ben nerde yanlış yaptım?!

Düşün mesela, süper bi adama evlenmişsin, mutlu mesut, 10 numara bi hayatın var, ama eşin ölse bu da mı senin hatan olacaktı?

Annenin mantığı bu yönde çünkü netice aynı. Mantıksız bişeye hak verip üzülmen yersiz.
Ya ben onlar kadar üzülmüyorum ki zaten onlarin buna üzülmesine sinir oluyorum. Toplumun dayatmalariyla kendilerini mutsuz ediyorlar. Mutlu insan esittir evli ve cocuklu.

Bayağı da olmuş ama kabullenemiyorlar belli ki, senin yalnız mutsuz olduğunu düşünüyolar muhtemelen :)
Yine de kırmadan her defasında mutlu olduğunu dile getir. :)
Evet kabullenemiyorlar biz ne yaptikta bunlar basimiza geldi diyor. Ne kaynana kayinbabalar var onlarin cocuklari hala evli diye düsünüyor.

Bu nasıl bişey ya?

Anne babası cahil değil canım. Kızları için üzülüp endişe eden ev hamlı 2 insan.

Emin ol, boşanan %90 kadının anne babası böyledir.
Bence de cahiller. Kızları için üzülen, senin yüzünden biz de ezik hissediyoruz diye üzüntüsünü ikiye katlamazlar.

Bu arada cahillik illa diploma ile değil. Anne babası hukukçu, doktor olan çok arkadaşım var ki aileleri ne okuyacakları, kiminle evlenecekleri hususunda çok baskı yaptılar hep.

Millet ne derse desin sevgilin olur millet ne der eclenirsin tartisma olur millet ne der bosanirsin millet ne der ay olsun artik bu millet kime ne hiç kafana takma tatlim sen onune bak yasa hayatinı gez toz eglen millet ne derse desin
Ben zaten onlari astim ki, gercekten takmiyorum, bosanan insan zaten belli bir zorluktan geciyor ve artik hic bir seyi eskisi kadar takmiyor. Bosanmanin getirdigi bir rahatlik hali bu.

Bence de cahiller. Kızları için üzülen, senin yüzünden biz de ezik hissediyoruz diye üzüntüsünü ikiye katlamazlar.

Bu arada cahillik illa diploma ile değil. Anne babası hukukçu, doktor olan çok arkadaşım var ki aileleri ne okuyacakları, kiminle evlenecekleri hususunda çok baskı yaptılar hep.
Benim ailemde yapti, kati düsünceleri var bir cok seyle ilgili. Halbuki disardan cok modernler.

Benim ailemde yapti, kati düsünceleri var bir cok seyle ilgili. Halbuki disardan cok modernler.
Boşver canım, al işte sen aileni tanıyorsun. Onların ideallerine göre yaşamak gibi bir yükümlülüğün olmadığını zaten anlamışsın. Saçma sapan şeylere takılıp üzülecek olan kendini zaten üzer. Bugün evli değilsin diye üzülür, yarın çocuğun yok diye üzülür, ertesi gün X'in damadının daha prestijli bir kariyeri var diye üzülür.

Hayat bir kıyas yarışı değil oysa, mutlu yaşamın da 2+2 formulü yok. Elindeki ile mutlu olmayı bilemeyen için sinrini bozma. Sadece bu laflarla seni daha dibe çektiklerini, sürekli aynı şeyleri duymak istemediğini söyle.

Aile bu söyler sen de dinler gibi yap ama seni etkilemesine izin verme. Benim annem böyle hazmedemedi hala. Bazen bencillik, bazen toplum baskısı uzar gider herkes konuşur sen içinden geleni yap😉

Zaten öyle yapiyorum, hala da iyikide bosanmisim diyorum. Hayatimda verdigim en dogru karar..

Boşver canım, al işte sen aileni tanıyorsun. Onların ideallerine göre yaşamak gibi bir yükümlülüğün olmadığını zaten anlamışsın. Saçma sapan şeylere takılıp üzülecek olan kendini zaten üzer. Bugün evli değilsin diye üzülür, yarın çocuğun yok diye üzülür, ertesi gün X'in damadının daha prestijli bir kariyeri var diye üzülür.

Hayat bir kıyas yarışı değil oysa, mutlu yaşamın da 2+2 formulü yok. Elindeki ile mutlu olmayı bilemeyen için sinrini bozma. Sadece bu laflarla seni daha dibe çektiklerini, sürekli aynı şeyleri duymak istemediğini söyle.
Tesekkür ederim. Hep onlarin ideallerine göre yasadim bizim icin güzel olan seyleri istediler belki ama yinede kendii kararlariydi. Artik kendi istedigim hayati yasiyorum.

Ben esimden bosandim uzun süre oldu.Bugün anne babamla telefonda konusurken kendilerini ezik hissettiklerini söylediler. Etrafta herkes cocuguyla damadiyla torunuyla iyimis biz niye böyle olmusuz. Moral vercekleri yerde yüküme yük kattilar. Bir anne babanin tek hayali cocuklarini evli, cocuklu ve mutlu görmekmis ve bu konuda gercekten üzülüyorlar ve bu beni daha da yipratiyor. Benim icin su an ikinci bir evlilik daha cok uzak acikcasi düsünmüyorum ama bu psikolojik baskilarda yipratiyor beni. Bosandigim insani daha tam tanimadan evlenmisim biraz tanisaydin böyle olmazdi bak bi daha evlenirsen tanimadan evlenme diyorlar, kendimi suclu hissettiriyorlar. Kendimi bir daha yanlis yaparsa dünyanin sonu gelcekmis gibi hissediyorum. Dogru adimlar atsaydim bunlar basima gelmez miydi acaba diye düsünüyorum, suclu hissediyorum:KK43:
Hayat bu , bir insanla yolları ayırmaya neden bu kadar farklı bakılıyor çok tuhaf geliyor bana ya.Sizin hiçbir suçunuz yok, kendinizi üzmeyin lütfen. Evlendiğiniz kişiyle mutlu değilseniz hayatınız olumsuz etkileniyorsa devam ettirerek kendinize zarar verirdiniz. Sağlığınızın kıymetini bilin , sorunsuz nefes almak bile o kadar büyük nimet ki

Hayat bu , bir insanla yolları ayırmaya neden bu kadar farklı bakılıyor çok tuhaf geliyor bana ya.Sizin hiçbir suçunuz yok, kendinizi üzmeyin lütfen. Evlendiğiniz kişiyle mutlu değilseniz hayatınız olumsuz etkileniyorsa devam ettirerek kendinize zarar verirdiniz. Sağlığınızın kıymetini bilin , sorunsuz nefes almak bile o kadar büyük nimet ki
Ben onla evli kalsaydim hem psikolojik hem fiziksel anlamda bitik bir insan olcaktim. Ben zaten bunu öngördügüm icin ayrildim. Kimse ayrilik kararini zor vermiyor. Anlamiyorum bu anne babalar bitik ama evli bir evlatlarimi olsun istiyor.

Ben onla evli kalsaydim hem psikolojik hem fiziksel anlamda bitik bir insan olcaktim. Ben zaten bunu öngördügüm icin ayrildim. Kimse ayrilik kararini zor vermiyor. Anlamiyorum bu anne babalar bitik ama evli bir evlatlarimi olsun istiyor.
Kolay vermiyor yazcaktim.

Benim akrabam boşandı. annesi hala konusu açıldığında ağlıyor. Sülale de bile acaba barışırlar mı diye bi umut bekleyenler var. Boşanınca Sadece karı koca değil aileler de perişan oluyor. Bunaldın ama onlar anne baba sonuçta senden daha çok senin için endişeleniyorlar.

Anne baba evet kıyamıyorsun ama kesin bir dille bir defa net bir konuşma yapmalısın bence. Onunla da baktın olmuyor bir kereye mahsus bu konu açıldığında ayıl bayıl bi şeyler yap :KK53: belki seni üzmemeleri gerektiğini anlarlar. Bazen maalesef çok düşünmekten düşüncesizleşiyorlar.

Anne babanı anlıyorum aslında hak da veriyorum.Ama ifade ediş biçimleri sana kendini kötü hissettiriyor.Derler ya niyeti kötü değil diye.Aldırma , gül geç , annem de böyle anne psikolojisiyle farkında olmadan beni düşünerek aslında beni üzecek bişey söyler şakaya vururum.Evlenmediğimde evlen dediğinde koca mı kıtlık var ayol falan derdim.Gülerlerdi.Bu tabii biraz mizaçla da ilgili.Bişey derlerse dertlenme şakaya vurmaya çalış , ters cevap verme bence.Sonuçta anne baba.

Böyle insanlar beni acayip sinir ediyor. Elalemden sana ne? Sen kızının mutlu ve iyi olmasına odaklansana! Ama yok. Millet bencilliğinden ne yapacağını şaşırdı ya. Annenizi ve babanizi bu konuda net bir dille susturmanizi öneririm. Madem illaha miz mizlanacaklar. Oturup karşılıklı ağlasınlar. Ama size karşı sussunlar bu konuda

Anne babanı anlıyorum aslında hak da veriyorum.Ama ifade ediş biçimleri sana kendini kötü hissettiriyor.Derler ya niyeti kötü değil diye.Aldırma , gül geç , annem de böyle anne psikolojisiyle farkında olmadan beni düşünerek aslında beni üzecek bişey söyler şakaya vururum.Evlenmediğimde evlen dediğinde koca mı kıtlık var ayol falan derdim.Gülerlerdi.Bu tabii biraz mizaçla da ilgili.Bişey derlerse dertlenme şakaya vurmaya çalış , ters cevap verme bence.Sonuçta anne baba.

Benim akrabam boşandı. annesi hala konusu açıldığında ağlıyor. Sülale de bile acaba barışırlar mı diye bi umut bekleyenler var. Boşanınca Sadece karı koca değil aileler de perişan oluyor. Bunaldın ama onlar anne baba sonuçta senden daha çok senin için endişeleniyorlar.
Evet bosaninca ailelerde o travmayi yasiyor ama en büyügünü ben yasadim. Ne yapabilirimki elimden bir sey gelmiyor. Önüme bakmak istiyorm

Ters cevap vermedim zaten hep arkamda oldular kirmam onlari ama bir bosandim diye bu kadar uzatilmaz ya. Gecti gitti sonucta

Back
X