• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben sana demiştim dedi

Yavru kedi aslında öyle şey yapmaz ve karşısındakinin bebek olduğunu anlar.Yavrular çok kuduruk olur oyun oynaması öyledir benim de kedilerim var :KK70: oyun anlayışı öyle oluyo sevmediğinden değil.güreşicek kardeş olarak görüyodur kızınızı oyun tarzı o çünkü.
Dişine uygun bizim kız galiba 😂

Dişine uygun bizim kız galiba 😂
heh aynen öyle :D çünkü gerçekten onun kendi dengi olduğunu anladığı için özellikle onunla "güreşiyo " :D o olmasa size sarar aynı şekilde ama ona daha bi kuduruk saldırır o da kendi gibi bebek çünkü :D kardeşi ya da kendi dengi gördüğü için öyle yapıyo :D

Bence köpeğiniz sizi cezalandırmak için yapıyor, bu değişime adapte olamamış ve kıskanıyor gibi geldi bana.

Saçma gelebilir ama köpeğinizle bence bir konuşun 😅. Bildiğim kadarıyla köpekler 100-200 arası kelime ve ses tonumuzdan duygularımızı anlayabiliyor. Belki aranızdaki buzları eritir, ne bileyim 😕.

Eminim ki çok can sıkıcıdır sürekli bıraktığı izi temizlemek, halı vs gibi şeyleri kaldırın. Odanızı da gün içinde kapalı tutun bence, her gün yatak yastık silmezsiniz en azından.

cok mesaj var okumadim ama kopek ve bebegi cok yakin temas halinde tutuyor musunuz? bebek kopegin uzerine cikabiliyor mu ya da onunla oynayabiliyor mu? ayni.sekilde kopek bebege ulasabiliyor mu, onu koklayabiliyor mu?

bizde degil ama.annemde kopek vardi. hic ayri tutmadik.ikisini. zaten kopek ilk zamanlar bebegi yalamazdi bile. sonra bebek kopekle oynar oldu, uzerime ortu kapatir acardi daha ayakta duramazken.

videolarda da görüyorum insanlar hastaneden bebegi getirince kopegin yanina koyuyorlar ilk, tanissinlar diye. sonra o kopekler bebekler alt alta ust uste oluyorlar.

Ilk 3 gun anlattiginiz gibiydi. Ya nasil anlatim bilmiyorum nefesini dinler koklamak icin çildirirdi bana verin dermi bir kopek hareketleriyle bana verin derdi. Hiç sakınmadim hep yaklaştirdim. 3.gunun sonunda evim hiç boş kalmadigindan kopegime surekli otur yapma hayir yaklasma diye komut verdiklerinden bebegi yanina koydum ayaklariyla itti 😔 once anlam veremedim yanindan kalkti gitti bidaha da yaklasmadi zaten.

Benim dogumdan sonra evim hiç boş kalmadi 1 ay boyunca..
Zaten bu konuda da burda yazmiştim. Inanin zor gunlerdi. Keske diyorum cinnet getirip herkesi kovsaydim evden de bunlari yasamasaydim.

Yazdıklarınızı okurken gözlerim doldu benimde. Düşündüklerimi yazmışsınız,gözleri her şeyi anlatıyor. Kendinizi suçlu hissetmeyin, siz onu o kadar seviyorsunuz ki burda çözüm aramanızdan belli. Kimisi sert yorumlar yapmış başkasına vermek için yol yaptığınıza dair. Ama ben konuda öyle tek bir sinyal bile hissetmedim, aksine çocuğu kadar sahiplendiği köpeğini seven ve onu rahat ettirmek için elinden geleni yapan bir anne gördüm. Eşinizde pek istememişti hatta, ona da direnip vazgecmediniz hiç. Bence biraz daha zaman geçsin her sey yoluna girecek. Günde kac defa çiş temizleyip bebeğine de bakan bir anneye hala köpeğini düşünmüyor yada onu üzüyor demek size haksızlık olur.

Vermek... eşya vermiyorum ya eşya. Verecek olsam buraya yazmam. Bir yakinim var o kadar muhtesem bakiyordu ki kopegine... tek basina yasiyor kopegi artik ilgisinden boguluyor. Evi var bahceli her hafta veterinere goturur. Kopegine kitap bile okur her gece masajini yapar evden disari cikmaz kopegi korkmasin diye. Bikac gun once kopegi öldu. Tek basina kadin hickimsesi yok. Yıkildi... Hayata küstü.. deliye döndü... Allah var yalan degil biran aklimdan geçti. Kopegimi ona vermek. Şuan bencilllik yapiyorum belki ama ben oglumsuz yapamam. Orda cok mutlu olabilir ama ben yapamam beni bu cok uzuyor. Yani belki son zamanlari kopegimin. Benim bahceli evimde yok. Masajlar yapamiyorum belki ama yanimda olmasi beni mutlu ediyor. Ona verince kopegimin beni aramayacagina da emimim cunku çok seviyor onu. Ama yapamam... yapamam veremem.

Konuda kısırlaştırma demişsiniz, kısır değil mi köpeğiniz? Köpekler hakkında bilgi sahibi değilim ama kedilerde bu sorun kısırlaştırma ile biter. Benzer özellik taşıyorlar mı acaba?

Kısırlaştirmayi hiç düşünmedim. Cunku hiç ayaga saldiran bir kopek olmadi.. hatta sevgiliside vardi duzenli gorusturuyorduk bu seneye kadar. Ama sevgilisi kaçti evden 😭Soruna yol açarmi bilmiyorum.

Kısırlaştirmayi hiç düşünmedim. Cunku hiç ayaga saldiran bir kopek olmadi.. hatta sevgiliside vardi duzenli gorusturuyorduk bu seneye kadar. Ama sevgilisi kaçti evden 😭Soruna yol açarmi bilmiyorum.
Yani kediler o ağır kokulu püskürtme eylemini o dönemlerde yaparlar. İşaret bırakmak için. O kokudan kurtulmak neredeyse e imkansızdır. Tek çaresi de kısırlaştırma katır. Köpeklerde de benzer bir durumdur muhtemelen. Yaptırın rahatlayın.

Yani kediler o ağır kokulu püskürtme eylemini o dönemlerde yaparlar. İşaret bırakmak için. O kokudan kurtulmak neredeyse e imkansızdır. Tek çaresi de kısırlaştırma katır. Köpeklerde de benzer bir durumdur muhtemelen. Yaptırın rahatlayın.

11 yasinda kisirlastirma ne Kdar dogru bilemiyorum

bence hayvani kisirlastirmak ve esinize ne kadar yoruldugunuzu yardim istediginizi gostermek gibi mantikli secenekler varken
artik yetisemiyorum onu sevemiyorum demenizden birine vermeye ya da sokaga atmaya yol yapiyor burda da vicdaninizi rahatlatiyorsunuz gibi geldi.

umarim cocugunuz sizi hic hayal kirikligina ugratmaz hayatta belki onu da sevemezsiniz o zaman.
Kesinlikle

Merhaba kizlar. Daha önce dogum yapacagimi eşimin kopegimle ilgili kaygilari olduğunu yazmiştim burda. Ben kesinlikle vermek istemediigimi belirtmiştim. Şimdi köpegimin dogum sonrasi ilk zamanlar oglumla arasi iyiyken , sonradan esyalarini parçalamaya , yaninda bile durmamaya başladi.
2 aydir ev degiştirdim taşindim hergun istisnasiz hergun evin en az 5 yerine koku birakiyor ( idrarini) çildiriyorum disari cikarsamda cikarmasamda yapiyor cildirmak uzereyim. Yatagimin bazasinin her yerine sabaha kadar 10 farkli yere kokusunu birakmiş , gercekten çok sinirleniyorum bagiriyorum daha bagirmam bitmeden diger tarafa yapiyor. Oglum örumcege oturmaya başladi örümcege de cişini yapiyor.
Ya kizlar bir fikir verin ne yapmam lazim eşim ben sana demiştim dedi 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ oglum hiç durmuyor ben butun gun kopegimin isedigi yerleri temizlemekle meşgulüm

Not. Kimseye vermeyi sokaga atmayi düsunmüyorum
Ona 11 senedir ben baktim bebekti geldiginde kucucuktu. Bana sadece oneri lazimm sprey olur koku icin bir temizlik malzemesi olur ya da kisirlastirma vs.
.
Kopek tuvaleti bile aldim. Yok yapmiyot.

Köpeğiniz depresyonda sanki
Veterinerle görüşün, bu durumda bir kedi için antidepresan kullanmıştım zamanında. Hem bebek hem taşınma dengesini bozmuş olabilir
11 yaşında hayvan kısırlaştırılmaz ya da eğitime gönderilmez her ikisi de sıkıntılı. Köpeğiniz artık yaşlı, ilgi isteyen huysuz ihtiyar teyze gibi düşünün onu, ortalama ömürlerine bakarsanız zaten çok uzun yılları yok. Bu arada bir check up ta yaptırın hayvanlar bazen hasta olduklarında da bu davranışları sergiliyor. Ama anlattıklarınıza bakarak depresyon daha aklıma yattı kolaylıklar dilerim

Son düzenleme:
Ben bu konuyu actiktan sonra 5 kez daha yatakodasindan çiş temizledim. Şimdi bu yorumu yazip yine çiş temizleyecegim cünku yine yapmiş....
Bebegimin yaklasmasina izin vermiyor. Yakininda olmasindan bile rahatsiz. Aliyorum kucagima oglumu yanima da kopegimi sevdirmeye calisiyorum olmuyor yanimdan kalkiyor gidiyor. Gel diyorum gelmiyr. Bidaha deniyorum yook yok olmuyor 3 ay oldu deneye deneye bir hal oldum. Cok tepkili bize karsi. Asla kabullenemiyor. Odul biskuvisine hayir demez oglum kucagimdayken ona bile gelmiyor. Eşyalara işemese emin olun neyse diyecegim ama ordan koku gitmiyor

Yatak odasına beş defa çiş yapiyor ve yine yapacak neden odayı kilitlemiyorsunuz buraya takıldım ben.

Bir süre için alanını kisitlayabilirsiniz. Ve lütfen çok bagirmayin , çok yaşlanmış .

Kullan at örtüler satılıyor onlardan alın , evin her tarafına örtün.

Köpek eğitmeninden destek alın ve hatta eve gelebiliyorsa gelsin.

Sizde biliyorsunuz ki tek sebebi ilgisiz kalması, dışlanması .

Bebeğin bezini değiştirirken bezini , ıslak mendili getirmeyi öğretin ona.

Hiç köpeğim olmadı, havadan atıp tutmakta istemiyorum ama kıskanan kardeşe bebekle ilgili sorumluluklar verince sahiplenmeye başlıyor , belki bunda da öyle olur , bilemedim.

Allah kolaylık versin.

Yatak odasına beş defa çiş yapiyor ve yine yapacak neden odayı kilitlemiyorsunuz buraya takıldım ben.

Bir süre için alanını kisitlayabilirsiniz. Ve lütfen çok bagirmayin , çok yaşlanmış .

Kullan at örtüler satılıyor onlardan alın , evin her tarafına örtün.

Köpek eğitmeninden destek alın ve hatta eve gelebiliyorsa gelsin.

Sizde biliyorsunuz ki tek sebebi ilgisiz kalması, dışlanması .

Bebeğin bezini değiştirirken bezini , ıslak mendili getirmeyi öğretin ona.

Hiç köpeğim olmadı, havadan atıp tutmakta istemiyorum ama kıskanan kardeşe bebekle ilgili sorumluluklar verince sahiplenmeye başlıyor , belki bunda da öyle olur , bilemedim.

Allah kolaylık versin.

Kapiyi kapatmak cözüm degil ? Cünkü kopegim icin yasak olan herşey tatli gelir

Kizlar köpegi ölen akrabam aradi.
Pink kopegine bakamadigini duydum kiskaniyormuş oglunu heryere çisini yapiyormuş. Biliyorsunki benim kizim (kopegi) yeni öldü ben yanliz yasiyorum ve cok kotu oluyorum kizimi gormedigim an baska kopek hic istemedim kziimin yerine koyamamam ama liköre ben bakabilirim dediii....

Back
X