- 13 Mayıs 2017
- 90
- 37
- 3
- Konu Sahibi Hepgulelim
Hakkimda en hayirlisi olur inşallah bu saatten sonra, hepinize çok teşekkür ederim❤
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sana göre yanlış ben mutluyum diplomamı yırtıp atmadım sonuçta sadece çalışmıyorum ihtiyacım yok zaten köle gibi nöbet tutmaya da bayılmıyodum boşuna okuduk fikri bence çok yanlış sadece çalışmak için okuyosanız yazık kişisel gelişim umrunuzda değil demekki sadece maddi kaygılar var sizin içinCok yanlis bi karar bence ya :/
Konu sahibi arkadasim meslegini sakin birakma bosuna mi okudun kolay bi bolum bile degil. Isi yokusa surmek icin boyle bi secenek verilmis seviyosan ne sevgilinden ne isinden vazgec ikisi birden olana kadar bekle.
Eş adayınla anlaş evlendikten sonra işine başla stajınıda yap evlenmeden. Evlendikten sonra ailen karışamaz eş adayınla otur konuş sartını sun onda sizi seviyorsa kabul edebilir.Merhaba ben bir süredir üye girişi yapmadan konuları ara ara okuyordum ve kk uyelerinin yorumlarını önemsiyorum.Ülkemiz şartlarında iyi bir üniversitede hukuk fakultesinden mezun oldum ve bu yıl staja başlayacağım.Benim 4 yıldır tanıdığım ve 1 yıldır gorusuyor olduğum İstanbul'da kendi işini yapan lise mezunu bir sevgilim var ailemle konuştum en basinda sorun çıkarmadilar aileler tanıştı .Dün akşam tekrar geldiler ve isteme konusu açıldı babam onceden ilimliyken birden anlasamazlar ya benim kızım calismayacak evlenecekler ya da bu iş olmaz dedi ve karşı tarafın ailesi de babamla aynı görüşte olduğundan onayladı suan beni bir tercih yapmaya zorluyorlar ya çalışmaktan vazgeç ya da karşındaki kişiden diye ben 8 yıldır ailemden ayrı şehirlerde eğitimimi devam ettirdim tam hedefime ulaştım derken bana bu yapılan haksızlık gibi geliyor ama karşımdaki beyle arada zitlassakta iyi anlaşıyoruz ve gercekten seviyorum şimdi oda baban madem böyle dedi beni secmeyerek sen bitiriyorsun bu ilişkiyi diyor ben nasıl karar vermeliyim yıllardır hayalim olan ise tam kavuştum derken bu yasatilanlarin altından kalkamıyorum
Maddi durumu çok iyiyse ve benim gibi 24 saatlik nöbet tutuyosa istemez benim arkadaşlarımın çocukları hep dadı elinde büyüdü benim eşim de çocuğumuzu dadıya bırakmak istemiyo yorulmamı gece gece nöbetlere de gitmemi istemiyo bu adamın tercihidir kabul edersin etmezsin o sana kalmışEvlenmeyi düşündüğümüz kişi neden çalışmamızı istemesin mesela? Bunu doğru bulmanızdaki gerekçe nedir?
Düzeltme yapmak istedim daha önce eşim de istemedi çalışmamı seviyosan vazgeçme demiştim geri alıyorum seninki saf öküzmüş ben çalışmıyorum ama evime temizlikçi de geliyo altımda arabam da var spora da gidiyorum gezmeye de gidiyorum çalışmamanı istemesinin seni yormamak olduğunu sanmıştım baya baya kendi yetersizliği yüZünden seni çalıştırmıyomuş böyle bi bencille zaten evlenme seni köle gibi kullanmasına izin vermeHaklısınız suan memleketimde araba kullanmamı istemiyordu(gerekçesi küçük yermiş herkes bana bakarmis) avukatlık yaparsan sakın erkek avukatla calisma diyordu hepsini sindirdim yeter ki olsun dedim ama haklısınız aşkımdan ölsem bile dönersem daha çok pişman olacağım aşikar
Maddi durumu çok iyiyse ve benim gibi 24 saatlik nöbet tutuyosa istemez benim arkadaşlarımın çocukları hep dadı elinde büyüdü benim eşim de çocuğumuzu dadıya bırakmak istemiyo yorulmamı gece gece nöbetlere de gitmemi istemiyo bu adamın tercihidir kabul edersin etmezsin o sana kalmış
Inanın onun isteği ben çalışmazsam çevresinde kimse ya sen eşini neden calistiriyorsun kelimesini duymamak keşke bana sana kıyamıyorum ne gerek var dese ayrıca ben çalışmadım diyelim bana çalıştığım zaman ki kadar maddi rahatlık sağlayacak misin dedim senin derdin para ya insanlara faydalı olmak falan değil dedi soğan ekmek yiyip huzurlu olmayi düşünsen keşke dedi.Benim derdim para değil tabiki ama babasının bu durumu ben işi bırakınca sürüp gidecekse ben para isteyeceksem evime bişey alırken babasını düşüneceksem neden kazanma şansım varken kazanmiyim paramı. Çalışırken bile eve temizlikçi gelir bişey olmaz diyordu ama arkasından bana ve evine karşı tüm sorumluluklarını yerine getirirsen çalış diyordu.Düzeltme yapmak istedim daha önce eşim de istemedi çalışmamı seviyosan vazgeçme demiştim geri alıyorum seninki saf öküzmüş ben çalışmıyorum ama evime temizlikçi de geliyo altımda arabam da var spora da gidiyorum gezmeye de gidiyorum çalışmamanı istemesinin seni yormamak olduğunu sanmıştım baya baya kendi yetersizliği yüZünden seni çalıştırmıyomuş böyle bi bencille zaten evlenme seni köle gibi kullanmasına izin verme
ben de boşuna mi okudun cümlesine çok karşıyım. okudum hadi çalışayım yoksa boşa gitti diye bir şey yok bence. kazanılan tecrübe, dünya görüşü, birikim, bilgi donanımı... o anne çalışmasa dahi ilerde çocuğuna her bilgiyi doğru aktarır. ödevlerini yaparken komşulardan yardım istemez kendisi yapar. eşiyle ve arkadaşları ile yemek toplantılarına katıldığında her sohbete eşlik edebilir. ben akademisyen olmama rağmen işimi yapmama rağmen böyle"boşa mı okudun" gibi sözlere asla katılmıyorum. eş istedi diye çalışmamak tabi ki kötü. ama eş çalışma diyorsa ve kadın da zaten istemiyorsa bence hiçbir sorun yok. bu olay eş istedi diye olmuyor. kadın ister çalışır ister çalışmaz. maddi durum çok önemli burada. ben hak veriyorum size.
Bende okumakla çalışmak kelimesini eşdeğer tutanlardan değilim okuyup harika bilgiler ediniyorum ama o bilgiler üzerinden para kazanmasam da olur ben bu olayda bana dayatilmasindan ve beyfendinin babamın o sözünden güç alarak üzerime gelmesinden çok rahatsız oldum yoksa manevi yönüm hep daha ağır basar ben bu dünyaya para kazanmak için gelmedim ama annelik duygusunun fıtrattan geldiğine inanırım. Çalışmayıp bir sure çocuğumu büyütmek para kazanmaktan daha büyük haz verecektir bana.konu sahibi sizin hukuk okuyup evlenince çocuğum olursa çalışmak istemiyorum demeniz beni çok şaşırttı. hukuk bölümünde olan arkadaşlarımı anımsadım da hepsi fazla idealist idi ve bu aşk evlilik olaylarından daha çok meslek hayatına önem veren tiplerdi. siz istisnasınız herhalde. ben size şunu dinleyin bunu dinleyin diye akıl veremem fakat belirtmekte yarar gördüğüm şey şu ki; eğitim farkı evlilikte dahi olsa sizi rahatsız edebilir diye düşünüyorum. kadın daha donanımlı olduğunda erkekler biraz sıkıntı çıkarabilir. ya da daha fazla. kişisel görüşüm budur. mutlu olursunuz umarım
Esin calismani istemedigi icin calismiyorsan pek de kisisel olarak gelismemissin canim yaa.Sana göre yanlış ben mutluyum diplomamı yırtıp atmadım sonuçta sadece çalışmıyorum ihtiyacım yok zaten köle gibi nöbet tutmaya da bayılmıyodum boşuna okuduk fikri bence çok yanlış sadece çalışmak için okuyosanız yazık kişisel gelişim umrunuzda değil demekki sadece maddi kaygılar var sizin için
Eşim zorla işten çıkardı dediğimi hatırlamıyorum. Çalışmamı istemedi ben de zaten istemiyodum çalışmıyorum keza paraya ihtiyacım yok 30kere daha söylemek istemiyorum bunu kişisel gelişimimi sorgulamak senin haddin değil ben bi çok dernekte aktif olarak görev yapan bi çok yardım kampanyası düzenleyen biriyim egoistçe ifade etmek istemedim ama zorluyosun arkadaşım bu kızın durumu farklı benim durumum farklı bu kız tabikide ezik bi adam için mesleğini bırakmamalı. Lütfen yorumlarını kişisel hakarete başvurmadan yap kimse senin içi boş cümlelerine katlanmak zorunda değil.Esin calismani istemedigi icin calismiyorsan pek de kisisel olarak gelismemissin canim yaa.
Konu sahibiyle senin arandaki farki biliyorum zaten. Konu sahibi calismak istiyor zaten, kendi ayaklarinin uzerinde durmak, kimseye boyun eymemek. Calismak zor, ben yatayim da bana baksinlar demiyor. Eger calismazsam bile bu benim kararim olmali bana kimse dayatmasin diyor. Derdi de zaten isi birakip evlensem mi degil. Kendisine yapilan haksizlik. Akilli kadin bence.Eşim zorla işten çıkardı dediğimi hatırlamıyorum. Çalışmamı istemedi ben de zaten istemiyodum çalışmıyorum keza paraya ihtiyacım yok 30kere daha söylemek istemiyorum bunu kişisel gelişimimi sorgulamak senin haddin değil ben bi çok dernekte aktif olarak görev yapan bi çok yardım kampanyası düzenleyen biriyim egoistçe ifade etmek istemedim ama zorluyosun arkadaşım bu kızın durumu farklı benim durumum farklı bu kız tabikide ezik bi adam için mesleğini bırakmamalı. Lütfen yorumlarını kişisel hakarete başvurmadan yap kimse senin içi boş cümlelerine katlanmak zorunda değil.
Ortada cocuk mu var suanda? Ben de suan cocuk icin calismiyorum kendi tercihim bakiciyla buyumesin benle buyusun dedim. Ama bunlar daha sevgili, daha cocuk falan yok, kadin cok zor bi bolum bitirmis, zannetmiyorum ki diplomam olsun diye boyle zor bi bolumle ugrassin, adam da mesleegini calisma hayatini tamamen biraksin istiyor, hem de kizin babasindan destek aldigini zannedip hayin gibi sevgilisini satmis.Ayrica calisip calismamak herkesin kendi dusuncesi kimisinin esi cocugunu buyutsun ister kadinda uygun gorurse birakabilir bu konuda kadinlarin birbirini yargilamasi cok manasiz ve sacma.herkesin hayati kendine.neden isi biraktin calismadin diye yargilamak kimsenin haddine degil bana gore.muhtac degilse cocugunu buyutur daha sonra yine calisir o da kendini iyi hissetmeek adina.
Yukarda ki hemsire arkadasa yazdiklariniza ithafen yazdim ben zaten.sizde birakmissiniz o da yargilamaniz guluncOrtada cocuk mu var suanda? Ben de suan cocuk icin calismiyorum kendi tercihim bakiciyla buyumesin benle buyusun dedim. Ama bunlar daha sevgili, daha cocuk falan yok, kadin cok zor bi bolum bitirmis, zannetmiyorum ki diplomam olsun diye boyle zor bi bolumle ugrassin, adam da mesleegini calisma hayatini tamamen biraksin istiyor, hem de kizin babasindan destek aldigini zannedip hayin gibi sevgilisini satmis.
Ben cocugum icin ise birazcik uzun ara verdim. Kendi kararimla. kole gibi calisamam ben demedim, esim calismami istemiyor demedim, konu sahibine sevdiginden calismak icin vazgecme calismak zorunda degilsin minvalinde seyler de demedim (ilk mesaniydi tam hatirlamiyorum ama anafikir buydu), hemsire hanimla tam olarak bu konularda catisiyoruz. Esimin durumu iyi kolemiyim ben zorlanip calisayim mantigi bana uymuyor, calisan kadinlar kole mi?Yukarda ki hemsire arkadasa yazdiklariniza ithafen yazdim ben zaten.sizde birakmissiniz o da yargilamaniz gulunc
Sanırım inatla anlamak istediğin şekilde anlıyosun ve konuyu saptırıyosun. Ben kimseye köle demedim çalıştığım kurum ki devlet kurumu bana farklı illerde görevlendirme yazarak köle gibi kullanmaya çalışıyodu kendi mesleğimi ve konumumu kölelik olarak gördüm ve bıraktım. Ben gerçekten iyi niyetli bi eşse çalışmak zorunda değilsin diyorsa seviyosan çalışma dedim, sana fikrini dayatan yobaz bi adam için mesleğini bırak da demedim. Demagoji yapmayı bırak istersen herkes benim yazma amacımı anladı bi sen anlayamadınBen cocugum icin ise birazcik uzun ara verdim. Kendi kararimla. kole gibi calisamam ben demedim, esim calismami istemiyor demedim, konu sahibine sevdiginden calismak icin vazgecme calismak zorunda degilsin minvalinde seyler de demedim (ilk mesaniydi tam hatirlamiyorum ama anafikir buydu), hemsire hanimla tam olarak bu konularda catisiyoruz. Esimin durumu iyi kolemiyim ben zorlanip calisayim mantigi bana uymuyor, calisan kadinlar kole mi?