İBB ne turu yapıyor ki?

Devlet tiyatrolarında ücretsiz oyunları da ilk defa duydum.
Yaa benim Türkçeme bugünlerde bir şey oldu sanırım, çok derdimi anlatamiyorum

kafam çok dağınık,aklım başka yerde belki ondan...
Demek istedim ki;devlet ve şehir tiyatroları uygun fiyatlı (benim öğrenci belgem olduğu için bana 15 TL) oluyor. Ve belediyeler özel - normalde ateş pahası olan,şener şen oyunlarını falan ücretsiz getiriyor,onları takip ediyroum.
İnşallah link paylaşmak yasak değildir , sonuçta kar amaci gütmeyen ,parasız etkinlikler. Eğer öyleyse
Mune
abla linklerimi kaldırabilir.
Bu saydiklarimin hepsi Instagram sayfası.
Kultur_istanbul ve
ibbkultursanat sayfası var İBB'nin.
Her salı,cumaetesi ve pazar akşam 7de özel tiyatroları belediye sahnelerine getiriyor . Oyunlarin çoğu cidden kaliteli oyunlar ama tabii gitmeden bakmak lazım o tarz size uygun mu diye. Benim evime/eski işime yakın iki bölge oluyor genelde , gidilecek oyun oldukça gidiyorum. Bu vesiyleyle Cook güzel oyunlar izledim.
İkinci olarak belediye sayfalarını takip edin . Mesela daha yeni Üsküdar belediyesi, normalde 110 lira olan , adı duyulmuş bir oyunu getirdi, geçtim en onlerden izledim

Beşiktaş belediyesinde su an tiyatro şenliği var, sadece izdiham olmasın diye biletleri gidip almak lazım önceden (diğer saydiklarimda gidiyorsun sadece bilet falan yok)
Bunlardan bazılarına gittim mesela. Önümüzdeki haftakiler 27 Mart'ta olan mert Fırat'ın , 31 Mart'ta olan şener şen'in bilet fiyatları 200 lira falan olan oyunları.
Yarın akşam su var, önceden (ücretsiz) bileti almasaniz bile genelde rica edince yer varsa alıyorlar sizi. Biraz şirin olmak lazım:)
Şişli, Kadıköy , Sarıyer , Besiktas gibi CHP belediyelerine efsane güzel oyunlar geliyor. Hepsini takip edin, denk geldikçe gidersiniz.
Aynı sayfada tarihi mekanlarda, sarnicalarda, zindanlarda , müzelerde ücretsiz konserler oluyor. Bazen sözsüz enstrüman konserleri, bazen jazz müzik, bazen mum ışığı konserleri oluyor Bülent Ortaçgil falan geliyor,bazen belediye binalarına yeni türkü,bazense standup gösterileri...
Aynı sayfa şehiriçi turlar düzenliyor. Mesela isgal yillarinda İstanbul . Hem size yağmurluğundan sandvicine,meyvesine, defterine haritasına kadar çanta veriyorlar, kulaklikla geziyorsun. Önünden boş boş gectigin mekanların tarihini anlatıyorlar. Normalde tek başına giriş yapamayacagin en ikonik yerlere özel izinle seni cikartiyorlar

harika oluyor.
Haaa, böyle kültür sayfalarini takip ederseniz başka festivaller de oluyor. Mesela Beyoğlu kültür yolu festivali vardı, ne güzel operalar vs dinlemiştik meydanlarda. Şairlerin gözünden Beyoğlu turu falan olmuştu, şiirlerle dolu bir etkinlik, işte cemal Süreya hep buraya gelirdi, bilmemne şiirinde geçen şu tabir işte burayı anlatırdı falan. Daha neler neler... Takip etmek lazım,bir sürü sayfa var bilgi veren.
Mesela benim sadece dışından gördüğüm azınlıklara mensup liseler,harika binalar ,okullar olurdu. Onlar Noel öncesi kermes düzenlenmiş,herkese acıkmış. Ben mesela böyle sayfaları takip ettikçe öğrendim,hep onunden geçtiğim harika binaların içine girebildim. Bunları söyleyen sayfalar var çeşitli, zaten siz takip etmeye başladıkca öneri olarak gelir size..
Ve son olarak
ibbmiras var. Buna da bayılıyorum

Bu nasıl bir şey? İBB restore ettigi,hala restorasyonu bitmemis tarihi eserleri arkeolog eşliğinde size gezdiriyor. Baret falan takıyorsun,çok bilgilendirici ve keyifli oluyor . Hanlar,hamamlar,saraylar,hisarlar...eskiden neymis, hangi kısmı ne olarak kullanılmış, hikayesi vs vs ...Bu şekilde şehirle bağ kuruyorsun.
Son dedim ama
Yedikule hisarlari da bu sekilde gezilebiliyor...
Yani daha neleeeeeerrr neleeer var. Harika bir şehirde yaşıyoruz, kıymetini bilmek lazım.
Hem inanın bunlara katılım arttıkça verilen bütçe de artacaktır, daha çok etkinlik çıkaracaklardir