Ben şimdi ne yapacağım?

Hemen hemen aynı hissiyatlar içerisindeyiz😅 Çok iyi anlıyorum bu psikolojiyi, okuldan hemen sonra atandım, on yıldır aralıksız çalışıyorum, şimdi idari izin zamanım geldi ve ayrıntılı ultrason da doktor takibe alınması gereken bir durum gördü, bu yüzden bir haftadır raporluyum haftaya da iznim başlıyor..Bir iki gündür " ee ben şimdi evde ne yapıcam " moduna girdim😂Hiç boş kalmamış insanın bir anda boşluğa düşmesi kötü oluyor.Bebişlerimiz sağlıkla bir gelsinler o zaman boşluğa düşemeyeceğiz gibi geliyor bana😂
İnşallah bence de sağlıkla gelsinler o zaman rahatlariz bu sefer uykusuzluk başlar yanlız kalacak vakit ararız artık 😅

Hayırlı olsun bebeğiniz .
Su an en önemlisi sizin ve yavrunuzun sağlığı...
Once bu konuda anlaşalım 😊
Elbette ki çok güzel isler bulursunuz bu ne karamsarlik?
26 yaşında gencecik bir hanimsiniz..
Kitap okuyun , çiçek bakın , dikiş dikin, bebeginize orguler yapın, evde değişik likler yapın ..
Mideniz el veriyor ise mutfakla haşir nesir olun ...
Kanama sebebiniz nedir bilmediğimiz ve bu konuda uzman olmadığımız için ne desek bos ancak bende 7 ay yattım .
9 ay kanamam oldu ..
Hiç bir şey yiyemedim..
Ama çocuğum gayet sağlıklı doğdu çok şükür ...
Doktorunuza güvenin...
Onun haricinde bebek doğduktan sonra kokladiktan sonra , onu bırakıp ise hiç gitmek istemeyebilirsiniz❤

Hayırlı olsun bebeğiniz .
Su an en önemlisi sizin ve yavrunuzun sağlığı...
Once bu konuda anlaşalım 😊
Elbette ki çok güzel isler bulursunuz bu ne karamsarlik?
26 yaşında gencecik bir hanimsiniz..
Kitap okuyun , çiçek bakın , dikiş dikin, bebeginize orguler yapın, evde değişik likler yapın ..
Mideniz el veriyor ise mutfakla haşir nesir olun ...
Kanama sebebiniz nedir bilmediğimiz ve bu konuda uzman olmadığımız için ne desek bos ancak bende 7 ay yattım .
9 ay kanamam oldu ..
Hiç bir şey yiyemedim..
Ama çocuğum gayet sağlıklı doğdu çok şükür ...
Doktorunuza güvenin...
Onun haricinde bebek doğduktan sonra kokladiktan sonra , onu bırakıp ise hiç gitmek istemeyebilirsiniz❤
İnşallah tamamen sağlıklı olsun da eminim karamsallik kalmaz bende
Sadece sektörden çok uzak durunca sıkıntı yaşar mıyım diye korktum
Kanama sebebini doktorum da söylemedi aslında yatmana gerek yok da dedi ama diğer doktorum uzan dediği için bır müddet dinlenmeye aldım kendimi
Dediğiniz doğru doğduktan sonra zaten yorgunluk ve mutlulukla hemen başlamak istemem

İnşallah tamamen sağlıklı olsun da eminim karamsallik kalmaz bende
Sadece sektörden çok uzak durunca sıkıntı yaşar mıyım diye korktum
Kanama sebebini doktorum da söylemedi aslında yatmana gerek yok da dedi ama diğer doktorum uzan dediği için bır müddet dinlenmeye aldım kendimi
Dediğiniz doğru doğduktan sonra zaten yorgunluk ve mutlulukla hemen başlamak istemem
Herşey her gun değişiyor ...
Sürekli değişen ve gelişen bir sektör de yer alıyor iseniz elbette ki küçük sıkıntılar olabilir ..
Ama bu tarz bir durum yoksa kendinizi geri kalmadan tekrarlar yaparak , video izleyerek körelmeyi onlersiniz...
Dinlenin biraz ..
Herkesin buna ihtiyacı var hamile olmasa dahi ..
İlk aylarda kanamalar daha fazla oluyor ..
Ama sebebi çok ..
Çok kafanıza takmayin ..
Ben gece aşırı kanama ile bebeğim 4 aylıkken doktora gittim..
Araştırma hastanesinin aciljne ..
Düştüğünden emindim .
Tahliller testler derken doktor baktığında , yaşayacak olan yaşar . yasamayacak olanı baglasak da durmaz demişti..
Kendinizi üzmeyin..
Sağlıkla gelir inşallah

İnşallah sağ salim gelsin doğru birazda onun stresi var aslında kanama olunca çok telaslandim şimdi hareket ederken bı yere uzanırken bir daha olur mu kaygısını çok yaşıyorum .
Sizinde dertlerin hepsi çözülmüştür inşallah
Doktorunuz daha iyi yönlendirir. Ablamın hamileliğin ilk başlarında stresten mi kendisini yormaktan dolayı mı bilmem, kanaması olmuştu. Gördüğü muameleden dolayı çok doktor değiştirdi ilk zamanlarda. Bebeğin tutunmasında sorun yoktu ama progesteron hormonu takviyesi verdiler. Strese girdi gereksiz yere. Yemek yiyememe durumu da oldu. 15 kilo bile vermiş olabilir. Hala çöp gibi :KK48: ileriki aylarda her şey rayına oturdu. Sizin de az kalmış. Ruh haliniz de daha bir düzelir. O da çalışandı. Hem kanama hem de covid kısıtlamaları sebebiyle o berbat günleri evde geçirdi. Sonra bastı istifayı. Bulantı ve kanamalarınız geçince keyfini çıkarırsınız.

Bulunduğunuz ilde halk eğitim merkezlerindeki kurslara gidebilirsiniz. İstanbul'daysanız ilçe belediyenin ve derneklerin de kadınlara yönelik kursları var. İSMEK var zaten koskoca. Hamile okulları da var. Ben İstanbul'da devlet hastanesinde görmüştüm. Ücretli yerler de var tabi. Bebeğiniz için belki amigurumi vs yapmaya başlarsınız. Emziklik, uyku arkadaşı, bebek... El emeği nakışlı zıbınlık veya elbise. Hırka, kazak, şapka... Kariyerinize destek olacak eğitimleri çeşitli platformlardan da öğrenebilirsiniz. Özellikle bilişimle ilgili çok fazla eğitim var. Var da var. Çalıştığınız zaman nelerden geri kaldıysanız onları düşünün. Arkadaş veya akraba toplanmaları, gezmeler, tiyatro ve sergiler... Biraz iyi olunca müze de gezebilirsiniz. Yakında bahar gelebilirse yürüyüş de yaparsınız. Zaten doğumu kolaylaştırması için doktorunuz yürüyüş verecek de. Çalışma hayatına dönene kadar keyfinizi çatın.

Senelerce calistim ozel sektorde. Ozel okulda ogretmenlik yaptim iligimi kemigimi somurduler resmen. Stresi,toplantisi haftasonu mesaisi bilmem ne. Yurt disina tasindigimizdan beri calismiyorum 5 ay oldu. Calismadan duramam diye dusunen ben oyle bi nefes aldigimi hissediyorum ki. Tabi bunun sebebi biraz da gecici oldugunu bilmek. Tekrar seneye ise baslayacagim ama acikcasi bu surecin tadini cikarmayi dusunuyorum. Kendime dondum resmen yoga bile yapiyorum kendi kendime😂 bir yandan dil ogreniyorum, surekli erteledigim kitaplari okuyorum, izlemek istediklerimi izliyorum... Tadini cikarmaya bak derim cocuk olana kadar hele bencilles biraz😂

İBBnin şehiriçi harika turları oluyor,onlara katılıyorum, bol bol tiyatroya gidiyorum (devlet şehir uygun fiyatlı ve belediyeler özel - normalde ateş pahası olan,şener şen oyunlarını falan ücretsiz getiriyor,onları takip ediyroum), haftaici bedava günleri oluyor.
İBB ne turu yapıyor ki? 🤔 Devlet tiyatrolarında ücretsiz oyunları da ilk defa duydum.

Gerçekten sorunum bu . 26 yaşındayım bugüne kadar boş kalmadım. Zor bir bölümden mezun oldum ve üniversite hayatımda hem gezme hem dersler sebebiyle yaz kış doluydum. Lisede de iyi bir üniversite için zaten hafta sonları dahil dershanede geçiyordu . Evle hiç alakam yoktu.

Üç yıldır özel bir firmada endüstriyel cihazların teklifinden cihaz üretilene kadar her türlü sorumluluğunu aldığım bir işim vardı. İşten özlük haklarımin yenmesi sebebiyle ayrıldım . Hayatımda ilk defa bir haftadır boşum. Hamileliğim kanamalı geçiyor ilk başlarda da başka sorunlar yaşadım sürekli ağrılı, mide bulantisinin fazla olduğu hasta gibi sürekli yattığım bir süreç . Evin içinde yatıyorum televizyona bakıyorum boş boş ama çok bunaldım . İngilizce kitap okuyorum konuşmam ileri seviyede değil geliştirmeye çalışıyorum ama yoğunlaşamiyorum. Açıkçası beni korku sardı sürekli evde mi olacağım , bebek doğduktan sonra iş bulabilir miyim ,bu bir buçuk sene evde nasıl geçecek , bir daha kanama yaşar mıyım gibi ?
Hayatım boyunca sürekli bir uğradım varken birden durdum gibi oldu gerçekten çok bunalıyorum ne yapmalıyım ?
eger hayatiniz boyunca calismis birisi iseniz sakin boyle endiselerle simdiki bos vaktinizi uzulmekle gecirmeyin. tadini cikarin. dinlenin. film izleyin.

bir yandan da ise nasil geri donececiginizle ilgili planlar yapmaya baslayin. bu sizin calistiginiz sektore ve planlamaniza gore degisir. ben butun bebeklerim 4 ayken ise baslamistim ama biraz daha buyudukleri zaman izin aldim, mesela iki yas gibi. cocuk bebekken zaten anneye bence daha az ihtiyaci oluyor cunku gunduz bayagi uyuyorlar. tabi ki ideal degil ama calisan kadinlarin durumu bu. sizde eger ise donebilecekseniz ona gore planlar yapin. eger kafanizda bir yon olursa daha az bunalirsiniz.

İBB ne turu yapıyor ki? 🤔 Devlet tiyatrolarında ücretsiz oyunları da ilk defa duydum.
Yaa benim Türkçeme bugünlerde bir şey oldu sanırım, çok derdimi anlatamiyorum 🙈🙈 kafam çok dağınık,aklım başka yerde belki ondan...
Demek istedim ki;devlet ve şehir tiyatroları uygun fiyatlı (benim öğrenci belgem olduğu için bana 15 TL) oluyor. Ve belediyeler özel - normalde ateş pahası olan,şener şen oyunlarını falan ücretsiz getiriyor,onları takip ediyroum.
İnşallah link paylaşmak yasak değildir , sonuçta kar amaci gütmeyen ,parasız etkinlikler. Eğer öyleyse Mune Mune abla linklerimi kaldırabilir.
Bu saydiklarimin hepsi Instagram sayfası.
Kultur_istanbul ve ibbkultursanat sayfası var İBB'nin.
Her salı,cumaetesi ve pazar akşam 7de özel tiyatroları belediye sahnelerine getiriyor . Oyunlarin çoğu cidden kaliteli oyunlar ama tabii gitmeden bakmak lazım o tarz size uygun mu diye. Benim evime/eski işime yakın iki bölge oluyor genelde , gidilecek oyun oldukça gidiyorum. Bu vesiyleyle Cook güzel oyunlar izledim.
İkinci olarak belediye sayfalarını takip edin . Mesela daha yeni Üsküdar belediyesi, normalde 110 lira olan , adı duyulmuş bir oyunu getirdi, geçtim en onlerden izledim🥰 Beşiktaş belediyesinde su an tiyatro şenliği var, sadece izdiham olmasın diye biletleri gidip almak lazım önceden (diğer saydiklarimda gidiyorsun sadece bilet falan yok)
IMG_20220318_232151.jpg

Bunlardan bazılarına gittim mesela. Önümüzdeki haftakiler 27 Mart'ta olan mert Fırat'ın , 31 Mart'ta olan şener şen'in bilet fiyatları 200 lira falan olan oyunları.
IMG_20220318_232228.jpg

Yarın akşam su var, önceden (ücretsiz) bileti almasaniz bile genelde rica edince yer varsa alıyorlar sizi. Biraz şirin olmak lazım:)
Şişli, Kadıköy , Sarıyer , Besiktas gibi CHP belediyelerine efsane güzel oyunlar geliyor. Hepsini takip edin, denk geldikçe gidersiniz.

Aynı sayfada tarihi mekanlarda, sarnicalarda, zindanlarda , müzelerde ücretsiz konserler oluyor. Bazen sözsüz enstrüman konserleri, bazen jazz müzik, bazen mum ışığı konserleri oluyor Bülent Ortaçgil falan geliyor,bazen belediye binalarına yeni türkü,bazense standup gösterileri...

Aynı sayfa şehiriçi turlar düzenliyor. Mesela isgal yillarinda İstanbul . Hem size yağmurluğundan sandvicine,meyvesine, defterine haritasına kadar çanta veriyorlar, kulaklikla geziyorsun. Önünden boş boş gectigin mekanların tarihini anlatıyorlar. Normalde tek başına giriş yapamayacagin en ikonik yerlere özel izinle seni cikartiyorlar🥰 harika oluyor.

Haaa, böyle kültür sayfalarini takip ederseniz başka festivaller de oluyor. Mesela Beyoğlu kültür yolu festivali vardı, ne güzel operalar vs dinlemiştik meydanlarda. Şairlerin gözünden Beyoğlu turu falan olmuştu, şiirlerle dolu bir etkinlik, işte cemal Süreya hep buraya gelirdi, bilmemne şiirinde geçen şu tabir işte burayı anlatırdı falan. Daha neler neler... Takip etmek lazım,bir sürü sayfa var bilgi veren.
Mesela benim sadece dışından gördüğüm azınlıklara mensup liseler,harika binalar ,okullar olurdu. Onlar Noel öncesi kermes düzenlenmiş,herkese acıkmış. Ben mesela böyle sayfaları takip ettikçe öğrendim,hep onunden geçtiğim harika binaların içine girebildim. Bunları söyleyen sayfalar var çeşitli, zaten siz takip etmeye başladıkca öneri olarak gelir size..

Ve son olarak ibbmiras var. Buna da bayılıyorum 💛
Bu nasıl bir şey? İBB restore ettigi,hala restorasyonu bitmemis tarihi eserleri arkeolog eşliğinde size gezdiriyor. Baret falan takıyorsun,çok bilgilendirici ve keyifli oluyor . Hanlar,hamamlar,saraylar,hisarlar...eskiden neymis, hangi kısmı ne olarak kullanılmış, hikayesi vs vs ...Bu şekilde şehirle bağ kuruyorsun.
Son dedim ama Yedikule hisarlari da bu sekilde gezilebiliyor...
Yani daha neleeeeeerrr neleeer var. Harika bir şehirde yaşıyoruz, kıymetini bilmek lazım.
Hem inanın bunlara katılım arttıkça verilen bütçe de artacaktır, daha çok etkinlik çıkaracaklardir

Her salı,cumaetesi ve pazar akşam 7de özel tiyatroları belediye sahnelerine getiriyor .
İlçe belediyelerinkilerini biliyordum da İBBninkiler paralı olunca şaşırmıştım. Ayıptır söylemesi bir iki sokak arkamıza da bayağı kaliteli tiyatrolar geldi ama gitmedim 🙄 kalabalığın ve maskesiz duranların fotoğraflarını görünce gidesim gelmemişti.

Aynı sayfa şehiriçi turlar düzenliyor. Mesela isgal yillarinda İstanbul . Hem size yağmurluğundan sandvicine,meyvesine, defterine haritasına kadar çanta veriyorlar, kulaklikla geziyorsun. Önünden boş boş gectigin mekanların tarihini anlatıyorlar. Normalde tek başına giriş yapamayacagin en ikonik yerlere özel izinle seni cikartiyorlar🥰 harika oluyor.
Bunu duymamıştım ama hayal meyal hatırlar da gibiyim. İyiymiş bu.

Mesela benim sadece dışından gördüğüm azınlıklara mensup liseler,harika binalar ,okullar olurdu. Onlar Noel öncesi kermes düzenlenmiş,herkese acıkmış. Ben mesela böyle sayfaları takip ettikçe öğrendim,hep onunden geçtiğim harika binaların içine girebildim. Bunları söyleyen sayfalar var çeşitli, zaten siz takip etmeye başladıkca öneri olarak gelir size..
Eski okullara giriş için iyi yolmuş. Mimari fotoğraf çekilebilir.

Ve son olarak ibbmiras var. Buna da bayılıyorum 💛
Bu nasıl bir şey? İBB restore ettigi,hala restorasyonu bitmemis tarihi eserleri arkeolog eşliğinde size gezdiriyor. Baret falan takıyorsun,çok bilgilendirici ve keyifli oluyor . Hanlar,hamamlar,saraylar,hisarlar...eskiden neymis, hangi kısmı ne olarak kullanılmış, hikayesi vs vs ...Bu şekilde şehirle bağ kuruyorsun.
Bu çok iyiymiş. Hiç duymamıştım.

Önerin için gerçekten çok çok teşekkür ederim. Hele bir okul bitsin de kafasındayım. Sonra ne bulursam sömürürüm artık :halay:
Bitmeyen bir okulum olduğundan bir şeylere vakit ayırınca suçluluk duygusuna kapılıyorum da. Arada kaçamak yaptıkça anca.

Gerçekten sorunum bu . 26 yaşındayım bugüne kadar boş kalmadım. Zor bir bölümden mezun oldum ve üniversite hayatımda hem gezme hem dersler sebebiyle yaz kış doluydum. Lisede de iyi bir üniversite için zaten hafta sonları dahil dershanede geçiyordu . Evle hiç alakam yoktu.

Üç yıldır özel bir firmada endüstriyel cihazların teklifinden cihaz üretilene kadar her türlü sorumluluğunu aldığım bir işim vardı. İşten özlük haklarımin yenmesi sebebiyle ayrıldım . Hayatımda ilk defa bir haftadır boşum. Hamileliğim kanamalı geçiyor ilk başlarda da başka sorunlar yaşadım sürekli ağrılı, mide bulantisinin fazla olduğu hasta gibi sürekli yattığım bir süreç . Evin içinde yatıyorum televizyona bakıyorum boş boş ama çok bunaldım . İngilizce kitap okuyorum konuşmam ileri seviyede değil geliştirmeye çalışıyorum ama yoğunlaşamiyorum. Açıkçası beni korku sardı sürekli evde mi olacağım , bebek doğduktan sonra iş bulabilir miyim ,bu bir buçuk sene evde nasıl geçecek , bir daha kanama yaşar mıyım gibi ?
Hayatım boyunca sürekli bir uğradım varken birden durdum gibi oldu gerçekten çok bunalıyorum ne yapmalıyım ?
Ah yeminle bu ben 🥺surekli deli gibi kaygilanarak yasiyorum is konusu haric herseye kafa taktim ozellikle bebek
O yuzden hobi ariyorum
Icimde bir kaygi korku artik delircem

Daha çok gençsin, bebeğine bakacak bir yardımcın veya ailenden biri olursa işine dönersin. Çok rahat iş bulursun. Ama şimdi bunları düşünme, zaten hayatının bu evresine kadar yoğun geçen bir sürecin içerisinde yer almışsın. Şuan önceliğin bebeğini sağ salim kucağına almak olsun, onun karnında büyüme mucizesinin keyfini yaşa, bol bol dinlen, kitap oku. Kendini iyi hissetiğin zamanlarda tiyatro ve sinema gibi aktiviteler yap ❤️ eşinle yürüyüş yapın.
Umarım herşey gönlünce olur.

İş işi tamamen şans ve kismet
yaş ile ilgili değil kesinlike
Ayrıca gencecik ve tecrübelisiniz. Sizin yaşınızdaydım aşağı yukarı bende ara verince. Kızıma hamileydim, doğuma 4 ay kala işten istifa ettim çünkü zor ve riskli bir gebellikti. Uzun sürede aktif çalışmadım. Evden yaptığım danışmanlık ve tercüme işlerim hep oldu. Ama tekrar işe dönmeye karar verince hiç zorlanmadan iyi bir pozisyonda işe girdim.
Bence keyfini çıkarın. İlk birkaç zaman bende sizin gibi boşluğa düşmüştüm. Uyanıyordum bugün nasıl geçecek diye düşünmekten bide hormonların etkisiyle iki posta ağlıyordum. Kahvaltı yapıp tekrar yatağa giriyorum iki postada öyle ağlayıp eşimin eve gelmesini bekliyordum. Saçma sapan. Birkaç gün sonra kendime dedim sen napiyorsun ya kafayı yedin herhalde. Kahvaltıdan sonra yürüyüşe başladım, haftada 1 yüzmeye gittim, eve gelip kitap okudum, Bebeğime battaniye örmeye karar verdim, gün içinde müzik açıp uzanıyorum, öğlen uykusu yapiyordum. Tv ile işim yok fazla ama ozamanlar yemek programları meşhurdu ordaki tariflerden deniyordum derken günler gelip geçti, hiç evde kalmamıştım ozamana kadar baktım aslında keyifli oluyormuş derken kızım doğdu sonra onunla birlikte zaten günler nasıl geçtiğini hiç anlamadım vs. Sizde size keyif verecek şeyler bulun. Mesela doğum hazırlık kursu vs araştırın. Mutlaka size uygun ilginizi çekecek birşeyler vardır. Bu günler geri gelmez, iyi değerlendirin.

Haklısınız bende aynı sizin gibi çok aktiftim sürekli bir şeylerle uğraşmak insana çok iyi geliyor. Sonrasında depresyona girdim açıkçası. Fakat sizin çocuğunuz da olacağı için bence çok fazla böyle olumsuz düşünmeyin çocuğunuza yoğunlaşın bir taraftanda iş ilanlarına bakar takip edersiniz eminim mutlaka bir gün karşınıza çıkar çünkü iş tecrübenizde var. Demek istediğim ya iş bulamazsam ya hep evde olursam diye düşünürseniz bu sizi daha çok zorlar. Kafanızı çok yorarsınız o yüzden zamana bırakın biraz. Umarım hayırlı bir iş bulursunuz :)

Demek ki alti ayım var aslında bende diyorum az zamanın var odaklan dil konusunu hallet diye ama çok değişik duygular içerisindeyim bı yandan gelecek kaygısı bir yandan da bebek iyi olacak mı endişesi yaşıyorum
İkinci bebeğime hamileyken işten ayrildim.daha doğrusu hamile olduğumu duyunca işveren cikmamm için baskı yaptı ayrılmak zorunda kaldım haklarımı alıp.evde ne yapacağımı şaşırdım boşluğa düştüm ilk bir hafta.sonra alıştım zamanla eve adapte oldum hiç iş falan düşünmedim bide ben çok çalışmadım daha önceleri de ev hanimiyken işten ciciknca sudan çıkmış balığa dönüyor insan gün içinde ne yapacağını bilmiyor.size hayli normal daha önce hep caliamisssinz üstelik.sonra diğer kiİmi almaya okula çıktım onun dersleri beslenmesi bakımı.ikinci bebeğimin heyecanı derken akşam nasıl oldu bilmedim.bebegim doğdu onala vakit geçir ona bak zaman bile kalmayacak size birde ilk bebeginiz doğsun gorursunz dua almaya vaktiniz olmayacak.sonra o büyüsün ise bakarsınız bizler çıkar çalışırsınız.
Lütfen çok takmayın hayat kısa .
Bebeğiniz daha önemli evde borcunuz yoksa keyfini çıkarın .bebeğinizle konuşun.yemek yapın yuriyis yapın grzmeye gidin.simdi dikkat etmeni lazimyatin hep dinlenin sadece kahvaltı haİrlayip hemen tapsiye koyup yatağınıza geçip yiyin tepsiyi sifonyere bırakın.icecginiz ilaciniz varsa içip yatin dinlenin bebeğiniz güvende olur sakin gün içinde fazla kalkmayın bakın çalışmaya alistiniz kalakmayin ayağa çok yarın uyumazsanizda yatin bebekte dinlensin sizde. Tele bakın,kitap okuyun,PC ye bakın vs..sonra akşama doğru mutfağa geçin ayakta fazla durmadan hem yemek yapaio yatın yine eşiniz gelince yemeği hazırlasın getirsin yiyin.yatin yine

Pandemiyle birlikte evde kaldım. Online derslerim oldu, devam ettim. Gönüllü çalışmalardı. Akabinde hamile kaldım. Çok zor bir süreçti. Derslere ara vermek zorunda kaldım o kadar boş bir hayat geçirmedim hayatımda. Kitap bile okuyamadım. Bir sayfa bile açamadım kpss için. Oysa ki niyetim gebelik boyu kpss çalışıp, sınava girip bebeğim 5-6 aylık olduğunda da göreve başlarım diye düşünüyordum. Ama hesaplarım uymadı. Elimde serum evde aylarca yattım. Sabah müge anlı, akşam survivor. Oradan hesap edebilirsin :)
Doğum yaptım hemen sonrasında iş başvurularımı yaptım. Sizin düşünceleriniz gibi düşündüm epeyce yıprandım hatta. Eğitim sektörü olunca Eylül'de bizim sezon. Henüz başvurularımın sonucu gelmedi ama gelirse kızım 1 yaşında iken işe başlamış olacağım. Umarım hepimiz sağlıkla evlatlarımızı büyütür, kendimizi de ihmal etmeden sevdiğimiz işlerimizi yapabiliriz.

Açıkçası beni korku sardı sürekli evde mi olacağım , bebek doğduktan sonra iş bulabilir miyim ,bu bir buçuk sene evde nasıl geçecek ,
Dünyaya çocuk getirmek önemli ve harika bir olay. Büyük bir iş yapıyorsunuz. Kadın bedenimizin fizyolojik ve psikolojik yaratılışına uygun olarak hamileliğinizi geçirmenizi tavsiye ederim. Hamileliğiniz biraz sorunlu geçiyor galiba, dışarıda bir işte çalışmak yerine evde olmanız daha iyi bence. Madem siz doğuruyorsunuz, ağır ve güzel bir yük taşıyorsunuz, eşiniz çalışıp memnuniyetle size (ve rahminizdeki bebeğe) bakacaktır. Doğum sonrası lohusalık ve ilk 6 ay bebeğinize bizzat siz kendiniz bakarsanız psikolojiniz daha iyi olur. Anne sütü ile beslenme ve bebeğe karşı sevginiz (annelik duygusu, anne-bebek ilişkisi) açısından size kendinizi daha iyi hissettirir. 6 aydan sonra tabii ki işinize bakın, iş tecrübeniz ve eğitiminiz kolaylıkla iş bulduracaktır diye düşünüyorum. Boş vakit değerlendirme konusunda diğer yorum yapan arkadaşalar gayet güzel ve pratik önerilerde bulunmuşlar. Kendim için de yapabileceğim çok şey buldum. Kendinize iyi bakın, sağlıklı bir çocuk dileğimle...

Back
X