• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben şimdi ne yapıcam :(

larminem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2012
372
0
26
İstanbul
Kızlar bu aralar kafamı kurcalayan bir konu var ve bu beni çok üzülüyor :(

mesele şu, ben 6 sene önce okulu bırakmıştım eğitimin gereksiz olduğunu düşünüyordum aileyle yaşamak tabi güzelde nereye kadar aileme bağlı kalmak istemediğim için açıktan liseyi bitirdim bu yaz diplomamı aldım üniversite sınavına girdim puanım biraz düşük geldi kafam allak bullak oldu hangi bölümü seçicem, hangi okul olucak, puanım yeticek mi sorularıyla boğuşuyorum ek tercihlere kalmamla birlikte korkum daha da arttı sürekli internetten bölümlere falan bakıyorum hala belirli bir mesleğe yönelemedim çok mutsuzum kafam çok karışık ya dershanedeki hocalarımda bu konuyla pek ilgilenmiyolar şaştım kaldım ne yapsam diye.

valla canım ben senin yerinde olsam açıköğretim adalet bölümünü yazardım
bu sene çalış tekrar gir istediği9 puan gelmezse adalete devam et
2 sene adalet bölümünü okuyunca dikey geçiş sınavına girip hukuğa geçince 2 senede hukuk okuyup avukat mezun oluyosun
yada sadece 2 sene adaleti bitirip icra müdürlüğü sınavlarına gir

valla canım ben senin yerinde olsam açıköğretim adalet bölümünü yazardım
bu sene çalış tekrar gir istediği9 puan gelmezse adalete devam et
2 sene adalet bölümünü okuyunca dikey geçiş sınavına girip hukuğa geçince 2 senede hukuk okuyup avukat mezun oluyosun
yada sadece 2 sene adaleti bitirip icra müdürlüğü sınavlarına gir

ya sorunda orda ben geçen sene sınava girdim barajı aşamadım bu senede girdim barajı aştım ama puanım 221 şehir dışı yazmayı planlıyordum ama uygun meslek yok arkeoloji yazmak istiyorum ailem sert tepkiler veriyo yazma öyle bölümler diye

güzelim barajı geçtiysen problem yok hemen girersin adalete
ben 4 yıllık evliyim oğlum var bide yinede girecem adalete çünkü mezun olunca elin boş kalmyosun

bende adalet bölümü öğrencisiyim bu sene kazandım açıktan yazdım gerçekten bitirince boş kalmıyorsun bende güzel bölüm oldugunu duydum tavsiye ederim dersleride o kadar zor değil sözel bir bölüm zaten

Kızlar bu aralar kafamı kurcalayan bir konu var ve bu beni çok üzülüyor :(

mesele şu, ben 6 sene önce okulu bırakmıştım eğitimin gereksiz olduğunu düşünüyordum aileyle yaşamak tabi güzelde nereye kadar aileme bağlı kalmak istemediğim için açıktan liseyi bitirdim bu yaz diplomamı aldım üniversite sınavına girdim puanım biraz düşük geldi kafam allak bullak oldu hangi bölümü seçicem, hangi okul olucak, puanım yeticek mi sorularıyla boğuşuyorum ek tercihlere kalmamla birlikte korkum daha da arttı sürekli internetten bölümlere falan bakıyorum hala belirli bir mesleğe yönelemedim çok mutsuzum kafam çok karışık ya dershanedeki hocalarımda bu konuyla pek ilgilenmiyolar şaştım kaldım ne yapsam diye.

Açıktan mı okucaksın yinebirdepuanınne?

Okumaktaki amacınız önemli bence.
Eğer iş bulmak için okumak istiyorsanız iş arama sitelerinde bulunduğunuz bölgede en çok hangi alanda eleman arandığına bakabilirsiniz?
Eğer amaç şehirdışına çıkmaksa okuması kolay bir bölüm seçebilirsiniz.
Eğer amaç sadece diploma ise merak ettiğiniz,kolay bir bölüm seçebilirsiniz.
Bence günümüzün olmazsa olmazları bilgisayar ve ingilizce ile ilgili bölümleri düşünebilirsiniz.

bölümün çalışma koşulları falan nasıl

öncelikle adalet bölümünü bitirdikten sonra DGS sınavına girip hukuk fakültesine geçebilirsin iyi bir çalışmayla , sonra adliyelerde icra müdürlüğü sınavlarına girip müdür olabilrsin. veya avukatların yanında direk katip olabilirsin. ve hukukla ilgili bir çok şeyi öğreneceksin bu çok iyi bir şey bence. zaten gördükleri derslerin yarısı hukuk fakültesiyle aynı kpss sınavınada girip memur olarak atanabilrsin adliyeye bildiğim kadarıyla biraz sıkı çalışmayla hepsi olabilecek şeyler bence. şehir dışına gidip gelecegi olmayan 2 yıllık saçma sapan bölümleri okumaktansa açık öğretimden adalet oku bence senin için iyi olur canım

adaleti bitirip dgs ile geçebilirsin tabi ama o burda yazılanlar kadar kolay bişi değil .. Birçok adalet mezunu giriyor o sınava üstelik puanlarda çok yüksek. Dgs de matematik ve türkçede fulle yakın bi net çıkartman gerekir buda oldukça zor .. Türkiye'de senede ortalama bin kişi falan geçiyo bu şekilde hukuğa, zor yani tabi imkansız değil..

ama adaleti bitirince iş bulma konusunda haklı olabilirler o konuda bi bilgim yok..

Arkeoloji okuma ya, şansın varsa son bikez daha gir yoksada insan kaynakları, işletme, çevko, sınıf öğretmenliği falan oku tabi yetiyosa puanın :44:

Back
X