• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben şahitlik etmek istemiyorum

Teyzenizin de aynı şeyi yaşıyor olması tesadüf mü? Onun da kocası aldatıyor ama teyzeniz kanıt bulamıyor. Yani 1 ay arayla iki kızkardeş aynı olayı aynı şekilde yaşıyor. Babanız şahit yazdırdı diye onun lehine konuşmak zorunda değilsiniz.

Beni sürekli kardeşlerimden vurmaya çalışıyor.
Onlar ne olacak diyo.
Senin beyanın çok önemli diyo
Kardeşlerini madem o kadar düşünüyordu uçkuruna sahip çıkacaktı

O zaman diyeceksin baba evi damı ver rahat yaşasınlar nafakayı da eksik etme
Sen tek başına küçük bir ev kiralar yaşarsın
Annem bakar sen elindekileri almazsan de

Başkasının ses kaydı izni olmadan alınıp delil olarak kullanılamaz. Hiçbir mahkeme de bunu kabul etmez.

Babanız artık sizi tanık olarak bildirmişse evet gitmek zorundasınız. Ama babanız lehine konuşmak zorunda değilsiniz. Mallar zaten her türlü paylaşılacak, çekişmeli boşanma varsa ortada demek ki tazminat nafaka vs konularını etkileyecek tanık ifadeleri. Vicdanınız ne diyorsa o yönde beyanda bulunun.
Ben kullandıklarını biliyorum ama şöyle bir durum da var süreci tamamen avukat ile ilerlettiler. Ses kayıtları tanık ile desteklenince kullanılabiliyormuş. Şu an biraz internetten baktım araştırmama göre çok fazla detayı var ve hakimin insiyatifinde gibi. Aşağı da bırakıyorum. Bu arada davayı kazanma sebepleri sadece ses kaydı değildi başka delillerde vardı. Belki benim atladığım başka şeyler olabilir. Sonuçta süreci ben yaşamadım ama şu konuda size hak veriyorum bu kadar detayı olan ve suç teşkil edebilecek bir konu için ses kaydı al demem doğru olmadı 🌷
Bir avukatın sitesinden aldım:

Yargıtay, ancak eşler arasında gelişebilecek ve başka türlü kanıtlanamayacak bazı davranışların ispatı için başka bir çare kalmamış olması halinde bu tür delilleri kabul edebilmektedir. Fakat bunun için somut olayın koşulları incelenir ve bu konuda verilecek karar tamamen durumun şartlarına göre ortaya çıkar.

Mahkeme önüne gelen davada bu tür hukuka aykırı yollarla elde edilmiş deliller varsa fakat başka türlü ispat imkanı da bulunmuyorsa mahkemenin bu delilleri kabul etmesini sağlayabilmek için aynı veya benzer konularda verilmiş Yargıtay içtihatları da dava dilekçesi ile birlikte mahkemeye sunulmalıdır.

Beni sürekli kardeşlerimden vurmaya çalışıyor.
Onlar ne olacak diyo.
Senin beyanın çok önemli diyo
Onu aldatırken düşünecekti. Karısını aldatırken çocuklar ne olacak diye düşünmüş mü
Size söyleyeceğim tek şey âdil olun. Hem bu dünyada hem de öteki dünyada karşınıza çıkacak, yakanıza yapışacak bir şey yapmayın.

Herkese merhaba ben evliyim 23 yaşındayım.
Anne ve babam boşanma sürecine girdi.
Dava açıldı.
Çekişmeli boşanacaklar.
Babam annemi aldatmış. Bunu ben görmedim ama annem kendi gözleriyle görmüş. Ben aslında anneme hak veriyorum.
Babam da boşanma olmasın diye çabalıyor. Çünkü mal paylaşımı olacak. %50 şeklinde.
Babam beni dün şahit yazdırmış.
Sende şahitlik ey diyo bana .
Zaten mahkeme çocukları dinleyecek diyo.
Ben şahitlik etmek istemiyorum. Bide evliyim. Velayet durumum falan yok. Yinede mahkeme beni de çağırmı lütfen bilen biri söylesin.
Cagirsalar bile gitmeme hakkınız var eski eşim ortak arkadaşımızı şahit yazdırmıştı gelmemişti bir sey olmuyor yani ikinci mahkemeye yine çağırdılar geldi ben bu meselede taraf olmak istemiyorum deyip kenara çekildi

9 ay karnımda taşıyacağım, her türlü gelişimiyle ben ilgileneceğim hastayken başında gecelerce nöbet tutup suratında sivilce çıksa çocuğumun bir derdi varda vücüdu alarm mı veriyor acaba diye ben dertleneceğim.
Famsız babasıda gelip beni aldatıp aldattığına pişman olmak yerine mal bölüşmesin diye çocuğu şahit tutacak.
O babanında kocanında alnını karışlarım, babamsa anneme yaptığı kalleşlik için, kocamsa çocuğumu tercih yapmak zorunda bıraktığı için.
kusura bakmayın ama babanız beş para etmez bir adam bu adam için annenizin gururunu mal paylaşımı diyerek ayaklar altına almayın babanızın lehine şahitlik edip.

Şahitlik yapmak istemiyorsunuz ama hiçbir şekilde istemiyorsunuz, karışmak da istemiyorsunuz doğru mu anladım?

Anneniz aldatılmış, sindirmemiş ayrılmayı göze almış, medeni kanun uyarınca hakkı olanı istiyor, babanız vermemek için kendimi öldürürüm bana şahitlik et diyor? Ben burada akıl danışacak bir şey göremedim, yapılması gereken çok açık değil mi?

Herifin yüzsüzlüğe bak. Hem eşini aldatıyor, hem mallardan ne kurtarırsam kar diyor, hem ortak çocuğu taraf tutmaya çağırıyor, hem de ölürüm falan diyor. Şeytan bile şapka çıkarır.

Ben böyle bir durumda sorgusuz sualsiz annemin yanında şahitlik yapardım. İlahi adalet mi dersiniz, karma mı dersiniz, evrenin işleyişi mi, artık neye inanıyorsanız. Döner dolaşır, gelir bulur, vurduğunuz yerden vurur.

Dava açıldı.
Çekişmeli boşanacaklar.
Babam annemi aldatmış. Bunu ben görmedim ama annem kendi gözleriyle görmüş. Ben aslında anneme hak veriyorum.
Babam da boşanma olmasın diye çabalıyor. Çünkü mal paylaşımı olacak. %50 şeklinde.
Ben şahitlik etmek istemiyorum. Bide evliyim. Velayet durumum falan yok. Yinede mahkeme beni de çağırmı lütfen bilen biri söylesin.
Bence kesinlikle anneniz lehine şahitlik yapın

Neden sahitlik etmek istediginizi anlamadim. Anneniz söz konusu farkinda misiniz? Adaletli olun. Annenizi koruyun.

Dava açıldı.
Çekişmeli boşanacaklar.
Size söyleyeceğim şey, adil olun. Annenizin üzerinizdeki hakkı ve tabii içinizin huzurlu olması için..

Dava açıldı.
Çekişmeli boşanacaklar.
Yalanci sahitlik gunahini arastirin. Bu babaniza jarsi dik durmanizi kolaylastiracaktir.

Söyledim ona rağmen benimle inatlaşıyor.
Kendimimi öldüreyim ben napayım diyo
Babanız gibi şeyinin keyfine düşkün biri gidip kendini öldürür mü sizce? Ayrıca aldattığı karısı malların yarısını alıyor diye kendini öldürecekse de bu onun tercihi, siz yalancı şahitlik yapmadınız diye bundan sorumlu değilsiniz ki.

Şahitlik Allah için yapılır
Aldatan babanız lehine şahitlik yaparsanız ilahi adalet işler bunu da sakın unutmayın
Tarafsız kalırsınız anlarım ama haksıza şahitlik yapılmaz beter olsun
Sanıyor musunuz ki bu boşanmadan dönülse uslanacak hayır gene yapacak belki bu defa ilk iş malları satacak ya da başkasına devredecek kaçıracak bu defa Annenizin eli de güçlü olmayacak çekmek zorunda kalacak yazık günah değil mi
Tarafsız kalmanız bile vicdanı bir yük iken çünkü ortada masum ve zarar görmüş anneniz var siz gidip babanız lehine şahitlik ederseniz emin olun iflah olmazsınız

Konuyu okurken anneniz sahit olun istedi diye okuyordum babanizi duyunca pes dedim. Hem aldat hem cocugunu boyle kullan.

Back
X