ben nerde yanlış yaptım?!

Böyle insanlar beni acayip sinir ediyor. Elalemden sana ne? Sen kızının mutlu ve iyi olmasına odaklansana! Ama yok. Millet bencilliğinden ne yapacağını şaşırdı ya. Annenizi ve babanizi bu konuda net bir dille susturmanizi öneririm. Madem illaha miz mizlanacaklar. Oturup karşılıklı ağlasınlar. Ama size karşı sussunlar bu konuda
Dünyanin sonu degil falan demelerini bekliyorum ama onlar baska düsüncelerde. Bir kadin bosandimi dünyanin sonu gelmis gibi bizim toplumumuzda. Cok garip geliyor bana.

Bence haksizlar. Yani ben de isterdim aileme torun sevgisi tattirmayi ya da kendim de evlat sevgisi tatmayi. Ama ne yapabilirim esim beni sevmediyse? Sahiplenmeyip aile kabul edemediyse?

Tanimak falan oyle vakit gecirmekle olmuyor, insanlar 10 sene görüşüp evleniyor da bambaşka huylarini görüyorlar birbirlerinin. Ayni evde evli gibi yaşayacaksın ancak oyle tanır insan. E buna da toplum yapimiz gereği aileler müsaade etmeyecektir.

Sana samimi söylüyorum, suçlanacak en son kişi sensin. Kulaklarini tıka ve yaşamaya devam et. Olaylardan kendine ders de çıkardıysan ve neyi isteyip neyi istemediğine net bir sekilde karar da verdiysen eminim ki ilerde çok mutlu olacaksın.

Mutlak kader diye bişey var..siz geçmiş zamanda çok doğru adımlar da atsaydınız düşünerek acele etmeyerek gözünüze görünmezdi emin olun..o yüzden suçlu hissetmek sadece sizi üzer.. çünkü yaşanması gerekmiş yaşanmış ve bitmiş.Geçmişte Takılı kalmak şöyle yapsaydım böyle mi olurdu yapmasaydım daha mı iyi olurdu gibi şeyler size hiç bir şey kazandırmaz..Aksine kaybettirir..Dün dünde kaldı önünüze bakmalısınız..Ayrıca Tek eşinden ayrılan kişi siz değilsiniz ilkte değilsiniz sonda olmayacaksınız..
Ailenizin bitmiş mevzu üzerinde durması sadece moral bozar..Kalplerini kırmayın sert uyarı ya da Rest çekmek gibi bir hata yapmayın..
Siz sadece Kulaklarınızı tıkayın herkese herşeye ..Unutmayın ağzı olan herkes konuşur..ve siz her konuşanı susturmaya çalışırsanız yorulursunuz..Duymayın.

Ya anne babalar daha eskı kafa oldukları ıcınve eskıler genelde daha uzun sureli evlı kaldıkları ıcın sımdıkk neslınde uzun uzun evlı kalmasını istiyor ve cok cekmıs olsanda onlara gore en ufak seyde bosanıyolrar algısı olusmus malesef. Sadece semm anne baban degl tum anne babalar boyle. E bırde onlara gore elalem agzı olunca. Uzuluyorlar, sama gecmıs olsun. Boyle bı sure evlılık tanısma vs dusunme kafanı dınle. Nasıbınde varsa karsına cıkarır Allah. Pekı suan eskı es ve ya aıleshle herha gı bı ıletısımın takıbın haberın varmı ne durumdasınız cok olmadı sanırım ayrılalı

Ne olursa olsun anne baba hakkı diye bir şey var hiçbir anne baba çocuğunun kötülüğünü istemez elbette çocukları hakkında hayalleri olur üzüntüleri olur ukteleri olur bu yüzden lütfen onları incitmeyin gönüllerini hoş tutun yarın ne olacağı belli olmaz anne babanizi kelimelerle tavırlarla incitmeyin ne olur.Tatlı söz yılanı deliğinden cikarir güzelce konuşun dualarını isteyin. Annecim babacim her şeyin hayırlısı diyin. Elbette bu hayatida kendiniz için yasicaksiniz sonuçta sizin mutsuz olacağınız bir şeyde onlarda etkilenecek.
Durumu kontrol edebilirsiniz güzelce konuşarak kendi hayatinizi yasarsiniz her şeyi hazır olduğunuzda yaşarsınız tatlı dille güzellikle hiçbir anne baba kıymaz üzmez evladını sizde gönüllerini hoş tutun.

Yıllarca flört etsende aynı evin içinde girmeden kimse kimsenin ne olduğunu anlamıyor malesef... Annem derki evlilik bir kumar gibi kazanmakta var kaybetmekte...
Herşey nasip kısmet... Allah iyi insanlarla karşılaştırsin herkesi... :KK69:

Kendinizi suçlayacak bir durum yok ortada. Burada okuyoruz senelerce birbirini tanıyıp evlendikten sonra bu adam değişti, tanıyamamışım diyenleri. Yaşanması gerekiyormuş yaşanmış. Aileler işte, bazı durumlarda sanki kıyamet kopmuş gibi davranmaya bayılıyorlar..

O zmn baskalarinin diline dolanmamak icin bosanmasaydin. Onlar 5 dkikalik gundemin ardindan unutur oysa seni. Sende omur boyu o yanlis kisiyle yasamak zorunda kalirdin. Neden? Cunku agizlarina laf vermeyek.
Yapmayin boyle.
Annenizde sacmalamis.
Soyleyin yapmasin daha.

Aman benim annem de hiç evlenmediği için aynı şeyleri söylüyor. Onların kuşak el alem o ne der bu ne der. Bizi de maalesef öyle yetiştirdiler. Hiç evlenmeseydiniz de herkes karar veriyor, dört dörtlük yok bir şekilde karar ver diyeceklerdi. O yüzden üzülmeyin. Her türlü konuşuyorlar işte. Bu devirde iyi birine denk gelmek cidden zor. Napalım denemişsiniz olmamış. Hem aynı eve girmeden kim huyunu suyunu belli eder ki. Tamamen şans. Bundan sonra iyi insanlara denk getirsin Rabbim. :KK200: Nasip yaşanacağın önüne geçemiyoruz. Karamsar olmayın. Takılmayın söylenenlere. Bizim toplum her koşulda konuşacak şey buluyor.

Bence haksizlar. Yani ben de isterdim aileme torun sevgisi tattirmayi ya da kendim de evlat sevgisi tatmayi. Ama ne yapabilirim esim beni sevmediyse? Sahiplenmeyip aile kabul edemediyse?

Tanimak falan oyle vakit gecirmekle olmuyor, insanlar 10 sene görüşüp evleniyor da bambaşka huylarini görüyorlar birbirlerinin. Ayni evde evli gibi yaşayacaksın ancak oyle tanır insan. E buna da toplum yapimiz gereği aileler müsaade etmeyecektir.

Sana samimi söylüyorum, suçlanacak en son kişi sensin. Kulaklarini tıka ve yaşamaya devam et. Olaylardan kendine ders de çıkardıysan ve neyi isteyip neyi istemediğine net bir sekilde karar da verdiysen eminim ki ilerde çok mutlu olacaksın.
Benim vicdanim cok rahat, siddet gördüm agir derecede ona ragmen bile alttan almam gerekiyormus gibi bir hisle devam ettirdim evliligimi. Sonra ben napiyorum dedim , sakat kalsam ya da psikolojim bozulsa kim bakcak bana, kim üzülcek. Sonra zaten baska bir yanlis daha yapti onun üzerine bicakla keser gibi bitirdim kafamda geriyede hic bakmadim. Benim bir sucum yok her kadin gibi mutlu bir evlilik istedim, olmadi. Ama evliligin disinda ki kimse anlamiyoe bunu cünkü ne yasadigini bir tek sen biliyorsun.

O zmn baskalarinin diline dolanmamak icin bosanmasaydin. Onlar 5 dkikalik gundemin ardindan unutur oysa seni. Sende omur boyu o yanlis kisiyle yasamak zorunda kalirdin. Neden? Cunku agizlarina laf vermeyek.
Yapmayin boyle.
Annenizde sacmalamis.
Soyleyin yapmasin daha.
Ben de zaten baskalari icin yasamamak icin o psikopattan ayrildim. Bizleri elestiren herkesin sorunlari var, ama baskalarini begenmiyorlar. Insanlar böyle malesef.

Aman benim annem de hiç evlenmediği için aynı şeyleri söylüyor. Onların kuşak el alem o ne der bu ne der. Bizi de maalesef öyle yetiştirdiler. Hiç evlenmeseydiniz de herkes karar veriyor, dört dörtlük yok bir şekilde karar ver diyeceklerdi. O yüzden üzülmeyin. Her türlü konuşuyorlar işte. Bu devirde iyi birine denk gelmek cidden zor. Napalım denemişsiniz olmamış. Hem aynı eve girmeden kim huyunu suyunu belli eder ki. Tamamen şans. Bundan sonra iyi insanlara denk getirsin Rabbim. :KK200: Nasip yaşanacağın önüne geçemiyoruz. Karamsar olmayın. Takılmayın söylenenlere. Bizim toplum her koşulda konuşacak şey buluyor.
Ben yurtdisinda yasiyorum evlilik kelimesi o kadar önemsiz ki burda, bekar kizmis gibi rahat yasiyorum. Ne bir sey soran oluyor ne elestiren cünkü burda bir insanin evli olmasindan daha önemli seyler var mesela kendini ne kadar yetistirdigi gibi. Türkiyeye gelince basliyor toplum baskilari neden bosandin neden evlenmedin neden cocugun yok. Bir insanin tek meziyeti bunlarmis gibi davraniliyor malesef sevemiyorum o insanlari artik, gelmekte istemiyorum.

Mutlak kader diye bişey var..siz geçmiş zamanda çok doğru adımlar da atsaydınız düşünerek acele etmeyerek gözünüze görünmezdi emin olun..o yüzden suçlu hissetmek sadece sizi üzer.. çünkü yaşanması gerekmiş yaşanmış ve bitmiş.Geçmişte Takılı kalmak şöyle yapsaydım böyle mi olurdu yapmasaydım daha mı iyi olurdu gibi şeyler size hiç bir şey kazandırmaz..Aksine kaybettirir..Dün dünde kaldı önünüze bakmalısınız..Ayrıca Tek eşinden ayrılan kişi siz değilsiniz ilkte değilsiniz sonda olmayacaksınız..
Ailenizin bitmiş mevzu üzerinde durması sadece moral bozar..Kalplerini kırmayın sert uyarı ya da Rest çekmek gibi bir hata yapmayın..
Siz sadece Kulaklarınızı tıkayın herkese herşeye ..Unutmayın ağzı olan herkes konuşur..ve siz her konuşanı susturmaya çalışırsanız yorulursunuz..Duymayın.
Ben gecmisi gecmiste biraktim zaten ama etraf öyle degil cünkü insanin acigini arayip bunu dillerine dolamayi cok seviyorlar. Mutsuz evlilikleri olmasa etrafin özel hayatiyla bu kadar ugrasmaya vakitleri olmaz. Ailem acik aramiyor tabiki beni benden cok düsündüklerini o yüzden üzüldüklerini biliyorum ama bu benim hayatim.

Back
X