Ben ortalık malı mıyım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1- Bazı insanlar dünya insanıdır. Bknz: Benim kardeşim adam sürekli okuma bahanesiyle 6 ay Burda 6 ay başka yerde. Gittiğin yerde kal diyoruz ona da yok diyor. Yani bana kalırsa normal bir durum dünya insanısınız siz belli bir yere ait olmayan.

2- Spor salonu veya gençlerin çoğunlukla takıldığı kuaförler arkadaş edinmek için ideal gibi.

3-Küçük şehirdeyseniz malesef yurtdışındaki gibi öyle kolaylıkla birşeyler içerken eşlik edebilir miyim veya buralı mısınız gibi muhabbete başlayamazsınız maledef adamı yerler burda 🤦🏻‍♀️ O yüzden yakın konuma duyarlı instagramın programı vardı öyle birşey bulup oralardan şansınızı deneyin derim. Hem öyle pek ciddiyeti vs de olmaz. ✌🏻

Başlığı görünce biri size ortalık malı dedi zannettim. Saydırmaya gelmiştim, başka bir şey çıktı :KK48:

Bulunduğunuz şehirde etkinlik vs yokmuş ama kurs da mı yok? Dans, resim, seramik gibi kurslar vardır belki. Sınıfta ders dinlemeli değil de ortamı daha serbest olan kurslar yani.

Bir kursa giderseniz illa ki tanışırsınız birileriyle. Sevgili olmasa bile arkadaş ortamı olur, zaman geçer.
Liseden beri Türk sevgiliniz olmadıysa çok güvenmeyin kimseye. Ortalık manyak dolu.

1 sene sonra gidecekseniz 1 sene için ev açmak gereksiz bence. Bu şekilde aidiyet hissinizin oluşmaması da normal. Yerleşik hayata geçince düzelir.

Hahah ilk soruma ithafen yazdım onu :)

Kurslar var, onları düşünüyorum, aklımda ilk olanlar okçuluk yapıyordum zaten yurt dışında şimdi ona devam edeceğim, bir de spor salonu düşündüm.
Öyle sinsice yaklaşıp laf mı atayım pusuya yatıp da :D
Arkadaşlık için yani

Ay son yazdığınız için teşekkürler, işte o da kafamı kurcalıyor benim zaten araştırma önerisi yazmam lazım, programlama üzerine çalışmam lazım, bir de tekrar doktora ve dil sınavı vermeyi düşünüyorum dolayısıyla alanım olmayan bir işe başlamak fikri çok lüzumsuz gibi geliyor. Üstelik para da biriktiremem, biraz içim rahatladı başka birisi de bu düşüncemin mantıklılığını görünce. Boş gezenin boş kalfası olmak istemiyorum ama şartlar...

1. hiçbir yere ait değilim diyorsan her yere kolaylıkla uyum sağlarsın ben köyümü özledim moduna girmezsin bunu avantajına çevir
2. normalde kolay arkadaş edinebilen biri misin? mesela benim eşimi köye koy köyde, manhattanda gökdelene koy orda arkadaş edinebilir. bense burda da çok kolay arkadaş edinebilen bir tip değilim, yurtdışına çıktığımda da edinememiştim :) yani bu ortamdan ziyade senin kişiliğinle ilgili. spor salonu vs bir başla bakalım.
3.ay bak bu zor, adam çok da düzgününü bulmak zor. valla yapacak bişi yok, olsun sen bir iki aday kestir gözüne, hangisi kafana yatarsa ona göre strateji geliştir

Evet olmadı, ne TRden ayrılınca ne İngiltereden ayrılınca öyle pek dokunmadı
Birkaç saat bir nostalji oldu
Aman ya dedim geçti
Galiba insan çok taşınınca bir süre sonra dokunmuyor

Evet, hiper kıpır kıpırımdır, muhabbet kurarım nasıl ediniyor peki eşiniz öyle durduk yere laf mı atıyor mesela:)
Ne bileyim karşıdakinin yaptığı bir şeyle ilgili mi konuşuyor?

Düzgünü de saygılı davranacak biri olsun yeter evlenmicem 1 senem var zaten :27:

Yurda hoş geldin öncelikle. 😁 kücük bir şehir neresiymişki.
1. Sorun bence ülke deiştirme olayın. Alısmış olabilirsin bu duruma ondan oldugunu düşünüyorum. 2. Sorun sa hiç sanmıyorum cok csbuk kaynaşacaksın bence😁😁😁 hatta tehtit olarak bile algılanırsın zamanla. Accuk gısganc bir ülkeyükde😬🤭
3. Sorun Türk Erkegi sahiplenir.. diyip gidiyorum😁🦋

Özelden derim olmazsa şimdi deşifre olmayalım :D
Peki nerede kaynaşacağım? Yani demek istediğim direkt gidip laf mı açayım biriyle arkadaş olmak için, etkinlik olsa kendiliğinden gelişir ama veya iş yerinde okulda falan kolay oluyordu bunlar.
Şimdi yabancı birinin pattanak gelip konuşması acayip karşılanır mı?

Ben insanlara teşekkür edince, yarısı "rica ederim" demedi ülkeye girdiğimden beri, ona bile kırgınım :D

İşte ne sahiplensin ne de beni ezsin şöyle normali yok mu ya bak ben 1 seneye gidiyorum, anlaşalım güzel vakit geçsin diyebileceğimiz :KK45:

Selam kızlar
Yurda dönüş yaptım, doktoraya başlayana kadar buradayım.
O da 2020ye tekabül eder en erken çünkü başvurular kışın açılıyor
Önümüzdeki 2 ay baya meşgulüm yine yurt dışı git-gel, bürokratik şeyler var halledilecek ancak...

3 derdim var, 3ünü de sizlere sormak istiyorum :KK70:

1) Ben hiçbir yere ait hissedemiyorum. Yani önceden Türkiyeye gelince ben buraya aitim hissi olurdu, şimdi nereye gitsem ne oraya yabancı hissediyorum ne ait??? Sanki her yer aynı. Bu kötü bir şey mi, sanki benim yerim yurdum yok gibi.

2) Küçük bir şehre geldim, burada arkadaş edinmek istiyorum, nasıl yapabilirim? Etkinlik, festival vs de yok ki. E okulum/işim de yok nereden bulacağım arkadaş? Keşke eskisi gibi gidip "arkadaş olabilir miyiz" diyebilsek :))

Şu an için aklımda okçuluk ve spor salonu var belki oralarda edinirim diyorum, sizin var mı fikriniz? :)

Çalışmak için başka şehre gitmeyi düşündüm ancak o zaman da aldığım maaş zaten yeni ev açma, kira vb onlara gidecek. Zaten kendi mesleğimi yapma şansım da yok TRde.

Sizce 1 sene çok mu vakit kaybederim evde olarak, o arada diyorum programlama vs becerilerimi geliştirsem beni ileri atar başvurularda o tip şeylerle uğraşabilirim diye düşünüyorum, bir de hayalimdeki bedene kavuşma hedefim var : D

3) En son Türk bi' flörtüm/sevgilim olduğunda lisedeydim, onlar da ergenceydi zaten. Yetişkin hayatımda nasıl bulurum? :KK70:

Büyük şehirde olsam bence aynı yurt dışı gibi olurdu ama AbsolutPromise AbsolutPromise şu kızçe dedi ki öyle yapma üstüne atlarlar burada? :KK70:

O zaman nasıl tanışabiliriz, bir de ciddi bir şey çok istemiyorum yoksa çekip gitme olayı zorlaşır ülkeden :KK45:

Napayım :KK45:
1) Gurbetci sendromu. Gayet normal. Aslinda dunya vatandaşıyız bir açıdan bakılınca. Kazandırdığı zenginliklere odaklanmak lazım(paradan bahsetmiyorum ama o da olur :))
2) Gönüllü olarak çalışabileceğin dernek vakıf okul üni vs vardır belki CV ne de katkısı olur. Arkadaş çevresi de yaparsın.
3) üstüne atlayacak adam istemiyorsan mesafeli ol ama sinyaller gönder beğendiğin olursa.
Kolay gelsin!

Evet olmadı, ne TRden ayrılınca ne İngiltereden ayrılınca öyle pek dokunmadı
Birkaç saat bir nostalji oldu
Aman ya dedim geçti
Galiba insan çok taşınınca bir süre sonra dokunmuyor

Evet, hiper kıpır kıpırımdır, muhabbet kurarım nasıl ediniyor peki eşiniz öyle durduk yere laf mı atıyor mesela:)
Ne bileyim karşıdakinin yaptığı bir şeyle ilgili mi konuşuyor?

Düzgünü de saygılı davranacak biri olsun yeter evlenmicem 1 senem var zaten :KK53:
ay ben de anlamadım ki nasıl yapıyor. geçen benim liseden arkadaşlar geldi eşli, eşimle ilk kez görüştüler, benden çok eşimle muhabbet ettiler :KK70: ya evet, bir konu açtılar mı ordan ilerliyor, soru soruyor kendinden örnekler veriyor vs vs.
ben ingilterede kısa süre yaşarken de ingilizdim burda da ingilizim :KK48: (ingilizi hani soğuk vs derler ya o anlamda söylüyorum)

1- dünya insanisin- bence gayet normal ve olmasi gerektiği gibi.
2- bence hic takma. Tatil yap, ruhun dinlensin. Bol bol kitap oku, pastalar yap...kurslara git. Yeni bir dans öğren...yani son yıllarda vakit bulamadığın herşeyi yap. Şuanda 1 senelik bir ara tatil icin ayaktan küçük parmağı feda ederdim. Bende payir payir payir okudum, sonra istikamet iş...cok iyi mok yedim. Bi work and travel yapsaydim bari. Demek istediğim tadini cikart- Trde nasil bilmem ama benim daha 35 yil çalışmam gerekli emekli olabilmek icin... ::(
3- ben TRde hic flört yapmadim ama biraz hanim kız takilsan bence daha iyi olur galiba (kuzenlerim "dont touch this" modunda geziyordu)

Ben hiç kullanmadım ama arkadaşım interrail gruplarından tanısıyordu. Face’de şehir şehir grup var. Mesela biri paylaşıyor şurda kahve ısmarlayabilirim birine ya da kahvaltıya davet ediyor gibi gibi. Ya da siz davet ediyosunuz. Bir bakın derim. Genelde üniversiteliler arasında yaygın.

Ben ortalık malımıyım
Çok alımlı güzel bir bayanım
Ama nerde benim aşıklarım
Amaan bana ne be dondurmamı kaşıklarım

Eros gibi ok atarım
Aşık olanların canını yakarım
Ben tam biraşk kadınıyım
Kafam karışık bana yaklaşmayın
nicorobin , 27
son şiir bükücü , şiir yazmanın onun için bir tutku olduğunu söylüyor.

Bu şiirini de forumdaşı velvette için yazmış.

1- Bazı insanlar dünya insanıdır. Bknz: Benim kardeşim adam sürekli okuma bahanesiyle 6 ay Burda 6 ay başka yerde. Gittiğin yerde kal diyoruz ona da yok diyor. Yani bana kalırsa normal bir durum dünya insanısınız siz belli bir yere ait olmayan.

2- Spor salonu veya gençlerin çoğunlukla takıldığı kuaförler arkadaş edinmek için ideal gibi.

3-Küçük şehirdeyseniz malesef yurtdışındaki gibi öyle kolaylıkla birşeyler içerken eşlik edebilir miyim veya buralı mısınız gibi muhabbete başlayamazsınız maledef adamı yerler burda 🤦🏻‍♀️ O yüzden yakın konuma duyarlı instagramın programı vardı öyle birşey bulup oralardan şansınızı deneyin derim. Hem öyle pek ciddiyeti vs de olmaz. ✌🏻

Kardeşiniz aynı ben, herkes de bana diyor artık bir yerde kalsan mı diye ama
Yok yaa daha dur bakalım diyip devam ediyorum bir sonraki ülkeye şimdi nereye atılacağım bakalım :D

Bir anlamda eğlenceli ama bazen insan yalnız hissediyor mesela insanlar belli bir çevre kuruyor, bizim çevremiz dünyanın çeşitli yerlerine yayılmış bir şekilde. Ama sürekli bir çevre değil. Yeni baştan başlıyoruz sürekli.

Peki oralardan düzgün biri çıkar mı? Yemin ediyorum yaklaşıp konuşsam nasıl olur diye düşünmüştüm, demek ki olmazmış ahahahah :D

Gözlemleyip öyle çevre edinmeye çalışın.
Arkadaş doğru demiş atlarlar burada üstüne:KK70:
Diğer şehirleri gezmeye çalışın, katılabileceğiniz kurslar varsa sosyalleşmek adına kayıt olabilirsiniz.
Hoşgeldiniz:)

Hiç bilmediğim bir yerden kiralık ev bakarken bildirim gördüm de geldim resmen 😅

Bende bana “nerelisin?” diye sorulmasına gıcık olurum. Tek bir yer söyleyemiyorum diğerlerinin hatrı kalıyor öyle de 😅 Bence dünyaya sınırlarını görerek bakmamalıyız, her yere ait hissetmelisin.
Bana göre daha sosyal bir insansın rahatça çevre yapabileceğini düşünüyorum ama o şehirdeki okçuluğa pek güvenme. Yurtdışındaki okçulukla buradaki okçuluk arasında bile bir fark var, gidersen ne demek istediğimi daha iyi anlarsın şimdi siyaset polemiği yapıyor demesinler 🙄

Gezmeyi seviyorsun sen sosyal medyadaki gezi gruplarına katılıp arkadaş edinebilirsin.
Yurtdışından gelmenin ve zaten çoğu kadına göre daha rahat olmanın verdiği getiriyle üzerine çullananlar olacaktır, seç beğen al ama hemen birine kapılıp diğer adaylarını yok sayma 😅 Hoşgeldin tekrardan.

nicorobin , 27
son şiir bükücü , şiir yazmanın onun için bir tutku olduğunu söylüyor.

Bu şiirini de forumdaşı velvette için yazmış.
Her konuya uygun şiir yazılır burada okçuluk aşk lazım filan bir hikaye olunca ortaya bu eser çıktı :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X