Ben nerede hata yapıyorum?

Nasıl yani öz annen dimi bu cümleyi kuran?
İşte boşuna demiyoruz herkes anne baba olmamalı diye.
Kaç yaşındasın?Okuyor musun?Çalışıyor musun?

Nasıl yani öz annen dimi bu cümleyi kuran?
İşte boşuna demiyoruz herkes anne baba olmamalı diye.
Kaç yaşındasın?Okuyor musun?Çalışıyor musun?

Öz annem.Aramızda baya yaş farkı var.Okuyorum üniversite öğrencisiyim.Hem kafam dağılsın,hemde alnımın akıyla para kazanayım diye işe girdim.Ama oranın benden 10 yaş büyük sorumlusu bana belden aşağı sözlü tacizde diye bulundu diye patronlara şikayet edip işten ayrıldım.Bu yaşadıklarım yetmez gibi o adamda bana dava açıyormuş.Hayata tutunmaya çalıştıkça dibe batıyorum:5:

üzüldüm allah yardımcın olsun.bir iş bir kurs bir hobi bir şeyler bul ve evden biraz uzaklaş mümkünse annenle fazla bir araya gelmemeye çalış.zaten eğer çalırsan kafan dağılacağı için sevgilini aramazsın.

Öz annem.Aramızda baya yaş farkı var.Okuyorum üniversite öğrencisiyim.Hem kafam dağılsın,hemde alnımın akıyla para kazanayım diye işe girdim.Ama oranın benden 10 yaş büyük sorumlusu bana belden aşağı sözlü tacizde diye bulundu diye patronlara şikayet edip işten ayrıldım.Bu yaşadıklarım yetmez gibi o adamda bana dava açıyormuş.Hayata tutunmaya çalıştıkça dibe batıyorum:5:

pardon pc biraz ağır yazdıklarını görmedim

İyi günler.Öncelikle benim ailemle aram çoçukluktan beri iyi değil.Annemle babam ayrı.Babamla aylardan beri konuşmuyoruz.Annem kafasından kurup üzerime saldırıyor.Dövüyor,küfürler ediyor.Aile sevgisi,sıcaklığı göremedim ne yazık ki.Hep mutlu bir aile kurmak vardı hayallerimde.
Durumum bu olunca sevgilime sarıyorum.Yıllardır hasret kaldığım sevgiyi ona veriyorum.İçimdeki boşluğu doldurmak istiyorum.Sevgilimle aram kötü.Sevgimden yüz buldu heralde benimle ilgilenmez oldu.1 haftadır aramıyordum,kıymetimi anlasın diye.Annemle bir sorun yaşadığımda direkt ona sarıyorum.Yalvarıyorum ona.Böyle yaparak dahada batıyorum.Sevgilim hep güçlü olmamı ister.Benim için çabalamak ister.Ben bunları bildiğim halde kendimi yalnız hissettiğim için ona sarıyorum.Güçsüz,elinin altında bir kız oluyorum.Benim ne yapmam lazım? Ben bu hayatta sadece birazcık sevilmek istedim.Neden mutlu olamıyorum.Annemle hergün kavga ediyoruz.İstemiyor beni evde.Seni öldürerek katil olamam.At kendini öldür diyor.Ben nerede hata yapıyorum? Ben neden sevilmiyorum?:5:

Sen kendini sev ama bencil olma.

Onlar gibi vicdansız olmamak için çabala.

Kimsenin sevgisi, eksikliğini hissettiğin o sevgiyi tamamlamaz bunu bil.

Karşındaki sana ne kadar değer veriyorsa, sen de ona aynı ölçüde değer ver. Fazla
verirsen incinirsin, az verirsen pişmanlık hissedersin.

Hiçbir zaman karşılık bekleme, kimseyi mutlu etmeye de uğraşma.

Kimse bizim istediğimiz gibi olmak zorunda değil ama biz de kimsenin olmamızı istediği
gibi olmak zorunda değiliz.

Aşk kalbi bir duygudur ama mantık aşkı desteklemezse acı çekmek hep olacaktır.

Kimseye kendini teslim etme. Kendi kararları olan bir birey ol.

Ailevi meselelerini sevgiline tüm detayıyla anlatma.

Allah'tan hep hakkında hayırlısını dile ve yolunda gitmeyen her durumdan şikayet
etme. Bazen gerçekten olamaması hayırlı olan şeyler vardır. Sana olumsuz gibi
gelen durum için birkaç yıl sonra dua ediyor olabilirsin ' İyi ki olmadı ' diye...

Maalesef bazılarımızın hayatı daha zor oluyor. Hep düşünmüşümdür. Ben de ailemle çok sorunlar yaşadım oradan biliyorum ve çok iyi anlıyorum seni. Ama biraz sabır senin de kendi aileni kuracağın güne kadar...

üzüldüm allah yardımcın olsun.bir iş bir kurs bir hobi bir şeyler bul ve evden biraz uzaklaş mümkünse annenle fazla bir araya gelmemeye çalış.zaten eğer çalırsan kafan dağılacağı için sevgilini aramazsın.

Amin.İş kafamı dağıtıyordu sevgilimide aramıyordum.Ama iş bulmakta zor.Üniversite öğrencisine iş vermiyorlar.Annemle pek bir araya gelmemeye çalışıyorum.Ama uykumda bile gelip sataşıyor.Geçenlerde çok derin uyuyordum.Geldi baya sert vurdu.Telefonumu almışsın ver dedi.Halbuki almamıştım ve neye uğradığımı şaşırmıştım.:5:

Evladına o cümleyi hangi ruh halinde olduğu hiç önemli değil kurabilen bir annenin,
vicdanından ve anneliğinden şüphe ederim.
Malesef anneni ve babanı seçemezsin ama erkek arkadaşını seçebilirsin.
Eğer aranızda belli bir bağlılık ve aradığın ilgi sevgi yoksa yollarınızı ayırabilirsin.
Ama kendi ayaklarının üstünde durana kadar anneni idare etmek durumundasın.
Sana sözlü tacizde bulunan kişinin dava açması da ayrıca komik.
Patrona şikayet ettin diye hırs yapmış herhalde.
Hiç korkma bir şey çıkmaz o davadan.
Gider kendini savunursun''ben olay dallanıp budaklanmasın diye şikayetçi olmadım,
ne yüzle kendisi dava açıyor''dersin.
Bütün sorunlar düzelir emin ol,hepsi halledilir.
Sen yeter ki kendini bırakma, hayata tutunmaktan vazgeçme.

Annenin ruh sagligi ne durumda?

İyi değil.Aizhemier hastası ananem vardı.Onunla ilgilendi hep.Vefat etti geçen sene.Kafasından kuruyor sürekli.Ama mesala gelen komşulara çok sıcak kanlı,ilgilenir.Tanımadığı insanada böyle.Bana neden böyle davranıyor bilmiyorum:5:

Sen kendini sev ama bencil olma.

Onlar gibi vicdansız olmamak için çabala.

Kimsenin sevgisi, eksikliğini hissettiğin o sevgiyi tamamlamaz bunu bil.

Karşındaki sana ne kadar değer veriyorsa, sen de ona aynı ölçüde değer ver. Fazla
verirsen incinirsin, az verirsen pişmanlık hissedersin.

Hiçbir zaman karşılık bekleme, kimseyi mutlu etmeye de uğraşma.

Kimse bizim istediğimiz gibi olmak zorunda değil ama biz de kimsenin olmamızı istediği
gibi olmak zorunda değiliz.

Aşk kalbi bir duygudur ama mantık aşkı desteklemezse acı çekmek hep olacaktır.

Kimseye kendini teslim etme. Kendi kararları olan bir birey ol.

Ailevi meselelerini sevgiline tüm detayıyla anlatma.

Allah'tan hep hakkında hayırlısını dile ve yolunda gitmeyen her durumdan şikayet
etme. Bazen gerçekten olamaması hayırlı olan şeyler vardır. Sana olumsuz gibi
gelen durum için birkaç yıl sonra dua ediyor olabilirsin ' İyi ki olmadı ' diye...

Ben zaten bencil olamıyorum.Kin tutamıyorum.Hep iyi niyetliyimdir.Kendi ayaklarım üzerimde duran güçlü bir kız olmak istiyorum.Ama kendimi toparlayamıyorum.Sevgilime olan herşeyi anlatmıyorum.İlerde anlattıklarımdan güç alıp beni ezebilir.İçimde yaşıyorum yaşadığımı.Ama bazen dayanamaz oluyorum.Benim gücümü toparlamam lazım:5:

Ne yapmam gerekiyor diyorsun ya; işte önce kendini sevmeyi ve kendine güvenmeyi öğreneceksin.
Mutsuzsun diye illa hayatında biri olmak zorunda değil, mutsuzsun diye illa birine muhtaç değilsin.
Tek başınada ayaklarının üzerinde durabilirsin. Sevgiline bunu ispatla.
Ona ders vermek için değil kendine ders vermek için ondan biraz uzak dur.

O senin ne annen ne baban, ne de hayattaki kaybettiklerin.
O sadece hak ediyorsa bir yol arkadaşı, bunu unutma olur mu ?

Ailenle olan sıkıntılarını asla sevgiline anlatma, anlatıyorsan bile artık bugunden itibaren bir tek kelime bile anlatma sakın.
Bu saatten itibaren bambaşka kararlar al ve uygulamaya çalış.
Gerçekten güçlü olabilirsin eğer istiyorsan.

Bu dünyada kimsenin kimseye ihtiyacı yok. Evet anne baba olsa güzel olur ama yoksada yok.
Varsayki hayatta yoklar ve sen tek başınasın hayatta.
Sevgi eksikliğini sevgilinle gidermeye çalışırsan çok mutsuz olursun.Hiçbir zaman doğru karar veremezsin.

İyi değil.Aizhemier hastası ananem vardı.Onunla ilgilendi hep.Vefat etti geçen sene.Kafasından kuruyor sürekli.Ama mesala gelen komşulara çok sıcak kanlı,ilgilenir.Tanımadığı insanada böyle.Bana neden böyle davranıyor bilmiyorum:5:

Peki annenle disari cikip birseyler paylassaniz?

Atiyorum tiyatro, alisveris veya deniz kenarinda bir yerde yemek falan gibi.

Annen sarmis iyice kesin onun birseylerle kafasini mesgul etmesi lazim. Hayatin hincini senden cikariyor gibi geldi bana.

Maalesef bazılarımızın hayatı daha zor oluyor. Hep düşünmüşümdür. Ben de ailemle çok sorunlar yaşadım oradan biliyorum ve çok iyi anlıyorum seni. Ama biraz sabır senin de kendi aileni kuracağın güne kadar...

Babam doğumgünlerimde beni aramazdı.Ben arardım.Baba bugün benim doğumgünüm derdim.Kutlasın diye,çoçukluk işte.Arkadaşlarım aileleriyle iyi anlaşırdı.Eve gelip ağlardım.Çok zor bir çoçukluk geçirdim.Bana tecrübe oldu.İlerde ailemi kurduğumda çoçuklarıma nasıl davranmayacağımı öğrendim.:5:

Ne yapmam gerekiyor diyorsun ya; işte önce kendini sevmeyi ve kendine güvenmeyi öğreneceksin.
Mutsuzsun diye illa hayatında biri olmak zorunda değil, mutsuzsun diye illa birine muhtaç değilsin.
Tek başınada ayaklarının üzerinde durabilirsin. Sevgiline bunu ispatla.
Ona ders vermek için değil kendine ders vermek için ondan biraz uzak dur.

O senin ne annen ne baban, ne de hayattaki kaybettiklerin.
O sadece hak ediyorsa bir yol arkadaşı, bunu unutma olur mu ?

Ailenle olan sıkıntılarını asla sevgiline anlatma, anlatıyorsan bile artık bugunden itibaren bir tek kelime bile anlatma sakın.
Bu saatten itibaren bambaşka kararlar al ve uygulamaya çalış.
Gerçekten güçlü olabilirsin eğer istiyorsan.

Bu dünyada kimsenin kimseye ihtiyacı yok. Evet anne baba olsa güzel olur ama yoksada yok.
Varsayki hayatta yoklar ve sen tek başınasın hayatta.
Sevgi eksikliğini sevgilinle gidermeye çalışırsan çok mutsuz olursun.Hiçbir zaman doğru karar veremezsin.

Sevgilime bunları anlatmıyorum.İlerde bunları bana karşı kullanabilir.2 yıldır benim onun üzerinde,onunda benim üzerimde çok hakkı var silip atmak istemiyorum.Ama dediğim gibi güçlü olmamı ister.Bana ulaşmak için çabalamak ister.Ama ben bunları yaşadığımda o kadar yalnız hissediyorum ki yalvarıyorum ona.Güçsüz,âciz gibi görünüyorum.Bunu sevmediğini bildiğim halde dayanamıyorum.Ben gücümü nasıl toparlayabilirim?:5:

Babam doğumgünlerimde beni aramazdı.Ben arardım.Baba bugün benim doğumgünüm derdim.Kutlasın diye,çoçukluk işte.Arkadaşlarım aileleriyle iyi anlaşırdı.Eve gelip ağlardım.Çok zor bir çoçukluk geçirdim.Bana tecrübe oldu.İlerde ailemi kurduğumda çoçuklarıma nasıl davranmayacağımı öğrendim.:5:

Yazdıklarınıza çok duygulandım :5:

Annenizin sinirleri çok yıpranmış bence,yoksa sizinle ne gibi bir alıp veremediği olur ki ?? :44:

Ama annenizin dediği söz çok acımasızca,sakın onun aklına uyup hayatınıza son vermeye kalkmayın,siz gayet de aklı başında bir genç hanıma benziyorsunuz,Allah yardımcınız olsun :26:

Peki annenle disari cikip birseyler paylassaniz?

Atiyorum tiyatro, alisveris veya deniz kenarinda bir yerde yemek falan gibi.

Annen sarmis iyice kesin onun birseylerle kafasini mesgul etmesi lazim. Hayatin hincini senden cikariyor gibi geldi bana.

Ben anneme söylüyorum arada.Gel yürüyüş yapalım,gezelim diye.İstemiyor.Ama arkadaşlarıyla gezmeye gidiyor.Evet hıncını benden alıyor.:5: 1 lira istedi diye evlat dövülür mü ya?

Yazdıklarınıza çok duygulandım :5:

Annenizin sinirleri çok yıpranmış bence,yoksa sizinle ne gibi bir alıp veremediği olur ki ?? :44:

Ama annenizin dediği söz çok acımasızca,sakın onun aklına uyup hayatınıza son vermeye kalkmayın,siz gayet de aklı başında bir genç hanıma benziyorsunuz,Allah yardımcınız olsun :26:

:5: Evet annemin sinirleri çok yıprandı.Ama neden arkadaşlarına güzel davranıyor da bana bu kadar acımasız.:5: Hayatıma son verdiğimde ne olucak ki? Ben güçlü,ayakların üzerinde duran bir kız olmak istiyorum.Amin çok teşekkür ederim.:5:

güzelim suç senin değil seni dünyaya getirip sevgi vermeden büyütenlerde , bunu kabullenmen gerek senin gerçeğin bu farklıı hayallere dalma bence sevgi verdiğin erkekte vefasız,kıymet bilmez çıka bilir sen kendinde hata arama senin yapmam gerekenler sana değer veren seni anlayan birinin yanında olması buda illaki erkek olacak diye bir kural yok , yani demek istediğim günümüz erkeklerin %60 kızlarla gönül eğliyor ciddiyetten uzak daha çok kızlarımızı üzüyorlar sen bu tür erkekleri ciddiye alırsan ömür boyu 'ben nerde hata yaptım diyeceksin ' çoğu erkek anası babası olmadan varlık gösteremiyor sende onlara çok yüksek değerler biçiyorsun bence bundan vazgeç önce kendini sev.kendinle barışık ol

Back
X