- 17 Ağustos 2011
- 25.556
- 162.459
- 798
- Konu Sahibi Bikahvebisohbet
9 yasinda cocugu mu tv karşısına oturtttunuz?Çocuğu tv karşısına oturttum. Rahatsız oldu. Uzun zamandır söylediğim şeyi yapmaya koyuldu. Bisiklet aparatı bakıyor arabaya. Dayanabilirsem hiç bir şey yapmadan durmayı deneyecegim. Zaten oğlumun da sürekli bir şey yapma isteği yok. Belki benim durmam herkese iyi gelir
siz de biraz fazla herseyi domine etmeye çalışan biri olabilir misiniz?
bir arkadasimin cok sacma bir kocasi var. tuvaletin ampulu patlasa on gun soyler ampul al tak ampul al tak ampul al tak adam takmaz sonra kadin alir kendi ampulunu cikar merdivene kendi takar. bin kere söyler, adam yine yapmaz.
evet kötü eş secimi. kalitesiz ergen koca
ama gözlemlediğim kadariyla benim arkadasim da ta en besindan adama hic alan vermeyerek, onun yapmasi gereken şeyleri de kendi yaparak, herseye soylenerek aralarindaki iliskiyi iyice ergen erkek/annesi kivamina getirdi.
en basiti sehir disina gidecekler "sununu aldin mi bununu aldin mi bak sunu unutma aldin di mi? dur kontrol edeyim" der kendi hazirlar.
ya sen ne hazirliyorsun , kocan salak mi kendi valizini kendi hazirlasin velev ki eksik getirmis kendi pisman olur zaten bir dahakine dikkat eder.
adam neyi yapacak olsa o oyle degil, dur dikkat et, kiracaksin, bozacaksin vs mudehale eder. devamli "elini yika, pijemani giy" direktifler verir.
yani normal bir insani bile sorumsuzlastirir çünkü herseyi domine edince insan akisina birakiyor biryerde nasilsa biri yapiyor diye.
ben normalde arkadasimin kocasına kiziyordum ama cocuguna davranisini görünce anladim arkadasimin karakterini.
misal cocuk ayakkabi giyinecek. Bir firsat ver de giyinsin, cocuk zorlandigi gibi hemen hizli hizli giydiriyor. amerikan mutfaga gitti, ust cekmeceyi acti birsey alacak boyu yetmiyor. belki taburesini alip cikacakken arkadasim hemen gidip acip tabaga koyup veriyor.
hatta cocuk daha 4 yasinda konusmaya çalışırken bile zorlanirken hemen cumlelerini tamamlıyordu. ya birak cocuk soylesin
hatta daha da sacmasi benim nisanlim yabanci, onunla bulustugumuzda turkce konusmaya çalisiyor ama yavas yavas konusuyor. o zamanlar daha da yavasti . Adam yine de emek harciyor yani cumle kurmaya gayret ediyor misal soyle
eeee, sen çalaşa şey çalaşmak iı sen çal..
biraz sabretse adam nerede calisiyorsun diyecek. ama hemen cumlenin kalanını anlayıp sozunu kesip "evet caliyorum. i work at lawyer's office" dedi. ve bunu tum gun boyunca devam ettirdi, nisanlim hic cumle kuramadi.
anladim ki bu kizin kocasi evet sacma bir adam ama tek suclu da o degil. belki cok daha sorumluluk sahibi bir adamla da evlenseydi bu davranislariyla onu da bu hale getirirdi birkac senede