Ben şimdi ne yapacağım?

KIR PAPATYASII

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2021
15.785
54.460
548
Gerçekten sorunum bu . 26 yaşındayım bugüne kadar boş kalmadım. Zor bir bölümden mezun oldum ve üniversite hayatımda hem gezme hem dersler sebebiyle yaz kış doluydum. Lisede de iyi bir üniversite için zaten hafta sonları dahil dershanede geçiyordu . Evle hiç alakam yoktu.

Üç yıldır özel bir firmada endüstriyel cihazların teklifinden cihaz üretilene kadar her türlü sorumluluğunu aldığım bir işim vardı. İşten özlük haklarımin yenmesi sebebiyle ayrıldım . Hayatımda ilk defa bir haftadır boşum. Hamileliğim kanamalı geçiyor ilk başlarda da başka sorunlar yaşadım sürekli ağrılı, mide bulantisinin fazla olduğu hasta gibi sürekli yattığım bir süreç . Evin içinde yatıyorum televizyona bakıyorum boş boş ama çok bunaldım . İngilizce kitap okuyorum konuşmam ileri seviyede değil geliştirmeye çalışıyorum ama yoğunlaşamiyorum. Açıkçası beni korku sardı sürekli evde mi olacağım , bebek doğduktan sonra iş bulabilir miyim ,bu bir buçuk sene evde nasıl geçecek , bir daha kanama yaşar mıyım gibi ?
Hayatım boyunca sürekli bir uğradım varken birden durdum gibi oldu gerçekten çok bunalıyorum ne yapmalıyım ?

Ben de benzer durumdayım, çok iyi bir eğitimim ve kariyerim var haftsnın 7 günü çalışan biriydim, iki ay öncesinr kadar, ben de bir haksızlık sebebi ile hazirana kadar ara verdim, sonrası da çok kesin değil, bazen dinlen otur kafanı dinle diyorum, bazen de ne yapacsğım şimdi diyorum, dediğin gibi ben de başka bir dili öğrenme sürecindeyim ama vakit geçmiyor

Çalışan birinin evde oturması zor, bende bebekten dolayı ara vermiştim ama lohusalık ve o düzensizlik beni çok gerdi.
Şükür şimdi çalışyorum.
Çocuk doğmadan önce kendime günlük rutinler oluşturmuştum, kitap-dikiş-yürüyüş-dizi vs günü öyle bitiriyordum çocuk doğunca ama onunla ilgilenmekten kendinizi unutuyorsunuz zaten

Telâş etmeyin hele bir toparlanın, doğum yapın sağlıklı bir şekilde tekrar iş hayatınıza dönersiniz inşallah..

Sanırım ülkenin durumundan da kaynaklı ara verince bu sorun olur mu diye hepimiz düşünüyoruz

Ah hayırlı uğurlu olsun inşallah.
Sağlık ve mutlulukla kucağına almayı nasip etsin inşallah.
Bence hiç kafana takma.

Su akar yolunu bulur.

Sen şimdi gebeliğin sonra inşallah yavrunun keyfine bak. Elbette Allahım bir çıkış kapısı açar inşallah.

Yaaa 26 yaşındasın, bırak birkaç zaman da sen dinlen.
Hamile olmasan öneriler verirdim ama yatman gerekiyormuş.
Blutv'de çemberimde gül oya falan vardi, eski nostaljik dizilere başla bence:) sonra Sims yükle Laptopa:)) mis gibi boş zaman aktivitesi.
Bir süre sonra sen de alışırsın.
Tadını çıkar hayatta azıcık dinlenmenin. Hep çalış çalış ne sanki, madalya mi verecekler
Küçük bir mola olarak düşün,strese girme.
Bebek doğduktan sonra iş bulabilir misin, bunları iş aramaya başladığın zaman düşün stres ol,neden şimdiden geriyorsun kendini? İş bulmak zaten zor ama şans işi. Pek çok insan aradığı halde güzel iş bulamıyor ama pek çok insan çoluk çocuğu da olsa güzel iş buluyor. Sana o gün şansın neler getireceğini kim bilir? Bugünden canını üzmeye ne gerek var?
Ne derler bilirsin; yarının stresine bugünden gitme

İnsan ilk işten ayrıldığında ne yapacağını şaşırıyor ben de aynı sizin gibi bir boşluğa düşmüştüm. Sonra dertlerin biri geldi biri gitti neye uğradığımı şaşırdım:) sıkılacak vaktim kalmadı yani.

Sadece hamileliginize odaklanın, stresten uzak durun sağlıkla gelsin bebisiniz inşallah. Gerisine doğumdan sonra bakarsınız.

Demek ki alti ayım var aslında bende diyorum az zamanın var odaklan dil konusunu hallet diye ama çok değişik duygular içerisindeyim bı yandan gelecek kaygısı bir yandan da bebek iyi olacak mı endişesi yaşıyorum

bence odaklanamamak vs hamileligin getirisi, o konu zamanla asilir.

cocugua da bir muddet kendiniz bakmak isteyebilirsiniz, bu da gayet mantikli.
3 yillik deneyiminiz cepte zaten.

bence cok paniklemeyin ve surecten keyif almaya calisin.
Kitap okuyamiyorsaniz podcast dinleyin mesela. Ingilizce olarak da cok fazla kaynak var her seviye icin.

Hamile yogasi yapip sakinlemeye calisabilirsiniz de.

bir muddet calismayi dusunmuyorsaniz yakin cevredeki halk egitim tarzi kurslari arastirabilirsiniz, cok hos seyler olabiliyor kisa surede deneyip sevecek misiniz diye gormek icin.

Hamilesiniz evde kalmanız daha iyi bu süreçte evde yapılacak bir sürü şey var ben ailemle yaşıyorum evde yaşam alanim yok ben napiyim

Gercekten isim o kadar stresli ve yorucuydu ki o şirketten ayrıldığıma çok mutluyum hiç pişman olmam hatta ilk bir kaç gün çok güzel gelmişti kelebekler uçuyordu oh ne güzel evdeyim diye son bir iki gündür hormonlardan mi bilmem her gün böyle mi geçecek ben bu dünyada ne yapacağım demeye başladım oyun iyi fikirmis

İnşallah sağ salim gelsin doğru birazda onun stresi var aslında kanama olunca çok telaslandim şimdi hareket ederken bı yere uzanırken bir daha olur mu kaygısını çok yaşıyorum .
Sizinde dertlerin hepsi çözülmüştür inşallah

Hamilesiniz evde kalmanız daha iyi bu süreçte evde yapılacak bir sürü şey var ben ailemle yaşıyorum evde yaşam alanim yok ben napiyim
Gerçekten aile ile yaşamak çok daha zor inşallah çok güzel bir işiniz olur bir an önce kendi evinize çıkarsınız

Amin inşallah çok teşekkür ederim .
Sağ salim doğsun doğru söylüyorsunuz gerisi sanırım insanın dünyalık telaşı

Öncelikle sakim ol ve gebeliğinin tadını çıkar.
Kafandan at bunları.
Elbette iş bulursun ama bebeginle vakit geçirirsin önce bol bol, sonra her şey yoluna girer

Amaaaaaan ben de işten ayrıldım, kenarda yeterli param vardı,ayrılmayı dusunuyordum zaten. Önce güzel bir tatil yaptım,sonra ararım dedim. Ama hala aramaya başlamadım. Şimdi ikinci bir tatil yapıp öyle iş aramaya başlarım,zaten bir sene yıllık iznim vs olmayacak diye düşünüyorum.
Çalış çalış çalış çalış, nereye kadar yaa, elalemin şirketini zengin etmeye mi geldik dunyaya.
Benim issız günlerim nasıl geçiyor? İBBnin şehiriçi harika turları oluyor,onlara katılıyorum, bol bol tiyatroya gidiyorum (devlet şehir uygun fiyatlı ve belediyeler özel - normalde ateş pahası olan,şener şen oyunlarını falan ücretsiz getiriyor,onları takip ediyroum), haftaici bedava günleri oluyor,onları takip edip müzeleri geziyorum, turist gezdiriyorum, resim çiziyorum, eşim dostumla buluşuyorum, kitap okuyorum, hava güzelleşsin bisiklet-hamak mevsimini açacağım.
İnşallah arama zamanında güzel bir iş bulurum. Ama o zamana kadar neden şimdiden stres olayım ki? Bu arada senden daha yaşlıyım,91liyim:))) daha önce de böyle minik minik molalar vermiştim istifa edip , yeni işe başlarken hiç 'neden şu kadar zaman çalışmadın' sorusunu duymadım. Sen de duymazsin (gerçi kariyer konusunda öğüt verecek ennnn son insanım, hayatımda şansım yolunda gitmedigi tek konu. Ama hayatı yaşama konusunda sen bana guvenebilirsin)

İşte bunun için olabildiğince sakın kalamaya gayret edin. Güzel düşünün güzel olsun. Stres hiç bir şeyin çözümü değil sadece kaynağı. Bebeğinize ve kendinize odaklanın geri kalan her şey olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…