• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben öyle bir kadın değilim.

Yaa dimii bunu yapan yoktur herhalde yaşı yakın 2 bebek mesela kocaman bir ev dolu giysi çeşit yemek bir sürü ütü yok ya bence de bence şartlardan dolayı böyle en önemli de onların hayatı bu günler bir daha asla gelmeyecek he mesela görümcem diyor ki ' ben senin gibi olmadım çünkü eşimin düzeni böyle kızlarımı bu düzen için üzdüm hatta çok bunaldım şiddet gösterdim' diyor şuan çok pişman mesela bence de ya aman sal gitsin ama eşim özenir mi ki ya bana demedi hiç ama iştahla yemek yiyince bir kötü oldum
Canım benim lohusalıgin daha yeni bitmiş, eşin çok ozeniyorsa, iki kaşık yemek yapsın da beraber yiyin.
Su anda seni düşünmesi gereken eşin, sen değilsin.

Esin düzeni mi, çocuklar mi düşünsene.
Bin kere çocuklarımı seçerim.
Daha eşinin seveceği yemekleri yapacağın çok zaman gelir.

Ay ne bileyim, sizin gibi minnoş sevgi dolu kadınları görünce kendimi odun gibi hissediyorum 🤭😁😁

Siz iyi misiniz? İki küçücük çocuğu bakmak zaten dünyanın en zor işi. Siz onları bakabiliyorsanız zaten maşallahınız var. Eşiniz de sakat değil ya canı çok çekiyorsa kendisi yapsın. Ayrıca eşiniz çocuklara tek bir gün yalnız bakabildi mi?

Mesela benim esim de farkli farkli yiyelim demeye basladi, ben klasigimdir mutfakta. Ayagima top atti ben de gol attim. Simdi haftasonlari yemekler ondan, yapsin degisik degisik bakalim :) ilk basladigi hafta bir aksam yemegi icin 2 kez markete gitti, oncesinde 2 saat internette gezindi tarif aradi

Herkesin önceliği farklıdır. İlgi alanları da...
Evimiz küçük bir öğrenci evi şu an.oysa ki çoluk çocuk yok. Toparlamayı başaramıyorum.
Yemek konusunda bir şekilde oluyor ama eşim gerekli görmediği için tek çorba yada tek yemek şeklinde yapmaya başladım. Yapmayı sevdiğim için de tatlıyı falan araya sıkıştırıyor um. 5 ay içinde ama asla o çamaşır düzeni evin temizliği beceremedim. Kendinizi beceriksiz hissetmeyin.
Şu an çocuklarınız çok küçük. İlgiye çok ihtiyaçları var lohusalıktan yeni çıkmışsınız.
Biraz daha kendinize geldiğinizde tarifleri deneyin. Yemek. Com yada nefis yemek tariflerinde çok güzel tam tutan tarifler var. Biraz da ilgiyle yaparsanız inanın çok güzel şeyler çıkartırsınız. İster istemez hepimiz yaptığımız yemeğin beğenilmesini istiyoruz. Hele eşimiz tek çeşit yemeğimiz vurulsa bile o beğensin diyoruz. O sebeple anlıyorum. Bebek sallarken tarifleri okuyun aynı tarifi bir kaç siteden sonra uygun olduğunuz bir anda yaparsınız. Dediğim gibi iki tane bebek var. Onların ileride sizden ilginizi bahsetmeleri inanın çok keyifli bir duygu olacaktır hiç sıkmayın canınızı

Hayat böyle geçmez ablacığım boşverin onları kendini yormaya yıpranmaya gerek yok senin zaten yeterince yoruldugun iki çocuğun var onlari yapmaya zamanın da kalmaz bende onlarin bazilarini yapiyorum ama cok da gerekli degil canim istwrse yaparim canim isterse ortalığı toplarım yemek yaparım vs yani rahat bir insanım ölümĺü dunya bosver bugun variz yarin yokuz😁

Yemeğimi bir çok kişi sever yer guzel olduğunu söyler gel gelelim çocukların dağıttığı kıyafet dolabı iki gün yerde dursun rahatsız olmam o kadar da rahatım

İnanın var ya geçen denedim evin işi dağınıklığı bir saatte bitti

Bir saatte temizlik yapsam hergun ev mis gibi olacak ama zor geliyor kk da çene çalmak varken :ıslık:

Ev işi nankördür hergün yaparsın 3 gün bırakırsan kopar yemek denemezsen emek vermezsen çok değişik şeyler çıkmaz internet denen niğmet var elimizin altında tarif olarak okuyarak video olarak birçok yemek çeşidi buLabilirsiniz yapmak isterseniz. Aslında eskiden böyle değildim ama düzenli insanları görünce hoşuma gitti ben neden olmayım dedim. Düzenli olursanız çıkan işi anında yaparsanız birikmiş işiniz olmaz gözünüze de iş çok görünmez iki çocuk da benim var ama inanın çok çok alırı hareketliler çok şükür bıraktığım kimse tek başına bakamıyor birine 🥺 bu aralar pskolojik olarak yıptandım özellikle küçüğü yanlız bırakıp arksmı bile dönemiyorum yakında kapılara tırmanmaya başlayacak arada bir temizlik için yardım almayı düşünüyorum sonrasında kendim düzeni devam ettirebildiğim kadar devam ettirip ucu kaçmaya başlayınca yine yardım diye düşündüm ama mesela haftada iki gece çocuklar uyuduktan sonra iş yaparım ütü çamaşır mutfak sil süpürtoz al(özellikle sessiz süpürge aldım geceleri işyapabilmek için) çocuklarınız daha yeni2 yıl nerdeyse ondan öncesi nasıldı. Bu arada büyük kızınız için yemekleri biraz çeşitlendirmelisiniz bence kemik suyu tavuk suyu falan zor işler değil koyuyordun tencereye kısık ateşte normal tencereyse 12 saat düdüklüyse 6 saat ben fisslerde 4 saatte kemik suyu hazır karton bardaklara doldurup atıyorum dondurucuya hepsi hazır. Bulduğunuz boşluklarda derindondurucunuza hazır yemek atabilirsiniz çeşit olur kolay olur

Tabiki sadece Tarhana yok yemekte çorba çeşidi yok demek istedim 2 akşamda bir Tarhana var ama yanında yemek var tabiki sadece pratik şeyler var yanında böyle bilmem ızgara tava et güveç orman kebap vs değil yani kuru pilav mercimek makarna vs gibi şeyler. Evlendiğimiz dönemde de yemek yapardım ama çok lezzetli olmazdı sanki

bu saydığınız yemekleri yapmak çok da zor değil gibi sanki. çocuklar uyurken fırına bi yemek atsanız, bir çorba, eşiniz salatayı yapsa buyrun bir akşam yemeği. çocuktan önce de özensizmişsiniz gibi geldi bana. 2 akşamda bir tarhana bizde olsa ne eşim sever artık ne ben. her zaman dışarda yemeye ya da dışardan söylemeye bütçeniz el veriyor demek ki.

kendinizi yormadan yapabileceğiniz max 1 saatinizi alacak onlarca yemek var. düzenli olursanız her şey yetişir bence. (yemekleri kastediyorum) evin dağınıklığına da eşiniz el atsın bir zahmet.

Son düzenleme:
Yok bence bazi insanlar cok pratik elleri lezzetli benim gorumcem o kadar temizdir ki cocugundan vakit calmadan cesit cesit yemeginide yapar temizliginide cocugunun gelisimi de cok guzel gezmesinden de kalmaz ama bende yok. Bende diyorum cocugum herseyden önemli onunla oyun oynayayim ev isleri nasil olsa olur diye ama oyle degil iste yapan hepsini yapiyor. Gorumceme her gidip geldigimde hemen bir temizlik hevesi basliyor ki bende sorma. Biz tembeliz bence bahanelerin arkasina siginiyoruz. Yada bünyemiz yetmiyor ben bir gunde hem evi supurup silip utu yapip yemek yapamiyorum hastalaniyorum gücüm yetmiyor ama basarabilen kadinlara da yok cocuguna vakit ayirmiyor yok esiyle ilgilenmiyor demeyelim yapabilen yapiyor..

Kızlar birkaç zamandır ve özellikle birkaç gündür kendimi sorguluyorum. Belki de içimi dökmek istedim şuan. Yaşadığım fark ettiğim birkaç olaydan biraz sorgulamaya başladım kendimi. Mesela geçen hafta arkadaşıma gittim kadın almış köy tavuğunu kaynatmış suyunu dolaba koyacak biraz et didiklemiş dondurucu için biraz eylemek yapmış her öğünde çorba 2 çeşit yemek tatlı vs yapıyormuş ay bir görünce şaşırdım sonra geçen günlerse yine görümceme gittik kadının ev pırıl pırıl incelemedin tabi ama belli oluyor az çok sonra her akşam yemeğinde çorba 3 çeşit ana yemek salata tatlı hatta içecek bile yapıyormuş vs hatta yemekte oradaydık tandır çorbasıymış adı ondan yapmış eşim bir içti çorbayı'' ooooo ablaa dedi ne güzel olmuş ya çok hoşuma gitti ' ay ben sanki biraz bozuldum. Yani evet çok güzeldi demesine bozulmadım ama ben öyle değilim mesela evde bir Tarhana pişer bizim onda bazen lapa olur ya da sulu olur tek yemek pişer çorba yanına Tarhana dışında şuan emzirme durumum olduğu için mercimek vs pişmez genelde sanırım yemeklerim güzel olmuyor böyle teferruat zaten bebeklerinden dolayı yapamıyorum ama eşim öyle iştahla yemek yiyince orada bir kötü oldum. O da mesela köy tavuğu yok bilemem kemik al kaynak çorba yap pilav yap vs ben bunlarla uğramadım hiç ya benim ten uğraşım 22 aylık ve 2 aylık kızım doydular mı temizler mi oyun oynadık mı gönülleri hoş mu tamam ama bu durumda beni etkiledi sanki o temiz evler falan. Ay ben kendimi bir garip hissettim ama mesela şuan evin dağınıklığı beni rahatsız etmiyor ama o kişilerden gelince aaaa diyorum şuan temizlik yapmaya vaktim yok yemeği çok detaylı yapmaya da kadın içicek yapmış ya dışarıdan almıyoruz ben yapıyorum dedi yani ben hiç yapmadım mesela ya da tavuk suyu yapayım yok iç çamaşıra kadar çoraba kadar ütü yapayım falan ben hep kızlarım tamam ya böyle çocuğu olup onların tüm ihtiyacını karşılayıp onların zamanından çalmadan her şeyi yapan var mı?
Pratiklikle ilgili bir durum. Yemek yapmak ev işi yapmak öğreniliyor da pratiklik küçük yaşlardan itibaren öğrenilen bir şey. Sizin meseleniz o bence. Üzerine de iki çocuk var. Normal bence ancak bir çorba karıştırabilmeniz. Mesele şu ki; öğrenmeye çalışın pratik olmaya zorlayın kendinizi. Çocuk var deyip salmayın. Çok yakınım boşanıyor bu sebeplerden. Sizin gibi bir durumun içindeydi ama çaba göstermedi, eşine yüklendi, her gün dışarıdan yemek gelsin istedi, evine misafir çağırmazdı temizlemek istemediğinden vs. Kendinizi kötü hissedin bahsettiğiniz örnekleri görünce ama şevklenin ben de yapabilirim onların benden üstünlüğü yok deyin. Bilmediğinizi sorun. İnternette her şey var şimdi. Mesela bolca nohut ıslatın haşlayın paketleyin. Buzluğa kaldırın. Bezelye olursa buzlukta etli yemeklere koyarsınız güveç gibi olur. Kuru fasulyeyi de aynı şekilde. Çıkarın hemen yemeğe çevirin bir soğan bir salça.. mis gibi kış yemeği. Nohutlu pilava katabilirsiniz. Çorbalara katabilirsiniz. Veya kıyma alın iki kilo köfte yapın atın buzluğa donsun. Yemek yoksa cıkarın çözülmeden kızartın hemen yanına bir patates bir ayran.. kıymaları bir kullanımlık paketleyin. Etleri doğrayıp dondurucuya atın. pratiklik derken bunları demek istiyorum. Hazırlıklı olmak.. güzel bir yoğurt çorbası yapın bolca. Üç gün içilir. İçilecek kadarı çıkarıp ayrı kapta ısıtınca kalan bozulmuyor. Tavuk aldırın eşinize, balık aldırın temizletip getirsin. Dağınıklık için bir şey diyemem iki bebeklisiniz. Gelen de kusur aramasın bir zahmet.

Bu arada çocuklarına yemek yap diyenler olmuş konu sahibine ama, çocuklardan biri zaten 2 aylık.
Yani yemek yiyemiyor.
Diğeri 22 aylık da, kimse de çocuk yemeği yapmakla yetişkine yemek yapmayı aynı görmesin.
Çocuğa salça koymazsin, tuzunu az yaparsın vs vs..
Elbet çocuğuna yemek yapıyordur bence ilgili bir anne diye düşünüyorum.
2 kaşık et, kıyma kaynatsa çocuğuna çorbayla yine tamam.

ablam love your life demişin ama hiç lovıyor gibi görunmuyorsun.
her konunda o böyle yapıyor sizce onun mu benim mi doğru falan diyosun
telefon verme konunu hatırlıyorum
şimdi de çocukların zamanından çalıp yemek temizlik doğru mu diyosun
sen kendine baksana ne milletle kıyaslıyosun
ben bile şu vitaminsiz halimle kaç çeşit yemek çıkarırım becerikli olmasam da
tarhanayla gun mu geçer

Hicbir zaman aman kac cesit yemek yapiyormus diye ozenmedim kimsenin evine cunku benim annem calisan kadindi , cok yogun calisirdi ve cok keyif alirdi calismaktan , gece eve cok gec gelirdi baslardi ev temizlemeye ki haftada bir temizlikci gelip dip bucak temizlik yaptigi halde , neyse gece yarilarina kadar ev temizlerdi , benimle oturup oyun oynadığini hic bilmem , hic sohbet etmedi benimle , sabahlari kalkip hic kahvalti hazirlamadi bana cunku gecenin korune kadar temizlim yapardi
Neyse uzatmiyim , ben daha cok kucukken kendime soz vermistim , ileride kendi evim oldugunda oncelik benim olacak , eger anne olursam oncelik cocugumun olacak diye

30 yasinda anne oldum , su anda 41 yasindayim son bir seneye kadar hic temizlik yapmadim , isten geldim cocugum uyuyana kadar onunla oldum , oyun oynadim masal anlattim buyudukce sarmas dolas cizgi film seyrettim , aksam disariya cikip gezdik tozduk vs vs , o uyuduktan sonra da kendime vakit ayirdim
Son bir senedir mecburen yapiyorum cunku yrni bir hayat kurduk kendimize ve temizlikciye ayiracak butcem yok , onu da esimle yapiuoruz beraber zatrn yine isten kalan vaktim hep cocuklarima ait , evim darmadagan , heryer oyuncak , ama mutlu cocuklarim var , bazen arkadaslarimiz geliyor guluyorlar koltugu eseleyip yer acalim kendimize diyorlar o kadar cocuklara ait ev yani , cocuklarim mutlu , benim icin en onemlisi bu

Annrme gelirsek , ben anne oldugumda hatasini anladi , keske vaktimi evi ciflemekle degil de seninle gecirseymisim dedi , ama ben 30 yasindaydim o bunu anladiginda

sizin konularınız neden hep kendinizi başkalarıyla kıyaslama anneliğinizi önde tutup iyi anne alkışı alma üzerine anlam veremiyorum 🤷🏼‍♀️
kemik suyu yapmak için laboratuvar ortamına gerek yok kemikleri tencereye dolduruyorsunuz bir taşım kaynatıp döküyorsunuz sonra taze su defne yaprağı soğan tane karabiber nasıl seviyorsanız kapağını kapatıp arada bir kontrol ederek tıkır tıkır kaynatıyorsunuz.
tandır çorbası yapmakta atla deve değil dilerseniz tarifini vereyim 2 günde bir tarhana içmek bayar.
son olarak 4 yemek kaşığı tarhanayı 1 su bardağı (200ml) su ile en az yarım saat ıslatıp üzerine de 5 bardak su ilave edip (toplamda 6 bardak) pişirirseniz lapa da olmaz su gibi de olmaz.
ilaveten tarhana çorbasının salçasını kavururken 1-2 diş sarımsak rendelerseniz lezzeti artar.

Kızlar birkaç zamandır ve özellikle birkaç gündür kendimi sorguluyorum. Belki de içimi dökmek istedim şuan. Yaşadığım fark ettiğim birkaç olaydan biraz sorgulamaya başladım kendimi. Mesela geçen hafta arkadaşıma gittim kadın almış köy tavuğunu kaynatmış suyunu dolaba koyacak biraz et didiklemiş dondurucu için biraz eylemek yapmış her öğünde çorba 2 çeşit yemek tatlı vs yapıyormuş ay bir görünce şaşırdım sonra geçen günlerse yine görümceme gittik kadının ev pırıl pırıl incelemedin tabi ama belli oluyor az çok sonra her akşam yemeğinde çorba 3 çeşit ana yemek salata tatlı hatta içecek bile yapıyormuş vs hatta yemekte oradaydık tandır çorbasıymış adı ondan yapmış eşim bir içti çorbayı'' ooooo ablaa dedi ne güzel olmuş ya çok hoşuma gitti ' ay ben sanki biraz bozuldum. Yani evet çok güzeldi demesine bozulmadım ama ben öyle değilim mesela evde bir Tarhana pişer bizim onda bazen lapa olur ya da sulu olur tek yemek pişer çorba yanına Tarhana dışında şuan emzirme durumum olduğu için mercimek vs pişmez genelde sanırım yemeklerim güzel olmuyor böyle teferruat zaten bebeklerinden dolayı yapamıyorum ama eşim öyle iştahla yemek yiyince orada bir kötü oldum. O da mesela köy tavuğu yok bilemem kemik al kaynak çorba yap pilav yap vs ben bunlarla uğramadım hiç ya benim ten uğraşım 22 aylık ve 2 aylık kızım doydular mı temizler mi oyun oynadık mı gönülleri hoş mu tamam ama bu durumda beni etkiledi sanki o temiz evler falan. Ay ben kendimi bir garip hissettim ama mesela şuan evin dağınıklığı beni rahatsız etmiyor ama o kişilerden gelince aaaa diyorum şuan temizlik yapmaya vaktim yok yemeği çok detaylı yapmaya da kadın içicek yapmış ya dışarıdan almıyoruz ben yapıyorum dedi yani ben hiç yapmadım mesela ya da tavuk suyu yapayım yok iç çamaşıra kadar çoraba kadar ütü yapayım falan ben hep kızlarım tamam ya böyle çocuğu olup onların tüm ihtiyacını karşılayıp onların zamanından çalmadan her şeyi yapan var mı?
Yemek temizlik okey göreceli ama 22 aylık bebege kemik suyu,sebze corbaları vs yapmıyor musunuz?
3 cesit yemek yapmam bende ama illa difrizim doludur yazdan.
Köyden gelenleri kullanmak icin.
Et suyu,kemikli ilik suyu kaynatır atarım.
Bunu sey icin söylüyorm.
Beslenme önemli heleki bebekli evde.
Benimki 4.5 aylık daha ama yazdan meyvesini attm difrize pure icin.
Ona yaprken kendinize de yapmıs olursunuz.
Temizlik icin cocuklu evde temizlik suya yazı yazmak🤷🏻‍♀️

ev işi yapmayı seviyorum. Kızımla beraber yapıyoruz hatta 2.5 yaşında bana yardım eder genelde toz alır ya da süpürgeyle süpürdüğünü sanır 🤣 ama olsun eşlik eder bana. Bende oyun oynarken ona eşlik ederim ödeşiriZ 🥰 yemek konusunda çok iyi değilim. Kızım İçin elimden gelen her lezzeti yapıp yedirmeye çalışıyorum. Ama eşim çok seçici. Ne yaparsan yap mutlaka bir eksiğini bulur o yemeğin ve ne kadar zor şartlar altında (çocukla yemek yapmak ciddi anlamda zor) yapmış olursan ol anlayışlı değildir eleştirir. Ama annesine gitsin. Ohoooooo o nasıl yemek yemek 🤣 kör olasıca sarımsağın kokusunu almamak için biz öğlen yer hemen ortalığı toplarız kızımla. Adam annesinde sarımsaklı yoğurt yer 🤣 istediğin kadar yüzüne vur cevap bile vermez. O nedenle ben artık kızım ve kendim için yemek yapıyorum 🤣 o da gelir kendine ne isterse pişirir. Uğraşamam.

Ev işi konusunda bir şey diyemem çocuklarınız çok küçükmüş. Ama yemek konusunda yaptığınız yanlış, siz gaz yapacak yiyecekler yemeyin tabi ama eşinize daha da önemlisi 22 aylık çocuğunuza yapın.

Tavuk yada kemik alıp kaynatmak maharet isteyen bir iş değil atın tencereye kaynasın dursun, çocuğunuza çok faydalı. Her yemeginize özellikle corbalara koyabilirsiniz. Brokoli brüksel lahanası havuç patatesle küçük bir tencerede çorba yapabilirsiniz. Haftada bir kek, börek, kurabiye yapın kizinizla, hem keyifli vakit geçirir hemde değişik tatlar yedirmis olursunuz.

Eviniz dağınık yada düzensiz olabilir ama beslenme konusunda özen gösterin. Ütü konusunda ise, çocuklarınızın her şeyini ütüleyin.

Back
X