- 9 Ağustos 2021
- 15.785
- 54.460
- 548
- Konu Sahibi KIR PAPATYASII
-
Evet insallah sağ salim gelsin de gerisi önemli değil doğru söylüyorsunuz . Biraz gebelik problemli olduğu için de sanırım strese girdimÖncelikle sakim ol ve gebeliğinin tadını çıkar.
Kafandan at bunları.
Elbette iş bulursun ama bebeginle vakit geçirirsin önce bol bol, sonra her şey yoluna girer
Ayy özendim vallahi bende Ankara dayım burda da çok güzel tiyatrolar ve konserler oluyor en son bir kaç ay önce gittim tiyatroya biraz hafta evde durduktan sonra kesinlikle bilet arayacağım . Gerçekten bu hayatı yaşamak çok önemli üç yıldır doğru düzgün izin bile kullanmadım firma beş gün izin vermezdi seyahat yasağım kalksın benim de ilk isim bı tatil olacak sizin yaşama bakış aciniza bayıldım bu aradaAmaaaaaan ben de işten ayrıldım, kenarda yeterli param vardı,ayrılmayı dusunuyordum zaten. Önce güzel bir tatil yaptım,sonra ararım dedim. Ama hala aramaya başlamadım. Şimdi ikinci bir tatil yapıp öyle iş aramaya başlarım,zaten bir sene yıllık iznim vs olmayacak diye düşünüyorum.
Çalış çalış çalış çalış, nereye kadar yaa, elalemin şirketini zengin etmeye mi geldik dunyaya.
Benim issız günlerim nasıl geçiyor? İBBnin şehiriçi harika turları oluyor,onlara katılıyorum, bol bol tiyatroya gidiyorum (devlet şehir uygun fiyatlı ve belediyeler özel - normalde ateş pahası olan,şener şen oyunlarını falan ücretsiz getiriyor,onları takip ediyroum), haftaici bedava günleri oluyor,onları takip edip müzeleri geziyorum, turist gezdiriyorum, resim çiziyorum, eşim dostumla buluşuyorum, kitap okuyorum, hava güzelleşsin bisiklet-hamak mevsimini açacağım.
İnşallah arama zamanında güzel bir iş bulurum. Ama o zamana kadar neden şimdiden stres olayım ki? Bu arada senden daha yaşlıyım,91liyim:))) daha önce de böyle minik minik molalar vermiştim istifa edip , yeni işe başlarken hiç 'neden şu kadar zaman çalışmadın' sorusunu duymadım. Sen de duymazsin (gerçi kariyer konusunda öğüt verecek ennnn son insanım, hayatımda şansım yolunda gitmedigi tek konu. Ama hayatı yaşama konusunda sen bana guvenebilirsin)
Çok doğru söylüyorsunuz biraz daha kaygısız olmaya çalışacağımİşte bunun için olabildiğince sakın kalamaya gayret edin. Güzel düşünün güzel olsun. Stres hiç bir şeyin çözümü değil sadece kaynağı. Bebeğinize ve kendinize odaklanın geri kalan her şey olur.
6. Haftada cok yoğun bir kanama geçirdim öyle ki bebegi düşürdüğümü sandım inanır mısınız 23. Hafta detaylı ultrasona girene dek içimdeki korkulardan bebeğime bağlanmamıştım bile şu an kucagımda 2.5 aylıkEvet insallah sağ salim gelsin de gerisi önemli değil doğru söylüyorsunuz . Biraz gebelik problemli olduğu için de sanırım strese girdim
Çok teşekkür ederim evet iş yerinde çok sıkıntılı süreçlerin üstüne tedavi ile hamile kaldığımda da sıkıntılı bir hamilelik süreci yaşadım işten ayrildigima pişman değilim kesinlikle ama şu durumda hepimizin yasadigi bu kadar emek verdim okul bitirdim benim kariyerim ne olacak gibi ufak bir telaşa kapıldım ama burayı okuyunca rahatladım daha sakin geçirmeye calisicagim çok teşekkür ederimYogun bir tempodan sonra durulunca insan oyle alıştığı için napacagini bilemiyor sudan çıkmış balığa dönüyor tabiri yerindeyse. Sıkıntılı hamilelik, işte yaşananlar üst üste gelmiş anladığım kadarıyla endiselerinizi anlayabiliyorum. Hepsi geçecek olumlu düşünmeye çalışın sizi iyi hissettiren aktiviteleri yapabilirsiniz.Kitap okumak çıkıp yürüyüş yapmak müzik dinlemek el becerisi ile ilgileniyorsanız bir şeylerle kafanızı meşgul etmenizi öneririm.
Ayy inşallah evet bende önce boş gebelik kürtaj dediler sonra bir kaç hafta geçti kanamam oldu. Hala bebek eşyaları almadım korkudan inşallah sağ salim dünyaya gelsin eminim her şey boş olacak . Sizde umarım sağlıkla huzurla buyutursuniz bebisinizi6. Haftada cok yoğun bir kanama geçirdim öyle ki bebegi düşürdüğümü sandım inanır mısınız 23. Hafta detaylı ultrasona girene dek içimdeki korkulardan bebeğime bağlanmamıştım bile şu an kucagımda 2.5 aylıkhepsi geçecek sarılıyorum size
Çok güzel fikirler yazmışsınız bende muhakkak deneyeceğimBebeğiniz sağlıklı doğsun insallah
Bu boş vakitleri ararsınız o zaman
Bir arkadaş yazmış hamile yogası olabılır
Dil öğrenmek ve geliştirmekte güzel fikir
Cinsiyeti belliyse bebeğiniz için örgü atkı battaniye yada kıyafet fılan dikebilirsiniz
Online kurslara katılabılırsınız
Tiyatro sinema gidebilirsiniz
Ben tekte keyif alırım yaptığım şeylerden
Tek sinemaya gitmek gezmek beni hiç rahatsız etmez
Kitap kulübüne üye olabılırsınız beraber okuyup yorumlayan insanlar
Değişik yemek tarifleri de deneyebilirsiniz
Ben evde hiç sıkılmıyorum
Ankara mi? Harika. Ankara DTde bazen coook güzel etkinlikler /festivaller oluyor,biz istanbullular kıskanıyoruz:)Ayy özendim vallahi bende Ankara dayım burda da çok güzel tiyatrolar ve konserler oluyor en son bir kaç ay önce gittim tiyatroya biraz hafta evde durduktan sonra kesinlikle bilet arayacağım . Gerçekten bu hayatı yaşamak çok önemli üç yıldır doğru düzgün izin bile kullanmadım firma beş gün izin vermezdi seyahat yasağım kalksın benim de ilk isim bı tatil olacak sizin yaşama bakış aciniza bayıldım bu arada
Evet çok güzel tiyatrolar geliyor cimri yi varya bir türlü yakalayamadim Ankara da biletler açıldığı gibi bitiyor malesefffAnkara mi? Harika. Ankara DTde bazen coook güzel etkinlikler /festivaller oluyor,biz istanbullular kıskanıyoruz:)
Şu linkte oyunlar var, "cimri" falan gelirse mutlaka alın:)
Aofden öğrenci akbiliniz faaln varsa giriş 18,tam bilet 30 TL..
üç yılda beş gün izin vermemek ne yaa, acısını çıkar bu boş vaktinde:) umarım tehlikeli,yatmalı kısmı bir an önce biter hamileligin. Genelde ilk üç ay ve son üç ay yayılıyor, ikinci trimester Fink Fink gezme dönemi oluyor:)
Ahahah işin son zamanlarında bunaldigimdan daha çok giriyordumAy kır papatyası işi bırakmış. O yoğunlukta çalışırken bile burayı hiç eksik bırakmıyordun şimdi konu açanların vay başınaBu bir tarafa ama işten ayrılmanın ilk başları böyle gelir. Sonuçta alıştığın düzenin değişiyor. Ama evde olmak çok keyiflidir. Hem hamileliğin sağlıklı devam eder hemde kendine zaman ayırmış olursun. Pandemi sürecinde ahşap boyama setleri almıştım. Bir kaç mum yakıp sakin bir müzik açıp boyama yapardım çok güzeldi gerçekten. Çok bunalırsan alışma sürecinde deneyebilirsin.
Bir yıl beklemeyi düşünüyorum bir kaç yıl değil açıkçası sonrasında zaten güvendiğim bir akrabam bakacak ama ilk yıl açıkçası imkanım olursa duracağım yanındaCevremde calismaya niyeti olanlar bebek 3-4 aylik olduktan sonra hemen işe donduler. Mesleginizi bilmiyorum tabi ama oyle bebek buyusun bikac yasina gelsin de oyle calisirim diyenler iş bulmakta sikinti yasayabiliyor.
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattıniz evet ben hiç pişman olmadım mobingi ayrı özlük haklarını alamam bı taraftan hiç ozlemeyecegim o firmayıİlk işim aynı sizinki gibi stres ve ömür törpüsüydü. Cumartesi dahil akşam yediye kadar çalışıyordum. İstifa ettim, işten çıktım.
İş yerinden eve gidene kadar ağladım ben neden istifa ettim diye çalışmıcam napıcam nolacak şimdi, evde bunalırım sonra iş bulabilir miyim hepsi kafamda soru işareti idi.
Ama inanın insan nelere alışmıyor. Bunada alışırsınız şu an stresli bi zaman geçirdiğiniz için bu şekilde hissediyorsunuz. Arkadaşların dediği gibi oyunlar, online eğitimlere katılarak zamanınızı geçirebilirsiniz. Ben boyamaya merak salmıştım bi ara evdeyken onu yapıyordum. İnstagram üzerinde evde ayna yapımı izleyip onları yapıyordum. Kendi kendime iş türetmiştim evde. Tavsiye ederim
Ve son olarak evladınızı hayırlısıyla kucağınıza aldıktan sonra vakit su gibi geçecektir. Hiç iş bulamıcam korkunuz olmasın. Üç yıl gayet güzel bir tecrübe :)
Bu kadar karamsar olmayın bence kendinizi yıpratıyorsunuzGerçekten sorunum bu . 26 yaşındayım bugüne kadar boş kalmadım. Zor bir bölümden mezun oldum ve üniversite hayatımda hem gezme hem dersler sebebiyle yaz kış doluydum. Lisede de iyi bir üniversite için zaten hafta sonları dahil dershanede geçiyordu . Evle hiç alakam yoktu.
Üç yıldır özel bir firmada endüstriyel cihazların teklifinden cihaz üretilene kadar her türlü sorumluluğunu aldığım bir işim vardı. İşten özlük haklarımin yenmesi sebebiyle ayrıldım . Hayatımda ilk defa bir haftadır boşum. Hamileliğim kanamalı geçiyor ilk başlarda da başka sorunlar yaşadım sürekli ağrılı, mide bulantisinin fazla olduğu hasta gibi sürekli yattığım bir süreç . Evin içinde yatıyorum televizyona bakıyorum boş boş ama çok bunaldım . İngilizce kitap okuyorum konuşmam ileri seviyede değil geliştirmeye çalışıyorum ama yoğunlaşamiyorum. Açıkçası beni korku sardı sürekli evde mi olacağım , bebek doğduktan sonra iş bulabilir miyim ,bu bir buçuk sene evde nasıl geçecek , bir daha kanama yaşar mıyım gibi ?
Hayatım boyunca sürekli bir uğradım varken birden durdum gibi oldu gerçekten çok bunalıyorum ne yapmalıyım ?
Çok doğru söylüyorsunuz karamsar bakıyorum bu aralar her şeye normalde uğraşacak hep bir seylerim olurdu şimdi boşta kaldığımdan herhalde ruh halim değişikBu kadar karamsar olmayın bence kendinizi yıpratıyorsunuz
Hemen hemen aynı hissiyatlar içerisindeyizGerçekten sorunum bu . 26 yaşındayım bugüne kadar boş kalmadım. Zor bir bölümden mezun oldum ve üniversite hayatımda hem gezme hem dersler sebebiyle yaz kış doluydum. Lisede de iyi bir üniversite için zaten hafta sonları dahil dershanede geçiyordu . Evle hiç alakam yoktu.
Üç yıldır özel bir firmada endüstriyel cihazların teklifinden cihaz üretilene kadar her türlü sorumluluğunu aldığım bir işim vardı. İşten özlük haklarımin yenmesi sebebiyle ayrıldım . Hayatımda ilk defa bir haftadır boşum. Hamileliğim kanamalı geçiyor ilk başlarda da başka sorunlar yaşadım sürekli ağrılı, mide bulantisinin fazla olduğu hasta gibi sürekli yattığım bir süreç . Evin içinde yatıyorum televizyona bakıyorum boş boş ama çok bunaldım . İngilizce kitap okuyorum konuşmam ileri seviyede değil geliştirmeye çalışıyorum ama yoğunlaşamiyorum. Açıkçası beni korku sardı sürekli evde mi olacağım , bebek doğduktan sonra iş bulabilir miyim ,bu bir buçuk sene evde nasıl geçecek , bir daha kanama yaşar mıyım gibi ?
Hayatım boyunca sürekli bir uğradım varken birden durdum gibi oldu gerçekten çok bunalıyorum ne yapmalıyım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?