Ben ve cekingenliğim ah ah :(

kalbiminnsesii

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2023
8
6
1
24
Herkese iyi akşamlar.

Ben yeni evliyim ve yapı gereği biraz utangacım🤦🏻‍♀️Size belki saçma gelebilir ama misafir ağırlarken bile gergin ve stresli oluyorum. Sizde böyle şeyler yaşıyor musunuz veya yeni evliyken yaşadınız mı? Çevremde misafirlerini güzel güzel ağırlayanları görünce neden ben böyle olamıyorum diyorum. Neredeyse bu yüzden misafirleri reddetmek geliyor içimden ama hiçbir art niyet yokken böyle bu hanımlar ya ne yapacağım ben? :( Üniversite zamanlarımda da sosyal fobi tedavisi aldım atlattım sanıyorken yeniden böyle şeyler yaşamak beni çok yipratiyor. Misafirler gittikten sonra da keşke onu orda demeseydim saçmaladım vs. diye her şeyi kafaya takıyorum gün boyu onu düşünüyorum. Tüm bunlar sizce normal mi?Sizce bu durumları atlatır mıyım? Böyle olup da atlatan var mı?😑 Normal miyim yoksa yeniden destek alma vaktim geldi de geçiyor mu ki..🧐

Herkese iyi akşamlar.

Ben yeni evliyim ve yapı gereği biraz utangacım🤦🏻‍♀️Size belki saçma gelebilir ama misafir ağırlarken bile gergin ve stresli oluyorum. Sizde böyle şeyler yaşıyor musunuz veya yeni evliyken yaşadınız mı? Çevremde misafirlerini güzel güzel ağırlayanları görünce neden ben böyle olamıyorum diyorum. Neredeyse bu yüzden misafirleri reddetmek geliyor içimden ama hiçbir art niyet yokken böyle bu hanımlar ya ne yapacağım ben? :KK43: Üniversite zamanlarımda da sosyal fobi tedavisi aldım atlattım sanıyorken yeniden böyle şeyler yaşamak beni çok yipratiyor. Misafirler gittikten sonra da keşke onu orda demeseydim saçmaladım vs. diye her şeyi kafaya takıyorum gün boyu onu düşünüyorum. Tüm bunlar sizce normal mi?Sizce bu durumları atlatır mıyım? Böyle olup da atlatan var mı?😑 Normal miyim yoksa yeniden destek alma vaktim geldi de geçiyor mu ki..🧐
Destek alacak bir şey yok. Yeni bir ortama girdiğin için alışman zaman alacak. Misafirlerle zaman içinde nasıl konuşulmalı sohbet edilmeli anlarsın zaten. Misafirler için ikramlıkların nasıl hazırlanması ve onların nasıl ağırlanması gerektiğine zamanla alışırsın.

Ben de şahane bir ev sahibi değilim. Ama gittiğim evlerde anladığım, en iyi ev sahibi en rahat davranan ve misafirin üstüne titremek yerine kendisi de o davetten zevk almaya bakan ev sahibi oluyor. Siz de misafirlerinizin ne düşündüğünü hissettiğini anlamaya çalışarak kendinizi kasmayın. Eviniz temiz ikramlarınız yeterli siz de Güler yüzlü olunca bitti gitti.

Ben de şahane bir ev sahibi değilim. Ama gittiğim evlerde anladığım, en iyi ev sahibi en rahat davranan ve misafirin üstüne titremek yerine kendisi de o davetten zevk almaya bakan ev sahibi oluyor. Siz de misafirlerinizin ne düşündüğünü hissettiğini anlamaya çalışarak kendinizi kasmayın. Eviniz temiz ikramlarınız yeterli siz de Güler yüzlü olunca bitti gitti.
Çoooook haklısınız mesela annemler veya tanıdığım samimi insanlar gelince öyle zevkli geçiyor ki... Sorun eşimin akrabaları, yakınları ve benim samimi olmadığım kendi akrabalarım geldiği zaman çok kasılmam utangaç olmam diken üstünde gibi🤦🏻‍♀️☹️

Bende öyleyim. Hatta misafir gelmeden herseyi aklimda planliyorum falan. Misaifr bi geliyor herseyi unutuyorum elim ayagim birbirine dolasiyor.
Normalde düzenli birisiyimdir ama heyecandan daginik calismaya basliyorum.
Ilk zamanlar daha fazlaydi ama bu aralar daha iyi sanki. Misafir cagira cagiraa alisiyyorum ve belirli bi ritim oluyor. Hala mükemmel degil ama eskisine göre daha iyi. 🤷🏻‍♀️

Bende öyleyim. Hatta misafir gelmeden herseyi aklimda planliyorum falan. Misaifr bi geliyor herseyi unutuyorum elim ayagim birbirine dolasiyor.
Normalde düzenli birisiyimdir ama heyecandan daginik calismaya basliyorum.
Ilk zamanlar daha fazlaydi ama bu aralar daha iyi sanki. Misafir cagira cagiraa alisiyyorum ve belirli bi ritim oluyor. Hala mükemmel degil ama eskisine göre daha iyi. 🤷🏻‍♀️
Galiba dediğiniz gibi bu durumlarda kaçmaktansa üstüne üstüne gitmek gerekiyor sık sık misafir agirlayarak🙂

Galiba dediğiniz gibi bu durumlarda kaçmaktansa üstüne üstüne gitmek gerekiyor sık sık misafir agirlayarak🙂
Onu siz bilirsiniz tabi. Ben fazla misafir cagirmiyorum cünkü mesafe seven birisiyim.
Ögreneyim diye daha fazla misafir cagirmanizi da tavsiye etmem o da sizi yorar. Siz dogal davranin, korkmayin. Zamanla olacak seyler bunlar bence 😅

Çoooook haklısınız mesela annemler veya tanıdığım samimi insanlar gelince öyle zevkli geçiyor ki... Sorun eşimin akrabaları, yakınları ve benim samimi olmadığım kendi akrabalarım geldiği zaman çok kasılmam utangaç olmam diken üstünde gibi🤦🏻‍♀️☹️
Tanıdığın insanlar zaten seni tanıdığı için kendin gibi davranıyorsun ya da onlara karşı nasıl davranman gerektiğini bildiğin için rahatsın ama tanımadığın kişilere karşı rahat değilsin çünkü onlara karşı nasıl davranırsan seni onaylarlar,yargılamazlar bunu bilmediğin için diken üstündesin,ya yanlış birşey yaparsam ve beni beğenmezlerse,eleştirirlerse diye düşünüyor olabilirsin.Bu düşünce kalıbı da yukarda bahsettigin gibi yetiştirilme tarzından kaynaklanıyor.Daha çok gençsin. Başkalarından onay bekleyerek yaşamaya devam etmemeni tavsiye ederim,yoksa çabuk tüketirsin kendini.Kendinin farkına var ve insanlar ne der diye düşünmeden kendin gibi ol,o zaman rahat olursun.Ama bunun için kendine karşı hoşgörülü olmayı öğrenmelisin.Sen bir insansın ve hata yapma luksun var.Herkes hata yapar,herkes yanılır. Başkalarından önce sen kendi kendini yargılama,eğer hata olduğunu düşündüğün birşey olursa, evet yaptigim yanlıştı ve bu yanlıştan dersimi çıkarıp yoluma devam etmeliyim demelisin.

Herkese iyi akşamlar.

Ben yeni evliyim ve yapı gereği biraz utangacım🤦🏻‍♀️Size belki saçma gelebilir ama misafir ağırlarken bile gergin ve stresli oluyorum. Sizde böyle şeyler yaşıyor musunuz veya yeni evliyken yaşadınız mı? Çevremde misafirlerini güzel güzel ağırlayanları görünce neden ben böyle olamıyorum diyorum. Neredeyse bu yüzden misafirleri reddetmek geliyor içimden ama hiçbir art niyet yokken böyle bu hanımlar ya ne yapacağım ben? :KK43: Üniversite zamanlarımda da sosyal fobi tedavisi aldım atlattım sanıyorken yeniden böyle şeyler yaşamak beni çok yipratiyor. Misafirler gittikten sonra da keşke onu orda demeseydim saçmaladım vs. diye her şeyi kafaya takıyorum gün boyu onu düşünüyorum. Tüm bunlar sizce normal mi?Sizce bu durumları atlatır mıyım? Böyle olup da atlatan var mı?😑 Normal miyim yoksa yeniden destek alma vaktim geldi de geçiyor mu ki..🧐
Bu her zaman özgüvensizlik, çekingenlik olarak adlandırılmayabilir. Sosyal ortamlara nadir giriyorsanız, misafirler nadir geliyorsa böyle zamanlarda eliniz ayağınıza dolaşabilir. Ben çok sosyal ve hiç çekingen olmayan biriyimdir ama eve misafir ağırlayan genelde annem olduğundan bizde zamanında arkadaşlarla hep dışarı da buluştuğumuzdan yapılacak işlerden bi haberdim. Eve davet etmeye başladığımda birine çay koymayı unutuyorum ötekine terlik vermemişim gibi durumlarım oluyor ki iki işi asla bir arada yapamam. Çevremde hem iş yapıp hem laf yetiştiren çok insan var ben tek bir işe odaklanabilirim :D O yüzden çok takmayın.

Herkese iyi akşamlar.

Evliliğimde 9. Aya gireceğim hâlâ aynı sıkıntıları yaşayabiliyorum. İlk zamanlar özellikle eşimin ailesinin yaninda gerginliğin etkisiyle bende çok saçma hatalar yapar saçma cümleler kurardim. Sonrada kendimi kahrederdim. Ama zamanla azalıyor. Rahat olmak gerekiyor ama herkes yapı gereği rahat olamıyor işte.

Bana çok anormal gelmedi durumunuz zamanla geçeceğini düşünüyorum . Sizinki kadar değil ama eskiden ben de ay niye bunu dedim vs derdim sonra aman dedim ne düşünürlerse düşünsünler cidden kontrol edemiyorsun insanların fikirlerini . Siz çok iyi olsanız da kötü niyetli biri kötü düşünebiliyor engelleyemiyorsunuz . Bunu fark edince hayatta daha bi aydınlanma geldi .

Evliliğimde 9. Aya gireceğim hâlâ aynı sıkıntıları yaşayabiliyorum. İlk zamanlar özellikle eşimin ailesinin yaninda gerginliğin etkisiyle bende çok saçma hatalar yapar saçma cümleler kurardim. Sonrada kendimi kahrederdim. Ama zamanla azalıyor. Rahat olmak gerekiyor ama herkes yapı gereği rahat olamıyor işte.
Eşimin ailesi de varken gerginliğim ikiye katlanıyor benim🤦🏻‍♀️ sizi çok iyi anlıyorum

Bana çok anormal gelmedi durumunuz zamanla geçeceğini düşünüyorum . Sizinki kadar değil ama eskiden ben de ay niye bunu dedim vs derdim sonra aman dedim ne düşünürlerse düşünsünler cidden kontrol edemiyorsun insanların fikirlerini . Siz çok iyi olsanız da kötü niyetli biri kötü düşünebiliyor engelleyemiyorsunuz . Bunu fark edince hayatta daha bi aydınlanma geldi .
Darısı bana inşallah 🌸

Back
X