çok zekice..
yarın bir gün eşinin ailesiyle kinleşmeyesin onları kötü bilmeyesin diye..
sana malzeme vermiyor eşinin yanında haklı pozisyonuna düşmemen için..
ben de senle benzer şeyler yaşadım, gecenin bir yarısında evime dönmek zorunda kaldım..
sonra anladım ki eşimin tepkisi kendi düşüncesinden kaynaklanmıyor.
sözde melek kayınvalidemin gazı.
bu tarz konular aşılır ama sen de yıprandığınla kalırsın.

Son düzenleme:
ben de şu mecbur kalmalı diyenleri anlamıyorum, niye biz mecburmuşuz... kadın olduğumuz için mi?

acaba kocalarımız biz yokken gidip de bizim annemizin evinde kalır mı? aman ayıp deyip... acaba hangi erkek hem kayınvalidesi hem annesi aynı şehirdeyken, eşi olmadığı zamanlarda kayınvalidesinde kalır...

yapmayın allah aşkına eşim benleyken başım gözüm üstüne ama yalnızken ben de kalmak istemem.... canım sıkılıyor, hem sanki beni çok özledikleri için mi yanında istiyorlar.. tabiki hayır... etrafa hava atmak için, aman gelin de hiç gelmiyor demesinler diye... malum millet olarak elalemi memnun edeceğiz diye göbeğimiz çatlıyor... sırf gösterişiz..

Bence kayınvalidenize gidin hatta bikaç gün onlarda kalın ama ağrım var deyip koltuğa kurul sürekli bişeyler isteyin..yemeğidir,suyudur canınız ne isterse :9: ..Gece ağrınız olduğunda çekinmeyin kaldırın onları..Madem annenizi bırakıp onlara gitmenizi istiyolar,karşılığında öz annenizden fazla hizmet etsin..Sizde hormonları bahane ederke ağlayabilirsiniz sonuçta hamileliklte olur böyle şeyler dimi ama? ;) Sizde hem keyfinize bakarsınız,eğlenirsiniz hemde en yakın zamanda annenize gönderirler sizi..Bu süreçte bence kafanızı rahat tutup bebişinize odaklanın,insanların muhteşem tecrübenizi mahvetmesine izin vermeyin :)

tuttum bu fikri ben :34: bu da bir taktik tabii :9:

Bence kesinlikle böyle yapmalısın. Gitmeye mecbur değilsin, hiçbir erkek siz yokken gidipte sizin ailenizde kalmaz ama evlilik bu işte. Bazı şeyleri istemedende olsa yapıyoruz sırf aile huzurumuz için.

bu laflar neden biliyor musun?
kayınvaliden çok akıllı..
seni eşin üzerinden yönetiyor..
iyi polisi oynayıp, senle kötü olmuyor, yaptıracaklarını oğlunun üzerinden yapıyor.
çok zekice..
yarın bir gün eşinin ailesiyle kinleşmeyesin onları kötü bilmeyesin diye..
sana malzeme vermiyor eşinin yanında haklı pozisyonuna düşmemen için..
ben de senle benzer şeyler yaşadım, gecenin bir yarısında evime dönmek zorunda kaldım..
sonra anladım ki eşimin tepkisi kendi düşüncesinden kaynaklanmıyor.
sözde melek kayınvalidemin gazı.
bu tarz konular aşılır ama sen de yıprandığınla kalırsın.

Yani kayınvalidenin elindeki kozla sizi yıpratıyor ve anlaşılan bundan mutlu oluyor. Allah böyle kayınvalideleri ıslah etsin inşallah.

Ama eğer rahat bir kişiliğiniz varsa, ben olsam gider onları hizmetçi gibi kullanırdım, inatlık öleyse ben böyle yapardım. Ağrım sancım azken gene gece kaldırır gene hastaneye taşıtırdım kendimi.

Erkekler bunu anlamıyor senin annenin yanındaki rahatlığınla kayınvalidenini yanındaki rahatlıın bir olmuyor. Kendileri içinde aynı şey geçerli ama empati yetenekleri sıfır erkeklerin. Yani benim kocam öle, muhtemelen seninkide. Benimde hamileliğimde annemin yanına gitmiştim haftasonu, anneme hamile olduumu söyledim, daha kendi ailesine söylememiştik, ama yanlarınada gitmemiştik. Neden ben onlara söylenmesini istemezken gidip anneme söylemişim diye kavga etmişti benle. Sonra kanamam oldu, 1 gece hastanede yattım, haftasonu oldu, herkes biyere gitme evde yat dinlen derken, k.validem kanaması çoksa gelmeyin deyiverdi. Sonra düşük yaptım, annem geldi yanıma 2 gün sonra eşimin memleketine gittik, görümcemin nişan hazırlıkları vardı 1 gün yattım, 2.gün illa alışverişte sende ol diye beni bütün gün çarşıda dolaştırdılar. 1gün sonrada çalgılı nişan yaptılar. Benim bebek düşürmem yada kürtaj olmam kimsenin umrunda olmadı.

Yani aslında umurlarında olmuyoruz, sadece ele güne karşı çağırıyorlar sizi ama sizde k.valideniz gibi taktik yapın. Artık öleyim tanıdıklarıma anlatıyorum sinirimi boşaltıyorum onlara gelince he he diyip kendi bildiğimi yapıyorum. Eşiniz inatçıysa sizde inat etmeyin, bu size bişi kazandırmaz, rahatlayın annenizide alın gidin kayınvalidenize. Gündüz gidin hemde, onlar oruçken( hani eziyet olsun diye diilde) yiyecek içecek kısacası hizmet isteyin. Gecede anneniz gitsin, siz kalın ve rahatsızlıınız olursa kaldırın hastaneye gidin, olmazsa gece kalkamıyorum diyip yattınız odada kayınvalidenizide isteyin. yani biraz eziyet edin, kolay bir hamilelik geçirmiyorsunuz.

Bugun kayinvalideme gittim kayinbabam acti kapiyi beni gorunce sok oldu kayinvalidem desen yine oyle... Nasil geldin bu sicakta dediler bende napyim cok sicakti ama geldim dedim... Ama bir ahlanmalar bir puflanmalar bende gormeliydiniz... Kayinvalidem bi hizmet bana bi hizmet karpuzlar uzumler ayran yapmalar dondurma koymalar gozlerim yasardi yani.... Annemin laf sokmalarini esime soylemis heralde esim bana annenler biliyomu kavga ettigimizi diye sordu bende biseyden haberleri yok dedim ama annem ansam oturmaya gittigimizde alttan alttan laflari yerlestirmisti... Kaynanamda esimi kullanarak bunu ogrenmeye calisti ama olmadi... Gittim 2 saar oturdum ve eve geldim kaynanam yolun yarisina kadar yolcu etti inanamazsiniz.. Esime gidecegimi soylememistim gittim geldim aradim disardan yeni geldim dedimzatwn o annesinden almustir haberi de benim ki de laf yani... Annenlere gittim geldim dedim nasil gittim dedi pise pise gittim geldim dedim sitemkar sitemkar... İyi yaptin dedi aramizdaki sorun kalkti kizlar...

Bu arada lojman bosaldi ama bu seferde baya tadilati var onu beklicez arada ben yine gidip geleyim diyorum kalamam cunku ev musait degil...

Aasaa unuttum babaannede ordaydi benim geldigimi gordu simdi sulaleye yayar gelin gelip geliyo dite iyi oldu :))))

gündüz oturmasına gitmekle iyi ettin. ya bence zaten bekledikleri o kadar,sıkma canını arada bir görün sonra kaybol:D eşinle de böyle bir sebepten bozuşmana, inatlaşmana değmez. nolursa olsun onlar ailesi onlara laf ettirmeyi tercih etmez. sen keyfine bak, arada görünür kaçarsın :)

Sorununuzu çözmüşsünüz neyseki....
Ben eşler yokken ailelerin evinde kalma gerekliliğine pek mantıklı bakmıyorum....
Ben yokken eşim ailemin yanında gidip kalmıyor değil mi hatta böyle bir isteğim olsa ne saçmalık denir, o halde benim de gidip eşim yokken eşimin ailesinin yanında kalmama gerek yok....

Back
X