Ben senin prensesinim,dimi?

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Yataga uzandim agliyorum, kendimi o kadar caresiz hissediyorum ki...Konu kizim. Daha 5 yasinda bile degil ama sanki hayatimin sinavini veriyorum...
1 yil oncesine kadar hersey ne guzeldi.Ne zamanki kardesi dogdu, yuvamizdaki huzur da gitti.2 gun sen sakrak huzurlu ve mutluysak 5 gun gerginiz.Kizim benimle babasini umursamiyor,kendi oz gereksinimlerini yapmak istemiyor(dis fircalamak,kiyafet ayakkabi giymek,ufak tefek islere yardim konusuna girmiyorum bile)kardesini ara sira hirpaliyor,kiskanclik krese basladiginda azalmisti ama yine artti. Uyarilara kafa tutmasi,ergen gibi davranislar,bizi yonetmeler.. Kreste bir sorun mu oldu desem,sanirim gitmek istemezdi seviyor okulu.Hatta ogretmenini bizden cok seviyor. Tek sey kaliyor kardes kiskancligi...
Gelelim bana. Bende de cok hatalar var.Sinirlari zorladi mi, hakaret isitmek icin bile bile kizdirdi mi kendimi tutmaya calisip sonunda bagiriyorum,bazen hirpaliyorum:KK43: Kardesinden once bunlar olmadi,kucuk de yakami birakmiyor napacagimi bilemez haldeyim.Sabirli yapici babasini bile yaptiklariyla bezdiriyor artik. Bu aksam da boyle bir durum yasadik.Sonradan yatistik,markete gittik hava aldik vs.Gelirken ust kata anneannesine cikti kizim.Yanina gidip ayaklarini annemin altina dogru sokmus isinsin diye ve 'Ben senin prensesinim dimi'demis:KK43: 1 dk sonra da uyumus...Bu cumlesi beni kahretti kendime lanet ediyorum...
Nolur kardes kiskancligi donemseldir gececek gibi seyler yazin,beni sarsin hatta kendime geleyim...

GUNCELLEME - 18 OCAK
17.sayfada

Son düzenleme:
Konuyla ilgili bilgim pek yok ama inşaallah atlatirsiniz...herşey gibi elbet bu da gecer minik kac aylik

Bir çocuk psikoloğu demişti. Kardeş doğduğunda " ilgiyi büyük çocuğa gösterin " küçüğün temel ihtiyaçlarını karsilayin ama büyük çocuk küçüklüğünü hatırlamadığı için kardeşine yapılanı kiskaniyor. Bugün hep tanidiklarimdan örnek verdim ama ikinci çocuk kazara olmuştu . Çocuk doğunca anne hep sınırını büyükten çıkardı. Ayşe ztn kardeşin yetiyor birde sen yapma, sen bari sus, önce kardeşini doyurayim hep öncelik kardeşte olduğu için çocuk aşırı içine kapanan herşeyden kendini sorumlu hisseden, herşeyi üstüne alınan biri oldu. Sürekli ben hata yapıyorum modunda. Küçük çocuk ise herşeyi ben yaparım en mükemmel benim modunda.

Bence ikisi ile aynı anda vakit geçirirken bak bu aldığım kazaktan sen de de vardı nasıl tatliydin bilsen. Senin karnını da böyle doyurur seninle daha çok oynardim. Gel beraber kardeşini uyutalim diyip seni saatlerce sallayıp göğsümde uyuturdum kardeşine yaptığım gibi tarzı cümleler kurun

Konuyla ilgili bilgim pek yok ama inşaallah atlatirsiniz...herşey gibi elbet bu da gecer minik kac aylik
Amin insallah :( ocakta buyugu 5,kucugu 1 yasina girecek. Keske biraz daha fark olsaydi,ben 2 cocuklu anneligi beceremedim...

Yataga uzandim agliyorum, kendimi o kadar caresiz hissediyorum ki...Konu kizim. Daha 5 yasinda bile degil ama sanki hayatimin sinavini veriyorum...
1 yil oncesine kadar hersey ne guzeldi.Ne zamanki kardesi dogdu, yuvamizdaki huzur da gitti.2 gun sen sakrak huzurlu ve mutluysak 5 gun gerginiz.Kizim benimle babasini umursamiyor,kendi oz gereksinimlerini yapmak istemiyor(dis fircalamak,kiyafet ayakkabi giymek,ufak tefek islere yardim konusuna girmiyorum bile)kardesini ara sira hirpaliyor,kiskanclik krese basladiginda azalmisti ama yine artti. Uyarilara kafa tutmasi,ergen gibi davranislar,bizi yonetmeler.. Kreste bir sorun mu oldu desem,sanirim gitmek istemezdi seviyor okulu.Hatta ogretmenini bizden cok seviyor. Tek sey kaliyor kardes kiskancligi...
Gelelim bana. Bende de cok hatalar var.Sinirlari zorladi mi, hakaret isitmek icin bile bile kizdirdi mi kendimi tutmaya calisip sonunda bagiriyorum,bazen hirpaliyorum:KK43: Kardesinden once bunlar olmadi,kucuk de yakami birakmiyor napacagimi bilemez haldeyim.Sabirli yapici babasini bile yaptiklariyla bezdiriyor artik. Bu aksam da boyle bir durum yasadik.Sonradan yatistik,markete gittik hava aldik vs.Gelirken ust kata anneannesine cikti kizim.Yanina gidip ayaklarini annemin altina dogru sokmus isinsin diye ve 'Ben senin prensesinim dimi'demis:KK43: 1 dk sonra da uyumus...Bu cumlesi beni kahretti kendime lanet ediyorum...
Nolur kardes kiskancligi donemseldir gececek gibi seyler yazin,beni sarsin hatta kendime geleyim...

Geçicidir muhakkak. İlerde kardeşini çok sevecek :)
Ama şu zamanda bir pedagoga götürmenizde fayda var. Kalıcı hasar oluşabilir psikolojisinde. En azından derdi neymiş öğrenir ona göre davranırsınız ona karşı.. beklentileri karşılanmıyor belki evde(sevgi)

Daha çok yenisiniz , kızınız büyüdükçe aklı erdikçe kardeş kavramını öğrenip kıskançlıkları azalmaya başayaktır . Şimdi tabiki kıskanır .
Bebeğiniz uyuduğu zamanlarda ya uyanıkken sizden başka bakabilecek kimse varsa ona verin 1 saatliğine sadece onun için vaktinizi ayırın .Yavaş yavaş düzelecek .

burayi okuyup kendinizi silkeleyin bence. Kardesini dusman gibi gorebilir senden once bana iyi davraniyordu annem ve sadece ben vardim sen geldin bana kotu davraniyor bagiriyor annem diye dusunebilir icinde, sevgiyi yakınlïğı Ögretmeninde ve Annanede görüyor çocuk.

:110:Kızınızı ihmal etmişsiniz gibi geldi bana. Bence Onunla biraz daha fazla vakit geçirin
Mesela mağazadan çok güzel bir elbise alıp benim kızım yılbaşında prenses gibi olacak diyebilirsiniz ya da zaman zaman ona iltifatlar ederek.
Çocuk sizden beklediği ilgiyi anneanneden görmek istemiş kıyamam ben ona ya.
Üzülmeyin olur böyle şeyler ama sinirlerinize hakim olmaya çalışın herşeyden önce unutmayın ki o küçük bir çocuk .
Kızıp bağırsanızda pişman olduğunuz an özür dileyin ondan ki sizden kopmasın hırçınlaşmasın

Canım öncelikle ikisini de sağlıkla buyut:) bunlar cook normal. 4 yıl boyunca evdeki saltanat kızınıza aitti ama şimdi sevgisinin ikiye bölündüğünü hissediyor. Tek başınıza altından zor kalkilir gibi bir pedagog yardımı alın. Ama gecicek inanın sadece biraz sabır

2. icin acaba dedigim gunlerde bu okuduklarim hic olmadi :KK53:
Kiziniza biraz daha sabir ve ilgi gosterin derim. Dikkat cekmek icin ugrasiyor. Sevgiye bogun onu .Burdan benim bile sarilasim geldi.

Evet çok zor ama fazla duygusallaşmayın. Anne babayı paylaşmayı hiçbir çocuk istemez. En tatlı, en güzel, en minik olmadığını bilmek onu üzmüştür, olabilir. Kahrolacak bir durum yok, çocuk aklı, ruhu işte :)

Yıllar geçtikçe, aralarındaki bağ kuvvetlendikçe, birlikte acıyı tatlıyı paylaştıkça “iyi ki” demeye başlarlar merak etmeyin. Azıcık sabredin, bu arada büyüğü de fazla hırpalamayın. Kolay gelsin :KK66:

Bir çocuk psikoloğu demişti. Kardeş doğduğunda " ilgiyi büyük çocuğa gösterin " küçüğün temel ihtiyaçlarını karsilayin ama büyük çocuk küçüklüğünü hatırlamadığı için kardeşine yapılanı kiskaniyor. Bugün hep tanidiklarimdan örnek verdim ama ikinci çocuk kazara olmuştu . Çocuk doğunca anne hep sınırını büyükten çıkardı. Ayşe ztn kardeşin yetiyor birde sen yapma, sen bari sus, önce kardeşini doyurayim hep öncelik kardeşte olduğu için çocuk aşırı içine kapanan herşeyden kendini sorumlu hisseden, herşeyi üstüne alınan biri oldu. Sürekli ben hata yapıyorum modunda. Küçük çocuk ise herşeyi ben yaparım en mükemmel benim modunda.

Bence ikisi ile aynı anda vakit geçirirken bak bu aldığım kazaktan sen de de vardı nasıl tatliydin bilsen. Senin karnını da böyle doyurur seninle daha çok oynardim. Gel beraber kardeşini uyutalim diyip seni saatlerce sallayıp göğsümde uyuturdum kardeşine yaptığım gibi tarzı cümleler kurun
Biliyor musun onerilerini hep yaptim yapiyorum. Kardesini esirgemiyorum kendi kendilerine oynasinlr istiyorum beraber birakiyorum.Buyugun begendigim elbiselerini saklamistim kardesi giyiyor.Ayni elbiselerle ayni resimleri videolari cekip ablasina gosteriyorum o kadar hosuna gidiyorki.. Cok seviyor aslinda,aglatinca pisman oluyor gidip opuyor. Aklima cozum gelmedigi icin konuyu actim. Mesela ben ufagi anneme birakip buyuguyle de cok gezerdim,yalniz bu sefer kucukte guvenli baglanma gibi bir sorun olmasindan korkuyorum.Emziriyotum biberon emxik emmiyor.Aklina meme gelince kiyameti kopariyormus,disaridan geldigimde beni gorunce de cok agliyor kucaktan inmiyor. Akli esiyor yanI, idare edemiyorum

Kardes olunca hersey cok farkli olur tabiki ama benim yegenim kizimi cok kiskaniyordu. O 5 yasinda kizim 10 aylik suan. Biz gormeden hirpaliyordu. Normalde guzel konusur bize gelince bebek gibi konusuyodu surekli ters cevaplar veriyordu.
Biz her firsatta onun ilk goz agrimiz oldugunu bizim icin cok kiymetli oldugunu soyledik. Oyunlar oynarken kizim kucuk oyun bilmiyor gel sen bize ogret dedik. Dogrumu yanlismi bilmem ama biz biraz benim kizi dislayip onu on plana cikardik. Bir aydir falan duzelme var. Artik daha cok seviyor ozluyor. Hirpalamayida birakti.
Sizin durumla bizimki cok farkli tabiki ama ikiside eskisi gibi sevilmedigini dusundugu icin yapiyor bence.
Zor bir durum Allah yardimciniz olsun

Biliyor musun onerilerini hep yaptim yapiyorum. Kardesini esirgemiyorum kendi kendilerine oynasinlr istiyorum beraber birakiyorum.Buyugun begendigim elbiselerini saklamistim kardesi giyiyor.Ayni elbiselerle ayni resimleri videolari cekip ablasina gosteriyorum o kadar hosuna gidiyorki.. Cok seviyor aslinda,aglatinca pisman oluyor gidip opuyor. Aklima cozum gelmedigi icin konuyu actim. Mesela ben ufagi anneme birakip buyuguyle de cok gezerdim,yalniz bu sefer kucukte guvenli baglanma gibi bir sorun olmasindan korkuyorum.Emziriyotum biberon emxik emmiyor.Aklina meme gelince kiyameti kopariyormus,disaridan geldigimde beni gorunce de cok agliyor kucaktan inmiyor. Akli esiyor yanI, idare edemiyorum
Hmm anladım zor bir durum umarım çözüm e kavusturursunuz. Zamanla büyüdükçe farkına varır ama işte süreç zor ilerliyor.

Aynı durumdayız inan 5 yaşında bir kizim 16 aylık oğlum var kizim çok hareketli çok zorlu bir çocuk hele inadını kırmak mümkün değil ama ben bağırmıyorum kolay kolay çünkü direk öfkesi küçüğe yöneliyor o zaman bak ina bağırmıyosun bana kızıyorsun diye çocuklar inanılmaz akıllı ve çok da duygusallar bir de bol bol konuş kızınla anlat hislerini çok sevdiğini söyle sarıl şarkı aç arada dans et çok değişim oluyor

Geçicidir muhakkak. İlerde kardeşini çok sevecek :)
Ama şu zamanda bir pedagoga götürmenizde fayda var. Kalıcı hasar oluşabilir psikolojisinde. En azından derdi neymiş öğrenir ona göre davranırsınız ona karşı.. beklentileri karşılanmıyor belki evde(sevgi)
Onumuzdeki hafta kresteki pedagogla gorusmek istiyorum,acaba ogretmeni de katilir mi?Cunku siniftaki davranislari nasil o da dokulur bir nevi.Suan sordugumda merhametli,baslarda cekingen ama sonradan acildi seklinde tanimliyor.Yazisini becerilerini vs ovuyor o kadar.
Zemo Zemo

Onumuzdeki hafta kresteki pedagogla gorusmek istiyorum,acaba ogretmeni de katilir mi?Cunku siniftaki davranislari nasil o da dokulur bir nevi.Suan sordugumda merhametli,baslarda cekingen ama sonradan acildi seklinde tanimliyor.Yazisini becerilerini vs ovuyor o kadar.
Zemo Zemo

Deneyin ama okulda ki pesagog işe yarar mı bilemedim. Daha tecrübeli birine götürmekte fayda var..

Back
X