• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben şimdi kime gelme diyeyim????

canım gerçekten zor oluyo..benim kayınvaldemler doğumdan bir ay önce geldiler..doğumdan sonrada 10 gün kaldılar..annemlerde burdaydı doğumdan sonra e evin durumunu düşün artık..herkesten bi ses çıkıyo..kalabalık ev sezeryanlıyım yürümem gerekiyo e evde kayınbaba var odadan çıkamadım ilk 10 gün..benim annemler erken yatar..kayınvaldemler geç o bile sorun olmuştu..artık kayınvaldemlere demiştim artık yatakları hazırlayın yatın annemin gözler kan çanağı gibi oldu demiştim bozuluyolar ama yapcak bişey yok..bence yarı yarıya kalmaları iyi olur illa gelip kalcaklarsa 1 ay.. bilmiyorumkismile başka çözüm aklıma gelmedi cnm..

İnsanlar ne kadar düşüncesiz ya..?
Bir evde hali hazırda 9 kişi mi yaşacaksınız lohusa lohusa..?
Gezmeye geliyorlar herhalde bebekle alakası yok..
Kız dooğurdu yanında kaldık..!! densin diye galiba..
Onların sizi hayatınızı kolaylaştırmaları lazım zorlaştırmaları değil..
Hiçbirini iyi niyetli göremiyorum bu saçma planlarında..
Düğüne gelmiyorlar ki ya..

iki ailede çok düşüncesiz davranıyolar
bence 2 tarafında derdi sana yardım etmek değil işi inada bindirmişleraklinialirimsmile
yoksa niye geri adım atmıyo bir taraf.küçücük evde o kadar insan nası kalacak.sen lohusa halinle nasıl rahat edeceksin ki bunları düşünmeleri gerek
hemde 1 aya ne gerek var ki canım:bbo:
yeni doğum yapan kadının yanına tek bir bayan yeter o da en fazla 10 gün dahasına gerek yok.böylesi hem senin hemde bebeğin için en iyisi
o kadar kalabalık yeni doğmuş bebek içinde iyi değilki:1no2:
nasıl yaparsın bilemicem canım ama 2 tarafta çok bencil davranıyo bunu engele şimdiden yoksa lohusa halinle çok sinir olacaksınakannehir

bence iki taraf içinde birşey demeyin. aralık ayına daha çok var. o güne kimin işi çıkar ne olur bilemeyiz. evin durumunu onlarda biliyor. siz aranızda halledin şimdi ne dersem eşimle aram açılır deyip kapatın konuyu.
doğuma yakın biri gelir sen de diğer kişiye telefon edersin. aanem geldi burada isterseniz siz onlar gidince gelin bende yalnız kalmamış olayım gibilerinden konuşursunuz.

iki ailede çok düşüncesiz davranıyolar
bence 2 tarafında derdi sana yardım etmek değil işi inada bindirmişleraklinialirimsmile
yoksa niye geri adım atmıyo bir taraf.küçücük evde o kadar insan nası kalacak.sen lohusa halinle nasıl rahat edeceksin ki bunları düşünmeleri gerek
hemde 1 aya ne gerek var ki canım:bbo:
yeni doğum yapan kadının yanına tek bir bayan yeter o da en fazla 10 gün dahasına gerek yok.böylesi hem senin hemde bebeğin için en iyisi
o kadar kalabalık yeni doğmuş bebek içinde iyi değilki:1no2:
nasıl yaparsın bilemicem canım ama 2 tarafta çok bencil davranıyo bunu engele şimdiden yoksa lohusa halinle çok sinir olacaksınakannehir

aynen içimden geçenleri yazmışsın
lohusa kadına bu eziyettir başka bişi değil
hadi anne ve babaları geçtik görümce ne demeye geliyor ki bir ay kalacakmış
eşinle bir an önce konuş

Bence açık açık söyleyin, evim küçük hepinizi sığdıramam diye söyleyin. Yok illa ısrar ederlerse birer hafta olarak sıraya koyun onları. Haa onada hayır diyorlarsa kimseyi kabul edemiyorum diyiverin.
Yazık lohusa halinizle bu kadar insanın yükünü çekemezsiniz.

Eşin kendi ailesine söylesin uygun bir dille, sen de kendi annene...Aralarında ortak yol bulsunlar. Yoksa dediğin gibi o kadar kişi bir evde imkansız...:olmaz:

boşverin hepsi gelsin.... dert ettiğiniz seye bakın. siz kucağınıza bebeğinizi alın lohusalığınızın keyfını çıkarın.

kızlar iyiki yazmışsınız, ben oğlumu daha evlendiremedim bile, ama şimdiden onun nişanıydı, düğünüydü, çocuğu olacak diye bir yığın hayaller kuruyorum..işte gelinkızım hamile olunca şunu yaparım, lohusa olunca böyle yaparım diye...

şimdi sizin yazdıklarınızı okurken...bir an anne olduğum zamanları hatırladım.. kendi annem sabahın köründe gelirdi, bebek için erken kalktığım için sorun olmazdı sonuçta kendi annem..ama herhalde her hafta sonu onu karşımda görmekten bıkmış olacağım ki..bir gün arkadaşımla konuşurken..." benim annemin yaptığını kayınvalidem yapsa, oğlunu kıskanıyor derdim" demiştim...

ama torun bambaşka bir şey insanın düşünme yeteneğini ortadan kaldırıyor... benimki daha doğmadan hayaliyle içimi sevgiyle dolduruyorsa, sizinkilerin içi kaynıyordur..

durum gerçekten zor, en iyisi her iki aileyle açıkça konuşmak, darılacaklarını sanmıyorum..sadece saçmaladıklarını anlayıp utanırlar biraz..

benmi???:)))) tövbe... ilgisiz olduğum düşünülmesin diye gelinimin fikrini almak daha doğru olacak diye düşünüyorum... ama nasıl isterse öyle davranırım... ama torunun kokusu gelirmiki acebaa diyede burnumu havaya dikerim herhalde..:))))

bir kere 2 tarafın da yaptığı çok ayıp bence.lohusa kadının yanında o kadar durulmaz.tabiki her iki tarafada gelmeyin demelisiniz ki öbür taraf alınmasın.ama bunu yapabilecek cesaretiniz yoksa bırakın hepsi doluşsun o küçücük eve.eminimki 2 gün sonra hem çocuk ağlamasından uyuyamayacaklar hem yer sıkıntısı yaşayacaklar ve hepsi birden (belki anneniz hariç ne de olsa ana)çekip gidecekler.oturup onların verdikleri karardan pişman olmalarını izlerdim ben de

Back
X