Ben niye yaşıyorumki??isyan değil ama bu soruyu kendime sormaktan bıktım

meldaela

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2009
619
1
0
İstanbul
eski konularımı bilir okuyan arkadaşlar.evliliğime ramak kala nişanlımdan ayrılmam ve bunun akabinde ablamın evlilik dışı hamile kalması..aylardır savaşıyorum mücadele ediyorum,bişeyler yapmaya çalışıyorum ama olmuyor başaramıyorum.tüm kapılar kapalı..ablam evlilik dışı olduğu için ayrı evde yaşıyor ve annemde hergün onun yanında.ben abimle kalıyorum o ise sabah gidiyor akşam dönüyor.var yada yok belli değil.yalnız yemek bile içimden gelmiyor.ev ev olmaktan çıktı aylardır.o kadar yalnızımki,koskoca evde,koskoca istanbulda yapayalnızım.tek isteğim mutlu yuvamı kurmaktı olmadı,oysaki şimdi düğünüm olmuş olucaktı,ben eşime yemek yapıyor onu bekliyor olucaktım..kimsenin umrunda değilim ailem tarafından.ablama odaklanmış durumdalar.ben ise asla gitmiyorum ablamın evine çünkü,çok asi ve dik başlıdır gittiğim zaman benim yük olduğumu ve4 abimin başına kaldığımı,evde fazlalık olduğumu söylüyor devamlı.bende dayanamadım tepkimi koydum ve sürekli allah belanı versin ben iki canlıyım hain diye mesaj atıyor.benim suçum ne peki?ben hakediyormuyum tüm bunları.annem ise onun tarafında bebeğe odakladılar kendilerini.haklılarda ben gereksizim.bu evde yapayalnızım,fazlalaığım biliyorum.işe başvurdum o kadar görüşmeye gittim olmuyor olmuyor olmuyor.gayte hoş ve güzel bir bayanım ama tüm kapılar kapalı ne yapacağımı bilemiyorum.öylesine çaresiz öylesine mutsuz öylesine yorgunumkii..ne olur isyan olarak algılamayın ama ben neden yaşıyorum ne işe yarıyorum fazlalaığım abime yüküm ablam haklı aslında..hayatta herkes kendi için yaşıyor biliyorum ama ben kendim için bişeyler yapamıyorum.hava güzel evde durmayım çıkayım ama konuşacağım anlatacağım ağlayacağım birtek insan yok.çareyi buraya yazmakta buldum.

sabır arkadasım sadece sabır ..
çık gez kimseyle konuşmasanda vitrinlere bakar bir yerlerde çay içersin için açılır..
dediğin gibi herkes kendi hayatını yaşıyor kimseyi düşünme kendi hayatın için elinden gelenin en iyisini yapmaya calış ..mücadeleye devam sakın ümitsşzliğe kapılma..bol şans..
:79:

Aile birliği insanın hayatındaki en önemli şeylerden biri
bu aşktaki işteki sorunlara benzemiyor...
Zor zamanlar geçiriyorsun gerçekten zor ama sabretmelisin her şerde vardır bir hayır
büyük zorluklarla kazanılan mutluluk ve başarılar daha farklıdır
sen allaha tevekkül et kalbini beynini umutuszluklar ile doldurma
elbet bu zor zamanlar geçicek hep böyle sürecek değil ki
Bak ablan senden daha zor bir durumda senin ona destek olman lazım
ailene destek olman lazım kendini ablanla kıyaslayacağına kendini fazlalık gibi
göreceğine ailene her yönden destek olmalısın...

yalnz değilim demekki.ben de sorarm bu soruyu sık sık.. ben niye yaşyrm ki?? cevabını bulamadım henüz........

isyan etme...herşey sabır..sabretmeden hiçbişeyi elde edemezsin..hangi ailede sorunlar yaşanmıyorki..söylermisin yaşamayan aile varmı..kapalı kapılar ardında herkez kimbilir neler yaşıyor..ve her böyle yaşayan insan ölmeyi düşünse sende hayat nasıl olur...ölmeyi düşünmek acizlik..kendimden örnekle neler yaşadım halada yaşıyorum ama sabretmek zorundayım..kimsenin hayatı dört dörtlük değil..zaman zaman kendini yalnız hissediyor olabilirsin ama asla fazlalık olarak düşünme..suan ablanın buna daha çok ihtiyacı olduğu için annen onun yananında emin ol aynı durumda sende olsan senin içinde aynı şeyi yapıcaktı..o bir anne ve bende bi anneyim..o yüzden annelik duygusuyla yazıyorum bunları..

ablana gelince yaşadığı olay toplum açısından bakıldığında etik değil ama olmuş bi kere..onunda yaşadıklarına vererek takma derim..bide hamilelik psikolojisi çok farklı bişey..evde eşler bile bu duruma tahammül edemezken senin şu ruh halinle tahammül edememen normal...
sabret sonuçta o senin ablan ve git destek ol..iyiliği yap at denize gün gelir dalga sana getirir onları sen anlamazsın bile...

düşün ki herşeyden önemlisi sağlıklısın,hastanalerde neler yaşanıyor millet hastalığın uğruna dünyasını unutuyor iyileşmek iyileştirmek için...böyle düşün..el kadar bebekler ölüm döşeğinde oluyor haline şükret bunların da gececeğine inan..zaman neleri silmiyorki gün gelir o karanlık yuva aydınlığa dönüşür tatlım..
eğer çok boşluktaysanda allaha sığın..abdest al 2 rekat namaz kıl..aç ellerini rabbine dua et..seni kimseler duymasada o duyar işitir..kimseler anlamasada rabbin anlar....

çok zırvaladın diyebilirsin belki ama allaha emanet ol...

Şimdi sana çok zor gelecek ama aslında ne kadar kolay olacağına inanamayacağın 2 şık söyleyeceğim.

1-Nişanlını ve "şimdi evli olacaktım" düşüncesini unut.Kısmet değilmiş deyip o düşünceyi sil kafandan.
Allah onu yolundan kaldırır,daha hayırlı bir kısmete yer açar,bunu unutma.
Nişanlından ayrılman birşeyin sonu değil.Aksine hayırlı bir başlangıca vesile,böyle düşün.

2-Ablanın durumunu kabullen.Onunla hiç anlaşamıyorsan,en azından uzak dur,eleştirme.Herkesin kendi hayatı.
Bak ailen bile olayı kapatıp bebek telaşına düşmüş.Ablan dert etmiyor,ailen dert etmiyor,sen neden dert ediyorsun ki ? Boşver gitsin.

Bunlar çok zor geliyor değil mi ? Aslında çook kolay.Dünyaya bir kere geliyorsun,ömür boyu genç kalmayacaksın.Ona üzül,buna sıkıl,eee tabii neden yaşıyorum dersin.

Bak hava güzel,giyin,süslen,çık dışarı,gez,dolaş.Kimseyi düşünme,kendini düşün.
Hatta git kendine birşey al,eve dönerken de kendini şımart,tatlı,pasta,dondurma gibi sevdiği bir lezzet al.

Bu moral bozukluğu ile iş görüşmelerinizin yolunda gitmemesi çok doğal. Bunu bir başarısızlık olarak görmeyin. Pek çok kişi aynı şeyleri yaşıyor, ha deyince iş bulunmuyor. Bu konudaki çabalarınızdan vaz geçmeyin bana kalırsa.

Ablanızın söylediklerine de hiç aldırmayın bence. Bir aile içinde ona, buna yük olmak diye birşey olmaz böyle durumlarda. Aslında, ablanız kendisi aileye karşı mahçup, ezik bir durumda ki, hırsını sizden çıkartıyor. Siz nişanlınızdan ayrıldığınız için sıkıntılısınız, boşluktasınız. Ablanız da evlilik dışı bir hamilelik yaşıyor, terk edildi, ya da evli biriyle lişkiye girdi, bunlardan dolayı bunalımda. Eğer ilişkileriniz geçmişten beri sorunlu idiyse birşey diyemem, ama bu son dönemde başladıysa sorunlar, ileride, hele de yeğeniniz doğduktan sonra, daha fazla birbirinize destek olabilirsiniz belki. Sanki başka açtığınız topikte bu evlilik dışı hamileliğe biraz fazla tepkiliymişsiniz gibi aklımda kalmış. Eğer ablanızı çok yargılaydıysanız, ondan da kaynaklanabiliyordur size bu şekilde hareket etmesi. Ablanız bu hamilelikte ne kadar hatalı olursa olsun onu yargılamaya hakkınız olmadığını düşünüyorum. Kimin ne zaman hangi hataya düşeceği hiç belli olmaz. Bir gün bakarsınız ki, siz çok daha kötüsünü yapmışsınız. Bu işler hiç belli olmaz, lütfen biraz daha esnek olmaya çalışın. Yeğenler neredeyse insanın kendi çocuğu kadar çok seviliyor. Hamilelik nasıl gerçekleşmiş olursa olsun, kendinizi bu mutluluktan mahrum etmeyin derim ben. Belki de sizi tekrar hayata bağlayacak olan şey yeğeninizin doğumu olacaktır. Ablanızla ilişkinizi biraz düzeltebilip, doğacak olan yeğeninize odaklanabilirseniz belki de yaşama sevincinize tekrar kavuşabilirsiniz. Bence bu olayı, nişanlınızdan ayrıldığınız bu zor döneminizde bir külfet değil aksine bir nimet olarak görmeye çalışın.

Eski konularını tam olarak bilmiyorum ama hissettiğim şekilde yorum yazacağım sadece.. Annen o kadar fedakar bir kadın ki bence çoğu annenin böylesi bir durumda dirsek göstereceği bir olayda evlilik dışı hamile kalmış ablana kol kanat germiş. Manevi olarak seninde desteğe ihtiyacın var muhakkak ama ablanın durumu daha hassas bana göre.. Benzetmem için özür dilerim ama gamlı baykuş gibi evde oturup o bana niye böyle yapıyo, benim hayatım niye böyle, ne güzel evlencektim diye düşünüp kendine yazık edeceğine; herşeyde bir hayır vardır diyerek hayatındaki güzellikleri bulmaya çalış, bulamıyor musun? O zaman ümit et. Herşeyin çok güzel olacağına ve her gecenin ardından güneş doğacağına inandır kendini.. Neyi dilersen, neyi dillendirirsen sen O`sundur. Seçim senin..

ablanızda hamile olabilir hassas olabilir ama sizi rencide etme hakkını kendinde nasıl bulur anlamıyorum asıl şu durumda o aileye yük olan biri varsa o da kendisi bir dönüp kendi haline baksın yaptıklarına aileye yaşattıklarına baksın.
geçmişi düşünüp kendinizi kahretmeyin zor bir durumdur muhakkak ama siz elinizden geleni yapın ve tevekkül edin nişanlınız olmazsa başka biri olur Allah ın izniyle memlekette adam mı kalmadı. İş bulamıyorum diyorsunuz farklı eğleneceğiniz zevk alacağınız işinize yarayacak kurslara falan gitseniz en azından kendi kendinizle konuşmaktan kurtulursunuz.

Cevabi herhalde su ki,Allah bizi yaratti ve yasayacagiz,bende soruyorum bu soruyu kendime.

sen kendinle yinede barisikssin,ben degilim,sen diyebiliyorsun güzelim,bende aslina bakarsan güzelim ama bozan etkenler var.

Hic düsündünmü ablan belki suan senin yerinde olmak isterdi diye icten ice..belki kendini sucluyor bu durumda olmasina ama itiraf edemiyor belki kendine bile...

cok zor ve acidir bazen gercekleri itiraf edebilmek kendine ve kabullenmek bu gercekleri.

Anneni de anlamaya calis,kadin suan o kizinin durumunu cok daha zor olarak görüyor.
Evlenememende üzücü ama hayirlisini iste!!!

Ileride evlenme imkanin olur yine.
bazen baze olaylar oluyor ki biz gözlerimizi acalim diye.

Ben eminim ki suan senin hayatin benim kinden daha iyi,yani demem o ki düsün beteride var canim..

ablanız evlilik dışı hamile kaldıysa bunun ezikliğini yaşıyor.bu durum bence kendi omuzlarında bir yük ve size saldırarak sizi yıpratıyor.abilerinize yük falan değilsiniz size bakmak zorundalar.onlarda zaten size bizim üstümüze yüksün demiyorlardır heralde....siz önce güçlü olun.moraliniz herşeyin üzerinde olsunki sizi yıpratmaya çalışanlar iyice hasetlerinden çatlasınlar.ama siz inadına mutlu olun.hayata herkese karşı mutlu olun.

Ben ne için yaşıyorum sorusunun cevabı için tasavvufa dine yönelmenizi tavsiye ederim. İnanın sıkıntısı olmayan insan yok kimler neler çekiyor bir bilseniz. Bence tek derdiniz iş bulmak olsun öncelikle sonra kendi başınızın çaresine bakarsınız kimseye ihtiyacınız yok.

Bana göre sen herkesden daha iyi daha huzurlu güçlü olmalısın. Neden dersen Nişanın atlmasında bir hayır vardır ileride bundan daha iyi birisi karşına çıkacaktır Allah bugünleri sana arattırmayacaktır.Ablan ise Yaptığı hatasıyla cebelleşiyor ve seni yıpratmaya çalışıyor Sen bunları kaale alma Güçlüsün önün açık, ufkun geniş, tertemiz bir sayfa Abinlere de neden yük olduğunu düşünüyorsun Evin işlerini yapıp yemeklerini önüne koymuyormusun? bu yük mü sence Sana yatıp kalkıp dua etsinler karamsar olma mutluluklar

Bazen herşey üst üste gelir.
Ama bu yük oluyorum filan psikolojisinden kurtulun bence, evet bu hayatta malesef herkes kendini düşünüyor ama kimseye yük olmayacağım diye başkasından hamile kalacak(ablanızı yargılamak istemiyorum ama haddini aşmış biraz) ya da koşa koşa istemediğiniz biriyle evlenecek değilsiniz. Onlar sizin aileniz, yuvanızı kurana kadar onlarla yaşıyor olmanız kadar doğal ne olabilir, oldu olacak kapıya koysunlar, her aile evlenmeyen çocuğunu kapıya mı koyuyor.
O yüzden ablanız da olsa fikirlerini çok önemsemeyin, bence herkes keşke kendi hayatına baksa, bakın ablanızda malesef hatalar yapmış ve anneniz ,ailesi tarafından destek görüyor, siz hiçbirşey yapmadığınız halde niye görmeyecekmişsiniz.
Siz önce kendinize değer verin, yalnızda olsanız kendiniz için birşeyler yapın.
Umarım en kısa zamanda bir iş bulursunuz, çalışmak insanı motive ediyor gerçekten.

bu soruyu bende kendime özellikle mutsuz olduğum zamanlarda soruyorum..
niye varım, niye bunu yaşıyorum, niye ben.. gibi tonlarca soru beynimi kurcalıyor ağlıyorum..

Ama gerçekden dua tesbih sabır çekmek insanı rahatlatıyor zihnini başka şeylerle yor..
vee sen fazlalık felan değilsin bi buhram bu geçici kendini telkin et ben buyum de sağlıklıyım elim ayağım tutuyor şükürler olsun de..
Çalışma gibi bi şansın yokmu oyalanmışda olursun..
Sakın o ortamdan kaçim uzaklaşim diyede yanlış bir evlilik yapim deme pişman olursun..
Yağmurdan kaçarken dolu misali olmasın..
Kendinin en iyi arkadaşı yine kendinsin unutma..

Canim bazen terslikler ustuste gelse de her gecenin bir sabahi olacaktir emin ol. Bu donemi sabrederek atlatmani tavsiye ediyorum. Hayat oyle suprizlerle dolu ki sen bunlari yasadigini bile hatirlamayacaksin gun gelecek. Eger calismiyorsan bir ise girmeni tavsiye ederim. Etrafin degisecek, yeni insanlar taniyacaksin. Bir de sana bir kitap tavsiye edecegim, eger alabilirsen al ve oku. hayatinin nasil degisecegine sen bile sasacaksin. Kitabin adi: Meleklerle Yasamak.
Opuyorum canim seni. Lutfen sabirli ol, her sey gececek bir gun.

Canım önceki konunu okumadım ama burda okuduklarıma bir yorum yapmak istiyorum.
Şimdi alınma sakın bana;
Ablan evlenmeden çocuk sahibi oluyor ama gözde oluyor bu ne biçim düşünce!
Anneniz annelik duygularından dayanamayıp yanlız bırakmak istememiş.
Ama sen neden abinlesin?
Kendi eviniz yokmu? yada şöyle sorayım abin mi sizinle kalıyor?
Neden yük olasın insan kardeşine yük olur mu?
Ablanızın psikoloji fenalarda..
Kesinlikle yanlız hissetme.
Evlenirdin ama bundan daha beter bir hayatında olabilirdi.
Sürekli aldatılırtın, hatta dayak bile yiyebilirdin hayırlısı o olmuş.
Rabbine dua et bol bol,
Hacet namazları kıl mesela herşeyin düzelmesini iste.?
Birde sana önerebileceğim bir iş var. oraya başvuru yapabilirsin. mesleğin varmı ne iş yapmak istiyorsun bilmiyorum ama...:26::26: (bana özelden ulaşabilirsin)

cnm annem abim ve şu an hamile olan ablam kalıyorduk ama ablamın hamile olduğunu öğrenince,başka semtten ev tutuldu çevre bakımndan..annem sürekli onun yanında ve ben yapayalnızım 24 saat..abim yatmadan yatmaya geliyor eve..arkadaşım birtek konuşacağım kimse yok.ablamla görüşmüyorum ve sürekli benimle uğraştığı ortamlarda laf attığı için,en son tartıştık ve sen kenndine bak,ben göze batıyorum sadece gibi laf ettim.ardından yaklaşık 10 tane hakaretli mesajlar ALLAH belanı versin gii..daha neler neler..ama hiç cvp vermedim.annemede tavır aldım çünkü beni burada hiçmi hiç düşünmüyor cnm..aramıyor bile..yaa inan yaşamıyorum sadece nefes alıyorum.

evde yemek pişmiyorki cnm.kimse evde yok çünkü sadece ben varım bende yalnız bisküviyle geçiştiriyorum..ev ev olmaktaqn çıktı..ütülerini çamaşırlarını tabiki ben yapıyorum sadece o gelebiliyor elimden..başka bir işe yaramıyorum zaten

cnm aynen yazdığın gibi.defalarca yemek yaptım gittim boynuna sarıldım ağladım ama her fırsatta bana saldıryor..yaa evlenip gideceksin yada abime yük olmayıp para getireceksin eve diyor inan dayanacak gücüm kalmadı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…