• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben şimdi kime gelme diyeyim????

ay_dolu

egenin kardeşini taşıyor
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2010
333
6
66
İzmir
merhaba arkadaşlar. benim 7 yaşında bir oğlum var. ikinci bebeğimede şuan hamileyim. kısmetse aralıkta doğum yapıcam. ama bu bebekte noldu bilmiyorum tüm aile sorumluluk onda olsun istiyo. evimde 3 oda var ve bunlardan biri yatak odası biri salon biride oğlumun odası. kayınvalidem ve kayınpederim doğum için gelip kalmayı düşünüyorlarmış. hemde bir ay. kendi anne ve babamda gelip kalmaya karar vermişler. işin kötüsü gecen yıl eşinden ayrılan görümcemde gelip bir ay durcam dedi. hepsinide severim gelsinler hiç sorun değil aslında. ama evim çok küçük ve kimi nereye yatırıcam kış günü düşünüp duruyorum. hepsininde birbirinden haberi var ve kimse geri adım atmıyo. sorumluluğu bana bıraktılar adeta ve herkes kendini seçmemi bekliyo.eşim bu durumdan ötürü çok sıkıntılı. şimdi ben hangisine sen gelme diyeyim ? dünyaya yeni bir bebek getirmek gibi bir mucize yasarken birilerinin kırgınlığının bunu gölgelemesini istemiyorum. kimseyi kırmadan nasıl çıkarım bu işin içinden. ???benneyaptımki

Hiç birini istemeyin.Birini çağırsanız öteki gönül koyar.
Açık açık söyleyin hiç birinizede hayır diyemiyorum ama sizde beni anlayın seçim yapamıyorum içinizden deyin.Dönüşümlü olarak ayarlayalım öyle gelin yada deyin bence.
Ne diye sıkıntı ediyorsunuz kendinize hamile hamile.

hepside münasip bir dille diğerlerine hayır dememi istiyosempatiksalakcinni eşimde sizinle aynı fikirde ancak onunda en yoğun çalışma dönemi olacak o dönem. yeni doğum yapmışken oğlumunda okulu varken nasıl başa çıkacağımı bir bilsem. illede birileri kırılmadan bi çözüm bulsam diyorum ama tıkandım sanki.

Ama şu durumda mutlaka kırılacaklardır size.Hele hele evde birileri varken hiç işin içinden çıkamazsınız.Hizmet beklemezler diye düşünmeyin mutlaka yapacaksınız az da olsa bişeyler.
Bence kendi yağınızla kavrulun bu dönem.40ım çıksın dönem dönem gelin diyin.Eşiniz ailesine söylesin sizde ailenize.
Yeni doğum yapmış birinin evde birileriyle yaşaması çok zor..Tek daha rahat edersiniz emin olun.

Ama şu durumda mutlaka kırılacaklardır size.Hele hele evde birileri varken hiç işin içinden çıkamazsınız.Hizmet beklemezler diye düşünmeyin mutlaka yapacaksınız az da olsa bişeyler.
Bence kendi yağınızla kavrulun bu dönem.40ım çıksın dönem dönem gelin diyin.Eşiniz ailesine söylesin sizde ailenize.
Yeni doğum yapmış birinin evde birileriyle yaşaması çok zor..Tek daha rahat edersiniz emin olun.

o hizmet muhakkak olacak hiç şüphem yok zaten. hele annem ve kayınvalidem biraraya gelmişse ikiside kılını kıpırdatmaz. bunu daha öncede yasadık çünkü. niyeyse çok önemsediler bu konuyu şimdiden tuhaf bir alınganlık seziyorum bile ben.

Aman boşver be canım..Düşünme sen bunları.Ara söyle.Seni düşünmeyeni sen mi düşüneceksin şu durumunla.
Kendi rahatına bak derim,hiç strese sokma kendinide.Sütünü etkiler bebeğini etkiler.Eşinle diyaloğunu etkiler,büyük çocuğundan çıkarırsın hırsını bu sefer.
Başkalarını üzmeyeyim diye kendi aileni kırarsın.Birinci dereceden aileni.
Öncelik sıranı belirle hayatında..
Eşin ve iki çocuğunla rahatın mı yoksa,annenler kayınvalidenler filnamı??

çok haklısınız aslın. hemen şimdi sabah sabah herkesi arıyım. en doğrusu bu olacak. en azından son ana bırakmamış olurum. e kırılan olursada o zamana kadar tamir için vaktim olur bari. herkesle bi konuşayım sonucu yazarım. bakalım ihale kimde kalacak

şöyle bir fikrim var,
madem her iki tarafında darılmasını istemiyorsunuz,
her iki tarafada deyinki sadece hanımlar gelsin,
hem böyle olunca kadınları toplar bir yerde yatırırsın, hem de sana faydaları dokunur,
erkeklerde evlerinde otursun, hem ne işleri var doğumda erkeklerin.

Bencede en güzeli.Kırılan kırılsın neticede senin 4 kişilik ailen söz konusu.
Evet anne çok büyük yardımcı ama olmuyor doğumda..Senin düzenin kurulu maşallah bir çocuk büyütmüşsün zaten tecrübelisin.
Hiç kendi evlatlarını ve eşini yıpratma,ilk etapta kimse olmasın yanımda istiyoruz de.Sonrada dönüşümlü olarak gelin olur mu dersin.
Zaten kış ayı,bebeğin küçük.El kadar bebeği o kadar kişiyle nasıl aynı evde tutacaksın bağışıklık sistemi hiç yok onun..Açıkla durumu güzel güzel.Sen anlat anlamazlarsa da kendilerine bırak.

o hizmet muhakkak olacak hiç şüphem yok zaten. hele annem ve kayınvalidem biraraya gelmişse ikiside kılını kıpırdatmaz. bunu daha öncede yasadık çünkü. niyeyse çok önemsediler bu konuyu şimdiden tuhaf bir alınganlık seziyorum bile ben.

annenin kılını kıpırdatması lazım canım,
kıpırdatmıyosa nasıl bi anne, lohusa evladına yardım etmeyecekse niye geliyo,
dünürüyle bu konuda yarıştırması bence çook saçma,
o kaynana, seninki anne.
öyle birbirleriyle bilmem ne yarıştıracalarsa sana sıkıntısı çook büyük olur.

Aynı sorun bende de var arkdaşım. Allah nasip ederse Ekim ayında doğum yapacağım; eşimin annesi, bekar ablası, babası, evli ablası, eşi, 4 çocuğu, abisi, yengesi doğuma gelecekler ve hepsi şehir dışından gelecek. Eee benim annem de bana bakmak için gelecek. Bir de kayınvalidem, görümcem ve kayınpederim 3 ay kalmayı planlıyorlarmış. Eşimin ablası babasıyla aynı odada kalmıyor, o onunla kalmıyor bu bununla kalmıyor peki ben bu kadar insanı nereye yatıracağım. Bir de doğumda neden erkekler gelir bunu da anlamıyorum sonuçta benim rahat etmem gerekir ama nasıl rahat ederim bu kadar kalabalık ve gürültü içinde. Kimseye bir şey diyemezsin ki zaten kayınvalidem ve görümcem çok tersler aramız da limoni tek dileğim gelip kavga gürültü çıkarmadan gitmeleri... Ahhhh ahhh bu büyükler neden bu kadar düşüncesiz anlayamıyorum, insana ilk yavrusunun doğum sevincini bile doğru dürüst yaşatmıyorlar.
Sen çözümü bulursan bana da haber ver arkadaşım :)))

Benim doğumumda da aynı şey olmuştu. Baktım baş edemiyorum, hiçbir şeye karışmadım, doğumdan geldim eve gittim yattım yatağıma, ne yemeğe ne yatağa hiçbir şeye müdahale etmedim, yorgunum dedim, kanamam var, sancım var dedim, onlar debelendi durdu. Sonra baktılar olmuyor, kendileri zorluk çekiyorlar, 20 gün sonra herkes teker teker döndü evine.

Sizin ilişkilerinizi bilemem,ama bana göre doğumda kızın yanında annesi olmalıdır...mutlaka olmalıdır eğer sağlıklı ise...bunun kanaması var, sancısı var, evin işi var, yemek var...
yalnız olmaz lohusa lohusa, evde bir çocuk daha var üstelik, eşiniz arayıp söylesin ailesine, annen gidince gelsin onlar uzun süreli...
Bana annem baktı valla kraliçeler gibi yattım 40 gün, o olmasaydı halledemezdim, çok yıpranırdım...kayınvalidem de doğuma geldi 1 hafta kaldı döndü ...sonra annem gidince biz bir süre yalnız kalmak istedik kızımızla, eşim izin aldı evde beraberdik...
Bir de ben bu erkeklerin gelemlerini hiç anlamam heee...emzireceksin sen, kıyafetin rahat olacak, yorulacaksın yatacaksın, etraf o kadar erkek doluyken nasıl olacak bukaa iş???

Kimseyi isteme. Hepsine uygun bir dille gerek olursa size çağırırım de bence. Hatta eşine kendi ailesiyle sen kendi ailenle görüş. Evde küçük bir bebek ve o kadar insan. Allah korusun hasta edersin çocuğu. Ve tek başına eminim daha rahat bakarsın yavruşkolarına.

Annem ve kayınvalidem birlikte kaldılar doğumumda.Annem tansiyon hastası olduğu için hastaneye gelsin istemedim.Kayınvalidem adım adım yanımdaydı sağolsun.Eve çıkınca eşim izin aldı,annem ve kayınvalidem de yirmi günün sonunda gittiler.Başbaşa kaldık kızım ve eşimle..Eşim işe başlayınca ben kafayı sıyırmadım desem yalan olur ama geçti gitti.Kocaman oldu kızım :)
Eğer mümkünse bayanlar gelsin eşlerini bir zahmet bırakıp,yoksa o hengamede depresyona girer insan..Kayınvaliden bir hafta kalsın,annenle kırkını çıkar,bebişinle alışın birbirinize,tanıyın birbirinizi...Herkes kendi evine sonra..
Kolay gelsin.

bence siz annenize söyleyin babanız görüp dönsün bebeği. kayınvaldem gelicek rahat olamayız kayınpederim görüp döncekmiş deyin. eşinizde aynı şeyi desin. anneler gelsin yeterli bence. hiçkimse olmadan da olurmu ihtiyaçların olur sıkıntın olur. gelen gidenlerin olur. annelere gelmeyin demek olmaz bence. ama babalar görüp döner sonra yine gelirler.

15 er gün kalsınlar. yada birisi gelsin 1 ay kalsın sonra diğeri gelsin 1 ay kalsın. hepsinin birbirinden haberi varsa hepside aynı zamanda gelmek zorunda değiller ya. hem ne o öyle 1 ay kalmak felan. en nihayetinde 15 er gün kalın hepiniz birden yerim yok de geç.

bırak hepside aynı zamnada gelsinler...

bakcak görceklerki ev küçük evde bebek var rahatsız oluyor hem siz hem onlar erkenden gitcekler...

1 ay kalmaya gelen 1 hafta durcak gitcek...

hem böylelikle aradan çıkmış olurlar..

canım ilk önce senin annen baban gelsin 15gün kalsın sonra kayınvaldenler gelsin 15 gün kalsın öyle nasıl olur sence ??..hem eşit kalmış olurlar hemde bu kalma süreleri bir aya tamamlanmış olur CADIARZU

eşin kendi ailesine söylesin,siz sonra gelin diye.Onlar düşünmüyosa yapcak bişey yok yani,söyleyin.Kırılan kıılsın.Düşünceli olunmalıydı bu konuda

Back
X