İki çocuklu çalışan bir anneyim. Severim evde yemek olmasını. Öyle çok antin kuntin şeylere vaktim olmuyor ama kendimce yapmaya çalışıyorum.
pratik olarak bir büyük karnabahar alıp hepsini haşlıyorum. Haftanın bir günü salatasını yapıp bir günü yumurtalı sosla fırına veriyorum, iki gün yemeklerin yanına +1 çeşit oluyor. 1 kg ıspanak alıp yıkayıp buzluğa kaldırıyorum. Yine yemeklerin yanına yumurtalı kavurarak bir çeşit daha çıkarıyorum.Bunları sadece kendimiz için yapıyorum çocuklarım malesef hiçbirini yemiyor. O sebeple evde her daim köfte, tavuk , pilav gibi yemekler oluyor( bunlar fiks ana yemek oluyor bizde)
Haftada iki defa balık yapıyoruz, temizletip alıyoruz fırına patates soğanla veriyorum çok da lezzetli oluyor ( şükür ki çocuklar bunu yiyor)
Parça etleri az suyla düdüklüde pişiriyorum, o pişerken her nevi sebzeyi yıkayıp doğruyorum. Etler pişince hop hepsi güvece, şahane bir yemek oluyor.
Çorba ailecek pek sevmiyoruz onu nadiren yapıyorum.
kısacası herkes mantı açmak ya da sarmalar dolmalar yapmak zorunda değil, ama birazcık da uğraşmak gerekiyor. Mutfakta kaynayan tencerenin bütün evi ısıttığına inanıyorum